2022-03-22 58 浏览
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次食咗韓屋 星期日去到都幾多人,個個都有飲湯😆韓國蔘雞湯($148)估唔到有全隻雞🧚🏻‍♀️超足料!湯既味道都好好,記住要趁熱飲🥰裏面仲有糯米!雞肉煲得好耐,所以好嫩滑,肉質都好好😚特別係雞腿既位置!雖然有啲人蔘,但係冇咩人蔘味,如果多啲就好啦🤣醬炒牛肉石鍋芝士拌飯($128) 拌飯有芽菜、紅蘿蔔、蛋絲、香菇、翠玉瓜、菠菜同芝士🤤紫菜底有一大塊芝士,一邊攪仲一邊見到啲芝士拉絲🧀飯係用紅米,感覺上比較健康😚食到尾仲有啲飯焦✨餃子王($16) 泡菜餃子王($16) 兩款餃子都大大粒!兩款就咁食已經好夠味🤤原味既韭菜同肉都好夠味,泡菜都充滿泡菜味,我覺得唔使豉油都已經好好食🥟
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ
今次食咗韓屋
星期日去到都幾多人,個個都有飲湯😆

韓國蔘雞湯($148)

醬炒牛肉石鍋芝士拌飯($128)

餃子王($16)
泡菜餃子王($16)
  • 蔘雞湯
  • 餃子王
  • 泡菜餃子王
2022-03-17 76 浏览
炒豬肉石鍋芝士拌飯 $28賣相幾吸引五顏六色❤️ 除咗炒豬肉呢個主角仲有好多配菜~ 不過可能主打健康我覺得啲配菜好似有啲多😂 芝士拉絲嘅效果都有嘅 味道唔錯唔會太飽😙 炒豬肉醬汁好食 仲有飯焦添😃炒牛肉石鍋拌飯 $108佢嘅拌飯係用紅米飯 唔單止健康仲增加左個口感🥰 落埋佢嘅醬汁口感幾甜 不過辣味就冇乜辣所以唔算太惹味 牛肉肉質幾淋 成碟飯都好有飽足感🤪韓式煎餃子 $68我覺得餃子係最出色😋 熱辣辣好香脆 佢入邊仲有粉絲豬肉呢啲配料 仲有蘿蔔絲等等 口感爽脆又豐富!

炒豬肉石鍋芝士拌飯 $28

炒牛肉石鍋拌飯 $108

韓式煎餃子 $68

💎總評分:8.0/10-今日喺金馬倫道附近搵食,呢一帶好多韓國餐館🇰🇷,咁啱經過一間裝修簡樸舒服嘅韓式小店,窗邊有隻霓虹燈飛天豬🐷,仲有啲心心吊燈掛係窗前,成間舖都好粉紅色💕,充滿住少女心嘅小編就好自然咁走左入去。Menu以傳統韓式家常菜為主,主打零味精&零防腐劑熱湯🍲、足料石鍋拌飯🍚、仲有多款蒸餃&煎餃🥟!1️⃣ 薯仔豬排骨湯 $148十多款熱湯選擇小編心大心細左好耐,全部可以追加韓國紅米飯或韓國麵條🍜。「薯仔豬排骨湯」喺韓國人眼中係非常有效嘅醒酒湯,相當足料有多類蔬菜,包括薯仔、芽菜、蘿蔔絲、洋蔥絲🧅同清菜🥬,當然仲有煲到好冧同入晒味嘅豬排骨😋。出奇地湯面唔算油,調味適中唔會過份鹹,絕對好食👏🏻!2️⃣ 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128飯上舖滿紫菜,雞蛋絲同各類野菜,包括翠玉瓜、蘿蔔絲🥕、芽菜、菇🍄同菠菜,當然唔少得芝士🧀,完全係個飯嘅精髓,搞拌時見到拉絲效果即刻食慾大增🤤!牛肉亦好入味🐂,多種配料加埋辣醬,一啖食落去層次感豐富🥰,飯底選用糙米幾特別,食到最後仲有飯焦,簡直係石鍋飯至高嘅境界💯!3️⃣ 餃子王 $16作為韓國人傳統美食之一,menu有多款蒸&煎餃🥟,比較特別嘅係餃子王,逐隻or
💎總評分:8.0/10

1️⃣ 薯仔豬排骨湯 $148
薯仔豬排骨湯

2️⃣ 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128
醬炒牛肉石鍋芝士拌飯

3️⃣ 餃子王 $16
作為韓國人傳統美食之一,menu有多款蒸&煎餃🥟,比較特別嘅係餃子王,逐隻order放喺小蒸籠入面賣相可愛又矜貴😽。餡料除左豬肉,仲有豆芽、蘑菇、豆腐同粉絲,再加入適當嘅調味🧂,口感比中式餃子鬆軟,大隻又好味。

4️⃣ 泡菜餃子王 $16
同樣係逐隻叫嘅蒸餃,主要分別係餡入面加左泡菜,味道即刻多左陣酸辣味🌶️,中意食辣嘅朋友可以一試👍🏻。
餃子王

食完之後先知道原來餐廳係韓國大廚班底🤭,怪唔之得質素咁高!以中等價位嚟講,食物足料好味,裝修除左窗邊嘅飛天豬同心心吊燈之外📸,整體都坐得舒服,想食韓國菜嘅可以嚟呢度同朋友聽住Kpop慢慢食!
環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
题外话/补充资料: 🚗 餐廳位於金馬倫道地舖,對出有一排咪錶位,好多車就咁泊街,泊正喺門口望住就最安心啦!
2022-03-07
薯仔豬排骨湯
醬炒牛肉石鍋芝士拌飯
餃子王
一講起韓國菜總係會第一時間諗起炸雞、拉絲芝士⋯但有時無quota食依啲但又掛住韓國菜,不如試吓健康version但同樣好味有質素嘅韓國菜式𓀤〔推介!〕❝雪濃湯❞ ($138)充滿牛肉精華,係以牛骨長時間熬煮而成嘅滋補養生湯!色澤呈奶白色、味道濃醇,裡面除咗有切成小片嘅牛肉之外,仲有軟身嘅洋蔥絲。一般黎講雪濃湯都會配以米飯,我就利用下文提及嘅拌飯一拼享用,口感風味獨特,推介大家試吓˶ ̇ᵕ ̇˶〔推介!〕❝原味石鍋芝士拌飯❞ ($108)底層以紫米為主,面頭有芽菜、菠菜、紅蘿蔔、菇類等用料,芝士份量非常大方,可以完整拌勻全部米飯,而且有如納豆嘅質地一樣緊密包圍住米飯粒~入口軟糯,調味適宜,是日大愛!〔推介!〕❝蒸餃子❞ ($68/5隻)講到明係拒絕熱氣嘅一餐,當然要選擇蒸餃子instead of煎餃~餃子粒粒飽滿,薄身且有麵粉香。內餡菜肉平衡得宜,本身調味已經足夠,同時有附上偏鹹醬汁可以享用。𓂃𓈒 𓂂𓏸 韓屋 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @hanook.tst 尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖港鐵尖沙咀站B1出口,步行約7分鐘抵達星期一至四 12:00 - 23:00營業星期五六 12:00 - 0

〔推介!〕❝雪濃湯❞ ($138)

〔推介!〕❝原味石鍋芝士拌飯❞ ($108)

〔推介!〕❝蒸餃子❞ ($68/5隻)

𓂃𓈒 𓂂𓏸 韓屋 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @hanook.tst
尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
港鐵尖沙咀站B1出口,步行約7分鐘抵達
星期一至四 12:00 - 23:00營業
星期五六 12:00 - 00:00營業
星期日 12:00 - 22:00營業

𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃
餐店鋪面唔算大,容納到20人左右。招牌到室內用具以木色系為主,加以霓虹燈裝飾,明亮風格同落地玻璃成功令佢係街道上眾多韓國菜餐廳中吸睛~

𓂃𓈒 𓂂𓏸 𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𓏸𓂂 𓈒𓂃
餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡
抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡
店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 休閒用餐、二人/四人或以下聚餐
有oppa嘅韓國餐廳👦🏻(接待嘅職員係一位好努力講廣東話嘅oppa😛)呢間餐廳其中一樣出名嘅係餃子湯🥟🍲而湯亦係主打 零味精 住家口味..一碗有五大隻餃子🥟餃子入邊有菜有肉同 粉絲😍好傳統嘅韓國餃子🇰🇷➕my ideal korean dumplings😬而湯入面加左豬肉片麻油紫菜好好飲 飲完唔口渴可以想像到如果天氣凍嘅時候食完一定暖笠笠☀️..同時我都好欣賞佢個前菜🥢泡菜蘿蔔好好食 俾我食哂😊🤭------👻回頭指數/Coming back?🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘🔘📷環境/Ambience: 🔘🔘🔘🔘🔘🛎服務/Services: 🔘🔘🔘🔘🔘💸性價比/CP: 🔘🔘🔘🔘⚪️------🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌
有oppa嘅韓國餐廳👦🏻
(接待嘅職員係一位好努力講廣東話嘅oppa😛)
呢間餐廳其中一樣出名嘅係餃子湯🥟🍲

同時我都好欣賞佢個前菜🥢
泡菜蘿蔔
好好食 俾我食哂😊🤭

------
👻回頭指數/Coming back?
🍽食物/Food: 🔘🔘🔘🔘🔘
🐶寵物友善/Pet-friendly: ❌
🏖室外用餐/Outdoor seating: ❌
2022-03-15
2022-03-14 68 浏览
尖沙咀金巴利道有間🔥人氣韓國餐館,以韓式家庭菜為主,有石鍋飯、韓式湯品同多款餃子雖然款式唔算多,但菜式無添加味精✅,吸引唔少人排隊嚟食鮑魚蔘雞湯 💰1️⃣6️⃣8️⃣小人蔘放係原隻雞上面點綴,燉雞已經燉到骨有點浴化😂但湯一啲雞油都無👍湯底有蔘甜味,連埋軟糯嘅糯米同紅棗,非常滋補😋雪濃湯 💰1️⃣3️⃣8️⃣牛骨長時間熬煮而成所以面頭有一層雪白色,石鍋內有洋蔥同牛肉片,湯味道鮮甜,我哋追加蕎麥麵一齊食泡菜餃子王 💰1️⃣6️⃣一隻一籠好可愛😂餃子皮夠薄餡料滿滿,肉汁較少泡菜辣味較重🎈韓屋🎈尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
雖然款式唔算多,但菜式無添加味精✅,吸引唔少人排隊嚟食

鮑魚蔘雞湯 💰1️⃣6️⃣8️⃣
湯底有蔘甜味,連埋軟糯嘅糯米同紅棗,非常滋補😋

雪濃湯 💰1️⃣3️⃣8️⃣

泡菜餃子王 💰1️⃣6️⃣
一隻一籠好可愛😂
餃子皮夠薄餡料滿滿,肉汁較少泡菜辣味較重

🎈韓屋🎈
尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖

2022-03-10
午餐
🧁食物質素:😍😍😍😍📸打卡指數:😍😍😍🧹衛生指數:😍😍😍💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍💵性價之比:😍😍😍地址: 尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹終於都有得出街食下飯,已經屈咗喺屋企好多日🥲今日出咗尖沙咀食韓國嘢,呢間韓屋應該好受歡迎,lunch hour去到都差唔多坐滿。但係隔離舖頭又係韓國菜一個人都冇😂裝修以粉紅色為主打,坐嘅位置有啲迫,張枱太細張想讚下個店員其實有啲忙但係佢態度勁溫柔🤣但係整體食物質素都唔錯,大家可以試吓❤️🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹炒豬肉石頭鍋芝士拌飯 $128 Rating: 7/10。好足料。佢芝士多到真係做到啖啖拉絲。佢哋個醬真係配搭得幾好。因為紫菜同料好多做到成個拌飯好食。唔會覺得淨係食緊飯冇味。幾欣賞佢哋係用韓國紫色雜糧飯做底👍🏼牛排骨湯 $138 Rating: 7/10。推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼。個湯完全冇味精 飲完都冇口乾。成個湯好濃郁。如果肉可以再多啲就更加好。啲肉蚊到好淋😍。配埋啲粉絲送飯一流餃子王 $16 Rating: 7/10。大大隻 啖啖肉。個肉醃得好 唔會太咸泡菜餃子王 $16 Rati
🧁食物質素:😍😍😍😍
📸打卡指數:😍😍😍
🧹衛生指數:😍😍😍
💁🏻‍♂️店員表現:😍😍😍😍
💵性價之比:😍😍😍

地址: 尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

終於都有得出街食下飯,
已經屈咗喺屋企好多日🥲
今日出咗尖沙咀食韓國嘢,
呢間韓屋應該好受歡迎,
lunch hour去到都差唔多坐滿。
但係隔離舖頭又係韓國菜一個人都冇😂
裝修以粉紅色為主打,
坐嘅位置有啲迫,張枱太細張
想讚下個店員其實有啲忙
但係佢態度勁溫柔🤣
但係整體食物質素都唔錯,
大家可以試吓❤️

炒豬肉石頭鍋芝士拌飯 $128 Rating: 7/10
。好足料
。佢芝士多到真係做到啖啖拉絲
。佢哋個醬真係配搭得幾好
。因為紫菜同料好多做到成個拌飯好食
。唔會覺得淨係食緊飯冇味
。幾欣賞佢哋係用韓國紫色雜糧飯做底👍🏼

牛排骨湯 $138 Rating: 7/10
。推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
。個湯完全冇味精 飲完都冇口乾
。成個湯好濃郁
。如果肉可以再多啲就更加好
。啲肉蚊到好淋😍
。配埋啲粉絲送飯一流

餃子王 $16 Rating: 7/10
。大大隻 啖啖肉
。個肉醃得好 唔會太咸

泡菜餃子王 $16 Rating: 7/10
。泡菜味都幾出
。但係個人鍾意原味多啲

2022-03-12
2022-03-07 70 浏览
《韓國街潮食🇰🇷》———————————————-#韓屋 🏠-好掛住去旅行,早排專登去咗尖沙咀韓國街搵呢份韓式風味,嚟咗食呢間由韓國人主理嘅正宗菜式🇰🇷 小店裝修好韓國Feel 有好多粉紅霓虹燈,少女心爆發💖-🧀 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯芝士份量超多,拌飯一撈就拉哂絲,石鍋咁上熱辣辣,十分惹味😆而且用上紫米飯,口感軟糯,感覺健康,食到最尾仲有飯焦,層次豐富😍-🧡 泡菜湯用咗熟成泡菜、豬肉、豆腐滾成嘅熱湯,賣相火紅色,但又意外唔算好辣,飲完暖笠笠🤤-🥟 煎醬牛小排餃子餃子煎得金黃色,好靚仔,外皮脆身又香口,皮薄香脆,牛小排餡充滿韓式風味,點埋特製醬汁,微鹹香帶出餃子鮮味~-⭐價錢參考:(另收加一)泡菜湯:$118醬炒牛肉石鍋芝士拌飯:$128煎醬牛小排餃子:$78🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$180
《韓國街潮食🇰🇷》
———————————————-
#韓屋 🏠
🧀 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯
🧡 泡菜湯
🥟 煎醬牛小排餃子
⭐價錢參考:(另收加一)
泡菜湯:$118
醬炒牛肉石鍋芝士拌飯:$128
煎醬牛小排餃子:$78
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$180
2022-03-05
2022-03-07 48 浏览
#韓屋💛今次講嘅係位於尖沙咀嘅黃店💕韓屋💛店舖裝修好韓國Feel 有好多霓虹燈🤟🏻🤟🏻💗💗仲要有兩部電視播住韓國KPOP MV🇰🇷咁就可以食嘢嘅時候 都可以聽歌Chill😽😽店員服務態度仲要好好😻😻絕對值得再去‼️‼️醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128💰(7.5/10)芝士份量十足‼️‼️可以令到成個拌飯拉絲🧀拌飯有牛肉🐮紅蘿蔔🥕翠玉瓜 菠菜 芽菜💗💗石鍋飯送上枱面嘅時候好熱 我哋可以放少少辣椒醬落去撈埋一齊 🔥🔥 撈緊埋一齊嘅時候 個飯會越嚟越香 ✨✨啲飯仲要係用紅米飯🍚成個飯好健康嘅感覺😆😆食到最尾仲有飯焦 啱晒鍾意飯焦嘅小編🤟🏻🤟🏻炒豬肉石鍋芝士拌飯 $128💰(7.5/10)呢一款係炒豬肉嘅石鍋芝士拌飯😋😋同樣地芝士份量十足‼️‼️可以令到成個拌飯拉絲🧀拌飯有牛肉🐮紅蘿蔔🥕翠玉瓜 菠菜 芽菜💗💗炒豬肉係用醬汁醃過 所以好香口🤤🤤真係好香好惹味😻😻雪濃湯 $138💰 (8/10)雪濃湯係以牛骨同精肉一齊放入鍋 再經過長時間嘅熬製而成🤤🤤係一款非常之傳統嘅滋補湯✨✨係凍冰冰嘅天氣飲落去 真係好暖 係成個人暖晒🔥🔥味道好香濃 仲要有牛肉🐂🐂絕對可以一碗又一碗咁飲落去😽😽睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️

#韓屋💛

醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128💰(7.5/10)

炒豬肉石鍋芝士拌飯 $128💰(7.5/10)

雪濃湯 $138💰 (8/10)
睇到呢度 快啲約埋朋友一齊去‼️‼️

推薦指數🌟 8 / 10 🌟

💛#巨B食黃店

韓屋 (尖沙咀)
⚜️尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
⏱星期一至日 1200-2300

2022-03-05 794 浏览
一直想食既韓屋,非常人氣,長期都要排隊,大廚喎店員大部份都是韓國人,這裡主理的是韓國地道家常菜,主打十多款無味精的韓式家庭常的的養生熱湯,石鍋伴飯,蒸和煎的餃子。店舖位於金巴利道地鋪,裝修型格光猛,牆上掛上霓虹光館既掛燈,一直播放住韓文歌曲,感覺真係非常韓國,店員亦大部份好似Oppa 咁既樣,非常醒神。🍲▪️鮑魚蔘雞湯 $ 168湯頭非常鮮甜濃郁,用上原隻雞,雞包住燉得軟糯嘅糯米,紅棗,小人蔘,面頭仲有一隻鮑魚,雞肉幾鮮嫩,湯非常好飲,而且都幾大份,兩個人食都非常夠飽👍🏻🥟▪️餃子王 $ 18 / 1 pcs 超級大隻嘅餃子,一籠一隻,皮薄適中餃子肉和蔬菜嘅比例啱啱好,餡料已經用咗麻油蒜蓉,香油,胡椒同埋蔥來調味唔需要點任何醬汁已經好好味🥟▪️煎醬牛小排餃子 $ 78 / 5 pcs 煎餃子又是另一番風味,餃子皮煎得好香好煙靭,而且牛小排肉味濃郁,餡料夾住少少蔬菜,點埋店舖特製的餃子醬油,非常好食,果然係店舖嘅招牌名物

🍲▪️鮑魚蔘雞湯 $ 168
湯頭非常鮮甜濃郁,用上原隻雞,雞包住
燉得軟糯嘅糯米,紅棗,小人蔘,面頭仲
有一隻鮑魚,雞肉幾鮮嫩,湯非常好飲,
而且都幾大份,兩個人食都非常夠飽👍🏻

🥟▪️餃子王 $ 18 / 1 pcs
超級大隻嘅餃子,一籠一隻,皮薄適中
餃子肉和蔬菜嘅比例啱啱好,餡料已經
用咗麻油蒜蓉,香油,胡椒同埋蔥來調味
唔需要點任何醬汁已經好好味

🥟▪️煎醬牛小排餃子 $ 78 / 5 pcs
煎餃子又是另一番風味,餃子皮煎得好香
好煙靭,而且牛小排肉味濃郁,餡料夾住
少少蔬菜,點埋店舖特製的餃子醬油,
非常好食,果然係店舖嘅招牌名物

• 餃子王
  • 鮑魚蔘雞湯
2022-03-02 58 浏览
之前走過金巴利道一帶見到呢間韓國餐廳成日都坐滿人好吸引!同朋友講起呢間餐廳原來佢都好有興趣就約埋佢一齊黎試下.雪濃湯經長時間熬煮牛骨既雪濃湯,湯底充滿牛骨既精華後變成奶白色.以熱鍋上枱充滿住熱氣夠晒暖胃.雪濃湯入口帶濃厚牛骨香,湯底唔會帶住過多油脂.湯內配上洋蔥及青蔥令湯底帶出一陣甜味.濃厚湯底加上素麵,吸湯力強既素麵吸晒雪濃湯既精華,麵質又滑溜.餃子王重量級餃子王果然夠份量,一隻既size已經填滿左迷你蒸籠.餡料同樣爆餡,菜肉比例平均,餃皮薄得黎又唔會好易穿,帶點煙韌感.煎醬牛小排餃子餃子煎得脆身又香口,餃子皮薄香脆唔油膩.內裏牛小排餡充滿啖啖韓式醃牛肉香,入口啖啖肉又唔會覺得好油膩.

雪濃湯

煎醬牛小排餃子
午餐
  • 煎醬牛小排餃子
Abalone ginseng chicken soup 🐔 🥣鮑魚蔘雞湯 $168呢個鮑魚人蔘雞湯係融合左新鮮嘅鮑魚同埋韓國正宗人蔘雞呀🍗,入面有煮到好入味嘅原隻雞🐓、面頭嘅矜貴人蔘、夠晒大隻嘅鮑魚、韓國米、蔥花等嘅配料,超級豐富,而且啲湯仲純天然冇味精☘️,好鮮甜啊Steam large dumplings 🥟🥦 餃子王 $16 Steam large kimchi dumplings 泡菜餃子王 $16呢度嘅韓國餃子好正宗啊,望落去好似金元寶咁大隻,真係大過我個拳頭啊👊🏻,有別於一般港式嘅餃子,佢嘅肉餡唔係全部都係肉,仲會加入豆芽、蘑菇🍄、豆腐、粉絲等等,所以餃子嘅餡料會比較鬆軟,仲會用蔥🌿、蒜蓉、香油、胡椒粉、麻油、芝麻等等嘅配料來調味,夠晒口感層次豐富,泡菜餃子味道偏辣🌶,以普通餃子王就有滿滿嘅蔬菜蓉,兩款都係即叫即蒸,夠晒新鮮熱辣辣Beef dumplings 🥩 煎醬牛小排餃子 $78小牛排餃子係呢度其中一款招牌嘅餃子嚟㗎🥇,外皮煎到金黃色勁吸引,而且餃子餡了好足脹卜卜咁,入面有大量濃郁嘅牛肉同埋少少菜🥬,再點喺旁邊嘅特製餃子醬油,少少鹹鹹地已經帶出餃子嘅鮮味!Rice w
鮑魚蔘雞湯 $168

Beef dumplings 🥩
煎醬牛小排餃子 $78

Rice water 🍚🧃 (R) 韓國甜米水 $25
Pear juice 🍐 (L) 韓國雪梨果肉果汁🍹 $25
兩款飲品都係正宗韓國製造嘅嘢飲嚟㗎,夠晒有韓國特色,左邊嘅雪梨果肉果汁有超級多嘅雪梨果蓉,每一啖都飲到沙沙地嘅雪梨蓉,右手邊嘅韓國米水入面有口感好棉滑嘅韓國米,整體來講少少甜配辣辣地嘅韓國菜好啱呀👍🏻
2022-02-27 146 浏览
路經此街突然想試韓湯,2月尾抗疫,外賣自取冇折,好多食店都用少少折頭吸客,你冇,ok算。開飯超多好評,又再信多一次囉,結果呢…又出晒事!$138淨湯,一個雪濃湯,薄切牛肋骨2,3舊。$138 一個辣牛肉湯,4片肥牛咁上下,唔包飯,每碗再加15蚊先有飯,一湯一飯即$153!湯飯來啫係嘛?啲食評話好滿好多餸,自己睇下囉。3色煎餅$140,值嗎?最貴既煎釀3寶都唔及佢貴,好好食真冇你份。呢餐$446外賣自取,就算尖沙咀,都應該有很多選擇了,你呢個收費,絕對冇下次,600幾個好評,不知何來?
開飯超多好評,又再信多一次囉,結果呢…又出晒事!
$138淨湯,一個雪濃湯,薄切牛肋骨2,3舊。
啲食評話好滿好多餸,自己睇下囉。

外卖自取
2022-02-24 37 浏览
好耐冇食過韓國嘢啦,今日經過尖沙咀呢條韓國街,見到呢間裝修幾靚,所以就行咗入去食餐牌款式有好多,咁食得韓國嘢一定要食d 韓國正宗美食,所以就揀咗一個人蔘雞湯、炒豬肉石鍋芝士拌飯和煎醬牛小排餃子。 首先講吓個人蔘雞湯, 人蔘嘅味道好濃郁,食咗幾啖已經覺得個人暖粒粒而且隻雞仲好大隻,面頭鋪滿左薑絲。如果你接受到人蔘嘅味道呢個一定好啱你胃口, 而且仲好補其次就係嗰個炒豬肉石鍋芝士拌飯,一大碗配有多種唔同嘅配菜而且芝士份量仲好多, 兩個人食岩岩好講到餃子🥟韓國嘅餃子特色就係飽滿大粒! 所以我就揀咗一個比較有特色嘅餃子嚟試吓,煎醬牛小排個味好濃郁,作為餃子嘅餡料都十分搭配,值得一試。

• 人蔘雞湯
  • 煎醬牛小排餃子
🐔🥘養生健康之選。韓國地道家常料理🇰🇷👩🏻‍🌾🍴韓屋📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖在韓國街,每條排隊人龍都代表着一家美味的韓式餐廳🇰🇷幸好我們有訂座,得以在飢腸轆轆之際及時用餐😝韓屋的裝修設計以粉色為主,步入餐廳首先映入眼簾的就是可愛的粉色天使豬🐷💕 餐廳店面不大,只有🔟張檯左右,排隊人龍卻是超~長,如果無訂座真恐怕要等到2046😵😵😵🔅蔘雞湯 🐔🥘蔘雞湯汁濃郁,飲落香醇甘甜 😌由於蔘雞湯經長時間以人蔘熬煮,而雞內釀左大蒜🧄、糯米🍚、松子仁🐿、大棗等食材,所以雞肉食落都有淡淡的蔘味,感覺養生🤓另雖然人蔘雞好夠火候,仲軟腍到連骨都溶化掉,但仍非常嫩滑😋 吃着吃着,再飲一口熱騰騰🔥嘅雞湯,暖笠笠,好滿足💖🔅炒豬肉拌飯 🐷🥗🍚韓菜之中,我獨偏愛拌飯。一來,我是rice person😝,二來,韓式蔬菜小碟實在太吸引,不但清新爽口而且種類繁多,所以韓式拌飯是我每次到訪韓國餐廳的必點item,也令我愛不釋口🤤😋韓屋的炒豬肉拌飯配料非常豐富,除咗有充滿着油香嘅豬腩片🤤🤤外,仲有菠菜🥬、翠玉瓜🥒、秀珍菇🍄、芽菜🌱、紅蘿蔔絲🥕、紫菜🌊😍😍豬腩片薄切,脂肪與豬肉比例適中,口感油中帶爽🤤夾埋粒粒

🐔🥘養生健康之選。韓國地道家常料理🇰🇷👩🏻‍🌾

🍴韓屋
📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖

在韓國街,每條排隊人龍都代表着一家美味的韓式餐廳🇰🇷

幸好我們有訂座,得以在飢腸轆轆之際及時用餐😝

餐廳店面不大,只有🔟張檯左右,排隊人龍卻是超~長,
如果無訂座真恐怕要等到2046😵😵😵

蔘雞湯

🔅蔘雞湯 🐔🥘

蔘雞湯汁濃郁,飲落香醇甘甜 😌

炒豬肉拌飯
🔅炒豬肉拌飯 🐷🥗🍚

韓菜之中,我獨偏愛拌飯。

豬腩片薄切,脂肪與豬肉比例適中,口感油中帶爽🤤夾埋粒粒飽滿的白米飯🍚同新鮮清甜的蔬菜🥗一齊食,沒有過多的調味,感覺健康,更能食出食材的原汁原味😋😋👍🏻

🐷🐷整體評價:
雖然餐廳店面不大,用餐環境比較逼夾,但價錢合理,而且食材新鮮味道好😋😋

餐廳主打韓式家常料理,餐點全部0️⃣味精、0️⃣防腐劑,食完都唔會覺得口渴,是韓國街餐廳的健康養生之選🥗👍🏻

蔘雞湯
炒豬肉拌飯