2022-06-30 1355 浏览
服務態度好差,一坐低阿姐已經迫你快快快,你要馬拉松式食,唔好停,同桌人士唔會有時間講嘢阿姐仲會問你:唔食架喇呵? 我倒埋落去喇,快D啦....下刪一百字,最後阿姐倒完個粥膽落去就夠鐘。你要當自己比賽食火鍋,同埋同檯既係你對手,咁先唔會有廚餘。服務差都算,食物唔係特別質素好,我唔覺意D海鮮特別新鮮,牛肉唔算特別好食,普普通通,咁唔需要特別幫襯佢。你見我地食唔哂就唔好過黎sell額外野啦好冇? 係我自己揀錯地方,冇下次了。

你見我地食唔哂就唔好過黎sell額外野啦好冇?

係我自己揀錯地方,冇下次了。
2022-04-06 1668 浏览
-餐廳:鍋心粥底火鍋🍴-P1 肉蟹🦀超多蟹膏然後又甜啖啖肉🤤P2 花甲啲花甲好鮮甜重點係冇沙🤫P3 鮑魚同天鵝蚌鮑魚好鮮個蚌都好彈牙好正🤭P4 象仔蚌爽脆鮮甜仲有整30秒就食得😏P5 肥牛🐂好淋但冇乜牛肉味P6 雞骨丸 小籠包 蟹子丸 牛丸牛丸多汁 其他都幾好味 不過勁推牛丸🤙🏽個雞骨丸幾好食中間有啲雞軟骨有咬口P7 粥底料P8 粥最後個粥唔洗點調味都好正因為海鮮啲鮮味已經夠哂甜🤪❤️-評分CP值 : 8/10好味😋: 8/10賣相 :7/10人均消費$200/1人
餐廳:鍋心粥底火鍋🍴

好味😋: 8/10
賣相 :7/10
人均消費$200/1人
2022-03-13 1006 浏览
The clams had more sand than the Sahara Desert. Taste wasn’t bad but ruined by poor food preparation, same with the other more complicated seafood (Abalone for example).Service was typical, not bad, not good. Only saving graces are that the packaging was good and price was fair, that being said I won’t be a returning customer.

2022-03-13
外卖自取
2022-02-24 1027 浏览
性價比高! 食物不錯👍🏼 一個人大概$200左右,已經可以吃到飽!重點推介他們的海鮮粥,吸收所有海鮮的精華,所以味道十分鮮甜。食材包括:蟹、鮑魚、花甲及貝殼類、扇貝、牛肉、丸類、蔬菜粟米、餃子等等,相當豐富。朋友們都大贊,還說需要下次再過來一起打邊爐🍲

性價比高! 食物不錯👍🏼

朋友們都大贊,還說需要下次再過來一起打邊爐🍲
2022-02-23 612 浏览
今次👦🏻就同朋友去左大圍,想食火鍋🍲。最後就試左鍋心個粥底邊爐🫕,即將介紹下個食法同埋海鮮鮮味程度。第一步,就係揀海鮮配料,我地就揀左肉蟹🦀、沙白蜆、花甲、鮑魚、聖子。職員都好貼心,比埋計時器我地⌛️,以免太熟影響口感😼。🌟鮮味程度肉蟹🐟🐟🐟沙白蜆🐟🐟🐟🐟鮑魚🐟🐟🐟🐟🐟花甲🐟🐟🐟聖子🐟🐟🐟🐟第二步,我地叫左肥牛、手打雞骨丸、響鈴、蝦餃仔、西班牙豬腩片,全部都係正常發揮,普通邊爐料🫕最後,重頭戲黎了,職員將南瓜🎃,芋頭,豬油渣(超級多),香料落入個粥底🥣。豬油渣炸得好香口,加上南瓜芋頭粥係一流既配合,我地全部都食到lam lam脷😋。

🌟鮮味程度
肉蟹🐟🐟🐟
沙白蜆🐟🐟🐟🐟
鮑魚🐟🐟🐟🐟🐟
花甲🐟🐟🐟
聖子🐟🐟🐟🐟

2022-02-21 391 浏览
一直好想食粥底火煱見鍋心食過CP值係好高好似咁多年黎都無點加過價呀~點左三人份量D 海鮮係勁新鮮黎到係仲郁架份量都相當多鮑魚係超級大隻沙白同蜆都肥既肉質幾好係有兩隻有沙呀蟹係大隻呀仲要多羔呀美中不足係個蟹鉗位無打過我地就要駛用暴力呀一讚個自家制雞骨丸裡面有少少軟骨粒好有口感其他材料正常呀最後粥底係無得彈了全部精華聚埋一齊幾飽都想食多碗呀(有埋冬菜等配料落在粥,非常好呀)**如果能夠改善服務就PERFECT了打去問野感覺似同機械人講野..............................
一直好想食粥底火煱

其他材料正常呀
最後粥底係無得彈了
全部精華聚埋一齊
幾飽都想食多碗呀
(有埋冬菜等配料落在粥,非常好呀)

**如果能夠改善服務就PERFECT了
打去問野
感覺似同機械人講野
2022-02-20
2022-02-05 282 浏览
朋友介紹去左試,真係唔錯,鍾意食海鮮既我岩曬。講下最正既就係最後食個粥底,唔係好夠食,食既過程趕,不停食。海鮮新鮮鮮甜不但有海鮮還可選擇其他,雞骨丸推介,好爽又大粒。員工態度麻麻,問佢拿多些蔥都唔制。
朋友介紹去左試,真係唔錯,鍾意食海鮮既我岩曬。

海鮮新鮮鮮甜

不但有海鮮還可選擇其他,雞骨丸推介,好爽又大粒。

員工態度麻麻,問佢拿多些蔥都唔制。

2021-11-10 1049 浏览
雖然話三選一,但其實係冇得揀,今日得肉蟹同埋沙白蜆,沙白蜆超多沙,係唔係特別有肉或者甜,再揀六種海鮮打邊爐,我哋揀左聖子好味,海蝦新鮮,鮑魚新鮮,花甲可以,蜆一般,再叫左肥牛,唔會太肥,午餐肉一般,響鈴唔夠脆,汕頭牛丸唔錯,粟米餃幾特別,萵筍好味,自家製手打雞骨丸超彈牙超好味,最後佢哋會幫你落埋啲南瓜同芋頭煮個粥,不過食兩個鐘真係好趕
2021-11-07 704 浏览
總共有7樣海鮮,8樣野食,多野食到根本唔可以係2個鐘內食晒。店員係咁催,係咁提你快d食海鮮,跟住又係咁上晒d野,成程就係咁拆殼,清碟同碌野,連傾偈既時間都無。明明仲有50分鐘,但已經話無時間,要落埋芋頭個d嫁啦。好啦,終於到最後落粥個step, 依家原來唔會幫你壓碎所有芋頭,求其搞兩搞就算,成件野勁求其食飯都係求gathering, 食餐飯都係咁俾人催,食到勁趕都唔知為乜,隔左2年都係咁,真係唔會再考慮了。

2021-09-20 1161 浏览
餐廳有固定入座時間,我哋17:45就開始食飯啦😂食完海鮮店員會加入南瓜粒同芋頭粒,食完配料之後就會加入粥底🍲成碗粥吸收旦晒海鮮嘅精華,勁抵食勁好味🥰🔸$200 肉蟹、沙白蜆沙白蜆肉厚又鮮甜,但有啲有沙🥲肉蟹多膏,勁鍾意🥰🔸5款自選海鮮:鮑魚、多寶魚、海蝦、花蚌、蟶子鮑魚同蟶子有驚喜,鮮味十足,口感爽彈💯其餘海鮮就正常表現🔸8款自選配料:自家製手打雞骨丸、腐竹結、淮山、蒿荀、黃芽白、花膠仔、黑皮雞樅菌、粟米餃黑皮雞樅菌係期間限定,一定要試,勁香菇味,一試難忘😭其他配料都好味,粟米餃就唔推介啦,餃子皮好粉好奇怪🥲

餐廳有固定入座時間,我哋17:45就開始食飯啦😂
🔸$200 肉蟹、沙白蜆
沙白蜆肉厚又鮮甜,但有啲有沙🥲肉蟹多膏,勁鍾意🥰

🔸5款自選海鮮:鮑魚、多寶魚、海蝦、花蚌、蟶子
鮑魚同蟶子有驚喜,鮮味十足,口感爽彈💯其餘海鮮就正常表現

2020-12-19 1504 浏览
海鮮真係我的最愛,而且鍋心食過幾次也很新鮮,今次因疫情不能堂食,所以一於嗌外賣回家同家人分享美味不過外賣要自取同先去到付款,同打電話逐樣叫的,如果呢幾樣可以更加彈性(例如可以網上落order,網上付款及安排付款送貨等)相信會帶來更加多生意呢打開都排得好整齊,面頭係海鮮,底係瓜菜等不二壓爛的東西而且米水,粥底,南瓜,芋頭粒,醬料等都有埋,就不用再去購買可安心在家中等食肉蟹每次每次也無令我失望,肉口鮮甜紮實,正啊 好大size蝦同鮑魚都大隻又爽甜雞肉丸手打,好嫩滑,肥牛也不會只得啲膏中途放定南瓜,芋頭等配料煮,最後溶晒落海鮮精華,實在係甘香鮮甜美味 要慢慢享受滿足

打開都排得好整齊,面頭係海鮮,底係瓜菜等不二壓爛的東西

肉蟹每次每次也無令我失望,肉口鮮甜紮實,正啊

好大size

蝦同鮑魚都大隻又爽甜

雞肉丸手打,好嫩滑,肥牛也不會只得啲膏

2020-04-15 1495 浏览
其實幫襯咗鍋心已經有4年多了,食過超過20次,食到個店員都認得我哋😂食品每一次都好有水準,仲要咁多年都無加過價,真係好難得!疫情之後都好少出街打邊爐,但太耐無食真係好掛住鍋心個粥底火鍋,所以捉埋老公兩個撐枱腳。當晚所見檯與檯間隔得好開,大家都可以安心食。一直以來對於鍋心嘅蟹都情有獨鍾,就算而家有得揀波士頓龍蝦(好似每位要加$20)我哋都無揀,照舊食蟹。今次隻蟹唔算好大隻,不過一樣咁新鮮,而且啖啖肉實的的,好有口感,但蟹膏唔多。鍋心嘅蝦真係好新鮮,每次上檯都仲係碗內紥紥跳,所以真係要用鉗夾實放入鍋中,等佢變紅色先好放手,唔係熱水會彈到自己。其他海鮮都好新鮮,尤其是鮑魚size中等但完全唔軔!花甲、白蜆同聖指都無乜砂。食完海鮮就放粥底配料(粟米、芋頭等)俾佢淆,然後就食打邊爐配料。黑毛豬兩種都好食,我自己就鍾意多肥嗰隻、肥牛正正常常,有牛味但少少軔;竹笙、花膠仔呢種出面火鍋店賣到好貴的配料都有得揀,抵食!特別介紹油炸鬼(唔記得影相)餐牌上寫明新鮮炸,上檯時真係熱辣辣㗎!雖然係炸品但油份恰當,而且唔會有好大噚油溢味! 最後食晒火鍋料就可以加粥底,配埋一堆配料(豬油渣、大頭菜、芫茜、菜甫)就熄

最後食晒火鍋料就可以加粥底,配埋一堆配料(豬油渣、大頭菜、芫茜、菜甫)就熄火享用。我最鍾意就係個大頭菜,好香口!
2019-10-20 1086 浏览
雖然住喺附近,往往要個多星期前要訂座,不幸有賴個無良症苦和黨跌人為製造宵禁,三日前預訂到,叫到兩蟹兩龍蝦,海鮮非常新鮮,阿叔介紹🉐️十分細心有耐性,不停遊走顧客之間,照顧得極之周到,煱心已成為我飯堂名單之一。
2019-10-19
2019-10-03 897 浏览
鍋心食過蒸海鮮鍋!🦀🦐當然要試埋佢個粥底火鍋啦!🍲😋趁住入秋!🍂成班朋友一齊食返個暖笠笠既粥底火鍋!😋🥰佢都係每位計算,食物一樣以海鮮為主!🦀🦐主打六款海鮮!🐟🦐而且每款海鮮佢都有指示圖教你煮幾多分鐘!仲好窩心咁有埋個計時器俾你!⏱海鮮都好新鮮!蝦🦐跳跳扎!鮑魚仲識郁既!👍🏼我較喜愛食配菜!有八款配料俾你揀間!👍🏼自家製手打馬蹄雞滑!👍🏼🐔家製手打雞骨丸!👍🏼🐔必叫!👍🏼😋😋個粥底經過海鮮同配菜融合,再粥底主要配料!南瓜粒🎃芋頭粒,粟米件🌽再夾埋,之後再落蔥,冬菜同豬油炸,成個粥底就變到好出色!👍🏼🌈自己都食咗兩碗!😋埋單時候平均每人都係二百幾蚊,不停同朋友講其實呢個老闆係賺咩錢?!🤔真係性價比高!💰👍🏼😃#鍋心粥底火鍋#大圍積存街18號地下
鍋心食過蒸海鮮鍋!🦀🦐當然要試埋佢個粥底火鍋啦!🍲😋
趁住入秋!🍂成班朋友一齊食返個暖笠笠既粥底火鍋!😋🥰
#鍋心粥底火鍋
#大圍積存街18號地下
2018-10-31 2019 浏览
成日都打邊爐,但粥底打邊爐我其實第1次食,朋友提議試下呢間好多人話好既粥底火鍋一個人200蚊吾洗加一, 我哋再叫咗啲啤酒同埋嘢飲, 一個人除開先係235蚊呢度嘅粥底海鮮火鍋, 本身就包咗蟹同埋沙白, 再可以喺當日七款海鮮裏面揀5款, 另外包粟米,南瓜粒, 芋頭粒,另外再可以喺幾十款配料裏面揀8款我地另外加左20蚊要左4粒蝦丸d蝦丸真係好味到不得了啲海鮮全部都好新鮮,蝦上檯嘅時候仲係跳下跳下個蝦丸只可以散叫,但真心好好味其他嘅配料都好新鮮, 雞件俾好左多, 啲肥牛同黑豚肉都好好味相信我一定會再返黎食

我地另外加左20蚊要左4粒蝦丸
d蝦丸真係好味到不得了

啲海鮮全部都好新鮮,蝦上檯嘅時候仲係跳下跳下

個蝦丸只可以散叫,但真心好好味

相信我一定會再返黎食
2018-10-26