2017-05-09
對上一次比食評係2011年。今日有感而發再寫食評是由於此餐廳的服務態度好差,要在此舒發吓才能下一啖氣。1.食物衞生情度有所保留,因為我見隔離張檯有人將食剩未燒過的食物拿回原處而沒有被任何侍應發現。2.抽風系統唔合格,全餐廳煙霧迷漫,雙眼感到很不舒服(嗱嗱地)。3.由於抽風做得唔好,場內地板油淋淋,行得快啲都怕跌親。4.食物質素一般,熟食食物係凍的,都有少量食物是好食的如雞翼,羊排及甜品。5. $188 一位/90 分鐘, 很有問題,根本就唔夠時收比人燒嚟食,第一,個爐塊鐵板要五分鐘才熱,燒熟食物都要5-10 分鐘啦,又要燒又要食,燒唔夠幾轉就夠鐘啦,最慘就係連拿食物既位置係餐廳既最入面,一來一回都要幾分鐘,仲要行回來時要小心撞到兩邊檯既人,浪費很多時間。第二,我食左50 分鐘侍應就拿張單來要埋單,ok我都沒有問題。還有時間當然繼續燒繼續食,但到最後15 分鐘侍應已經不斷叫你交檯及收你檯上的食物及配料。
3.由於抽風做得唔好,場內地板油淋淋,行得快啲都怕跌親。