2022-08-19
*呢一站旺角*😋韓國馬格利米酒 (8.5/10)*外觀唔會好吸引,但米酒好香米味,飲上黎帶有甜甜嘅味道,又同時帶有輕微奶味和微微的酸,十分順口*酒精濃度只有 6%,裝在銅碗裡,感覺特別豪邁,但都唔洗擔心一下就喝醉,非常適合女生或唔係好飲得嘅人飲用😍精選時令生蠔12隻(9/10)*生蠔海水味濃郁,無腥味*本身已經好鮮甜,加埋檸檬汁鮮味就出晒嚟啦,唔洗蘸雞尾酒醬都得😋韓式芝士溫泉蛋鰻魚蓋飯(8.5/10)*上枱時熱辣辣,石頭鍋保溫非常好*配料包括泡菜、菠菜、蘿蔔等,配上韓式辣醬,再加上流心溫泉蛋及拉絲芝士,撈埋個飯,再再加鰻魚一齊食,個口要大啲先可以一啖食得晒,真係又豐富滿足又好食😋韓式生菜包五花腩(韓式秘製魔鬼辣醬小辣)(8.5/10)香味撲鼻*五花腩灑上辣椒粉、香草、孜然粉等調味料,五彩繽紛色彩豐富,令人口水直流*五花腩叫左小辣,感覺係譚仔10小辣容易入口,如果鍾意食辣嘅朋友就要叫中辣以上啦*生菜好清爽,加埋原本就唔係好油膩嘅五花腩,配上生蒜、洋蔥、芥末汁或燒汁,食落好滋味*上菜時會有個火爐熱住啲五花腩,服務員又會準備鉗及鉸剪,方便顧客食用😋三味山炸雞(辣醬、芥末醬及糖粉)(8/10)
😋韓國馬格利米酒 (8.5/10)
😍精選時令生蠔12隻(9/10)
*生蠔海水味濃郁,無腥味
😋韓式芝士溫泉蛋鰻魚蓋飯(8.5/10)
*上枱時熱辣辣,石頭鍋保溫非常好
😋韓式生菜包五花腩(韓式秘製魔鬼辣醬小辣)(8.5/10)
香味撲鼻
😋三味山炸雞(辣醬、芥末醬及糖粉)(8/10)
*炸雞嘅份量唔少,有15件單骨雞翼,而每件嘅size都唔細
*所有醬汁或粉都包圍住單骨炸雞翼:韓式甜辣醬微微辣,味道好豐富;芥末醬將雞翼美味升級;糖粉令雞翼添上一層薄薄嘅甜味