2022-10-12 106 浏览
下午茶時間,同朋友行過見到依間cafe門面裝修得幾靚,就決定入嚟試下,順便chill下hea下時間。本身見啲人comment依間café都唔錯,可惜我哋叫嘅嘢食同飲品都同我哋嘅期望好有出入…🥢Matcha Latte $46🥢首先面頭嘅拉花已經係失敗之作,唔知畫緊咩,其次杯latte好淡,好似無落糖咁,又無咩抹茶味🥢海鹽焦糖肉桂拿鐵 $46🥢咖啡都ok嘅,但我見啲人叫開係有塊餅喺面,唔知點解今次無,有啲失望甜品方面🥢自家製Oreo 抹茶芝士蛋糕(期間限定)$42🥢蛋糕偏實,不過抹茶味都夠嘅🥢阿華田脆脆波波鬆餅配朱古力醬$78🥢依個鬆餅食落就鬆軟嘅,但唔係幾食到阿華田味…名不符實嘅感覺

2022-09-12
2022-10-12 79 浏览
上網見到這間Cafe門面幾靚,於是同朋友一齊試下,平日嘅下午三點幾,人流不多,所以可以揀到自己鍾意嘅位置坐,食物款式不算多,價錢也不算便宜,尤其係個甜品,食物同飲品嘅賣相也不錯,味道正常,個人覺得如果個紫薯波波鬆餅內有紫薯蓉會好啲,會更值這個價錢,杯焦糖燉蛋鮮奶(凍飲)面果層燉蛋幾正,杯crazy chocolate 唔夠另一間S字頭果間crazy chocolate crazy,至於服務態度都ok.#cafe#長沙灣#カフェ#다방#latte#貝果#bagel#朱古力#tea#慢活#slowlife
📍「Wuli 우리」- 長沙灣今次食食食之旅黎到長沙灣😌之前睇IG見到呢間韓式cafe 超靚,用咗奶油色做主調,食物又靚,而且餐廳名仲好有意思,解作「我們」、「我們愛的」❤️,所以一直想嚟好耐,今次終於有時間嚟啦🤩📷餐廳位於長沙灣元州街,裝修以奶油式做主調,配以🍁做裝修,無論cafe 門口定入面都有好多打卡位,仲有一大束🌼放係餐廳入面,影出嚟嘅相超靚,打卡一流🥰🤩📸💯座位都算闊落,坐得幾舒服,好適合同閨蜜一齊影靚相👯‍♀️👯‍♀️👯‍♀️🍴泡菜手打牛肉漢堡雙重芝士裙子貝果💰HK$98✨推薦指數:8/10見到呢款咁特別,當然要試試佢😎首先一讚係賣相好巨型,大大個芝士裙子好得意🤣佢係即叫即整,大約需時15分鐘,保證熱辣辣😚餐廳都係用返Bagel 做包身,感覺比較輕盈,中間夾住泡菜、半融芝士、手打牛肉、芝士裙同生菜,層次分明🤩第一啖咬落芝士裙邊,超級脆‼️好似食緊芝士薯片咁😆😆😆手打牛肉口感腍身咸香,唔會太硬實,而且幾厚身,連埋半融芝士食好香好夾😋泡菜嘅酸辣中和咗芝士嘅膩,整體咸香,層次超豐盛,岩哂芝士控😚🍴煙三文魚蟹籽蛋沙律貝果💰HK$78✨推薦指數:8/10滿到瀉嘅蛋沙律放係煙三文魚同沙律菜上面,
📍「Wuli 우리」- 長沙灣

今次食食食之旅黎到長沙灣😌

🍴泡菜手打牛肉漢堡雙重芝士裙子貝果
💰HK$98
✨推薦指數:8/10
見到呢款咁特別,當然要試試佢😎

🍴煙三文魚蟹籽蛋沙律貝果
💰HK$78
✨推薦指數:8/10
滿到瀉嘅蛋沙律放係煙三文魚同沙律菜上面,面頭有蟹籽作為點綴,再由原味Bagel 夾住,色彩非常豐富,打卡一流💯📸
Bagel 🥯 對半必開,內層搽咗少少蒜蓉,不過就唔係好出😕Bagel 口感比較厚實,唔夠鬆軟,不過都幾岩中意食硬身包嘅👧🏻
蛋沙律同煙三文魚嘅配搭係唔會輸🤣食落咸香,蟹籽增加層次感😋
整體配搭非常夾,絕對係輕食之選😙

🍴紫薯波波鬆餅配雲尼拿雪糕
💰HK$102
✨推薦指數:8/10
作為紫薯控,見到有紫薯甜品梗係要試🤩
紫薯波波賣相超可愛,粒粒漲卜卜😙
食落外層鬆軟,入面嘅紫薯蓉甜度適中,不過份多啲會更好😌其實食落有啲似雞蛋仔,不過佢係巨型版😆
雲尼拿雪糕面頭仲加上紫薯粉,match 返成個主題😂味道就正常發揮唔會過甜☺️有埋香蕉片同藍莓粒作為伴碟令賣相更靚😍

🍴Crème Brûlée Latte (Iced)
💰HK$48
✨推薦指數:8.5/10
呢杯係新出嘅飲品,超特別‼️
面頭係crème brûlée ,睇得出焦糖層微微燒脆咗,下面係咖啡同奶,層次分明,勁岩打卡📸💯
首先我哋係食咗焦糖燉蛋先,甜甜嘅燉蛋融化係口腔,口感creamy ,不過因為好食所以👧🏻差唔多食咗大半先再拌勻latte 一齊飲,所以飲落latte 比較苦🤣如果唔中意咁苦嘅,記住早啲拌勻佢啦😙

🍴Crazy Chocolate
💰HK$48
✨推薦指數:7/10
呢杯賣相都唔出,不過又未有好crazy 嘅感覺,一開始未拌勻,朱古力味比較淡,拌勻咗之後有濃返啲,但👦🏻認為再濃啲會更好😋🍫
午餐
2022-10-11 48 浏览
見到個門口已經心心眼😍設計好韓系!餐廳以白色為主,擺放文創裝飾,背景音樂播放韓國ost,真係好似去咗韓國🇰🇷煙三文魚蟹籽蛋沙律貝高🥯味道不錯!Bagel 烤得脆脆,煙三文魚同蛋沙律都滿滿的,十分足料!(如果想食bagel 記得早啲去,因為聽到之後有客人想叫都冇哂🥲)好好彩~抹茶拿鐵🍵幾濃,但有牛奶中和,唔太苦!拿鐵上面仲拉咗個小馬,好靚,唔捨得攪拌佢💗💲 煙三文魚蟹籽蛋沙律貝高:$78💲 抹茶拿鐵 : $46

💲 煙三文魚蟹籽蛋沙律貝高:$78
💲 抹茶拿鐵 : $46

Wuli嘅靚門面同裝修,係長沙灣閙市中就好似一粒螢火蟲咁鮮明、咁獨特🥹!次次路過都忍唔住要幫襯,仲要每次都帶唔同人黎,個人回頭幫襯Wuli率極高!☺️☺️☺️其實每次都係叫果幾樣例牌架啦😙第一,一定走唔甩韓式辣醬魚糕蜆肉蝴蝶粉($98)!雖然我都鍾意食辣,但係過辣我係唔ok嘅,典型係果d又怕辣但又好enjoy 食辣🤭而呢個蝴蝶粉加左韓式辣醬,其實食起上黎係好惹味好開胃好醒神!!!食蝴蝶粉呀通粉意粉類最忌粉還粉,醬還醬,食落個味道好分離,但係呢個蝴蝶粉嘅口感好rich,覺得物超所值!🥳第二,波波鬆餅系列係必食!之前幫襯時我就食開原味嘅,但近期見到佢個餐牌出左新口味喎,我梗係試新野!😋焦糖燉蛋波波鬆餅配雲呢拿雪糕(期間限定) ($102)佢層焦糖燉蛋為成個波波鬆餅增色不少🥰🥰雖然已經有雲呢拿雪糕同cream可以點黎食波波鬆餅時無咁乾身,但係一上菜時成個焦糖燉蛋啪落口時果種正嘅程度同食芝士炸雞狂對芝士一樣咁正,真係好幸福嘅呢~🤭🤭🤭另外一個重點係佢波波鬆餅入面仲有餡架,建議個餐牌可以寫埋「流心」二字🤤🤤🤤仲有香蕉藍莓等生果作襯托,呢個甜品滿足哂我幾何級嘅願望!🤩🤩🤩🤩最後就係唔點飲咖啡嘅我基本上去

其實每次都係叫果幾樣例牌架啦😙

第一,一定走唔甩韓式辣醬魚糕蜆肉蝴蝶粉($98)!
而呢個蝴蝶粉加左韓式辣醬,
其實食起上黎係好惹味好開胃好醒神!!!

焦糖燉蛋波波鬆餅配雲呢拿雪糕(期間限定) ($102)

佢層焦糖燉蛋為成個波波鬆餅增色不少🥰🥰

最後就係唔點飲咖啡嘅我基本上去得cafe都會簡熱Matcha Latte ($46)。
Wuli嘅Matcha Latte甜度適中又有靚嘅拉花圖案,真係開開心心捧住個肚走架☺️☺️☺️

2022-10-07
  • 韓式辣醬魚糕蜆肉蝴蝶粉
  • 焦糖燉蛋波波鬆餅配雲呢拿雪糕
2022-10-02 93 浏览
星期六黎到依間餐廳,等左一陣就入得餐廳不大,不過門口有打卡位,都吾錯餐牌如下,係用QR code自助落單可以參考一下食物價錢我地叫左牛油果煙三文魚貝果$78牛油果份量都唔錯不過如果要打卡賣相就不太吸引有一個小小插曲食物到左,不過店員無比到餐具之後想問店員拎,店員消失咗,要到上飲品先可以順便問佢拎建議店員喺無上菜時都可以企出鋪面/增設自取餐具位置另外叫左紫薯鮮奶$44第一次飲,冇咩大驚喜,正正常常仲叫左個泡菜雞肉扁意粉$88朋友叫既,佢話幾好食
星期六黎到依間餐廳,等左一陣就入得
餐廳不大,不過門口有打卡位,都吾錯
餐牌如下,係用QR code自助落單

可以參考一下食物價錢

我地叫左牛油果煙三文魚貝果$78
牛油果份量都唔錯
不過如果要打卡賣相就不太吸引

有一個小小插曲
食物到左,不過店員無比到餐具
之後想問店員拎,店員消失咗,要到上飲品先可以順便問佢拎
建議店員喺無上菜時都可以企出鋪面/增設自取餐具位置
另外叫左紫薯鮮奶$44
第一次飲,冇咩大驚喜,正正常常

仲叫左個泡菜雞肉扁意粉$88
朋友叫既,佢話幾好食
呢度係一間同周圍鋪面格格不入但非常吸引眼球既店🤣店面同食物都係偏韓系🇰🇷🇰🇷。分別要左兩個主食,一個甜品同兩杯咖啡,整體都算係好食既泡菜手打牛肉漢堡雙重芝士裙子用左Bagel做漢堡包🍔一開始怕會太紮實,但效果反而好完美咁吸左啲肉汁🤣唔會搞到個包軟晒大大片燒過既芝士又脆又香🥹漢堡扒都唔會太乾,配合泡菜解油膩感。韓式辣醬魚糕蜆肉蝴蝶粉第一次見呢個組合必須嘗鮮🤣好似我怕辣仲可以選擇小辣🥹味道都好似韓式炒年糕,魚糕就一定係好食既🤣。甜品就係焦糖燉蛋波波鬆餅一開始以為會好似台灣雞蛋糕🤣但入口係好鬆軟既不過我個人覺得口感可以再實少少,醬好甜不過都接受到既🤣(平時唔太鍾意好甜既野)。咖啡方面我自己要左一杯普通既Latte,轉左Oat milk我覺得佢哋既咖啡本身都已經好好飲🤤Oat milk係多一種香氣。另一杯又係焦糖燉蛋系列🤣🤣🤣🤣🤣不過因為咖啡本身唔甜反而加埋一齊好好味😎。可能係閒日中午比較少人所以可以慢慢影相打卡環境都好闊落衞生👍🏻
呢度係一間同周圍鋪面格格不入但非常吸引眼球既店🤣
店面同食物都係偏韓系🇰🇷🇰🇷

分別要左兩個主食,一個甜品同兩杯咖啡,整體都算係好食既

泡菜手打牛肉漢堡雙重芝士裙子

用左Bagel做漢堡包🍔
一開始怕會太紮實,但效果反而好完美咁吸左啲肉汁🤣
唔會搞到個包軟晒
大大片燒過既芝士又脆又香🥹
漢堡扒都唔會太乾,配合泡菜解油膩感

韓式辣醬魚糕蜆肉蝴蝶粉

第一次見呢個組合必須嘗鮮🤣
好似我怕辣仲可以選擇小辣🥹
味道都好似韓式炒年糕,魚糕就一定係好食既🤣

甜品就係焦糖燉蛋波波鬆餅

可能係閒日中午比較少人
所以可以慢慢影相打卡
環境都好闊落衞生👍🏻
2022-09-30 52 浏览
Wuli Cafe.韓式辣醬魚糕蜆肉蝴蝶粉食剩指數 : 0/100呢間cafe主食係韓式魚糕配蝴蝶粉真係幾特別魚糕甜甜地韓式辣醬少辣加埋蜆肉幾鮮味蝴蝶粉唔會太淋整體加埋感覺好新鮮.泡菜手打牛肉漢堡雙重芝士裙子貝高食剩指數 : 0/100見到佢張相忍唔住叫一個塊芝士咁大塊咁打卡able!!食既時候發現塊芝士真係好正又大又脆仲好香泡菜牛肉都唔錯漢堡有肉香泡菜唔太辣仲有少少酸味食落唔會好滯bagel都好有彈性唔會好淋.CremeBrilee Latte (焦糖燉蛋Latte) 食剩指數 : 0/100焦糖燉蛋放左喺Latte面可以先唔搞均逐層飲試吓個焦糖燉蛋同鲜奶咖啡焦糖燉蛋好香甜好creamy咖啡既苦被中和好易不停飲. Cafe Latte 鲜奶咖啡食剩指數 : 0/100鲜奶咖啡唔會有甜配甜品最好另外佢仲可以轉oat milk適合對牛奶過敏、乳糖不耐症既朋友
[荔枝角]Wuli Cafe
蝴蝶粉唔會太淋
整體加埋感覺好新鮮
泡菜手打牛肉漢堡雙重芝士裙子貝高
見到佢張相忍唔住叫一個
塊芝士咁大塊咁打卡able!!
食既時候發現塊芝士真係好正
又大又脆仲好香
泡菜牛肉都唔錯
漢堡有肉香
泡菜唔太辣仲有少少酸味
食落唔會好滯
bagel都好有彈性唔會好淋
CremeBrilee Latte (焦糖燉蛋Latte)
焦糖燉蛋放左喺Latte面
Cafe Latte 鲜奶咖啡
鲜奶咖啡唔會有甜
甜品最好
另外佢仲可以轉oat milk
適合對牛奶過敏、乳糖不耐症既朋友
店名是Wuli在韓語中代表『我們』店內以藤系器具為主,剛踏入秋季♥️這裏亦掛上了不紅葉點綴,自自然然就令食客感到放鬆,看得出有用心佈置,會隨季節節日等更新🎄餐牌同樣走簡潔風,飲品有咖啡和Latte,主食方面有沙律、Bagel、All Day、意粉和韓式炒年糕📜甜品方面最吸引我,有少見的波波鬆餅和蕃薯栗子芝士蛋糕,用QR code睇圖落單🍔泡菜手打牛肉漢堡雙重芝士裙子貝高 | $98 | 8.5/10想不到這裏有最近在美國興起的芝士裙子漢堡,即點即做等約15分鐘,一上檯就已經非常新奇,大圓的金黃色芝士裙子邊位香脆可口🤤中間少少煙韌口感,味道鹹香濃郁,對比上面拉絲芝士更覺有趣🧀最值得稱讚的是手打牛肉漢堡沒有太多調味👍🏻主要以芝士的鹹香去帶動整份Bagel,Bagel的口感有點鬆軟有麵粉香,不會過硬難入口😋🌋焦糖燉蛋鮮奶咖啡 | $48 | 7.5/10期間限定之作,將焦糖燉蛋放在Latte之上,仿似一座火山,上面焦香鮮黃,下面Latte更加順滑甘香,創意與味道兼備🤣🧆焦糖燉蛋波波鬆餅配雲尼拿雪糕 | $102 | 8/10本身想試紫薯味,可惜暫時沒有材料🙁唯有轉焦糖燉蛋口味,雖然售價破百元,

🌋焦糖燉蛋鮮奶咖啡 | $48 | 7.5/10

🧆焦糖燉蛋波波鬆餅配雲尼拿雪糕 | $102 | 8/10
本身想試紫薯味,可惜暫時沒有材料🙁唯有轉焦糖燉蛋口味,雖然售價破百元,但是物有所值
一粒粒鬆軟金黃的鬆餅,驚喜入面還有燉蛋流心餡😍仿似車輪餅,配料有焦糖燉蛋漿、雲尼拿雪糕和忌廉莓果等,可以搭配不同材料有不同層次和口味☺️

2022-09-28
2022-09-20 47 浏览
우리餐廳主要以淺色系嘅裝修為主,一望落去已經有一種好舒服嘅感覺。卡邦尼水波蛋意粉芝士同煙肉味十分濃郁,配上意粉,吸晒啲味,加上水波蛋啲汁已經均勻散步喺每條意粉上,上菜嘅時候已經聞到濃濃嘅芝士味。水波蛋牛油果莎莎醬牛角包超大粒嘅水波蛋,配上超級香脆嘅牛角包,睇吓鋪滿莎莎醬,簡直係絕配呀!仲有沙律菜做伴碟,份量一啲都唔少。自家製蜜糖鬆餅由於每日數量有限,而且價錢好平,因此吸引咗好多愛好者嚟買,我真係一試難忘。因為個鬆餅真係好鬆脆,而且蜜糖都幾多,真係食過返尋味。
우리

卡邦尼水波蛋意粉

水波蛋牛油果莎莎醬牛角包

自家製蜜糖鬆餅
近排真係越來越多韓系cafe😍無可否認 韓系cafe無論係店內裝修定係食物賣相都好吸引特別係對於鍾意簡約風/奶油色系嘅我 真係每見一間就想去一間🤣🤣今次就同朋友去咗長沙灣嘅wuli✨ 呢間Cafe無論係門面定係店內都好靚💗裝修係韓系風格 簡簡單單就已經好靚~~ 但係有啲可惜嘅係 我哋想食嘅主食 個日都冇得叫☹️☹️ 所以我哋淨係叫咗甜品同嘢飲🙈▪️阿華田脆脆波波鬆餅 配朱古力醬 $82👅:7.6/10賣相好得意 圓碌碌嘅鬆餅 一粒好似一個乒乓波咁大~ 可以一啖食晒🫣軟熟嘅鬆餅入面包住阿華田醬😍咬落仲有啲脆脆地嘅感覺 味道又唔會好甜 👏🏻食落有啲似旺中嘅阿華田脆脆雞蛋仔🤣 鬆餅應該係即叫即整 所以上枱嘅時候仲係熱辣辣✨ 一啖一個好滿足~ 但係就略嫌佢份量太少 得7粒☹️▪️自家製南瓜忌廉芝士慕斯配海鹽芝士奶蓋 $48👅:8.2/10賣相加晒分🤭 好ig-able嘅甜品~✨食落質地好幼滑同綿滑 有啲似cream cheese質地 每一啖都有食到淡淡嘅芝士味🧀 好香而且唔會太甜太膩!!而令我最有驚喜嗰位 係佢加入左南瓜去整 烤焗完嘅南瓜 甜香味更加突出 配埋芝士嘅奶香味 意外地幾夾😍▪️Crazy C

▪️阿華田脆脆波波鬆餅 配朱古力醬 $82
👅:7.6/10
但係就略嫌佢份量太少 得7粒☹️

▪️自家製南瓜忌廉芝士慕斯配海鹽芝士奶蓋 $48
👅:8.2/10
自家製南瓜忌廉芝士慕斯配海鹽芝士奶蓋

▪️Crazy Chocolate (C) $44
👅:7.4/10
好邪惡嘅朱古力🫣講賣相嘅話 熱嘅更加吸引更加crazy🥹 但係當日天氣實在太熱啦 所以最後都係嗌咗凍🤣 凍嘅一樣好飲! 朱古力味香濃 而且唔太甜同埋飲晒成杯都唔會好濟好膩🤪
Crazy  chocolate

長沙灣元州街482-492號金碧閣地下4號舖
自家製南瓜忌廉芝士慕斯配海鹽芝士奶蓋
Crazy  chocolate
2022-08-21 100 浏览
網上見到好多Foodie都有post,而且好多好好嘅comment,所以就黎試下。值得一讚係可以俾客人預訂枱,唔使大熱天時喺戶外等候。今次我哋叫咗四樣嘢,蜜糖鬆餅,泡菜雞肉bagel,卡邦尼意粉,南瓜忌廉芝士布甸。四樣之中最好食就係第一樣嚟到嘅蜜糖鬆餅,夠酥軟,而且唔會碎濕濕,夠牛油味,而且都幾大個。第二樣就係南瓜布甸,唔係好食得出南瓜味,不過啲芝士都滑既,奶蓋冇乜味,外型吸睛,但係唔知食緊啲乜。第三樣卡邦尼意粉,真係最失望嘅一道菜,啲意粉齋烚,冇炒香過,成碟淨係塊芝士脆片有味,如果唔配埋一齊食,只係食緊白烚意粉。最後嘅泡菜雞肉bagel可取嘅係雞肉唔鞋口,但係味道都係偏淡口味為主,所以唔係咁啱我,四樣嘢二百幾蚊唔算貴,但係亦都唔會再回頭了。

2022-08-16 60 浏览
Cafe的名字Wuli是韓文我的/我們的意思也可解作我愛的cafe門外的座位是最受歡迎的打卡位置白色和淡黃色很可愛令人很relax抹茶紅豆波波鬆餅配抹茶醬$82波波造型很可愛外層酥脆的鬆餅內裡有紅豆餡旁邊有少許cream和生果也可按喜好加添抹茶醬不過抹茶帶點苦澀不用倒太多伯爵茶芝士蛋糕$42每日也有不同的自家製蛋糕伯爵茶的香味和芝士蛋糕很matchIced cappuccino$42味道和賣相也不錯店內的擺設很有心思營造出家的温馨感牆上的字也很有意思很適合打卡連杯子也有chill的字樣
Cafe的名字Wuli是韓文我的/我們的意思

店內的擺設很有心思營造出家的温馨感

牆上的字也很有意思很適合打卡
連杯子也有chill的字樣
2022-08-06 80 浏览
長沙灣韓式cafe Wuli 우리奶油色嘅門面超搶眼!Cafe裝潢簡約,室內有個自成一角嘅打卡位,影岀黎都呃到下人架~ 除左常見嘅cafe food,仲有韓式fusion菜:韓式辣醬魚糕雞肉意粉、全日韓國早餐等。Weekdays晏晝更設有set lunch,$88就有意粉+茶/齋啡~▪️抹茶紅豆波波鬆餅配抹茶醬 $82期間限定!波波鬆餅成粒章魚小丸子咁大,質地軟熟濕潤,單食有淡淡茶香,入面有軟綿紅豆增添一絲香甜。抹茶醬尤如espresso,倒落唔似平時嘅醬汁咁杰,但茶香相當濃帶微苦。整體甜度都幾低,如果想甜返少少就可以蘸旁邊輕盈軟滑嘅cream。 都算係一個甜膩感同負擔較低嘅甜品~▪️韓式辣醬魚糕雞肉意粉 $88+$10/轉年糕年糕超煙韌呀!口感正中下懷!不停咬咬咬咬咬。醬汁中加有忌廉,辣中帶甜,開胃惹味得黎唔會太辣。雞肉紮實唔柴,仲有唔少魚糕、菇等配料。▪️泡菜雞肉貝果 $72貝果表面烘到香脆,口感偏軟熟欠缺彈性,放涼後稍微有咬口少少。中間嘅雞肉偏乾柴,不過泡菜同貝果意外地夾。▪️Latte $40/hot咖啡順滑,奶味低調~▪️Apple & Pear Tea w. Osmanthus $4
長沙灣韓式cafe Wuli 우리

▪️泡菜雞肉貝果 $72
泡菜雞肉貝果

▪️Latte $40/hot
Latte
咖啡順滑,奶味低調~

▪️Apple & Pear Tea w. Osmanthus $40
花茶清香,甜甜地,偶爾會咬到啲蘋果粒

2022-08-05 44 浏览
呢度最吸引到我嘅 一定係佢哋個抹茶紅豆波波鬆餅🫶🏻鬆餅整到波波咁 食落鬆軟又濕潤😋再倒埋個抹茶醬 茶味相當濃郁🍵旁邊仲有軟滑嘅忌廉同清甜嘅紅豆🫘加埋一齊食 真係好豐富✨