📍 阿里郎熱狗棒 Arirang Hot Dog📍 旺角 • 奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖 (近金雞廣場)韓國街頭小食種類很多,除了kimbap (紫菜包飯)、魚糕等等,「熱狗棒」也是人氣的街頭小吃🌭最近才知道原來旺角這裡有這家韓國熱狗棒過江龍《阿里郎熱狗棒》!薯條鴛鴦芝腸熱狗棒 ($38)All in All (Potato | Mozzarella | Sausage)他們提供一系列不同口味的熱狗棒,我們貪心😝,就來一個全都有的──薯條、芝士、熱狗腸──統統都有的熱狗棒!😆這個熱狗棒賣相超超超級吸引🤩熱狗棒的上半部分是芝士條,下半部分是熱狗腸,先以白米麵粉漿包裹,沾上薯條粒,即點即炸,讓客人享受新鮮熱燙的味道🔥炸起後,傳統的食法是用砂糖均勻的灑在上面;然後搭配蕃茄醬、黃芥末醬等等。這裡提供好多口味的醬汁還有味粉,大家可以自由配搭喔!!炸物熱燙的時候就吃非常上火,所以拍個照,打個卡,就剛剛好讓它待涼一點🤓熱狗棒炸至金黃色,外面有香脆可口的薯條粒,內層的上半部分是mozzarella芝士條,奶香濃郁、口感軟滑,拉絲效果相當棒😍😍 芝士控一定要試!!🧀🧀🧀內層的下半部分則是香
📍 阿里郎熱狗棒 Arirang Hot Dog

薯條鴛鴦芝腸熱狗棒
薯條鴛鴦芝腸熱狗棒 ($38)
這個熱狗棒賣相超超超級吸引🤩
炸起後,傳統的食法是用砂糖均勻的灑在上面
然後搭配蕃茄醬、黃芥末醬等等
這裡提供好多口味的醬汁還有味粉,大家可以自由配搭喔!!

薯條鴛鴦芝腸熱狗棒
熱狗棒炸至金黃色,外面有香脆可口的薯條粒,
內層的下半部分則是香腸,口感都十分豐富~

同場加映其他特別食物~~

香辣雞肉多士
香辣雞肉多士 ($42)
Spicy chicken toast
吐司包裝的整齊,不容易散開🥪
雞肉真的蠻辣的,不過十分惹味😋;
還有一片厚厚的炒蛋,裡面更有玉米跟芝士;
搭配椰菜絲還有青瓜,層次更又清新又多一重口感🥬🥒

Ome Ome
Ome Ome
Ome Ome ($20@)
Green tea cream rice cake
Mocha cream rice cake
濟州名物──오메기 떡 (Omegi年糕)
傳統的做法是在糯米麵團中放入紅豆餡,外層再沾上紅豆
這裡售的「Ome Ome」是比較新派,比較像普通糯米糍,
味道也很好就是啦😛😛

Menu:
2020-10-30 63 浏览
這天和朋友一同前往了旺角這家餐廳 ,就是韓國大熱的熱狗店,其實熱狗早以品嘗,說真的味道和韓國真的沒有分別,最大的分別可能就是大家的天氣不一樣,在外在環境影響下, 有趣的研究變得更加有趣 。這次我品嚐的當然不是熱狗 ,就是餐廳新推出的甜品, 這天我買了兩種不同的口味,令我最意想不到的就是香甜的感覺,內還帶點沙冰的 口感, 橘子在內變得有如沙冰一般, 我對這充滿好奇,有如米糍一般的外表,沒想到內裏竟是如此有趣。最重要的事, 敏感性牙齒的朋友記緊小心。

2020-10-29 57 浏览
韓國過江龍人氣芝士熱狗棒店抵港,加入旺角街頭小食的大家庭。店鋪以外賣為主,熱狗棒有8大款口味,分別有4種經典味及4種芝士天堂口味阿里郎、薯條鴛鴦芝腸、薯條、車打芝士、雙重芝士拉絲、芝薯拉絲、水牛芝士拉絲、鴛鴦芝腸。選好味道後,店員放入炸鍋約10分鐘出爐,原材料麵包糠包圍麵團,炸得金黃鬆脆,內層煙韌夾著香腸,口感豐富,灑上特製調味料椰子糖粉,出爐後再自行加上自選番茄醬、蜂蜜黃芥末醬、芝士醬、芥末醬和辣醬等,將味道惹味程度再提升。雙重芝士拉絲熱狗棒$34炸到脆卜卜金黃色,外層脆卜卜,內層有拉絲流心效果芝士控必食推介,咬開香味飄出。薯條熱狗棒$32粗薯條粒粒平均佈滿外層,在熱氣小食中口感特別,兩款份量有驚喜,是一定飽肚的小食盛餐。店內另有一款推介產品,由濟州島的名産柑橘與烏梅加製以成,與眾不同的烏梅雪米糍,採用百分之百的動物性鮮奶油所製成添加了濟州島各式各樣不同的味道材料,特產年糕品種雪米糍$20外層煙韌,內餡有一層紅豆蓉口感就如香港版不會溶解的雪米糍,食完一條熱狗棒加一件滋味甜品,是經過旺角值得一試的韓國風味小食。

韓國過江龍人氣芝士熱狗棒店抵港,
加入旺角街頭小食的大家庭。
店鋪以外賣為主,熱狗棒有8大款口味,
分別有4種經典味及4種芝士天堂口味
阿里郎、薯條鴛鴦芝腸、
薯條、車打芝士、
雙重芝士拉絲、芝薯拉絲、
水牛芝士拉絲、鴛鴦芝腸。

選好味道後,店員放入炸鍋約10分鐘出爐,
原材料麵包糠包圍麵團,炸得金黃鬆脆,
內層煙韌夾著香腸,口感豐富,
灑上特製調味料椰子糖粉,
出爐後再自行加上自選番茄醬、蜂蜜黃芥末醬、
芝士醬、芥末醬和辣醬等,
將味道惹味程度再提升。

雙重芝士拉絲熱狗棒$34
炸到脆卜卜金黃色,外層脆卜卜,
內層有拉絲流心效果
芝士控必食推介,咬開香味飄出。

薯條熱狗棒$32
粗薯條粒粒平均佈滿外層,
在熱氣小食中口感特別,
兩款份量有驚喜,是一定飽肚的小食盛餐。

店內另有一款推介產品,
由濟州島的名産柑橘與烏梅加製以成,
與眾不同的烏梅雪米糍,
採用百分之百的動物性鮮奶油所製成
添加了濟州島各式各樣不同的味道材料,
特產年糕品種雪米糍$20
外層煙韌,內餡有一層紅豆蓉
口感就如香港版不會溶解的雪米糍,
食完一條熱狗棒加一件滋味甜品
是經過旺角值得一試的韓國風味小食。
2020-10-29 50 浏览
📍 阿里郎熱狗棒 (旺角)旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖芝薯拉絲熱狗棒 $34一直都留意左呢間韓國過江龍好耐🙈上個星期經過終於試左😚好可惜去到已經無曬Oreo芝士拉絲😢唯有試下另一款人氣產品— 🧀芝薯拉絲熱狗棒🥔 呢度嘅野食係即叫即炸👍🏻所以要等大概5分鐘左右 不過食到熱辣辣外脆內軟嘅熱狗棒🤤等一陣係好值得嘅😆佢嘅脆面有d糖💕亦有唔同嘅醬同粉俾你自己加 令到味道更加豐富 唔會淨係咁膩😋 外層係薯仔粒包住攞去炸嘅 令口感更加特別❤️ 而入面就係拉絲芝士 佢嘅芝士比較淡口 比較容易入口👍🏻 整體而言 佢嘅口感非常豐富😆味道都好唔錯😋依家無得去韓國旅行 唯有黎食住頂下癮先啦😝好味指數👅:8/10性價比💸:7/10打卡呃like指數📸:7/10 罪惡感🐷:9/10回頭率👀:7/10
📍 阿里郎熱狗棒 (旺角)
旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖

芝薯拉絲熱狗棒 $34

好味指數👅:8/10
性價比💸:7/10
打卡呃like指數📸:7/10
罪惡感🐷:9/10
回頭率👀:7/10
2020-10-27 756 浏览
每次去韓國旅行都一定會掃街,因為佢哋嘅街頭小食真係特別多,好似魚糕串、辣炒年糕、糖煎餅、炸熱狗、雪糕鯛魚燒…等等,總是令人吃得不亦樂乎。講起上嚟,其實我都真係好耐無食過韓式炸熱狗棒,趁今日喺旺角做完嘢,就順便過嚟「阿里郎」買番隻熱狗解饞。睇返網上資料,原來間舖頭都開咗超過一年,店內地方不大,以外賣為主,當然客人哋可以站在旁邊立食。先細心研究一下餐牌,熱狗棒分為兩大類,合共有 8 款,另外亦有韓式吐司、吉拿棒、雪米糍、年糕香腸串、炸魚餅等供應,選擇非常豐富。心大心細,樣樣都想試,最後點咗薯條熱狗棒、一份韓式吐司,另外再揀咗兩個雪米糍做甜品。 薯條熱狗棒 ($32)  熱狗棒新鮮炸起,拿上手時仍熱辣辣,外面包住一粒粒炸脆咗嘅薯仔粒,賣相非常吸引。牆身上貼咗張 Poster,上面有詳細教路點樣可以令熱狗棒更美味的吃法。根據韓國傳統食法係先沾上椰糖,然後再隨自己喜好淋上茄汁、蛋黃醬、蜜糖芥末醬等作調味。而呢度嘅最佳食法就係灑上砂糖+芝士粉+車打芝士醬+芝士芥末醬。食落味道真係唔錯,外面嘅薯仔粒脆卜卜,內裡的香腸啖啖肉,入口肉汁滿滿。至於韓式吐司就有四款口味,包括火腿芝士、韓式烤肉、香辣雞肉同我
至於韓式吐司就有四款口味,包括火腿芝士、韓式烤肉、香辣雞肉同我揀嘅蝦多士 ($42)。件多士用料好豐富,除咗炸蝦餅外,麵包內還夾滿了煎蛋、椰菜絲、芝士、青瓜等。蝦餅炸至金黃香脆,咬落彈牙又不失鮮味。煎蛋富蛋香,內有粟米粒,口感十足, 配埋醬汁吃,層次更豐富!
雪米糍選了烏梅 ($20)  同水蜜桃 ($20),烏梅雪米糍以厚度適中的煙韌糯米皮作為外層,內餡加入了香甜綿密的紅豆蓉,食落口感好豐富,甜食控一定鍾意。水蜜桃味道十分天然,咬一口已聞到濃濃的蜜桃香氣。其實餐牌上還有 12 款其他口味,睇嚟真係要密密食才試得完呢!
外卖自取
放假無拘無束,所以我和朋友都是邊吃邊走,當我們走到阿里朗熱狗棒的時候,看到超多人光顧,朋友問我吃過這阿里朗熱狗棒嗎,我答從沒有啊,朋友說既然我沒吃過,就不如一試吧。熱狗棒有多款口味,我都思量好一會,不過朋友沒多思考就決定吃薯條鴛鴦芝士腸熱狗棒,他本身就愛吃芝士和薯條,故秒速想好蠻正常的,至於我最後則吃車打芝士熱狗棒。由於熱狗棒現點現做,所以要等待一會,當店員炸好的時候,她問我們是否需要熱狗棒沾上砂糖,我說要,朋友不用,之後我們自行添加醬料。這裡醬汁有五款可選,包括蕃茄醬,車打芝士,芝士芥末,蜜糖芥末和甜辣醬,粉末有蜜糖牛油與芝士可撒,基本上除了甜辣醬外,我通通都淋在熱狗棒上。車打芝士熱狗棒看得出與一般的熱狗棒很不一樣,麵粉包裏著熱狗和車打芝士下鍋酥炸,金黃的外層沾滿砂糖超級棒,灑上各式醬料後熱狗棒鹹甜鹹甜的。車打芝士熱狗棒激好吃,第一口咬下,滿滿的芝士會拉絲呢,熱狗棒外脆內鬆軟,且不油膩。熱狗棒咬了好幾口都沒看到熱狗腸,原來吃到二份一時才會吃到熱狗腸,熱狗腸使用那種脆彈十足的熱狗腸,咬起來肉汁飽滿。最受歡迎的人氣薯條鴛鴦芝士腸熱狗棒,最特別是它的外圍都被薯條粒包圍著,一整枝熱狗棒都塞滿

最受歡迎的人氣薯條鴛鴦芝士腸熱狗棒,最特別是它的外圍都被薯條粒包圍著,一整枝熱狗棒都塞滿Mozzarella芝士。一開始先吃到讓人驚艷的香濃芝士,之後再嚐到彈勁無比的熱狗腸,熱狗棒越嚼越香,口感比起傳統熱狗棒更有脆度。

朋友覺得吃完鹹點,是時候吃甜點,於是他買了濟州島柑橘年糕與士多啤梨年糕,一人一件剛剛好。士多啤梨年糕煙韌的糯米皮下包住士多啤梨蓉和士多啤梨忌廉,香甜卻不膩口,一鹹一甜,一熱一冷,真的滿足。

濟州島柑橘年糕用上了韓國有名的濟州島柑橘,淡黃色的外皮有一種獨特的米香氣,咬感軟糯,綿密的忌廉跟酸香甜美的濟州島柑橘相互呼應,實在美味。
外卖自取
上星期四同朋友去咗旺角波鞋街睇波鞋, 經過韓國過江龍既外賣熱狗店 , 見平日既下午都有唔少客人光顧, 所以我地都買黎試下先🤗今次同朋友兩個人一共買咗2個omegi rice cake +1串年糕香腸串+(5)雙重芝士拉絲熱狗棒Omega rice cake味道選擇非常多🤩摩卡味 ($20)牛奶味 ($20)就是加咗紅豆蓉既雪米糍😋 外層年糕皮好煙韌好有咬口, 紅豆蓉亦都非常細滑, 不過我個人口味就覺得紅豆蓉有d略甜, 比較推介配搭香濃摩卡味雪糕既一個, 摩卡味中和咗紅豆蓉既甜, 變得更夾更好食👍🏾即點即炸年糕香腸串+ 雙重芝士拉絲熱狗棒年糕香腸串 ($20)年糕外脆內軟, 香腸就比較普通, 配上甜甜辣辣嘅醬汁, 十分惹味👍🏾雙重芝士拉絲熱狗棒 ($34)記得要趁熱食先有芝士拉絲嘅效果😍 熱狗入面滿滿芝士, 非常好味又邪惡, 不過同朋友share一人一半就唔怕啦😍
上星期四同朋友去咗旺角波鞋街睇波鞋, 經過韓國過江龍既外賣熱狗店 [Arirang Hot Dog], 見平日既下午都有唔少客人光顧, 所以我地都買黎試下先🤗

Omega rice cake味道選擇非常多🤩

摩卡味 ($20)
牛奶味 ($20)

就是加咗紅豆蓉既雪米糍😋

即點即炸年糕香腸串+ 雙重芝士拉絲熱狗棒

年糕香腸串 ($20)

雙重芝士拉絲熱狗棒 ($34)

2020-10-25 43 浏览
想食韓國街頭小食🇰🇷呢間嚟自韓國嘅熱狗棒店絕對係首選呀!最近仲新加入咗韓國傳統濟洲米糕嘅進化版有多款唔同口味可以選擇喔!🍵綠茶米糕($20)咬落外層口感軟綿,層次感豐富內餡用上濟州島嘅綠茶製成,茶味香濃再配上香甜嘅紅豆蓉呢個經典配搭,絕對係滿分💯🥭芒果米糕($20)芒果果香味濃郁突出入口有即溶之感,好似成緊雪糕咁喔😋🌭薯條芝腸熱狗棒($38)外層用咗切粒嘅薯仔包裹再炸咬落超香脆可口👍🏻內餡以Mozzarella芝士&腸仔製成...一款熱狗棒,兩種口味呀😆芝士可拉成絲,好味又呃like📸再加上我鍾意嘅番茄醬、蜂蜜黃芥末醬、起司黃芥末醬...更添惹味呀!🥪蝦多士($42)多士厚身香脆,而且富牛油香🧈絕對唔會遜色得過熱狗棒呀💯多士材料豐富,有炸蝦餅、青瓜、椰菜絲、炒蛋...口感超豐富!主角炸蝦餅香脆唔油膩而且食到到蝦粒喔😋
想食韓國街頭小食🇰🇷
呢間嚟自韓國嘅熱狗棒店絕對係首選呀!
最近仲新加入咗韓國傳統濟洲米糕嘅進化版
有多款唔同口味可以選擇喔!

🍵綠茶米糕($20)
咬落外層口感軟綿,層次感豐富
內餡用上濟州島嘅綠茶製成,茶味香濃
再配上香甜嘅紅豆蓉
呢個經典配搭,絕對係滿分💯
🥭芒果米糕($20)
芒果果香味濃郁突出
入口有即溶之感,好似成緊雪糕咁喔😋

🌭薯條芝腸熱狗棒($38)
外層用咗切粒嘅薯仔包裹再炸
咬落超香脆可口👍🏻
內餡以Mozzarella芝士&腸仔製成...
一款熱狗棒,兩種口味呀😆
芝士可拉成絲,好味又呃like📸

🥪蝦多士($42)
多士厚身香脆,而且富牛油香🧈
絕對唔會遜色得過熱狗棒呀💯
主角炸蝦餅香脆唔油膩
而且食到到蝦粒喔😋
2020-10-24 29 浏览
韓國熱狗棒曾經火熱一時,我一直都未食過,今次特登去咗屋企附近嘅呢間「阿里郎熱狗棒」買返條黎試下。店內以韓式吐司、熱狗棒等等韓國小吃為主韓式烤肉多士吐司有多款選擇,麵包多士甜甜脆脆的,內裏夾著方形煎蛋、韓式烤肉、椰菜絲、酸瓜等等。韓式烤肉味道似漢堡扒👍🏻多士整體味道同口感都好豐富芝薯拉絲熱狗棒韓國大熱嘅芝士拉絲熱狗棒🌭同樣有多款不同口味。芝薯拉絲熱狗棒炸到金黃香脆,外層沾滿薯粒,一咬開內裏係拉絲芝士,非常震撼澎湃,芝味滿瀉🧀芒果糯米糍外皮軟糯煙韌,芒果忌廉味道都幾清新,夾雜着少許紅豆蓉,好似食緊雪糕糯米糍咁牛奶糯米糍糯米糍裏面係牛奶忌廉,口感細滑,奶味濃郁~底下同樣有少少紅豆蓉,香甜可口

韓式烤肉多士

芝薯拉絲熱狗棒

芒果糯米糍

牛奶糯米糍

無意中行過呢間野,見到好多人排隊喎,咁我又睇下啦,見到有熱狗棒、多士、飲品賣,係韓式店。我自己本身就唔太喜歡食韓式熱狗棒,而且呢度仲要成30幾蚊一條喎,不過買一條試下啦。熱愛薯條、薯粒既我,緊係要叫個薯條棒,如果叫芝腸熱狗棒就有腸,叫拉絲熱狗棒就冇腸的。我就叫左薯條鴛鴦芝腸熱狗棒,有晒我最中意既薯條同腸成$38一條都幾貴,其他餐廳可以食到成個餐 (佢之後有打卡送野飲都幾抵)個熱狗棒真係超好食,完全改變左我對韓式熱狗既觀念佢每條都係即炸,熱辣辣好香脆好食旁邊有好多醬同砂糖比你點我自己都唔中意食糖,所以就話唔洗,朋友就話落少少試下,點知落左砂糖真係超好食(今次落得好少,我之後次次都加好多)仲要加埋佢個蜜糖芥末醬,好味D薯條好脆,而且好薯,入面唔係空心的,真係有薯仔的不過條腸大約係得1/3個熱狗咁長,有D失望,一路食仲以為自己叫錯左冇腸仔

我就叫左薯條鴛鴦芝腸熱狗棒,有晒我最中意既薯條同腸

個熱狗棒真係超好食,完全改變左我對韓式熱狗既觀念
佢每條都係即炸,熱辣辣好香脆好食
旁邊有好多醬同砂糖比你點
仲要加埋佢個蜜糖芥末醬,好味
D薯條好脆,而且好薯,入面唔係空心的,真係有薯仔的

2020-08-18
👧🏻😋👅🍽✨.🍟🧀🌭 薯條鴛鴦芝腸熱狗棒 $38✨芝士醬好芥末醬,包住粗薯條粒,包住麵包,包住芝士,包住腸✨所以先搞到咁大條haha✨最中間既腸其實得一半咁長,但係包同腸中間既芝士就充滿成個熱狗棒!✨薯條粒好脆,同個熱狗好match.🧀🧀🌭 雙重芝士拉絲熱狗棒 $34✨佢呢個皮比較硬身,因為入面包住既就係流流的芝士,一咬仲會超級拉絲✨出貨前店員會問你使唔使加砂糖同肉桂粉✨感覺呢條幾夾就落左;雖然另外自己加左茄士同芝士醬,但食落都taste到糖粉既味,令個層次好特別.🥛🧁牛奶 Rice Cake $20✨糯米皮包住牛奶味好似雪糕咁既野,個底仲有一層薄薄既紅豆蓉✨牛奶味好香!.🍊🧁 裸裝柑橘Rice Cake $20✨原個柑橘當餡咁放左入個皮度✨係好fresh既,雪到勁凍好似食緊雪條咁☁️感覺唔太夾但都有放到紅豆底😂.#ariranghotdoghk #阿里郎熱狗棒 #kfood #koreandesert #streetfood #kpop #koreansnack #delicious#旺角美食 #旺角好西 #hkfoodie #tgead韓式
👧🏻😋👅🍽✨
🍟🧀🌭
薯條鴛鴦芝腸熱狗棒 $38
✨芝士醬好芥末醬,包住粗薯條粒,包住麵包,包住芝士,包住腸
✨所以先搞到咁大條haha
✨薯條粒好脆,同個熱狗好match
🧀🧀🌭
雙重芝士拉絲熱狗棒 $34
✨出貨前店員會問你使唔使加砂糖同肉桂粉
🥛🧁
牛奶 Rice Cake $20
✨糯米皮包住牛奶味好似雪糕咁既野,個底仲有一層薄薄既紅豆蓉
✨牛奶味好香!
🍊🧁
裸裝柑橘Rice Cake $20
✨原個柑橘當餡咁放左入個皮度
✨係好fresh既,雪到勁凍好似食緊雪條咁
☁️感覺唔太夾但都有放到紅豆底😂
2020-10-21 25 浏览
唔係講笑,每隔一排就會睇返係韓國食過嘅美食😭真係好掛住呀!!!係韓國同室友都會外賣叫呢啲熱狗一齊食,真係好開心架個陣🥰🔥左:薯條熱狗棒 hkd 32💫同韓國食嘅味道一模一樣!一定要加糖,再加啲番茄醬同埋蜜糖芥茉醬☺️加左糖簡直係升華咗個熱狗!好重薯味,中間仲要有條腸仔😚😚最愛!🔥右:雙重芝士拉絲熱狗棒 hkd 34💫鍾意食芝士嘅真係唔好錯過!不過呢款入面冇腸仔😭同埋一定要趁熱食!如果唔係凍咗啲芝士好快硬~超級邪惡!!🔥糯米滋 hkd 20💫濟洲柑橘個個幾特別,牛奶嗰款就普通啲~都係食熱狗棒正啲!

🔥左:薯條熱狗棒 hkd 32

🔥右:雙重芝士拉絲熱狗棒 hkd 34

💫鍾意食芝士嘅真係唔好錯過!不過呢款入面冇腸仔😭
同埋一定要趁熱食!如果唔係凍咗啲芝士好快硬~超級邪惡!!
🔥糯米滋 hkd 20

💫濟洲柑橘個個幾特別,
牛奶嗰款就普通啲~
都係食熱狗棒正啲!
2020-10-19 23 浏览
而家冇得去旅行,唯有留喺香港四處搵食,食番啲地道嘅外國小食補數,今日就同韓迷的朋友嚟試呢間韓式熱狗。芝士迷嘅我哋分別叫咗一條薯條駌鴦芝腸熱狗棒、雙重芝士拉絲熱狗同cream rice cake。收銀處旁設有自助區,食客可按自己喜好加上各種調味粉及醬料。是日有芝士粉、蜜糖牛油粉、茄汁、泰式辣醬、蜜糖芥末醬及芝士黃芥末醬。熱狗外皮炸得夠脆,裡面嘅拉絲芝士分量十足,咸味嘅車打芝士配上熱狗腸同蜜糖芥末醬,重口味但好滋味( ´▽`) 真係好邪惡;至於甜品方面—我哋點咗比較少見嘅烏梅味雪米糍,梅味頗濃,酸酸甜甜幾開胃,有驚喜喔!

2020-10-11
下午茶
  • 雙重芝士拉絲熱狗棒
2020-10-19 21 浏览
係韓國街頭成日見到既熱狗腸棒,香港竟然有專賣既小食店😝全部都即叫即炸,十分新鮮,而且有腸同無腸都有得堜!-薯條鴛鴦芝腸熱狗棒 ($38)依款應該係最貪心既選擇😆入面除左有腸仔,仲有拉絲芝士同薯蓉,炸麵包外圍仲包住一層薯條🍟口感豐富好有層次呀😍-水牛芝士拉絲熱狗棒 ($32)依款就只有芝士拉絲,麵包脆口,芝士軟心,一剛一柔,芝士fans 一定會中意😍不過相對就會漏啲,建議加埋腸仔啊!-Omegi Rice cake ($20)除左野飲之外,另外有糯米糍賣,有大概10隻味~我地堜左柑橘同mocha,糯米糍入面有成粒柑橘🍊好驚喜😆加埋d紅豆又幾夾,不過mocha更加出色,咖啡香濃又吾會太甜,外皮煙韌幾好食😇旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖

薯條鴛鴦芝腸熱狗棒 ($38)

水牛芝士拉絲熱狗棒 ($32)

Omegi Rice cake ($20)

旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖
2020-10-19 107 浏览
這店的韓式拉絲芝士熱狗一直想試很久,終於來吃了。熱狗分2大系列,熱狗腸跟芝士系列,最後點了薯條駌鴦芝腸熱狗棒及雙重芝士拉絲熱狗棒各一。等待熱狗的途中,又點了2個甜品—水蜜桃Peach cream rice cake及Omegi cream rice cake等了約十分鐘便取得外賣。即使攤凍了數十分鐘的熱狗棒仍保持脆度,外賣會附上番茄醬及蜂蜜黃芥末醬;醬汁很夾!為麵包增添多份滋味。薯條駌鴦芝腸熱狗棒這個組合真的「無得輸」,車打芝士、拉絲的水牛芝士加上熱狗腸,咸香味十足亦口感十足,再配上外邊的薯條粒,很邪惡但很美味。雙重芝士拉絲熱狗這裡的拉絲芝士比例更高,每一口都咬到芝士,最正宗的食法原來是要沾上砂糖及醬料吃的,咸甜咸甜的味道不消一會已KO兩條熱狗棒。至於甜品cream rice cake,跟日式的雪米糍大同小異,不過烏梅不太經常吃到,味道酸酸的,且烏梅味亦挺出的,不錯喔。
這店的韓式拉絲芝士熱狗一直想試很久,終於來吃了。

等了約十分鐘便取得外賣。

雙重芝士拉絲熱狗棒

Cream  Rice  Cake