餐厅: 雪下覓炙
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
以前通常食開日式燒肉比較多,但自從試過幾間高質嘅韓式燒肉店之後,從此愛上咗韓式燒肉🥰 呢間位於尖沙咀海港城嘅高級韓式餐廳,雖然佢係走高級路線,食材環境服務都係絕對優質😎但價錢相當合理,非常推薦俾大家🫶🏻🌟夏之煙燻盛饌套餐(2人餐)$1088真係非常超值🤩成個餐勁豐富,兩個人食相當足夠,絕對會捧住個肚走😆 🌟韓式前菜食韓國嘢一定唔少得豐富嘅韓式前菜啦,呢度有泡菜、蛋捲、菠菜、芽菜、海帶、薯仔等等🤩 食完仲可以再添加🫶🏻🌟煙熏蘋果木豬五花(配生菜)呢個絕對係重頭戲😎儀式感滿滿😍首先店員會用玻璃蓋將豬五花蓋住,然後注入滿滿嘅蘋果木煙霧,周圍都籠罩住蘋果木獨特嘅煙熏味🤩 揭開玻璃蓋嗰一刻,煙霧彌漫😆 成個體驗好特別🫶🏻 店員會幫手炙燒,豬五花肉燒完之後嘅焦香勁正,而且每一口都食到蘋果木的香氣,真係非常好食🥰 🌟韓牛牛小排除咗豬肉之外,呢度韓牛都非常出名😎 佢嘅油花非常均勻,肉質軟嫩,店員幫我哋燒到熟度啱啱好,只需要點少少鹽就食得,好正😎🌟和牛外裙肉軟嫩多汁,牛味非常濃郁,勁滿足🤩🌟和牛牛肋肉油脂豐富,入口即溶,勁邪惡😆🌟和牛牛舌大大片牛舌,燒完之後好Q彈😍🌟醬油盛盒除咗咁多肉之外,仲有海鮮醬油

🌟夏之煙燻盛饌套餐(2人餐)$1088

🌟韓式前菜

🌟煙熏蘋果木豬五花(配生菜)

🌟韓牛牛小排

🌟和牛外裙肉
軟嫩多汁,牛味非常濃郁,勁滿足🤩

🌟和牛牛肋肉
油脂豐富,入口即溶,勁邪惡😆

🌟和牛牛舌
大大片牛舌,燒完之後好Q彈😍

🌟醬油盛盒
除咗咁多肉之外,仲有海鮮醬油盛盒🥰係咪好超值呢😍 有大蝦、帶子同埋鮑魚🤩 三樣嘢都食得出新鮮🫶🏻 大蝦非常大隻,最鍾意食埋佢啲蝦膏,勁鮮甜🤤🤤

🌟炸醬麵
呢個套餐可以選擇韓式水冷麵或者炸醬麵,我哋揀咗炸醬麵😬 好鍾意佢嘅面質,煙煙韌韌🫶🏻 醬汁香濃惹味,非常好食🥰

🌟 Tiramisu
估唔到韓式餐廳嘅Tiramisu都做得咁好食咁出色😍 食完真係大滿足🤤

呢個餐真係抵到不得了😆 全部肉品都係非常高質,海鮮都非常新鮮,整個用餐體驗非常好,真心推薦俾大家🫶🏻
2024-05-13
韓式燒烤可以話係me同友人既最愛~ 所以每月一聚都盡可能會去韓燒!今日就嚟到海港城高級韓燒餐廳【雪下覓炙】,試下佢地個【夏之煙燻盛饌套餐】$1088有靚韓牛、和牛拼盤食之外,仲有席上煙燻蘋果木豬五花,簡直係留港消費又要好食+又要有視覺享受! 價錢中等,人均消費5百幾蚊,但勝在可以一次過品嚐到韓牛、和牛、煙燻蘋果木豬五花,確實係可以一試~ —餐廳裝潢以簡約木系為主,牆上更配設LED MON營造出不同時節嘅季節畫面,都幾型格~ ----✨【夏之煙燻盛饌套餐】1088 /2ppl✨✨韓式前菜 (泡菜/醃蘿蔔/菠菜 可refill)✨✨韓式醬油盛盒 ✨鮑魚、帶子、大蝦;3款都好鮮味又出色! 帶子厚切啖啖肉,大蝦吉大隻又爆膏,me 就最愛鮑魚爽口又彈牙!✨煙燻蘋果木豬五花(配生菜)✨店員會先把豬五花放在桌上,再即席煙燻大約1分鐘,打開玻璃蓋,煙霧四散外更有陣陣獨特的蘋果煙燻芳香撲鼻而來。然後店員再細心幫炙燒至金黃色,再配上韓式辣醬、生菜、蒜片,豬五花(入口鮮嫩多汁又帶點微燻香,超好味~✨韓牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛外群肉、和牛牛舌✨3款濃厚肉味,油脂芳香帶甜,而且不帶油膩感,令人食指大動!薄切牛

----
✨【夏之煙燻盛饌套餐】1088 /2ppl✨

✨韓式前菜 (泡菜/醃蘿蔔/菠菜 可refill)✨

✨韓式醬油盛盒 ✨

✨煙燻蘋果木豬五花(配生菜)✨
韓牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛外群肉、和牛牛舌

✨韓牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛外群肉、和牛牛舌✨
韓牛牛小排、和牛牛肋肉
3款濃厚肉味,油脂芳香帶甜,而且不帶油膩感,令人食指大動!
韓牛牛小排
薄切牛舌較爽口,
和牛牛舌
牛魔王嘅你又點可以錯過呢~~

✨主食2選1 ( 雪梨水冷麵/炸醬麵)✨
食完咁熱辣辣韓燒,要降降溫~水冷麵有醃蘿蔔、青瓜、烚蛋、冰塊,配上蕎麥麵高湯組成,再可以根據個人喜好加入白醋和黃芥末,刺激食慾感,食完超涼快~
是日甜品 – 巴斯克蛋糕

• 夏之煙燻盛饌套餐
  • 和牛牛肋肉
  • 和牛外群肉
2024-04-22 258 浏览
雪下覓炙尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G47-48號舖位於尖沙咀海港城商場,地點好方便高級韓國餐廳,環境舒適,走新派風格裝修的高級韓國餐廳,今次同朋友叫左呢個夏之煙燻盛饌套餐( $1088/2人),餐廳仲提供8款韓式既前菜,性價比好高。醬油盛合醬油盛合有帶子、鮑魚和醬油蝦,海鮮既鮮甜與醬油既香氣完美結合,帶子肉質鮮嫩多汁,鮑魚口感彈牙有嚼勁,肉質鮮美,帶有淡淡的海洋風味。煙燻蘋果木豬五花(配生菜)煙燻蘋果木豬五花係一道特別嘅菜式,當打開蓋時,一陣煙燻香氣迎面而來,豬五花肉質鮮嫩多汁,每一口都充滿著豬肉嘅香氣同豐富既脂肪,煙燻過後,豬肉吸收咗煙燻木嘅風味,令味道更加濃厚同獨特。配合生菜一齊食,可以平衡豬五花嘅油膩感,令口感更加清新。韓牛牛小排・和牛外裙肉・和牛牛肉・和牛牛舌牛肉愛好者一定要試!4款牛都充滿著牛肉既香氣,肉質細嫩多汁,脂肪均勻分佈,而和牛牛舌肉質柔軟多汁,口感豐富。可以根據個人喜好,選擇配搭不同既醬汁,進一步提升牛肉的風味。雪梨水冷麵冷麵麵條彈牙有嚼勁,配埋雪梨嘅甜美味道,口感清新,特別係喺夏天或者食完油膩食物之後,解膩一流。是日甜品有tiramisu,口感
雪下覓炙

醬油盛合

鮑魚口感彈牙有嚼勁,肉質鮮美,帶有淡淡的海洋風味。

韓牛牛小排・和牛外裙肉・和牛牛肉・和牛牛舌

雪梨水冷麵

是日甜品有tiramisu,口感綿密濕潤,食落好細滑,味道香濃而甜度適中,食完都唔會覺得膩。
2024-04-11
  • 煙燻蘋果木豬五花
2024-02-02 919 浏览
近期鍾意咗食燒肉 呢晚就搵咗呢間高級嘅燒肉店😚 餐廳係位於海港城地下 位置好方便 呢晚同友人叫咗個冬雪松露美饌❄️ 韓式小食一入座就店員上咗8碟韓式前菜 仲同我地逐一介紹🫡 當中有三款係可以refill✌🏻 我覺得韓式煎蛋卷同埋麻油波菜幾啱我口味🍳 前菜韓式生牛肉他他擺盤好靚😻 生牛肉食得出係好新鮮 佢切成粒狀 側邊仲有蘋果粒 紅蘿蔔粒 青瓜粒 沙葛 蒜蓉粒🥒 店員先俾我地打卡 再幫我地將所有撈勻 味道食落口好香蒜蓉味 同埋好清新🍃 重點係佢用咗松露增加質感燒烤套餐包括一份燒烤拼盤 入面有五款牛肉🐮 牛舌同埋外裙肉 牛味香濃 幾有咬口 夏多布里昂及和牛牛肋肉 呢兩樣就好juicy😙 三筋肉 呢個係肉質較瘦嘅部分 但食落口又唔會太韌😝 有店員serve我地 唔洗自己落手落腳燒就更加可以享受嘆美食嘅過程啦😋韓式湯品牛骨湯上碟時用上石鍋 真係滾住咁嚟㗎🔥 望落清清地 入面有白蘿蔔同埋韓式粉絲 飲落口就好香胡椒味😮韓式主食呢個月見肩芯肉配松露真係要大推🤩 完全冇諗過個松露會係由店員喺我面前將原粒松露刨成片😳 望到已經好開心 店員將松露刨上燒好嘅牛肉上面 陣松露嘅香味真係撲鼻而來啊⭐️ 底下嘅肩芯肉

韓式小食

三筋肉

韓式湯品
牛骨湯

韓式主食
呢個月見肩芯肉配松露真係要大推🤩 完全冇諗過個松露會係由店員喺我面前將原粒松露刨成片😳 望到已經好開心 店員將松露刨上燒好嘅牛肉上面 陣松露嘅香味真係撲鼻而來啊⭐️ 底下嘅肩芯肉油脂均勻 雪花遍佈全塊牛肉 入口好嫩滑 沾上蛋汁口感更豐富
月見肩芯肉

不得不提呢度嘅店員真係好好服務🥺 店員又會幫你燒烤 又會主動refill泡菜等韓式小食 真係好感受店員對客人嘅尊重🫡 好欣賞呢度嘅服務 令我地整晚嘅用餐體驗都好舒適💛
2024-01-24 647 浏览
雪下覓炙位於尖沙咀海港城的海運中心地下,走新派韓式烤肉風格裝修,動感的電子作螢幕作裝潢。以卡座為主,提供舒適的用餐空間。餐今期主打黑松露的 - 冬雪松露美饌是必試的選項。.✿ 前菜餐廳提供八種不同韓式的前菜。✿ 松露生牛肉他他餐廳的服務人員會在你面前處理生牛肉,每個步驟都很用心,把配料續樣調合。生牛肉很新鮮,當中夾有黑松露片、洋提味。.✿ 燒烤燒肉的選擇共有五款,包括:牛舌、外裙肉、夏多布里昂、和牛牛肋肉和三筋肉。夏多布里昂亦即牛柳,每款的口感味道各異。會有專人幫忙燒烤。每款四件,比較喜歡和牛的牛肋肉,脂肪比例平均油脂感滿滿,相當幸福。.✿ 牛骨湯湯熬至雪白色,清爽而牛骨的味道非常濃郁。在品嚐韓式烤肉的同時,有一碗熱湯真的很重要。.✿ 月見肩心肉配松露肩心肉薄薄的一大片,有專人代燒烤。搭配小飯團和蛋黃,絕對是美味的保證。燒烤後,服務員拿著原整一個黑松露,在席前即吃即刨。每人大約有四至五大片黑松露。來自法國黑松露的味道濃郁,與牛肉和蛋黃搭配搭得很好,令人回味無窮。.✿ 紅麴米酒光顧這家餐廳,每人還送上一杯紅麴米酒。這款酒顏色有點像蕃茄汁,風味獨特。
✿ 前菜
餐廳提供八種不同韓式的前菜。
前菜

✿ 月見肩心肉配松露

✿ 紅麴米酒
紅麴米酒

用餐时段
大小姐又在玩手機嘛?😆各位大小姐想被執事感的店員serve要看哦👀💁🏻‍♂️最近被晚安大小姐洗腦,看到男人穿上整潔的黑色西裝即時感覺對方很有執事feel🪄快去看‼️✨️夏之煙燻盛饌套餐(2人餐)✨️$1088°•韓式醬油盛盒一碟有鮑魚、帶子、大蝦,每種都十分鮮甜味美,特別愛帶子,口感軟軟的,每口也帶有醬油的香濃氣息°•煙燻蘋果木豬五花(配生菜)圖2的video拍起來很有晚安大小姐裏的執事的店員會先把豬五花放在桌上,再煙燻一會,之後再有儀式感地開蓋🪄過程很有趣呢,但要注意別燒太久°•韓牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛外群肉、和牛牛舌一大盤放上各種高級牛肉,擺碟精緻,牛舌超爽口好吃,牛小排油脂香很濃郁,一大盤肉還有香菇,店員每一道菜都會介紹一下很好服務呢,而且也燒得剛好,大推✨️°•主食2選1 ( 雪梨水冷麵/炸醬麵)點了炸醬麵,味道濃郁,如果想解膩則可以點水冷麵°•是日甜品 – 巴斯克蛋糕甜度剛好,份量也不會太少,配上草莓酸酸甜甜的令整體吃起來不會膩各位大小姐晚安了!我要睡覺養好嬌嫩的皮膚👼🏻💁🏻‍♂️雪下覓炙

✨️夏之煙燻盛饌套餐(2人餐)✨️$1088

°•韓式醬油盛盒

°•煙燻蘋果木豬五花(配生菜)

°•韓牛牛小排、和牛牛肋肉、和牛外群肉、和牛牛舌

°•主食2選1 ( 雪梨水冷麵/炸醬麵)
點了炸醬麵,味道濃郁,如果想解膩則可以點水冷麵

°•是日甜品 – 巴斯克蛋糕

各位大小姐晚安了!我要睡覺養好嬌嫩的皮膚👼🏻💁🏻‍♂️

雪下覓炙
煙燻蘋果木豬五花
煙燻蘋果木豬五花
炸醬麵
巴斯克蛋糕
好耐無食過韓式燒肉啦!今晚就約埋朋友仔一齊去E間位於海港城既雪下覓炙, 餐廳環境幾大, 座位寬闊, 坐得幾舒服而且又無咩油煙味, 非常通爽! 一坐低侍應就會擺低醬油組合同埋泡菜, 有d泡菜例如菠菜,泡菜,芽菜,薯蓉等等, 有d仲可以refill啊!⭐醬油蝦,鮑魚, 帶子冇諗過食韓燒得可以食到醬油蝦醬油鮑魚同帶子, 醬油蝦相當大隻, 肉質爽口, 鮑魚爽口彈牙而帶子亦都大大隻好厚肉啊!全部都用醬油漬過, 味道鹹鹹甜甜好開胃呀⭐韓牛牛小排肉質鮮美, 油花分佈均勻, 質地柔軟肥嫩⭐和牛牛舌味很濃郁, 口感扎實彈牙⭐煙燻蘋果木豬五花配生菜用蘋果木煙燻所以燒出來帶煙燻香, 食落香脆可口, 夾住生菜同食清爽有滋味⭐炸醬麵食左咁多肉當然要食番d澱粉質啦, 炸醬麵份量剛好, 一人一碗, 鹹鹹甜甜非常惹味⭐甜品甜品係提拉米蘇蛋糕, 食落口感軟綿細膩, 咖啡味幾香, 為美滿嘅晚餐作結

⭐醬油蝦,鮑魚, 帶子

⭐韓牛牛小排
肉質鮮美, 油花分佈均勻, 質地柔軟肥嫩
⭐和牛牛舌
味很濃郁, 口感扎實彈牙

⭐煙燻蘋果木豬五花配生菜

⭐炸醬麵

甜品
2024-05-30
用餐时段
海港城嘅🌟雪下覓炙🌟,係一家🇰🇷韓式燒肉店,供應🇰🇷韓牛、🇯🇵和牛呢啲高級肉品✨!☀️夏之煙燻盛饌 $1,088/2位🌶️韓式前菜多款韓式前菜供應,啱口味嘅話,仲可以叫店員refill!海帶、蘿白、蓮藕都幾正,refill咗幾rounds!🦐醬油盛合韓式醬油漬海鮮,有醬油鮑魚、醬油蝦、同䵽醬油帶子!🐖煙燻蘋果木豬五花席前煙燻,過程十分打卡!肥瘦相間嘅豬五花,全程由店員燒製,油香感滿滿,仲帶溫和嘅蘋果木煙燻香氣,可配搭各式菜葉包住食!🐂韓牛牛小排|和牛外裙肉|和牛牛肋肉|和牛牛舌四款高級牛拼盤,和牛牛舌香口惹味,令人印象深刻!而韓牛牛小排口感柔軟多汁,唔錯!🍐雪梨水冷麵跟埋芥辣同埋醋嘅雪梨水冷麵,冰涼滑溜!🍮是日甜品是日款式為Tiramisu!

☀️夏之煙燻盛饌 $1,088/2位
🌶️韓式前菜

🦐醬油盛合

韓式醬油漬海鮮,有醬油鮑魚、醬油蝦、同䵽醬油帶子!

🐖煙燻蘋果木豬五花

🐂韓牛牛小排|和牛外裙肉|和牛牛肋肉|和牛牛舌

🍐雪梨水冷麵

跟埋芥辣同埋醋嘅雪梨水冷麵,冰涼滑溜!

🍮是日甜品

是日款式為Tiramisu!
2024-06-06 4 浏览
服務一流的韓式燒肉親廳在海運比較寧靜的一樓內側位置要找真心需要預留時間走的是高級燒Staff 化身燒肉專員雖說是韓烤餐廳🇰🇷但職員都接地氣得很看到全場的店員都與食客有講有笑每枱都是歡樂氣氛最多好評的 #夏之煙燻盛饌套餐 性價比高三款main包括海鮮醬油盛、煙熏蘋果木豬五花腩、韓牛拼盤,還有水冷麵與甜品重頭戲是即場煙熏的蘋果木豬五花腩熏後再烤得金黃香脆包紫蘇葉與泡菜吃簡直是世界級!韓牛拼盤有牛小排 、外裙肉 、牛肋肉 及薄牛舌4款全部都油花細緻,二人餐份量而言絕對豐盛海鮮醬油盛盒的大蝦最深刻醃得夠味又彈牙👍🏻甜品tiramisu份量剛好

服務一流的韓式燒肉

親廳在海運比較寧靜的一樓內側位置

要找真心需要預留時間

走的是高級燒Staff 化身燒肉專員

雖說是韓烤餐廳🇰🇷

但職員都接地氣得很

看到全場的店員都與食客有講有笑

每枱都是歡樂氣氛

最多好評的 #夏之煙燻盛饌套餐 性價比高

重頭戲是即場煙熏的蘋果木豬五花腩

熏後再烤得金黃香脆

包紫蘇葉與泡菜吃簡直是世界級!

韓牛拼盤有牛小排 、外裙肉 、牛肋肉 及薄牛舌
4款

全部都油花細緻,二人餐份量而言絕對豐盛

海鮮醬油盛盒的大蝦最深刻

醃得夠味又彈牙👍🏻

甜品tiramisu份量剛好

2024-06-04 0 浏览
去完韓國好掛住韓燒,見到呢間餐廳都幾多人話好食,所以就去望吓啦。見到餐廳提供緊「夏之煙燻盛饌」menu,晚餐兩個人人均唔使$600,又有韓牛同和牛,又有五花豬,好豐富咁,就去同男朋友一齊食~.估唔到係一個平日星期三嘅晚市,間餐廳會完全full晒,可見本身餐廳都有一定水準。前菜嘅醬油拼盤都算高質然後侍應會先將個五花煙燻,會喺客人面前通過一個管同埋玻璃罩將啲蘋果香煙燻入去個五花豬度仲會焗一陣然後到燒嘅環節,侍應會行過嚟幫手燒,先食嘅係本身煙燻咗嘅五花豬,燒得好乾身,食落去充滿油脂同埋豬肉嘅香,正!之後就到牛啦,本身有唔同部位嘅牛,一共有四款,可以一次過食晒唔同部位,少食多滋味啊。.牛舌好重油香味,食落軟腍,岩岩好.牛小排牛味濃郁.和牛裙肉燒得好香口,油脂同肉味平衡,食落軟身.牛肋肉煙嘅口感..全部牛都好高質,呢個價錢食到咁多野,值得一去!

前菜嘅醬油拼盤都算高質

牛舌
好重油香味,食落軟腍,岩岩好
牛小排
牛味濃郁
和牛裙肉
燒得好香口,油脂同肉味平衡,食落軟身
牛肋肉
煙嘅口感
.全部牛都好高質,呢個價錢食到咁多野,值得一去!
約咗朋友去海港城行街,順便食埋飯,行過呢間韓燒見到個2人餐「夏之煙燻盛饌」($1088@2)都幾豐富,除咗有韓牛同和牛燒肉,仲有醬油海鮮拼盤同麵食。韓式前菜坐低店員就會先上啲前菜可以食住先,有成8款咁多,好似有泡菜、菠菜、芽菜、薯蓉、蓮藕、海帶等等,非常開胃,食哂亦都可以refill。煙燻蘋果木豬五花(配生菜)呢個套餐嘅主角就係呢碟煙燻蘋果木豬五花,上枱時店員會用玻璃罩蓋住五花肉,進行煙燻,當一打開蓋啲煙霧就會四散開黎,煙霧彌漫好似去咗仙境咁,仲會聞到陣陣煙燻香味。五花肉燒到焦香,食落有淡淡嘅蘋果木香,夾埋生菜同大醬一齊食仲可以中和油膩感。醬油盛合有3款醬油漬海鮮,分別係大蝦、帶子同鮑魚。海鮮已經醃到入哂味,濃濃嘅醬油香加上海鮮本身嘅鮮味,鹹中帶鮮甜。大蝦同鮑魚口感爽彈,蝦頭仲有勁多蝦膏,帶子水嫩有彈性。燒肉拼盤一共可以食到4款牛肉,有韓牛亦都有和牛。如果驚自己燒得唔好都可以搵店員代勞。-韓牛牛小排:肉質腍嫩又多肉汁-和牛外裙肉:牛味濃郁又夠腍身-和牛牛肋肉:油脂豐富,入口即融-和牛牛舌:雖然薄薄一片,但口感非常爽彈雪梨水冷麵跟套餐仲有水冷麵或者炸醬麵,我哋就揀咗水冷麵,冰冰涼涼,味道

醬油盛合

燒肉拼盤

-韓牛牛小排:肉質腍嫩又多肉汁
-和牛外裙肉:牛味濃郁又夠腍身
-和牛牛肋肉:油脂豐富,入口即融
-和牛牛舌:雖然薄薄一片,但口感非常爽彈

雪梨水冷麵
跟套餐仲有水冷麵或者炸醬麵,我哋就揀咗水冷麵,冰冰涼涼,味道清新,啱晒食完燒肉之後食。

是日甜品
甜品就有Tiramisu,咖啡味香濃,質感幼滑。

雪下覓炙 (尖沙咀)

最近愛上食韓國餐廳,如果有留意開我社交平台都有不少推介,今次呢間係位於尖沙咀海港城入面 「雪下覓炙 설하멱」。 餐廳一貫韓國風,以深啡色木系裝潢,打造高貴嘅韓式料理餐廳風格,而且餐廳入面嘅動感電子螢幕,不停播放住宮庭落雪嘅美麗畫面,完全配合餐廳名主題❄️☃️夏の煙燻盛饌 $1,088 (人均約HK$600)𝚔𝚘𝚛𝚎𝚊𝚗 𝙰𝚙𝚙𝚎𝚝𝚒𝚣𝚎𝚛𝚜𓐎前菜:泡菜,芽菜,醃蘿蔔乾,海帶,菠菜,薯仔𓐎醬油海鮮盛盒🦐超吸引🤩 濃厚的醬汁包裹著鮑魚,大蝦,帶子, 鮑魚爽彈,帶子鮮甜,大大隻嘅蝦膏和蝦肉,都散發出醬油香味,為夏の煙燻盛饌打響頭炮😋𓐎煙燻蘋果木豬五花🐷(配生菜🥬)餐廳職員會將豬五花放在餐桌上,即席煙燻💨約1分鐘,豬五花被煙霧迷漫著,充滿著滿滿的儀式感🥰 之後打開玻璃蓋,獨特嘅🍎蘋果煙燻香就湧上來😌 職員貼心的代為燒至焦,入口鮮嫩多汁又香脆,仲可以品嚐到微微燻香。加埋生菜,蒜片,韓式辣醬等,大愛🫶🏻𓐎燒烤韓牛拼盤🐄🥓韓牛牛小排,和牛牛舌,和牛牛肋肉,和牛外群肉。個人感覺韓牛係比較濃厚牛肉味,油脂分佈適中,一啲都唔會好肥膩感,牛肉控真的不能忍手🤭𓐎雪梨水冷麵🍐🍜,(亦都可以選炸醬麵)天氣已

夏の煙燻盛饌 $1,088 (人均約HK$600)
𝚔𝚘𝚛𝚎𝚊𝚗 𝙰𝚙𝚙𝚎𝚝𝚒𝚣𝚎𝚛𝚜
𓐎前菜:泡菜,芽菜,醃蘿蔔乾,海帶,菠菜,薯仔

𓐎醬油海鮮盛盒🦐
超吸引🤩 濃厚的醬汁包裹著鮑魚,大蝦,帶子

𓐎煙燻蘋果木豬五花🐷(配生菜🥬)
加埋生菜,蒜片,韓式辣醬等,大愛🫶🏻

𓐎燒烤韓牛拼盤🐄🥓
韓牛牛小排,和牛牛舌,和牛牛肋肉,和牛外群肉。

𓐎雪梨水冷麵🍐🍜,(亦都可以選炸醬麵)
天氣已經開始熱,梗係食返個比較清新嘅水冷麵啦😚水冷麵有白蘿蔔、青瓜等等,主要清甜蔬菜搭配蕎麥麵組成,而且加入少量冰塊同高湯。有需要仲可以加入白醋和黃芥末調味。

𓐎甜品: Tiramisu🍰
估唔到韓式餐廳嘅Tiramisu蛋糕,都可以咁濃味,yummy😋 完美作結,真係大大大滿足啊♥️

整體用餐體驗舒適和滿意,職員都好友善,而且不停都會替食客加水,座位都是卡座非常寬敞,絕對係可以bookmark 下次再來🔖
2024-05-31 0 浏览
咁靚既韓牛仲要有店員幫燒!就係位於尖沙咀既海港城‼️🔅夏之煙燻盛饌套餐 $1088/2人🔅8款韓式前菜無限添加‼️我地添左3次🫣淨係食前菜都可以填飽個肚了‼️🔸韓式醬油盛盒有鮑魚,帶子,大蝦‼️全部都好鮮味👍🏻大大隻鮑魚,大大隻大蝦🍤,好大粒帶子呀‼️🔸煙燻蘋果木豬五花送上枱到,店員先會係您面前煙燻,大約1分鐘左右先會打開‼️香濃的煙熏味即時聞到了‼️🔸韓牛牛小排,和牛牛肋肉,和牛外群肉,和牛牛舌🐮薄切牛舌燒完好香口,牛肉肉質嫩骨👍🏻三款韓牛都好岀色,店員幫我地燒到岩岩好,加少許鹽就很好吃了‼️🔸雪梨水冷麵食完熱辣辣既野,食返個冷麵就舒服晒‼️有醃製嘅蘿蔔,青瓜,烚蛋,可以根據自己喜好加入白醋同埋黃芥末‼️🔸甜品🍮今日甜品係Tiramisu,估唔到韓式餐廳都會有Tiramisu呀‼️仲要係好好食😋
咁靚既韓牛仲要有店員幫燒!
就係位於尖沙咀既海港城‼️

🔅夏之煙燻盛饌套餐 $1088/2人🔅

🔸韓式醬油盛盒

🔸煙燻蘋果木豬五花

🔸韓牛牛小排,和牛牛肋肉,和牛外群肉,和牛牛舌🐮

🔸雪梨水冷麵

🔸甜品🍮
🇰🇷來吧!吃韓燒也需要滿滿儀式感 ✨初夏韓食『夏之煙燻盛饌』燒肉🤗 吃韓燒也需要有儀式感。這次各同樣重視儀式感的小伙伴吃一頓高質的「夏之煙燻盛饌套餐」。位於尖沙咀海港城的雪下覓炙單子了供應高水準的韓牛,及來自不同地區的優秀肉類外,還有不少優質的韓式料理。餐廳設大量卡座,空間感十足。店員會主動幫忙燒烤肉類,是好好享受韓食的好去處。🥗 餐廳韓式前菜8款包括 : 泡菜、蓮藕片、辣蘿蔔乾、大豆芽、菠菜、醬醃蘿蔔、薯蓉、海帶絲🍖 夏之煙燻盛饌套餐( $1088/2人)🦐 醬油盛合以醬油醃製蝦、帶子和鮑魚。微甜的醬油刁出海鮮鮮味,醬油蝦肉質結實富彈性,蝦頭還有滿滿的蝦膏,鮮味十足。帶子肉質鮮嫩多汁,鮑魚肉質鮮美,口感軟韌適中。🐷 煙燻蘋果木豬五花(配生菜)用玻璃蓋罩著的豬五花會注入蘋果木煙燻,當打開玻璃蓋時,仙氣滿滿。豬五花經煙燻後吸收了蘋果木的香氣,肉質鮮嫩多汁,燒至2邊微微金黃焦香再配上生菜包著韓式辣醬、蒜片、辣椒,令人滿足。🐮 韓牛牛小排・和牛外裙肉・和牛牛肋肉・和牛牛舌一次試勻4款牛肉,滿足牛肉愛好者的口味。韓牛牛小排油花平均,入口柔嫩美味。 和牛外裙肉肉味濃厚,肉質結實。和牛牛肋肉
🇰🇷來吧!吃韓燒也需要滿滿儀式感
✨初夏韓食『夏之煙燻盛饌』燒肉

🍖 夏之煙燻盛饌套餐( $1088/2人)

🦐 醬油盛合

🐷 煙燻蘋果木豬五花(配生菜)

🐮 韓牛牛小排・和牛外裙肉・和牛牛肋肉・和牛牛舌
一次試勻4款牛肉,滿足牛肉愛好者的口味。韓牛牛小排油花平均,入口柔嫩美味。 和牛外裙肉肉味濃厚,肉質結實。和牛牛肋肉肉質細膩,口感柔軟。和牛牛舌口感扎實爽脆。

🍜 主食2選1 ( 雪梨水冷麵/炸醬麵)✨
炸醬麵小先分成2小碗,不用用和朋友夾來夾去,超級貼心的。炸醬麵麵質煙煙韌韌,醬汁香濃,加上青瓜絲,增添清爽感。

🍰 是日甜品- Tiramisu
口感綿密濕潤的Tiramisu,甜度適中,味道香濃,令人有眼前一亮的感覺。

🐮 #cowing吃在尖沙咀

2024-05-22
2024-05-28 7 浏览
【夏之煙燻盛饌套餐】 $1088 (2人餐)🔸醬油盛合🔸韓牛牛小排🔸和牛外裙肉🔸和牛牛肋肉🔸和牛牛舌🔸煙燻蘋果木豬五花(配生菜)🔸雪梨水冷麵 / 炸醬麵 (二選一)🔸是日甜品一開始已經奉上八小碟韓式前菜... 有泡菜、菠菜、豆芽、蛋捲、薯蓉、海帶等等... 食完可以再添!醬油盛合有3款海鮮... 包括大蝦、帶子同鮑魚... 用咗醬油嚟醃嘅! 食得出啲食材好新鮮... 鮑魚先煮熟再去醃... 而帶子同蝦就直接生醃... 食落爽口富彈性!幾款肉類都係由專人負責幫手燒... 客人坐定定... 好快就有得食!韓牛牛小排油花分佈平均、肉質嫩滑... 和牛外裙肉柔軟、肉味香濃... 和牛牛肋肉味道鮮味多汁... 和牛牛舌濃郁彈牙!最吸睛又儀式感滿滿嘅一定係煙燻蘋果木豬五花! 店員將五花肉蓋上玻璃罩... 然後注入蘋果木煙霧! 重重煙霧瀰漫喺整個玻璃罩入面... 慢慢咁包圍住、滲透入去五花肉!  燒完嘅五花肉可以直接點鹽食... 又可以用跟配嘅生菜、紫蘇葉... 再夾埋蒜頭、青椒... 蘸d大醬一齊食... 正呀! 特別之處係每啖五花肉都滲住果木香氣... 齒頰留香!二選一嘅麵食... 我地揀咗炸醬
【夏之煙燻盛饌套餐】 $1088 (2人餐)

🔸醬油盛合
🔸韓牛牛小排
🔸和牛外裙肉
🔸和牛牛肋肉
🔸和牛牛舌
🔸煙燻蘋果木豬五花(配生菜)
🔸雪梨水冷麵 / 炸醬麵 (二選一)
🔸是日甜品

二選一嘅麵食... 我地揀咗炸醬麵... Q彈掛汁... 好食度爆燈!

是日甜品係Tiramisu... 幼滑細膩帶酒香... 呢件咁美味嘅蛋糕為豐富嘅韓燒晚餐劃上完美嘅句號。