(漏左寫的食評)當時店鋪只係得1個職員,無其他顧客光顧~買完飲品之後連收據都唔駛keep住,等候扲飲品~ 百香果優格 $10 (M) 去冰,無糖~但製作過程都算係幾耐.........明明得我地買而已...只係整我地果一份,但都可以整得咁慢...但我又唔太感覺到係無糖囉...始終都係很甜的....但係label只係寫住去冰而已...哈................ 飲落去似水蜜桃的味道,都ok的~飲完好滿足~ 我都隔左好耐都無光顧,但係飲品的款式選擇真係幾少,真係可惜.......... 小食的圖片睇落去都算係吸引~唔知味道如何...我諗佢結業的原因,係因為多菲律賓人聚集,佢地又甚少會買台式飲品,加上個個想0係呢附近買飲品,多數都會飛晒去路德圍及荃興徑那邊的貢茶,come buy架喇........所以成日都無生意做,即使係近巴士站及好旺的馬路也沒有用=v=同埋經營規模很細~只係得1間分店,做唔住真係有點可惜,我仍未試過食那些小食..........
(漏左寫的食評)

百香果優格 $10 (M) 去冰,無糖~

但我又唔太感覺到係無糖囉...
飲落去似水蜜桃的味道,都ok的~飲完好滿足~

招牌~
等飲品果陣悶..不斷影相又影相
百香果優格~
5 分钟 (外卖自取)
招牌~
等飲品果陣悶..不斷影相又影相
2010-01-28 17 浏览
行過呢頭,見有間台式飲品店就試下啦。現場所見,都唔係太多人等既。就試下個奶香綠茶,睇下係咩味道。奶香綠茶真係好重奶味,味道都唔錯既。而茶味都好夠,又夠大杯,好好飲。我覺得仲有小小好清香既茉莉味,呢個係杯飲品最吸引我既原因。實有機會再飲,大杯又唔貴又好飲。正爆。
就試下個奶香綠茶,睇下係咩味道。

奶香綠茶
真係好重奶味,味道都唔錯既。而茶味都好夠,又夠大
既原因。

實有機會再飲,大杯又唔貴又好飲。正爆。
2010-01-19
2010-01-26 17 浏览
當日行到累累地~首次嚐嚐阿兵哥飲品,仲有埋3張的桌子+舒適的椅子,good 特價大杯裝的 水蜜桃優格~ 14元 → 11元!抵 加多1蚊,即係12元!!!! 轉大杯裝,真係好大杯呀!!!開心的~應該有750ml左右呀,又幾有乳酸的味道~ 幾開胃tim呀,yeah!!諗諗下仲抵飲過come buy,人流又少得多!!!!完全唔駛扲個籌等扲飲品tim~而且當時hot,空調的涼快空氣困在室內,很棒呀,,仲見到有d小食又幾平, 5蚊2隻雞翼~ 8蚊3粒花枝丸,有機會下次又試下先~員工服務態度都不錯,製作過程一目了然~clean!!無奈地..呢間鋪頭附近的力新廣場,好多<賓賓> 聚集,所以光顧後再經過此店,全部座位都被賓賓佔據晒..想入去坐都唔得tim 可惜....此店已成為賓賓聚集地點之一.....
當日行到累累地~首次嚐嚐阿兵哥飲品,
仲有埋3張的桌子+舒適的椅子,good

特價大杯裝的 水蜜桃優格~ 14元 → 11元!抵

應該有750ml左右呀,
又幾有乳酸的味道~
幾開胃tim呀,yeah!!
而且當時hot,空調的涼快空氣困在室內,很棒呀,,
仲見到有d小食又幾平, 5蚊2隻雞翼~ 8蚊3粒花枝丸,
有機會下次又試下先~
員工服務態度都不錯,製作過程一目了然~clean!!

無奈地..呢間鋪頭附近的力新廣場,好多<賓賓> 聚集,
所以光顧後再經過此店,全部座位都被賓賓佔據晒..
想入去坐都唔得tim
可惜....
此店已成為賓賓聚集地點之一.....
座位設有的飲品meau
坐下見到廚房的員工,,製作飲料~
很可愛的logo公仔~ 水蜜桃優格大杯裝,只係12元
杯蓋仲有個謎語猜猜看呢~
座位設有的飲品meau
坐下見到廚房的員工,,製作飲料~
很可愛的logo公仔~ 水蜜桃優格大杯裝,只係12元
杯蓋仲有個謎語猜猜看呢~
  • 水蜜桃優格
2010-01-19 8 浏览
前日去左呢間店到hea,入面竟然冇人,不過冇計,因為要等人,叫左杯檸檬金桔,味道唔錯,而且杯國真係有檸檬同金桔o係入面,真係足料,都係$12,坐足成粒鐘都冇人趕你走,正,hea友必試.
前日去左呢間店到hea,入面竟然冇人,
不過冇計,因為要等人,叫左杯檸檬金桔,
味道唔錯,而且杯國真係有檸檬同金桔
o係入面,真係足料,都係$12,坐足成粒鐘
都冇人趕你走,正,hea友必試.
2009-09-15 10 浏览
我之前有到這間專門店喝過飲料,飲料真的是非常正宗的台灣飲料,而且店裡面的店員也很親切,我非常喜歡店裡的珍珠奶茶 大杯 但也不算貴喔!有機會的話一定會再去光顧。(唯一美中不足的 可能就是店裡飲料和食物選擇不夠多 希望老闆可以增添多一點飲料和食物的種類。)
2009-09-15
  • 珍珠奶茶
2009-08-15 24 浏览
星期六去荃灣,知道這間舖有鹽酥雞,所以入去試吓,試試跟台灣有何分別?我們一家三人首先要了一份鹽酥雞+百香果綠茶套餐$21鹽酥雞 : 外面香脆可口,入面雞肉軟滑,yummy.整體都不錯,如果枱面可以多放兩樽調味料.一樽是辣粉,另一樽是幼鹽,更perfect.百香果綠茶 : 太甜後來還想再試其他,叫了下面小食芝士丸 + 花枝丸 + 鹽酥雞 = $12 有三款小食,抵食兼好味.這間舖有別於一般台式飲品店,比較大些,可能有飲品外,還有小食,入面有座位,可舒服地坐,然後進食.下次會再來.

星期六去荃灣,知道這間舖有鹽酥雞,所以入去試吓
,試試跟台灣有何分別?
我們一家三人首先要了一份鹽酥雞+百香果綠茶套餐$21
鹽酥雞
: 外面香脆可口,入面雞肉軟滑,yummy.
整體都不錯,如果枱面可以多放兩樽調味料.
一樽是辣粉,另一樽是幼鹽,更perfect.
百香果綠茶 : 太甜
後來還想再試其他,叫了下面小食
芝士丸 + 花枝丸 + 鹽酥雞 = $12

有三款小食,抵食兼好味
入面有座位,可舒服地坐,然後進食.
下次會再來.

餐牌後面
內在環境
  • 花枝丸
2009-08-03 8 浏览
荃灣嘅台式飲品店實在開之不盡,繼 come buy、貢茶同蕃尋味後,又發現了一間叫「阿兵哥」。同老公食完飯經過,老公問我試唔試,原本並無打算試,因食到好飽,但見到 happy hour $12一杯奶茶加 $2 多一杯荔枝玉露,於是就試吓啦!要咗珍珠奶茶,佢嘅珍珠唔係黑色,係透明嘅,食落都幾煙靭,但奶茶茶底唔夠香濃。至於荔枝玉露,因為第一次飲,唔敢買少糖,但係超甜得好緊要……好彩呢杯係起屋企飲,可以加好多冰飲,但一 d 都唔等別,下次唔會試。如果下次有機會嚟呢間,我會試粉條!!!

如果下次有機會嚟呢間,我會試粉條!!!
2009-07-15 14 浏览
今天在街上熱死了記得前日在這裡買過那個中裝的招牌粉條奶茶 很不錯啊 在做優惠 原價 $14 優惠$11所以又特意走過來這試第2次 大裝的招牌粉條奶茶 原價$15 優惠$12粉條的感覺十分特別又有咬口個人認為比珍珠還好呢茶味還可以 奶味比較重粉條好像浸過糖水吧兩次也叫了微糖 本來就不喜歡太甜的今天去在做優惠 買任何一杯大裝的就可以$2 優惠價買 中裝的荔枝玉露或珍珠奶綠我選擇了珍珠奶綠 還不錯吧珍珠也蠻有咬口 綠茶的味還不錯有下次吧台內還有幾個座位 蠻不錯吧不過很奇怪啊 這裡的飲品都只有中裝跟大的 沒細的啊
今天在街上熱死了

三國版 很可愛吧 還有冷笑話
招牌粉條奶茶
粉條 看到嗎?
2009-07-15
$14 (其他)
招牌粉條奶茶
2009-07-11 7 浏览
試左佢GE粉條奶茶同個盬酥雞~奶茶幾好飲...$11係細杯 $12係大杯~多好多架甜度OK!!粉條GE感覺幾好 個人認為好過珍珠至於個盬酥雞~係有柯打先炸~所以新鮮熱辣~份量都OK多唯一唔好係個味差DD~好單薄附近阿宗麵X做GE盬酥雞好過佢...夠哂味
試左佢GE粉條奶茶同個盬酥雞~
奶茶幾好飲...$11係細杯 $12係大杯~多好多架
甜度OK!!粉條GE感覺幾好 個人認為好過珍珠

至於個盬酥雞~係有柯打先炸~所以新鮮熱辣~份量都OK多
唯一唔好係個味差DD~好單薄
附近阿宗麵X做GE盬酥雞好過佢...夠哂味
2009-07-09
  • 粉條奶茶
2009-07-05 16 浏览
個月前搭車返屋企見到間舖頭裝潢已經好期待,到尋日(4/JUL)幾過見到佢地終於正式開張就當然要八卦八卦一下!!~荃灣呢一年開左好多台式飲品店,而呢間主打招牌--'阿兵哥招牌粉條奶茶',不過尋日由於要返屋企食飯,本身就唔想買野......但原來佢地有賣鹽酥雞($15)!!~~賣飛佛呢~就買一包試試~佢地鹽酥雞既份量OK~而且味道o岩o岩好,調味料無過多,粉漿炸到黃金色~連我屋企唔鍾意食炸雞既老豆都偷食幾件!!~~今日(5/JUL)又經過,口痕又買鹽酥雞再試埋招牌粉條奶茶(新張粉條奶茶L裝$12,+$12配鹽酥雞),原來所謂的粉條就好似薯粉咁一條條,咬落去就好似條狀既珍珠!!~~~我order個斛唔記得同佢講少糖(因為有D少糖都超甜),但後來飲落去o岩哂口味~我見D服務員都有主動問D人客o岩唔o岩口味,會唔會過甜。值得一讚就係D服務質數,同樣係同年紀既女/男仔~係好有禮貌,得番$1找畀我都同我講左幾次唔好意思~希望佢地長做長有,我有d貪心,如果可以再加多d小食就perfect!!~

連我屋企唔鍾意食炸雞既老豆都偷食幾件!!~~

我見D服務員都有主動問D人客o岩唔o岩口味,會唔會過甜。

值得一讚就係D服務質數,同樣係同年紀既女/男仔~
係好有禮貌,得番$1找畀我都同我講左幾次唔好意思~

• 阿兵哥招牌粉條奶茶
2009-07-05 8 浏览
前幾日見未開張今日經過開張要試下喇俾d鼓勵人先得^^sorry 無相 ..order左M size既粉條奶茶其實我想飲珍珠奶茶但珍珠冇特價, 而粉條有, 而且係新野 就買黎試下$11 for M size 粉條奶茶$12 for L size 粉條奶茶好明顯L size係抵d,但飲唔晒, 買咁大杯做咩...粉條有特色! 唔會比珍珠輸泄佢未煮熟好怪, 但煮左透明, 好煙韌!加上佢奶茶唔錯 ..小妹飲過軟X飲(700cc)係旺角,相信飲過既朋友都覺得太甜,但呢個粉條奶茶冇要求多甜少甜個d,甜度適中‥其實可以再少好少甜,但係好少好少,驚少甜又唔會甜‥而且佢奶茶幾滑,有茶味又唔係好重既烏龍茶味唯一問題係...阿兵哥,可唔可以提供支粗d既飲管?吮得d粉條上黎入口,d奶茶已經飲完‥ 粉條發左都幾大 ... 食粉條比食波霸既時間唔會短...但最尾係淨奶茶唔係淨粉條,可能我搏命食粉條啦 哈哈唔錯粉條奶茶係值得推介起碼唔洗等咁耐..
前幾日見未開張
今日經過開張要試下喇
俾d鼓勵人先得^^
sorry 無相 ..
order左M size既粉條奶茶
其實我想飲珍珠奶茶
但珍珠冇特價, 而粉條有, 而且係新野 就買黎試下

$11 for M size 粉條奶茶
$12 for L size 粉條奶茶

好明顯L size係抵d,但飲唔晒, 買咁大杯做咩...

粉條有特色! 唔會比珍珠輸泄

佢未煮熟好怪, 但煮左透明, 好煙韌!
加上佢奶茶唔錯 ..

但呢個粉條奶茶冇要求多甜少甜個d,甜度適中‥
其實可以再少好少甜,但係好少好少,驚少甜又唔會甜‥
而且佢奶茶幾滑,有茶味又唔係好重既烏龍茶味

唯一問題係...
阿兵哥,可唔可以提供支粗d既飲管?
吮得d粉條上黎入口,d奶茶已經飲完‥
粉條發左都幾大 ... 食粉條比食波霸既時間唔會短...
但最尾係淨奶茶唔係淨粉條,可能我搏命食粉條啦 哈哈

唔錯
粉條奶茶係值得推介
起碼唔洗等咁耐..
2009-07-04
  • 粉條奶茶
2009-07-02 33 浏览
7月1日見到新開3日的阿兵哥~店內雖然有枱~但位置唔多~相信主要做外賣生意以手寫作poster~雖然低成本~但反而幾親切一位說國語的年輕人為首~在試業期間~更加係買嘢飲~送鹽酥雞!我點了特價的巨峰提子玉露~大杯都只係$9仲要有大約5,6件鹽酥雞送wo~突然有賓至如歸的感覺~雖然有客人投訴嘢飲過甜~但我飲的時候~又覺得未至於好似嗰位客人咁講...係甜到飲唔到...只係偏甜一點吧~反正台式飲品的地方~可以叫佢走甜或半甜~可以自己控制~而且我覺得佢d玉露好好味~應該係條狀的竘篛~~好味~但要小心唔好嗆到~~以頭3日來說~我覺得以佢的平價~同埋位置~可能係荃灣第三條要排隊買飲品的人龍~
7月1日見到新開3日的阿兵哥~
店內雖然有枱~但位置唔多~相信主要做外賣生意
以手寫作poster~雖然低成本~但反而幾親切

我點了特價的巨峰提子玉露~大杯都只係$9
仲要有大約5,6件鹽酥雞送wo~
突然有賓至如歸的感覺~

雖然有客人投訴嘢飲過甜~
只係偏甜一點吧~

反正台式飲品的地方~可以叫佢走甜或半甜~
可以自己控制~

試業期間的阿兵哥