2021-11-17
韓川裝修風格富韓國特色,環境乾淨企理,係旺角難得可以舒舒服服食個晚餐嘅好地方❤️韓國手工啤手工啤越嚟越多地方有,韓川呢度仲有韓國手工啤,堅正,飲落陣陣花香味易入口,女士們一定鍾意❤️韓式燒生蠔 🦪有齊芝士 青檸 青芥辣三種口味,青芥辣嘅醬汁經過調製,唔會太搶味,同生蠔非常夾青檸帶點酸,感覺清新芝士同生蠔一向都係絕配,無得輸❤️三重芝士湯烏冬用咗parmesan, mozzarella 同cheddar 3種唔同既芝士夾起食既時候拉晒絲,芝味十足烏冬配上一串炸過嘅韓式年糕串,炸過嘅魚糕串比一般湯煮嘅更香口👍廚師確係有心思❤️串燒呢度嘅串燒價位大致都係$20左右,以堂食嚟講性價比頗高餐廳好貼心,以鐵板+蠟燭熱住啲串燒,慢慢食都唔怕凍晒❤️雞頸肉第一次食雞頸肉,口感爽滑,值得一試❤️豬頸肉豬頸肉份量俾得大方,啖啖肉好滿足❤️墨魚咀帶焦香嘅墨魚咀好有咬口,送啤酒一流❤️豬肋肉軟嫩嘅豬肋肉非常入味,加上黃芥末更添香味❤️芝士獅子狗燒過之後有流心效果,正❤️雞髀菇大大片雞脾菇 食落juicy 口感十足❤️娃娃菜串燒娃娃菜加上調味粉,份外鮮甜❤️雞尾 又叫做七里香,鍾意食嘅朋友見到一定會好開心❤️雞子打邊爐就見得多,串燒雞子
❤️韓國手工啤
❤️韓式燒生蠔 🦪
青檸帶點酸,感覺清新
芝士同生蠔一向都係絕配,無得輸
❤️三重芝士湯烏冬
夾起食既時候拉晒絲,芝味十足
❤️串燒
呢度嘅串燒價位大致都係$20左右,以堂食嚟講性價比頗高
餐廳好貼心,以鐵板+蠟燭熱住啲串燒,慢慢食都唔怕凍晒
❤️雞頸肉
第一次食雞頸肉,口感爽滑,值得一試
❤️豬頸肉
豬頸肉份量俾得大方,啖啖肉好滿足
❤️墨魚咀
帶焦香嘅墨魚咀好有咬口,送啤酒一流
❤️豬肋肉
軟嫩嘅豬肋肉非常入味,加上黃芥末更添香味
❤️芝士獅子狗
燒過之後有流心效果,正
❤️雞髀菇
大大片雞脾菇 食落juicy 口感十足
❤️娃娃菜
串燒娃娃菜加上調味粉,份外鮮甜
❤️雞尾
又叫做七里香,鍾意食嘅朋友見到一定會好開心
❤️雞子
打邊爐就見得多,串燒雞子都係第一次見,燒過嘅雞子口感較爽脆,鍾意試新嘢嘅朋友可以一試
韓川 (旺角)
旺角通菜街地下27號舖