今日諗住出尖咀倍下家姐,搵嚟搵去都唔知食乜嘢好。家姐話佢嚟過呢度幾次,仲話啲嘢食唔錯,不過假日就每件貴幾蚊。佢話其實開咗幾年,我成日喺附近行上行落,但係從來冇留意有呢間嘢!😅😅今日坐巴士過嚟,由德成街穿出去柯士甸道就見到酒樓大大個嘅招牌。😂我本來話攞定位,不過家姐話2:00先有下午茶,所以去佢度坐下先行過嚟,終於今次喺門口睇真啲間酒樓嘅外貌啦。🤣叉燒包唔算細隻,入面啲叉燒肉夠腍、汁夠多,唔錯。不過要$26.8,連埋加一就即係$10一隻。😅呢碟豉汁蒸排骨啖啖肉而且好腍,不過辣辣哋,其實可能叫豉椒蒸排骨啱啲,假日特價$23.8(其實已經比平日貴咗啲),我覺得抵食。😂鮮竹牛肉球淨睇外觀都好okay,唔會見到乾晒,加上下面有我鍾意嘅腐竹,俾like👍。假日下午茶特價$23.8,雖然得三隻,不過大大隻,抵唔抵就見仁見智啦。今日係公眾假期,點心同其他食物每件都會貴$3-5,難得可以試新嘢,冇所謂啦!😂今日試個幾樣點心都唔錯,呢碟楊州炒飯真心覺得好好食😋😋,啲飯粒粒分開,唔會黐埋一嚿嚿,啲料都好多,家姐話呢度整得夠傳統,有啲地方淨係俾火腿同雜豆,而呢度真係有叉燒同埋都幾大隻嘅蝦,仲好大碟添。我哋食唔

叉燒包

豉汁蒸排骨

楊州炒飯

今日係公眾假期,點心同其他食物每件都會貴$3-5,難得可以試新嘢,冇所謂啦!😂今日試個幾樣點心都唔錯,呢碟楊州炒飯真心覺得好好食😋😋,啲飯粒粒分開,唔會黐埋一嚿嚿,啲料都好多,家姐話呢度整得夠傳統,有啲地方淨係俾火腿同雜豆,而呢度真係有叉燒同埋都幾大隻嘅蝦,仲好大碟添。我哋食唔晒要拎走,不過價錢唔平要$118,連埋加一就差唔多$140😛。

第一次嚟印象:嘢食味道真係唔錯,坐得舒服,環境幾好,價錢唔係平不過都唔算好貴,服務OK。😊但係唔知點解今日個地下好滑,幾驚家姐跣親!😓

見到枱面啲宣傳單張,寫住晚市燒味$1優惠,真係好想搵一晚過嚟試吓。😊
2025-04-18
叉燒包