2024-01-03 76 浏览
本身食開譚X。 行經呢度, 見到呢間試業中的小鍋米線就入咗來試下。太肚餓嘅關係,點咗個過橋米線, 啊,唔係,係雲香園米線, 即係大雜燴。材料非常豐富,詳情可睇返餐單,我本身大食的都食唔曬,味道係唔錯的,BB酸辣絕對好味道過果間,略嫌d米線太淋,即刻同老細反映咗,佢話下次會轉更加靚米線,話雲南直送,之前入錯貨,下次幫親來送我d小食試食哦! 隔咗幾日再來,已經正式開業, 咁啱老細又係度,介紹咗個豬軟骨小鍋米線, 當然又係我鍾意的BB酸辣, 老細又送咗一小碟涼拌墨魚頭同一小塊豬扒我試味。老老實實, 今次嘅米線比上次進步好多,米線軟硬適中,豬軟骨又入味份量又多,湯一樣咁好飲,配料又多食完都基本上飽曬。試咗墨魚頭,略嫌偏淡,但爽脆, 豬扒較乾身,但入味。食完先知原來豬扒要浸一浸係碗麵度等佢吸下d湯再食會好味d同軟身d。 P.S. 餐單上的小食價錢係大份的,唔係我相中嘅份量,老細話會推出一人份量的, 價錢會較平,新張期內有特別優惠!另外一定要試下老細親自調嘅奶茶!
2023-12-30
  • 豬軟骨小鍋米線
  • 雲香園米線
  • 涼拌墨魚頭
2023-12-29 147 浏览
新開隱世米線小店,因去科學館玩(聼講要搬館,童年回憶),行下見到,一睇就知邊間元朗/荃灣分店果兩間排隊次次都要半個鐘叫左豬耳/腩肉小鍋bb辣米線試左湯覺得湯底驚為天人,香濃而微弱,比譚×好;酸菜好入味,辣度有少少欠揍,唔夠香味。老細話每日老火煲6個鐘以上,去左間米線學習自製料中上水平,推薦豬耳/豬軟骨/這些肉很軟好好入味,來貨正常水平;價錢超級相宜,加N樣餸=出面得1/2款餸,份量又足;老細仲送左兩隻難翼
一睇就知邊間元朗/荃灣分店
果兩間排隊次次都要半個鐘
叫左豬耳/腩肉小鍋bb辣米線
試左湯覺得
湯底驚為天人,香濃而微弱,比譚×好;
酸菜好入味,辣度有少少欠揍,唔夠香味。

老細話每日老火煲6個鐘以上,去左間米線學習
價錢超級相宜,加N樣餸=出面得1/2款餸,份量又足;