2007-09-06 20 浏览
其實佢一開始做放題o既時候, 我已經有去過, 初初唔係咁多放題選擇, 佢都叫做ok o既, 因為話晒都係日本野任食, 刺身o個d都有得任食, 百幾蚊, 都叫抵食啦~! 不過d刺身成日都結左冰, 仲要唔多款式, 有時落左單,佢冇黎又唔出聲, 追d侍應勁多次都冇理到, 結果到走喇, 都食唔到, 最慘就係2-3個人去, 佢次次黎o既野, 都係是但用個唔知咩豉油碟放一兩件食物就拎過黎, 賣相好唔得!!令到你都唔想再叫多次, 初初都諗住都過左咁耐, 以為都有所改善啦, 點知上兩個星期去, 仲差左tim, 因為人多左, 你落單冇人理, 叫左d野冇黎, 你再點, 都係唔黎, 刺身仲少款左, 壽司又鬆散左, 熱野又唔熱, 唉~~我一定唔會再去!!!
2007-09-04 17 浏览
今晚首次到青葉食,驚無位於是book定0630pm,去到見地方闊落與之間有足夠空間唔會太迫,去過幾間放題食過,呢間真係坐得最舒服。坐低首先點刺身先,三文魚、赤貝、鮑魚片、甘蝦算新鮮出得幾快,不過三文魚好似有陣生抽味怪怪地。天婦羅即叫即整時間比較耐,麵粉真係幾多。到壽司,飯唔夠實一夾就散,試埋個地獄湯烏冬一人份量細細碗好,不過一都唔辣但幾好味,刺身叫過幾轉份量寫幾多黎幾多唔會少,但係三文魚就細件,火鍋同手卷無試,其他小食一般,服務員落單同收碟幾快,埋單仲快,不過笑容欠奉!由於有張coupon埋單兩人共$236,如正價收$138整體講可以一試。
2007-09-01 16 浏览
唔多覺.又幾個月沒同班老友去青葉食囉.而家d魚生同壽司.真係唔多好食.都係之前個四眼仔藍師父好野.對客有好人.我叫野.唔洗1分鐘我叫咩比咩我.唔知佢去左邊樹做耶.而家我走去面對面up幾號都叫我等陣.一等就起碼10分鐘.吹帳.d侍應個個都木口木面.叫都唔多想理.仲有d廚房野食.差左好多. 真係多加注意了.唔係走回頭路. 希望下次教會d老友再去.唔好咁樣囉. 只是小小意見.看完就算了. 多加努力!!! 加油!! 都吃了好幾年.不想青業走大久保的路. 熟客字.........
(非会员)
幾得最初的青葉和現在相比,各方面的確明顯退步了...但本人抱著比較的心態,去過很多間同形式的放題日本食店....始終都係覺得青葉最好...希望青葉未來唔好不進則退,KEEP住進步,至少也要保住現有水平
幾得最初的青葉和現在相比,各方面的確明顯退步了...

2007-08-13 10 浏览
我上次食過,算OK!!但我星期二食完,就可能要再考慮下喇,因為嗰日我同朋友去食,諗住唔會太多人,但我要等成個鐘先有位,我問佢哋有冇得快D,佢只有無奈咁同我講冇,可惡!!!雖然佢哋有解釋要BOOKING先會快D有,唉!!我哋係突然想食....,不過,最唔開心就係裡面D侍應,有個綠色衫既女侍應,黑口黑面,又冇禮貌,可能係JUNIOR,不過要見人就唔好咁啦,大部份食物都小左........,我諗有好多野要再改善.....
大家見到張相有好多珍珠貝,原因好簡單,因為無帶子la !但佢明明有帶子做帶子壽司但又無得刺身,cheap 左好多!d 野食更加唔使講,連燒牛扒都幾靭。清酒煮蜆又無(是日問題?),天婦羅又勁油。同以前真係無得比!至於服務都唔使講,日式放題10樣野黎6-7樣都算係咁,永遠都唔會有得解決,化曬。以前食到大半時間都飽曬,e+ 食完都唔多夠飽,足見佢地上菜慢左幾多。當然,野食差左、少左食慾都有關係ge。
2007-08-05 9 浏览
日期: 30th July上OPENRICE, 見咁多笑, so 去try6pm 去食, 冇嘜人唔使等位.好多野都有叫藜食…. 三文魚..等…等..加洲手卷: 我咁大個女都未食過咁差的手卷, -d 紫菜唔爽!-有2舊五毫子大的唔知mango定咩…. 幾條超thin青瓜絲….幾粒蟹子d 飯都好唔得, Sashimi三文魚係好過叫三文魚壽司~ 新鮮d! 但都可以切到一舊舊成舊LEGO! 佩服! 奇境!吞拿魚壽司都OK!飲品方面都唔掂又冇tissue, 要你去問先有有個Waitress 態度又唔好在蝦tempura, 佢\送左條頭髮俾我!!!! -_- =點解可以炸埋條頭髮嫁!!條頭髮同隻蝦差唔多長, 初時仲以為係蝦腸!好在平時入口前會睇清楚先話晒一分$一分貨~ 但$138 呢個價都唔平! 我去間好d, 乾淨d gei唔好!我唔要求d咩! 但至少似番d樣!
日期: 30th July

上OPENRICE, 見咁多笑, so 去try
6pm 去食, 冇嘜人唔使等位.
好多野都有叫藜食…. 三文魚..等…等..

加洲手卷: 我咁大個女都未食過咁差的手卷,
-d 紫菜唔爽!

吞拿魚壽司都OK!
飲品方面都唔掂
又冇tissue, 要你去問先有
有個Waitress 態度又唔好

點解可以炸埋條頭髮嫁!!
條頭髮同隻蝦差唔多長, 初時仲以為係蝦腸!
好在平時入口前會睇清楚先

話晒一分$一分貨~

我唔要求d咩! 但至少似番d樣!
2007-07-29 6 浏览
日期:2007年7月28日晚上七點零鐘,唔知食咩好,條街又熱到爆,男友提意食日本野,見兆萬有一間日本buffet,咁就上去試下喇!等咗十五分鐘就有位,可以任飲任食兩個鐘.壽司黎講,就係d飯散晒,唔夠鈣.刺身(鮑片,榮螺片,三文魚):都唔錯,厚厚地既一片,幾有咬感.Tempura:多粉咗d,okey.麵豉湯:好飲哩.酒煮蜆:唔錯.小食:雞軟骨,豬頸肉,螺肉,蟹子沙律.軟腳蟹好唔掂.飲品:青檸梳打,delicious.某位女待應,真係有d問題,問佢野,佢好似聽唔到咁,仲係度傻笑.另一位就唔識得講唔該,無d禮貌!!!
日期:2007年7月28日

壽司黎講,就係d飯散晒,唔夠鈣.
Tempura:多粉咗d,okey.
麵豉湯:好飲哩.
酒煮蜆:唔錯.
小食:雞軟骨,豬頸肉,螺肉,蟹子沙律.軟腳蟹好唔掂.
飲品:青檸梳打,delicious.

2007-07-28 14 浏览
發生了什麼事, 此間店轉了老細嗎? 我7月1日先吃完, 還上來大讚好, 點知我7月22日再去食已經差成咁? 轉了夏之料理, 刺生款式少了, 三紋魚切得一舊舊好似磚頭咁,d野食份量比以前少了, 尤其是中華沙律, 以前半兜, 依家得個幾條!! 其他野食都差了,水準急趺,可以說是難食了好多!何解相差大半個月退步成咁?! 簡直是過份!!! 我很失望!
2007-07-20 1 浏览
野食就當然冇板前o個d咁正,但仍算新鮮,頭一round黎野食o個陣都諗,嘩個size咁細嫁,但人都係眼闊肚窄,所以後來反而覺得咁樣幾好,可以試多d ma~138蚊都算幾好嫁喇,d侍應生服務態度都好好,多謝前多謝後,野食都幾快到
野食就當然冇板前o個d咁正,但仍算新鮮,
頭一round黎野食o個陣都諗,嘩個size咁細嫁,但
人都係眼闊肚窄,所以後來反而覺得咁樣幾好,
可以試多d ma~138蚊都算幾好嫁喇,d侍應
服務態度都好好,多謝前多謝後,野食都幾快到
2007-07-17 13 浏览
從來都未試過吃日本放題可以吃得咁開心的, 不太貴之餘, 仲可以任食到回本為至。刺生新鮮, 環境良好, 服務態度一流, 很少流單同錯單, 出食物的效率又快!最好吃當然首選三紋魚刺生啦(次次我都只少豪食廿多件), 仲有十幾款刺生都好好味好新鮮, 而炸軟殼蟹、鰻魚手卷等等...都是不錯的選擇。星期日至四7點前入座免加一都係$138位, 任食2個鐘, 抵食到爛啦! 吃過2次, 都仍然覺得很值得再去多次, 但一定最好先訂位, 不然有機會連排隊都無得你排!

2007-07-03 6 浏览
百幾蚊任食算係咁,但成日漏單,侍應冇反應,但收碟就快過人我寧願去食板前、峰壽司食好過,食到好飽都是每人百幾蚊
百幾蚊任食算係咁,但成日漏單,侍應冇反應,但收碟就快過人

我寧願去食板前、峰壽司食好過,食到好飽都是每人百幾蚊
2007-07-01 1 浏览
這裡食第四次,如果不好吃又怎會encore 咁多次呢。日本野必叫的刺身,已經扣了一截分。全部沒有鮮味的,凍冰凍,那些小帶子更有雪水滲出來。>.<"壽司是可以的,但係佢舊飯好大舊囉。愈近繁忙時間,大舊飯情況就愈嚴重。本來明明見到隔離台的sushi少飯多餸的...鍋物,個豬軟骨鍋物好硬喎d肉....小食係比較ok既~ 最好吃是牛油炒象拔蚌(唔知邊d係象拔蚌),炒什菜,燒豬軟骨,燒雞軟骨,雞冀等等,飲品而家係任飲,不過居然無熱飲...... 有熱水、有菜蜜就係無熱菜蜜... 事在人為啦甜品都ok, 港式甜品囉。無乜漏單的情況出現,侍應服務一般。因為七點前入座所以有九折即免加一,建議book定位,當日為閒日,即使你六點半已經到,佢都唔俾你入,因為佢reserve左好多位for booking,要等到七點d客放飛機先俾你入。不過就算遲過七點入,只要你七點前拎籌,佢都好似會俾返九折。
這裡食第四次,如果不好吃又怎會encore 咁多次呢。

2007-06-11 4 浏览
食過三次,有兩次都唔使等位(可能我7點入席),,waiter嘅服務態度好好,helpful,有禮貌~d野都上得好快~d野食就不過不失,,刺身都ok新鮮丫~$138算唔錯~有少量漏單,,但係可以接受嘅~
(非会员)
見到大家寫青葉D 食評咁差,我都講番我去食完既感受...我地一行兩人星期五夜晚8點幾上去,諗住要等好耐位,結果10分鐘都唔駛就有位,當時8:30pm。落左單既野食黎得勁快,我地都食得好快,狂風掃落葉咁,基本上我地食完佢就即刻收碟,但不斷再有食物黎到,張table都唔夠位擺;佢冇漏單,我地都冇催過佢黎野,會埋黎加茶& 執野咁,完全冇其他人所寫既問題。食物款式尚算多,品質都還好,以$16x 有咁既質素算係咁,對比「港式韓燒」已經好多了。我地唯一嫌佢淨係得汽水飲& 得幾款糖水,其他都ok。10:30走,我地都食剩左一堆野(因為叫得太多),不過佢冇加收$30,埋單$326 連加一。如果係追求食物質素既,就梗係去正宗o個D日式料理;若果只係普通食飯,青葉絕對係一個唔錯既選擇。*星期一至四價錢好似係$138; 星期五$148; 晚上7點前& 9點半後埋單會平D。
見到大家寫青葉D 食評咁差,我都講番我去食完既感受...

*星期一至四價錢好似係$138;
星期五$148;
晚上7點前& 9點半後埋單會平D。