餐厅: 銀龍粉麵茶餐廳
资讯:

餐厅: 銀龍粉麵茶餐廳
资讯:

2023-12-14 153 浏览
肥美抵受唔住世間嘅誘感😂去左食早餐返工前起附近食個早餐唔過份呀‼️本身諗住食雪菜肉絲米粉個d茶記減肥早餐點知呢間茶記唔配合😂對面搭枱人士又食河粉一個唔小心就揀左食「魚皮餃魚片河粉」🤤好在我懸崖勒馬嗌返杯熱檸水😮‍💨合共$41嘢食嚟得夠快,加分‼️食物質素就普普通通,魚皮餃三粒、魚片有兩片河粉我就覺得略嫌少左少少🤏不過可能係肥美胃口比較大啦,感覺未係好滿足🥲- - 評分標準:一粒⭐️最差,十粒⭐️最好- -食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️店舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務質素:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢方面:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️整體評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️是日店舖資料:🍽️銀龍粉麵茶餐廳 (天水圍)🗺️天水圍天恩邨天恩商場3期1樓106號舖私肥一句:本身琴日仲睇緊跑步機,今日就食河粉,減肥呢家嘢下餐先算啦
肥美抵受唔住世間嘅誘感😂去左食早餐
返工前起附近食個早餐唔過份呀‼️
本身諗住食雪菜肉絲米粉個d茶記減肥早餐
點知呢間茶記唔配合😂對面搭枱人士又食河粉
一個唔小心就揀左食「魚皮餃魚片河粉」🤤
好在我懸崖勒馬嗌返杯熱檸水😮‍💨合共$41
魚皮餃魚片河粉

嘢食嚟得夠快,加分‼️
食物質素就普普通通,魚皮餃三粒、魚片有兩片
河粉我就覺得略嫌少左少少🤏
不過可能係肥美胃口比較大啦,感覺未係好滿足🥲

- - 評分標準:一粒⭐️最差,十粒⭐️最好- -

食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
店舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務質素:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢方面:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
整體評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

是日店舖資料:
🍽️銀龍粉麵茶餐廳 (天水圍)
🗺️天水圍天恩邨天恩商場3期1樓106號舖

2023-12-14
$41 (早餐)
2023-04-02 503 浏览
晚餐叫小菜外賣,無叫蒸餸,45分鐘未到,打電話去催,話外賣員已出發,再等45分鐘,外賣員先施施然來到,一句唔好意思都無;外賣黎到啲食物凍晒,熱飲變凍飲,凍飲啲冰溶晒!!

外卖送餐
2022-10-17 650 浏览
香港要找有水準的茶餐廳已是不容易了,有許多餐廳的咖啡奶茶很一般。今天買了份下午茶食物後,忽然好去試試開張不久的銀龍餐廳試一試它的咖啡☕。對於咖啡我一向有要求,銀龍的咖啡真的很不錯,有香濃的咖啡味,而且很幼滑,有水準👍。
外卖自取
2022-01-23 585 浏览
叫左兩個下午茶外賣,份量少到得7成,個盒又細。個炒飯一d咸到想死,成粒鹽。一d就無味,個廚都廢既。有外賣自取都唔抵食。成個下午茶餐得杯奶茶係ok既,性價比低,唔會再幫襯。
外卖自取
2021-09-02 540 浏览
開到周圍都係,曾經既五香牛腩係非常出色而且價錢都唔貴,我都好鍾意食,我最多試過連續一星期日日早餐都食,但而家就愈黎愈貴,而且品質都下降左唔少,雖然款式多左,但已經唔好食
2021-07-18 381 浏览
作為一間茶餐廳,但賣嘅粉麵相對其他同類型嘅舖頭黎講真係好貴,份量唔係多,牛腩嘅質素又唔係特別好,呢個定價係平民商場入面太高,仲貴過出面部分港島區嘅茶餐廳,唔太合理。
2020-09-16 900 浏览
記得嗰日大老遠去到大西北,原先嘅計劃係打算食個下午茶,然後就去濕地公園打個咭,點知原來疫情下濕地公園冇開啊。唔緊要,唯有等疫情完結再去過啦!咁我地繼續我地嘅下午茶時光。小妹都係第一次踏足天水圍區,區內一切對小妹嚟講都好新鮮。但係「銀龍」就全港九新界都有,咁我地就去咗幫襯「銀龍」食返個下午茶啦!我地叫咗牛雜麵同雲吞麵,加咗郊外油菜同埋炸魚皮。我最鍾意食炸魚皮,因為好脆口,但又唔能夠食得太多,有人同我分甘同味我就最開心啦!

2020-04-03
2019-05-22 1361 浏览
今日放工好肚餓,所以馬上去找東西食,剛過了下午茶時間,又唔想用晚餐價錢食飯,所以便到了銀龍茶餐廳食下午茶,一來價錢平D,而來又可以飽D。結果我點了一個茄子炸魚飯,份量足夠,可是炸魚可能不太新鮮,所以放了很多鹽去醃,所以好咸。平日來銀龍最喜歡的是飲奶茶,不過今天有點不舒服,結果叫了袖子蜜潤下喉嚨。
茄子炸魚飯
2019-05-21
2018-11-07 974 浏览
自從頌富銀龍無左就好少食天恩銀龍個大廚推介「魚香茄子煲」老實說沒有魚香,又放左啲菇奇奇怪怪杯奶茶有尐甜,連鎖茶餐廳係咁嫁啦不過佢有唯一好處,就係好多人都係一個人去食同埋多卡位坐
自從頌富銀龍無左就好少食
杯奶茶有尐甜,連鎖茶餐廳係咁嫁啦
不過佢有唯一好處,就係好多人都係一個人去食同埋多卡位坐
魚香茄子煲
2018-08-18 637 浏览
今天在銀龍茶餐廳外賣了一碗肉丸河加熱奶茶。肉丸河淡而無味,味精味濃,而且十分不划算(40元)。不加辣椒油的話應該十分難入口。外賣了等了半小時就送到,職員不太禮貌。
肉丸河
2018-08-15
外卖送餐
2018-07-07 500 浏览
今日試試去呢間茶餐廳食午餐,大概一點左右到,都有幾多人幫襯,但都唔洗等位想食得健康啲,我叫咗個油麥菜炒肉片飯,加咗杯凍奶茶,埋單大約50幾蚊,但係個飯真係淡而無味,唔推薦呢 🙁

2018-02-01 715 浏览
平時好少幫襯屋企樓下嘅茶餐廳,嗰日試完銀龍之後,發現原來銀龍既潮州粉麵非常之唔錯!我嗌左個鮮蝦雲吞河,另外我朋友就帶咗牛雜麵同埋四寶河,三碗都加晒腩汁,真係好惹味架!
2017-10-16 785 浏览
接聽電話的收銀員很沒禮貌,有次明明落左單等左一時然後收銀話出左,再等多會打去問,原來沒落單,咁就唔好話出左啦!多次叫外賣要等一個小時以上,如果唔係附近得佢一間餐廳唔會叫,食物又一般,d阿姐又好冇禮貌,唔悠做的垃圾茶餐廳。
2017-10-16
等候时间
70 分钟 (外卖自取)
用餐时段
下午茶
2017-09-13 553 浏览
又幾好味喎今日走入元朗幫親戚整電腦整完一齊去醫肚,大家都想食簡單一點的,所以來了銀龍粉麵茶餐廳叫了魚香茄子煲,椒鹽九肚魚,同豆腐煲鑊氣夠,熱辣辣姐姐服務態度很好, 一定會再去食
又幾好味喎
今日走入元朗幫親戚整電腦

叫了魚香茄子煲,椒鹽九肚魚,同豆腐煲
鑊氣夠,熱辣辣

姐姐服務態度很好, 一定會再去食
2017-09-12
用餐时段
2017-06-27 567 浏览
工作中午餐,今次天水圍嘅商場茶餐廳,地方幾大,卡位加圓枱,桌椅唔迫!餐牌選擇多,價錢偏貴!咖哩牛筋腩煲加飯($62)煲仔上夠熱,份量好大!牛腩都好多,牛腩連筋膜炆得淋入味,薯仔大塊淋身,加上爽脆嘅青椒同洋蔥,不過咖哩汁比較浠,掛唔到汁,不過咖哩汁夠辣,幾惹味!白飯鬆軟!撈汁幾好!凍檸茶(跟飯加$10)少甜少冰,茶味會淡咗!清爽好味同事食:沙薑雞飯($60)常餐A($46)韓風辛辣麵:凍咖啡:食物正常,不過價錢偏貴!店員爽手勤快!貴價快餐!食一個午餐$72
工作中午餐,今次天水圍嘅商場茶餐廳,
地方幾大,卡位加圓枱,桌椅唔迫!餐牌選擇多,價錢偏貴!

凍檸茶(跟飯加$10)少甜少冰,茶味會淡咗!清爽好味
同事食:

沙薑雞飯($60)

常餐A($46)
韓風辛辣麵:

凍咖啡:
食物正常,不過價錢偏貴!店員爽手勤快!
貴價快餐!食一個午餐$72
2017-06-26