2012-11-16 57 浏览
由於已一早訂枱, 所以唔駛等位, 當天晚上係平日, 餐廳只有6成客, 所以坐得好舒服刺身種類較少, 沒有北寄貝,帶子等, 唯有食三文魚同甜蝦啦, 味道可以接受壽司種類就比較多, 細細件幾好食, 唔錯天婦羅炸得好食牛肉鍋, 海鮮鍋好一般不得不讚個烏冬, 好滑好味道, 可惜個湯底勁咸可能當天人少, 漏單不太嚴重, 上菜都幾快, 服務幾好總括食物種類唔算多, 但可以食得飽

壽司種類就比較多, 細細件幾好食, 唔錯
天婦羅炸得好食
牛肉鍋, 海鮮鍋好一般

不得不讚個烏冬, 好滑好味道
, 可惜個湯底勁咸

可能當天人少, 漏單不太嚴重, 上菜都幾快, 服務幾好

總括食物種類唔算多, 但可以食得飽
2012-11-13
  • 烏冬
2012-10-23 48 浏览
电话预约三人只有两张团购coupon, 经理态度很好,给第三人同团购价。星期六去吃,电梯坏了,餐厅有阿姐带路从后楼梯上去。食物还算新鲜,服务态度很好,不像有些食评那么差。只是不跟单和漏单,要重点和催单。多款饮品太甜。总体还Ok 。

星期六去吃,电梯坏了,
餐厅有阿姐带路从后楼梯上去。
2012-10-23
  • 无特别好的美食推介。
2012-10-05 22 浏览
3個字差差差食一次已經夠哂,唔會再黎!!服務態度差食物質素差是晚同朋友去依到黎食放題,因訂左位唔洗加一,所以$148一位。叫刺身,等左好耐都未黎,而且嚴重漏單!!!吹左勁耐既刺身,我地叫左好多,最後都係黎得果小小,仲要唔新鮮!特別既係,叫左芝士煙肉焗生蠔,真系火到黎埋!隻蠔好似營養不良咁既樣出野食出得超慢,又要計緊時間食野,我地邊夠時間食呀???等你d野食黎既時間仲耐過我地食野既時間!!嚴重漏單,漏單我地再寫轉過頭又係漏返單,咁我地寫黎做咩?一間超差既放題,差到我要上黎比個劣評佢!!我令願去第2間放題食算數一句到尾!唔會再黎囉
3個字

食一次已經夠哂,唔會再黎!!

服務態度
食物質素

刺身,等左好耐都未黎,而且嚴重漏單!!!

特別既係,叫左芝士煙肉焗生蠔
,真系火到黎埋!隻蠔好似營養不良咁既樣

出野食出得超慢,又要計緊時間食野,我地邊夠時間食呀???
等你d野食黎既時間仲耐過我地食野既時間!!
嚴重漏單,漏單我地再寫轉過頭又係漏返單,咁我地寫黎做咩?

一間超差既放題,差到我要上黎比個劣評佢!!

我令願去第2間放題食算數

一句到尾!唔會再黎囉
差!隻蠔好似營養不良咁既樣!!!
2012-10-05
2012-07-30 24 浏览
食過咁多間放題,之前個D都唔係話好好架啦,不過可以接受,所以從來無唸過上OPENRICE寫評語.今次呢間雷門放題真係......真係好差(個人感謝),所以連相都懶得影.咁次我地6個人上去,張枱好細,同4人枱差唔多,我都知個時段多人,所以OK既,但上野食好慢,6個人寫20片刺身,黎得10片,一人2片都分唔到,仲要等好耐,野飲我都知好多間放題都一般,但可樂加水加得咁勁我都係第一次飲, 搞到大家齊齊飲綠茶.其他野食我都廢事講啦,好勉強先入得口,想去雷門既朋友三思啦不過佢有樣好就係生日個位有得平60蚊,不過其他都要178一位
其他野食我都廢事講啦,好勉強先入得口,想去雷門既朋友三思啦
2012-07-27
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐优惠
其他
2012-07-14 26 浏览
差到無野可以講。寫10件黎1件都算啦,坐成個鐘都浄係上咗一個湯。追單又串我地「係咁架啦!」。 明明等多過食,又話我地超時!我一定唔會再去。
差到無野可以講。

• 甜蝦
2012-06-16 32 浏览
日式放題雖然有得兩個鐘既時間限制但其實一定用唔晒就已經好飽了要食魚生的話每位再加$20今次最讚既就係熱食款式不是太多,但都幾新鮮呀最喜愛就是甜蝦超juicy 不過係林既, 唔鍾意林既朋友應該覺得唔多ok意想不到的超正將菠蘿燒到熱辣辣而且仲有d 菠蘿甜香, 熱食菠蘿既感覺好盞鬼Encore 左, 實在好好味清甜鮮蝦加埋幾creamy 既芝士,唔會太漏好香牛油味,融晒係d 金姑入面哈, 是encore 了無數次~ 因為每次單點個unit 都好細, 食唔停口又係超正,部分既燒粟米燒得好香口, 而且牛油正濃好漏, 食唔到係三文魚超讚的甜品, 可惜每人限點兩件另一款甜品蠻差的喔… 是羅x臣出品,一食就知,仲要好水tim不能不提就是飲品第一次見到有日式放題有熱杏霜是我太見識少了嗎?!好甜, 感覺上加左好多奶粉入去溝又沒有杏仁味但總算滋潤飲料吧
日式放題雖然有得兩個鐘既時間限制
但其實一定用唔晒就已經好飽了
要食魚生的話每位再加$20
今次最讚既就係熱食
魚生拼盤
款式不是太多,但都幾新鮮呀
最喜愛就是甜蝦
汁燒牛脷
超juicy 不過係林既, 唔鍾意林既朋友應該覺得唔多ok
燒菠蘿
意想不到的超正

芝士焗海蝦
Encore 左, 實在好好味

清甜鮮蝦加埋幾creamy 既芝士,唔會太漏
錫紙牛油炒金姑
好香牛油味,融晒係d 金姑入面
枝豆
牛油粟米
又係超正,部分既燒粟米燒得好香口, 而且牛油正濃
三文魚煙肉卷
好漏, 食唔到係三文魚
泡芙
超讚的甜品, 可惜每人限點兩件
羅x臣
另一款甜品
蠻差的喔… 是羅x臣出品,一食就知,仲要好水tim

不能不提就是飲品
第一次見到有日式放題有熱杏霜
是我太見識少了嗎?!
熱杏霜
好甜, 感覺上加左好多奶粉入去溝
又沒有杏仁味
枝豆
牛油粟米
泡芙
2012-06-01 20 浏览
本身諗住去村上食,只係咁唔好采個fd遲大到,搞到咁晏,得呢間開到咁夜!價錢真係好平,因為我地好夜先去,平均每人都係$130本來見到好多新嘢食都好開心!但食落就。。。 令人冇胃口再食!牛柳粒,羊扒同雞翼煎得幾好,但一啲味都冇!好明顯雪藏完就拎去煎冇調過味鹽都冇落!焗生蠔有啲好細嘅殼,要小心食,味道見人見志,我覺得唔好食!天婦羅都ok嘅!因為間間都差唔多!刺身都冇諗住新鮮啦!手卷都可以!去到要reorder都唔知可以叫咩好啦,明明都唔飽!最後食咗一個鐘就走咗!環境好似cafe,坐得都幾舒服!食物都出得好快,但有時都會漏單,咁好多任食都係咁!服務我俾兩分都只係俾個好似係主任果個男仔同一兩個廚房,如果唔係佢地,我諗我地拍檯走都似,因為waiter勁多,但全部圍玩,我地落嘢食都係廚房果個人幫我地叫個主任嚟,個主任都玩得好開心架,但佢個態度都幾好,好有笑容,所以算廚房啦!其他人繼續玩,理都理我地!啲嘢食擺咗係出菜位成十分鐘有多都冇一個waiter知囉!

價錢真係好平,因為我地好夜先去,平均每人都係$130

焗生蠔有啲好細嘅殼,要小心食,味道見人見志,我覺得唔好食!
天婦羅都ok嘅!因為間間都差唔多!
刺身都冇諗住新鮮啦!
手卷都可以!
去到要reorder都唔知可以叫咩好啦,明明都唔飽!
最後食咗一個鐘就走咗!

環境好似cafe,坐得都幾舒服!
食物都出得好快,但有時都會漏單,咁好多任食都係咁!
$130 (宵夜)
2012-05-09 25 浏览
我地食之前個晚打去訂位,第一次叫,,食物上菜速度好快,,又幾好食,,,,,一口牛柳好好食,,仲叫左3次 花之戀唔錯,幾好燒3文魚sushi好食 最好食 係芝士煙肉焗生豪...叫左7隻叫2次d芝士醬好好食,,甜品方面: 炸雪糕好好食 下次都會再叫到第2次落單既,,上菜速度都ok,,不過d野食月黎月少,,,我地叫左好多魚生,,,叫左50件,,但係先俾得10件d刺生都係,,俾少左,,,
我地食之前個晚打去訂位,

第一次叫,,食物上菜速度好快,,又幾好食,,,,,

一口牛柳好好食,,仲叫左3次

花之戀唔錯,幾好

燒3文魚sushi好食

最好食 係芝士煙肉焗生豪...叫左7隻叫2次

d芝士醬好好食,,

甜品方面: 炸雪糕好好食
下次都會再叫

我地叫左好多魚生,,,叫左50件,,但係先俾得10件

d刺生都係,,俾少左,,,

题外话/补充资料: 我地食之前個晚打去訂位,..聽電話個d人態度都好好....我都改左4次人數 佢地都仲好好禮貌....個度d員工服務態度良好 ...唔錯 只不過係個經理態度惡劣...好似趕客今,,,
2012-05-08
用餐优惠
其他
  • 芝士煙肉焗生豪...芝士西籣花
  • 一口牛柳...
2012-05-08 11 浏览
刺身都幾好,我自己好中意食三文魚的,仲有d炸蕃薯好正,入面軟棉棉同係熱的 但之後落既單會有漏單情況><total 每人168我自己好少食放題但呢間都唔錯,多選擇
[之前食過一次,覺得幾好味...

今次食,都唔錯呀,唔係好似人地講得咁差姐

我地有3個人食

個度d 刺身都幾好,我自己好中意食三文魚的,
仲有d炸蕃薯好正,入面軟棉棉同係熱的

但之後落既單會有漏單情況><

total 每人168

我自己好少食放題但呢間都唔錯,多選擇
2012-04-22
等候时间
15 分钟 (堂食)
2012-05-06 17 浏览
申請咗個 a/c 咁耐,真係第一次「的」起心肝寫食評!好老實,味道呢樣野真係見人見至!各有喜惡!好難有準則!不過,服務質素喇喎....我食過咁多間放題,咁啱次次都係2個人去,從來冇因為我只得2個人而限制分配嘅落單數量,總之我寫幾多就俾幾多!唯獨是只有呢一間咁巴之閉要因應人數而決定份量 (e.g. 我寫左要20件三文魚刺身,佢只係俾得4件我),咁你唔好係張 order 紙度叫我寫要幾多啦!仲有,出菜時間又慢,而且唔準!我落幾多次單都係廢嘅!食放題、自助餐,通常都係初段嘅戰鬥力比較好!佢依家同你玩延長戰,根本唔會食得多!做得放題生意就唔好咁小家啦!

不過,服務質素喇喎....

仲有,出菜時間又慢,而且唔準!我落幾多次單都係廢嘅!食放題自助餐,通常都係初段嘅戰鬥力比較好!佢依家同你玩延長戰,根本唔會食得多!做得放題生意就唔好咁小家啦!
2012-05-04
等候时间
30 分钟 (堂食)
2012-04-20 16 浏览
我同老公初次約會的地方,一食就愛上,但我同我老公見到隔離啲人食唔晒真係火,雖然呢到比唔上高級餐廳,但見到廚師煮嘢我就覺得呢間有料還記得我老公叫經理比個特製生日壽司蛋蛋,真係唔駛加錢,唔係講笑145蚊就食到放題,你估50蚊嗰啲紅豆壽司?羊我就唔蘇唔食,呢間係我食半島酒店同呢間比,反而我比較喜歡呢間
我最愛
2012-01-24
纪念日
我最愛
  • 羊,一口牛,炸雪米糍
2012-04-17 21 浏览
同男友去完信和中心, 經過見到鐵板燒放題就走上去望下. 上去前梗係上黎望下食評啦, 一半半咋喎, 反正都唔知食乜, 見又唔多人, 就試一試~ $168 仲有9折任飲任食2小時. 一坐低梗係喪落ORDER啦, 點知等幾耐架...不過呢度上菜速度超快, 又無漏單. 食過咁多放題, 第一次食左半個鐘已經飽飽地刺身都有成8款: 三文魚, 吞拿魚, 甜蝦, 北寄背, 希靈魚, 劍魚, 蟹棒, 玉子... 佢送黎係有冰墊住, 但當D冰溶左就會沖淡左D刺身味. 所以都係黎到即食就啱晒^^炸蝦春卷: 唔錯呀, 夠熱夠脆, 幾好食一口牛: 好香蒜蓉味, 又夠淋. 正炸蕃薯: 好實, 無乜味, 麻麻地炸蠔: 好熱, 炸得幾好炸蟹棒: 即係炸蟹柳, 都唔錯燒牛舌: 好淋, 一D都唔軔燒雞翼: 普普通通金菇牛肉卷: 幾好, 唔太夠熱羊架: 好味喎. 有驚喜^^燒鯖魚: 好味, 幾新鮮咁, 肉唔霉薑燒豚肉: 味道好好, 好惹味炸餃子,煙肉三文魚卷: 普通野囉. 無乜太驚喜仲有一些特別食品及甜品每人限叫2件燒菠蘿: 熱熱地, 好甜, 又無根唔"痴"牙炸雪糕: 都炸得唔脆, 雪糕又唔凍, 溶晒><焗
同男友去完信和中心, 經過見到鐵板燒放題就走上去望下.

炸蝦春卷: 唔錯呀, 夠熱夠脆, 幾好食
一口牛: 好香蒜蓉味, 又夠淋. 正
炸蕃薯: 好實, 無乜味, 麻麻地
炸蠔: 好熱, 炸得幾好
炸蟹棒: 即係炸蟹柳, 都唔錯
燒牛舌: 好淋, 一D都唔軔
燒雞翼: 普普通通
金菇牛肉卷: 幾好, 唔太夠熱
羊架: 好味喎. 有驚喜^^
燒鯖魚: 好味, 幾新鮮咁, 肉唔霉
薑燒豚肉: 味道好好, 好惹味
炸餃子,煙肉三文魚卷: 普通野囉. 無乜太驚喜
仲有一些特別食品及甜品每人限叫2件
燒菠蘿: 熱熱地, 好甜, 又無根唔"痴"牙
炸雪糕: 都炸得唔脆, 雪糕又唔凍, 溶晒><
焗煙肉生蠔: 一般, 汁好杰
甜品泡芙: 好味, 夠晒凍.

三張ORDER紙都係刺身, 壽司, 卷物, 咁飽肚, 我就唔會食
雖然款唔算多.但整體食物唔錯. 服務亦中規中距, 係地方有D迫. 有少少似2000円
2012-04-17
2012-02-28 13 浏览
成班姊妹聚會,本來諗住食吉壽,但個friend話見呢間好似吾錯想就試下拉一行六人book左10pm,去到吾洗等.間餐廳好細間,得幾張枱去食放題當然乜都試下拉!叫左4次刺身,3文魚同鱆紅魚okay,甜蝦無味,其他一般不過啲分量一次比一次黎得少..2次叫30隻甜蝦,俾10隻都無-_-壽司方面火灸3文魚好味,叫左好多^_^火灸蟹棒都吾錯最欣賞有花之戀,讚牙^_^熟食方面牛柳粒好味,但鹹左少少.燒蠔好細隻,吾推介芝土西蘭花第一次食好味,第二,三次叫系生既-_-錫紙金菇同雜菇一般,中華沙津好味,我好中意炸蠔麻麻,鴨胸好乾,燒菠蘿一片連埋皮上0_0甜品方面有3款: 啫喱,泡芙,雪糕糯米池啫喱落得太多魚膠粉,好硬!泡芙無試,雪糕糯米池系現成既埋單每人$148,免加一總括黎講嘢食真系好一般,同埋果到有個肥女人經理態度好差放題有大把選擇,所以下次都吾會再黎.
去食放題當然乜都試下拉!
叫左4次刺身,3文魚同鱆紅魚okay,甜蝦無味,其他一般
不過啲分量一次比一次黎得少..
2次叫30隻甜蝦,俾10隻都無-_-

壽司方面火灸3文魚好味,叫左好多^_^火灸蟹棒都吾錯
最欣賞有花之戀,讚牙^_^

熟食方面牛柳粒好味,但鹹左少少.燒蠔好細隻,吾推介
芝土西蘭花第一次食好味,第二,三次叫系生既-_-
錫紙金菇同雜菇一般,中華沙津好味,我好中意

炸蠔麻麻,鴨胸好乾,燒菠蘿一片連埋皮上0_0

甜品方面有3款: 啫喱,泡芙,雪糕糯米池
啫喱落得太多魚膠粉,好硬!
泡芙無試,雪糕糯米池系現成既

埋單每人$148,免加一
總括黎講嘢食真系好一般,同埋果到有個肥女人經理態度好差
放題有大把選擇,所以下次都吾會再黎.
2012-02-26
2012-02-16 11 浏览
情人節見飲食男女賣佢d野賣到好好食咁,就book位試下啦,點知上到去一開始食野既時間,開始食野啦,我覺得最難食係佢d餃子,未食過咁難食既餃子,款式少左d,但可以接受,剌身就麻麻地,但款式都ok既,最好味係個海鮮炒烏冬同吉烈多春魚,但唔係樣樣吉烈野都好食,吉烈廣島蠔就勁差勁難食呀!!可能我食果日係情人節啦,我就覺得d野食上得慢左d,但係有值得讚既地方,就係勝在<服務好>,例如:你吹d野食,都唔會黑面,係依方面的實係抵讚既,但d野食方面就真係唔得啦!!!要改善下...
2012-02-14
情人节
  • 海鮮炒烏冬
  • 吉烈多春魚
2012-01-17 17 浏览
剛開業幫襯過 覺得幾好剛好遇正黑色星期五13th 又通左成晚頂 打算食餐好少少 再回家安睡 所以就去雷門上到去 等左幾十秒 有得入坐 地方唔算特別大 香港地嘛 人都幾多 坐得都幾逼下 食左第一輪都相安無事 食物味道OK 唔算特別好食 刺生無咩雪味 就係唔太鮮 基本上食物無咩大問題但係之後就中蕉了 成半個鐘坐係度無野食 都已經落左3次單 我地望著D大兜大兜刺生經過 全部都無我地份 問個經理點解我地落左咁多單都無野到經理CHECK一CHECK話無我地單 然後黑口黑面走左去 丁頁 D單比左你地 但係無落到 唔通去多啦夢個四次元百寶袋咩!?不停漏單 後黎我地係咁寫 佢地係咁漏 差D連中華沙津都無得食我成日都無食過野 仲要三十幾個鐘無訓 今次又係一次食的教訓 真係無錯 黑色星期五而且我地見到 其他台都有問題 一係走單 一係上錯菜 但係見佢地收工洗野就勁快手走之前叫左份吉列蠔同甜品啫哩兩份都中伏吉列蠔食落有陣怪味 而且入口唔覺得舊蠔好熱 懷疑未炸熟 馬上拎番出黎 驚驚啫哩真係好野 開餐廳唔試味 杯啫哩真係甜到叔叔都不行了 三十幾個鐘無訓 當堂醒比D甜味衝擊到醒左 勁過利賓納MK競爭咁大 努力D啦係
剛開業幫襯過 覺得幾好

上到去 等左幾十秒 有得入坐 地方唔算特別大 香港地嘛