2023-10-24 42 浏览
銅鑼灣真係有好多間林林總總唔同類型嘅燒肉店,網上見到呢間金金日式燒肉評價唔錯,就上咗嚟一試!第一碟係前菜,日式雞軟骨餃子🥟餃子嘅size比想像中大好多,呢個價錢真係性價比好高!一咬落去餃子入面嘅湯汁全部爆曬出嚟,非常Juicy。餐廳燒爐火勢好好,尤其係燒肉嘅時候完全體會到!我哋分別叫做人氣必點口,鹽燒厚切鹽燒牛舌,同壹漬牛肋骨肉,餐廳調號嘅醬汁非常好味,同牛肋骨肉好夾,火爐又唔會因為醬汁,而令到牛肋骨冇咁容易熟,另外牛舌都非常入味!燒嘢食又點少得野菜,香草牛油燒大蘑菇,餐廳仲好睇貼有一個錫紙小兜,店員亦都好貼心同我哋講先燒好蘑菇,再將燒好嘅蘑菇放入小兜同牛油攪拌,咁樣燒出嚟嘅牛油蘑菇會更加入味,又唔怕生!

2023-10-18 41 浏览
收工突然好想日式燒肉,就上網見到呢間❤️金金日式燒肉,整體食落唔錯,性價比都幾抵食地點方便,銅鑼灣地鐵站附近大滿足燒肉盛合 (每款各3件)澳洲和牛:睇紋路就好靚,食落軟腍牛味香一口牛:牛味濃郁牛舌:偏厚身,口感爽彈手羽中:中規中矩豚腩肉:一層肥肉一層瘦🤩,食落肥美感滿滿泡菜芝士海鮮石鍋飯 泡菜香氣濃厚,食落辣辣地咁,好惹味,仲鬧有粒粒蟹子,口感更分明日式厚切豆腐燒外皮香脆,豆香都幾足札幌啤酒🍻巨峰提子梳打

地點方便,銅鑼灣地鐵站附近

大滿足燒肉盛合 (每款各3件)
澳洲和牛:睇紋路就好靚,食落軟腍牛味香
一口牛:牛味濃郁
牛舌:偏厚身,口感爽彈
手羽中:中規中矩
豚腩肉:一層肥肉一層瘦🤩,食落肥美感滿滿

泡菜芝士海鮮石鍋飯

日式厚切豆腐燒
外皮香脆,豆香都幾足

札幌啤酒🍻
巨峰提子梳打

2023-10-16 45 浏览
同朋友都想食燒肉,慰勞吓辛苦工作嘅自己,我地叫了2人餐⭐️櫻花龍蝦沙律豆腐豆腐好滑好清甜,加埋蟹籽、龍蝦肉,豐富了口感⭐️金目鯛刺身沙律🥗金目鯛好新鮮,可以解一解食燒肉嘅油膩⭐️極上松葉蟹腳⭐️究極香茅綱走大蝦⭐️清酒黑松露帆立貝三款海鮮都鍾意,最鍾意❤️松葉蟹腳,肉質鮮嫩多汁⭐️佐賀產A4黑毛和牛⭐️蔥蒜牛舌薄燒卷⭐️鹽燒角切牛舌⭐️燒汁牛肋骨⭐️梅子味噌黑豚腩⭐️意大利香草雞腿肉⭐️有機蔬菜盛合每款牛肉嘅肉香都好濃郁,最鍾意❤️黑毛和牛,口感好嫩滑。蔬菜好多時都燒燶晒,唔食得,但餐廳會比埋錫紙兜,成功食到蔬菜⭐️黑松露和牛炒飯⭐️自家制牛乳凍以架消費滿$1000,就送A5宮崎和牛西冷
同朋友都想食燒肉,慰勞吓辛苦工作嘅自己,我地叫了2人餐

⭐️櫻花龍蝦沙律豆腐
豆腐好滑好清甜,加埋蟹籽、龍蝦肉,豐富了口感

⭐️金目鯛刺身沙律🥗
金目鯛好新鮮,可以解一解食燒肉嘅油膩

⭐️極上松葉蟹腳
⭐️究極香茅綱走大蝦
⭐️清酒黑松露帆立貝
三款海鮮都鍾意,最鍾意❤️松葉蟹腳,肉質鮮嫩多汁

⭐️佐賀產A4黑毛和牛

⭐️黑松露和牛炒飯

⭐️自家制牛乳凍

以架消費滿$1000,就送A5宮崎和牛西冷

2023-10-13 29 浏览
店名: 金金日式燒肉店 地址: 銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓銅鑼灣站F1出口,行1分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5今日中午想食燒肉,去左金金日式燒肉店,之前朋友推介但一直無機會試,佢地午市嘅小食、湯、沙律同白飯無限追加,好抵‼️嚴選燒肉五品盛❤️❤️❤️❤️❤️$148拼盤有5種燒肉,牛舌食落爽口,牛肉兩款都肉味濃郁,入口充滿住獨有嘅牛香😚雞翼燒至金黃色,有雞油香而又juicy,豚肉油脂分布平均,食落有口感🥰精選是日推介❤️❤️❤️❤️$58問店員先知,佢哋呢個日日唔同,今日係紫菜温泉蛋飯配天婦羅拼盤🍤 拼盤有雞腿肉 魚 蝦🦐等,最出色係蝦,蝦身彈牙外表又香脆,點上醬汁就更惹味🤩38cm鎖鏈牛翼板❤️❤️❤️❤️❤️$99咁長一條十分吸睛,店員教我地原條燒,差唔多熟再剪開食就啱啱好😛肉質嫩滑得黎又有口感,加上夠厚切,十分滿足🥳前菜金菇好食,沙律🥗好清新,湯係足料麵豉湯😆
店名: 金金日式燒肉店

味道: 4.5/5

嚴選燒肉五品盛❤️❤️❤️❤️❤️

精選是日推介❤️❤️❤️❤️

38cm鎖鏈牛翼板❤️❤️❤️❤️❤️

前菜金菇好食,沙律🥗好清新,湯係足料麵豉湯😆

2023-10-12 28 浏览
📍 金金日式燒肉店 Kin Kin Yakiniku🌍銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓 3/F, Ying Kong Mansion, 2-6 Yee Wo Street, Causeway Bay📝整體評分:7/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝柔和燈光,木系裝潢,環境闊落,舒服~▸ 極上網燒一口牛 ◂$98 ✿ 易控制火候,外層焦香✿ 肥脂比例恰到好處,咬落去散發陣陣脂香,juicy~▸ 法式香羊肉柳◂ $78✿ 羶味唔重,淡淡香草味,肉質柔韌▸ 炸土佐豆腐◂ $58 ✿ 即炸豆腐,木魚碎包裹豆腐,外層酥香內裡滑溜。▸ 生牛肉石鍋飯◂ 88✿ 生牛肉粒、蛋黃、香菇、紅蘿蔔、翠玉瓜,拌埋辣醬,幾惹味~✿ 有少少飯焦脆脆,口感豐富。▸日式雞軟骨餃子 ◂$58✿ 椰菜加左軟骨,口感脆爽~✿ 餃子煎得唔油膩
📍 金金日式燒肉店 Kin Kin Yakiniku

🌍銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓

📝整體評分:7/10

柔和燈光,木系裝潢,環境闊落,舒服~

▸ 極上網燒一口牛 ◂$98
✿ 易控制火候,外層焦香
✿ 肥脂比例恰到好處,咬落去散發陣陣脂香,juicy~

▸ 法式香羊肉柳◂ $78
✿ 羶味唔重,淡淡香草味,肉質柔韌

▸ 炸土佐豆腐◂ $58
✿ 即炸豆腐,木魚碎包裹豆腐,外層酥香內裡滑溜。

▸ 生牛肉石鍋飯◂ 88
✿ 有少少飯焦脆脆,口感豐富。

▸日式雞軟骨餃子 ◂$58
✿ 椰菜加左軟骨,口感脆爽~
✿ 餃子煎得唔油膩

2023-10-10 32 浏览
金金日式燒肉今次就去咗試依間燒肉店😁超近銅鑼灣地鐵站🚉餐廳食物質素都講求要求👍👍質素有水準😆😆而且餐廳服務都五錯☺️會主動過來幫我地燒😋仲會話俾我地知燒幾耐😆😍仲會時不時幫我地換下個網💪👍👍仲會叫我地慢慢食慢慢坐😋😋😋真係好適合一班人同想傾下計飲杯酒既朋友仔😍😍😍餐廳仲有宵夜時段,又抵又好食😋😋收工更係要relax下💪☺️最重要係坐得舒服傾得開心🥰🥰依家餐廳仲有個全日推廣優惠👏👏只要銷費滿$1000元🥰就送A5宮寄和牛西冷100g😍😍仲可以同其他優惠同時使用👍👍推廣期由 27/9-31/10🥰🤩千期唔好錯過😋😋特色野菜沙律🥗沙律新鮮菜清甜開胃🤤🤤沙律同沙律醬分開可以控制自己既口味🤓🤓一口牛🤩一口牛有口感🥳🤩而且肉嫩多汁🤓😝燒完出來五會硬同好柴😚😚網燒雞腿肉好好食五會有雪藏味😝😝雞腿肉好入味🤩而且都係嫩口又新鮮🤩🤩西班牙黑豚腩肉肉質非常之平均🤩🤩一咬落肉汁香甜四溢🤩肉味之香濃絕非一般的豬肉可相比😝溫泉蛋紫菜丼強烈推烈😝😝味道調味適中😜😜😚燒肉配撘依個飯係一流📍 金金日式燒肉店 (銅鑼灣)銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓❤️‍🔥價錢:8/10❤️‍🔥味道:9/10❤️‍🔥服務:9/10#金金日式燒肉
金金日式燒肉

好好食五會有雪藏味😝😝雞腿肉好入味🤩而且都係嫩口又新鮮🤩🤩

西班牙黑豚腩肉

溫泉蛋紫菜丼
強烈推烈😝😝味道調味適中😜😜😚燒肉配撘依個飯係一流

📍 金金日式燒肉店 (銅鑼灣)
銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓

❤️‍🔥價錢:8/10
❤️‍🔥味道:9/10
❤️‍🔥服務:9/10

#金金日式燒肉店 #宵夜 #銅鑼灣燒肉 #燒肉 #銅鑼灣宵夜 #宵夜之選 #送 #a5宮崎和牛 #優惠 #銅鑼灣美食
2023-10-02 31 浏览
烤肉以外還有一定數量的食物選擇,所以這晚沒有使用過烤爐。金目鯛刺身沙律,沙律菜新鮮。自家製海之幸煎餅,香口惹味,值得一試!意大利香草鵝肝石鍋飯,石鍋上枱後由店員淋上意大利香草汁均勻攪拌,頓時香氣四溢。柚子讚岐冷烏冬是十分穩當的選擇,一貫讚岐烏冬的粗壯結實、煙韌彈牙。蘋果綠茶剛好做特價,只$19,不可能不點吧!餐後附送甜品。服務不錯,禮貌、勤快。雖然這次不是吃烤肉,但侍應生在介紹菜式時有提到由即日至31/10/2023正進行推廣,只要消費滿$1000就送A5宮崎和牛西冷100g,的確相當抵食呢!

烤肉以外還有一定數量的食物選擇,所以這晚沒有使用過烤爐。

金目鯛刺身沙律,沙律菜新鮮。

自家製海之幸煎餅,香口惹味,值得一試!

蘋果綠茶剛好做特價,只$19,不可能不點吧!

餐後附送甜品
服務不錯,禮貌、勤快。
  • 自家製海之幸煎餅
2023-10-01 28 浏览
之前有影片分享網站頻道介紹過呢間燒肉店,但一直都未有機會來,今次和阿妹補祝生日,終於有機會嚟試啦!今次點咗活海鮮和牛二人盛,有鮑魚、鰻魚等海鮮。燒肉就包括日本和澳洲和牛,份量很足夠兩個人食。仲有黑松露黃和炒飯,呢個一定不能錯過。和牛牛味很濃,牛舌爽甜彈牙,鰻魚燒到脆卜卜,記得加鰻魚汁。我哋另外再追加左雞腿肉同埋大蝦,我哋想試多幾種食物。最後仲有自家製奶凍做甜品,真係一個完美的句號。我哋一定會再嚟。
2023-09-30
午餐
庆祝纪念
生日
  • 牛舌
  • 和牛
  • 黑松露和牛炒飯
2023-09-24 49 浏览
朋友介紹話呢間燒肉抵食,於是便約朋友一齊去食,餐廳裝修以木為主,似日本居酒屋,環境寬敞舒適。餐廳推出優惠,預早預訂活海鮮和牛二人盛,可以減$280,所以我們訂位時順便預訂埋,減咗$280 ,個餐只係$608,就可以食到和牛。活海鮮和牛二人盛套餐有前菜、燒肉、海鮮、配菜、碗物和甜品;另外,我哋加左兩杯野飲。燒肉燒肉分別有日本A5和牛西冷、澳洲M5和牛肉眼、澳洲M5和牛柳肉、USDA頂級牛小排和特選鹽燒牛舌心,每樣質素都好高質,牛味濃,很好食,尤其日本A5和牛西冷,油脂分布均勻,入口即溶,滿口充滿牛嘅油脂香,非常好食。海鮮海鮮有網燒鮮活鮑魚、蒲燒鮮活鰻魚及鹽燒七輪活蜆,海鮮都很新鮮,尤其活鰻魚,唔多餐廳有活鰻魚可以燒,鰻魚燒完非常之彈牙,不錯!碗物碗物我哋揀了黑松露和牛炒飯,炒飯充滿黑松露同和牛味,而且飯炒到粒粒分明,好味。其他前菜有龍蝦沙律伴青瓜及和風枝豆拼麻辣牛舌;配菜有生菜,可以包住燒肉一齊食解膩;甜品係自家製牛乳凍,唔會太甜。飲品巨峰提子梳打及柚子梳打。

活海鮮和牛二人盛

燒肉

海鮮

碗物

其他

飲品
巨峰提子梳打及柚子梳打。

我和好友都是燒肉控,這天相約在銅鑼灣午膳,選了這間在Sogo對面的樓上店。餐廳裝潢以木質元素為主,配以柔和燈光,營造出一種溫馨而舒適的氛圍,好有日本居酒屋的感覺。我們點了一個二人燒肉套餐,豬、牛、雞、海鮮齊全,還包括飯、湯和飲品。🍱大滿足海鮮燒肉二人前 ($318)ꗯ̤̮黑松露牛舌沙律🥗:薄身的牛舌加了黑松露調味,配搭新鮮翠綠的沙律菜,口感豐富又清新。ꪔ̤̮韓風溫泉蛋豆腐🥚:豆腐配上芝麻醬和温泉蛋,入口順滑。ꗯ̤̮貴族黑毛和牛板翼🐄:位於牛肩下的板翼肉因油花分佈如羽毛般細緻,故在日本人稱為「羽下肉」,經燒烤後表層酥香焦脆,內裡柔嫩多汁。ꪔ̤̮貴族黑毛和牛肩胛🐮:黑毛和牛肩胛肉油花分佈漂亮均勻,燒烤後口感既細緻又有嚼勁,香氣四溢。ꗯ̤̮鹽燒牛舌👅:薄切牛舌口感爽口彈牙,輕輕用鹽調味已經足夠。ꪔ̤̮鹽蔥一口黑豚🐷:厚切黑豚肥瘦適中,肉質軟嫰多汁,既爽口又帶點煙韌。ꗯ̤̮意大利香草雞腿肉🍗:雞肉輕鬆就能燒到外層焦黃,裡面嫩滑多汁。ꪔ̤̮岩鹽清酒燒帆立貝🦪:以岩鹽和清酒調味的帆立貝,肉質厚實,非常鮮甜。ꗯ̤̮七輪燒活蛤🦪:以七輪燒方式烹調的活蛤,鮮嫩可口。ꪔ̤̮飛魚籽玉子燒🥚:蛋汁以錫紙盤盛載,放上爐上燒至半熟後就可食用,滑蛋香軟夾

🍱大滿足海鮮燒肉二人前 ($318)

ꪔ̤̮韓風溫泉蛋豆腐🥚:豆腐配上芝麻醬和温泉蛋,入口順滑。

ꗯ̤̮七輪燒活蛤🦪:以七輪燒方式烹調的活蛤,鮮嫩可口。

ꪔ̤̮飛魚籽玉子燒🥚:蛋汁以錫紙盤盛載,放上爐上燒至半熟後就可食用,滑蛋香軟夾雜粒粒飛魚籽。

整體來說,此店的燒肉質量不俗,套餐價格也算親民,加上環境舒適,對於在銅鑼灣工作和燒肉控的我來說是一個午膳的好選擇。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿金金日式燒肉店
𖤣𖤥銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

心血來潮好想食燒肉朋友話Sogo 對面呢間好正喺佢引領之下,餐廳以木系嘅裝潢籠罩着日本居酒屋嘅氣氛本來想簡單食個Lunch Set睇真啲...原來仲有新套餐難得同朋友聚會梗係豐富啲啦💥活海鮮和牛二人盛套餐好豐富.見到嘅款式都包咗二人份量好充足除咗和牛之外.海鮮都好鮮甜前菜係爽口青瓜.加上龍蝦沙律呢個配搭好清新仲配埋涼拌麻辣牛舌同枝豆✨活鰻魚揀呢個餐最主要因為想食鰻魚肉質爽彈.燒完嘅外皮香脆✨鹽燒七輪活蜆大隻又飽滿.入口有爆汁感✨和牛集合唔同部位嘅和牛每片都好軟腍.油脂分佈恰好燒耐咗少少,都依然勁Juicy包埋生菜又有另一番滋味同時能中和一下✨黑松露和牛炒飯呢度嘅炒飯真心正加入和牛粒,炒得粒粒分明夠乾身最重要唔油膩.啖啖黑松露香.食唔停口最後仲有幼滑奶香嘅甜品為今餐劃上完美句號今餐豐富.滿足又滿意下次要再Encore呢個套餐
心血來潮好想食燒肉
朋友話Sogo 對面呢間好正
喺佢引領之下,餐廳以木系嘅裝潢
籠罩着日本居酒屋嘅氣氛

大隻又飽滿.入口有爆汁感

✨和牛
集合唔同部位嘅和牛
每片都好軟腍.油脂分佈恰好
燒耐咗少少,都依然勁Juicy
包埋生菜又有另一番滋味
同時能中和一下

✨黑松露和牛炒飯
呢度嘅炒飯真心正
加入和牛粒,炒得粒粒分明夠乾身
最重要唔油膩.啖啖黑松露香.食唔停口
最後仲有幼滑奶香嘅甜品
為今餐劃上完美句號

今餐豐富.滿足又滿意
下次要再Encore呢個套餐
2023-09-14
午餐
2023-09-14 25 浏览
心郁郁又想去日本係未有得去之前就食下日本菜望梅止渴今次要為大家介紹既係 - 金金日式燒肉店金金日式燒肉店係位於銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓餐廳係木系裝潢既日式燒肉店成個環境闊落 坐得好舒適食物個方面 今次分別點左:- 網燒雞腿肉 - 鹽燒赤豚里肌肉 - 廣島蠔 - 日本燒甜蕃薯 - 大磨菇 - 巨峰梳打- 柚子梳打個人大愛佢地既鹽燒赤豚里肌肉佢豬味好香濃 同埋個肉質好結實 而且食落個口感係勁爽口有興趣既朋友仔記得bookmark定@kinkin_yakiniku Location: Causeway BayPrice : $200-$300/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
心郁郁又想去日本

@kinkin_yakiniku
Location: Causeway Bay
Price : $200-$300/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
澳州M9和牛肉眼扒套餐 HK$318 就算肚腩係銅鑼灣打拼左4️⃣年,都依然未試曬所有餐廳🤣今日又去尋寶😚去左一間日式燒肉店😆日本和牛驚太肥,所以同朋友叫左澳州M9和牛肉眼扒。一上菜🤩哇,個油脂分佈好靚仔🥩而且份量都好大👍🏼食落去牛香味好重,仲有三種配料可以點🥰分別係日式燒肉醬、辣醬同埋檸檬味醂🍋但其實肚腩覺得因為塊肉好靚,所以唔洗點都得😁有驚喜係個蒸滑蛋,入邊有啲蟹籽,加落飯又冇咁油膩😋口感幾特別🌼精選是日推介套餐 (南蠻炸雞) HK$58 老板話因為塊牛都比較heavy,所以推介我地揀是日套餐,見到五十蚊左右咁抵食,都有啲驚中伏🤣但係估唔到係份量滿滿的南蠻炸雞🍗而且仲有加左蔥碎同埋蕃茄,食落去又唔錯🍅飯都好有心思,係紫菜溫泉蛋蓋飯😍整體上而言會想再encore☺️消費滿一千蚊可以做VIP,以更加抵嘅價錢食二人燒肉餐😍😍I'm ready‼️🏃🏻‍♀️
澳州M9和牛肉眼扒套餐 HK$318

一上菜🤩哇,個油脂分佈好靚仔🥩而且份量都好大👍🏼
精選是日推介套餐 (南蠻炸雞) HK$58

2023-09-07
2023-09-08 36 浏览
自從夏天之後好耐冇燒肉,咁啱見到呢到嘅二人餐唔錯,於是就過咗黎試下~我地叫咗二人餐A,$538兩個人✨套餐包括:*櫻花龍蝦沙律豆腐:有蝦肉、明太子、蟹籽,胡麻醬味,豆腐嫩滑冰涼,鹹鹹甜甜👍🏻*金目鯛刺身沙律:用沙律醋拌,內有椰果增加口感,金目鯛刺身有醃製過,但唔會過鹹😽*鮑魚片:由於松葉蟹冇曬,換咗做鮑魚片,鮑魚大大隻,廚師好貼心幫我地去殼同切埋片,可以放落鐵兜到燒,鮑魚彈牙多汁,香草牛油味😋*究極香茅綱走大蝦:大隻新鮮蝦,好易剝殼🦐*清酒黑松露帆立貝:帆立貝有膏,不過比起黑松露味更加似香草味🤣*佐賀產A4黑毛和牛:和牛好嫩,牛香味好重🐂* 蔥蒜牛舌薄燒卷:口感同薄切牛舌差唔多,多咗蔥蒜味🤤*鹽燒角切牛舌:牛舌彈牙軟嫩,唔會韌❣️*汁燒牛肋骨:肉質軟嫩😍*梅子味噌黑豚腩:油脂好充足,燒得好猛火,炙燒風味🤩*意大利香草雞腿肉:雞腿肉嫩滑多汁,香草味恰到好處🐓*有機蔬菜盛盒:有翠玉瓜、茄子、粟米、紅蘿蔔🥕*黑松露和牛炒飯:夠乾身,粒粒分明,黑松露顆粒好多😻*自家製牛乳凍:口感滑嫩,奶香味濃,上面仲有焦糖🥰

套餐包括:

*究極香茅綱走大蝦:大隻新鮮蝦,好易剝殼🦐

*佐賀產A4黑毛和牛:和牛好嫩,牛香味好重🐂

* 蔥蒜牛舌薄燒卷:口感同薄切牛舌差唔多,多咗蔥蒜味🤤

*鹽燒角切牛舌:牛舌彈牙軟嫩,唔會韌❣️

*汁燒牛肋骨:肉質軟嫩😍

*梅子味噌黑豚腩:油脂好充足,燒得好猛火,炙燒風味🤩

*意大利香草雞腿肉:雞腿肉嫩滑多汁,香草味恰到好處🐓

*有機蔬菜盛盒:有翠玉瓜、茄子、粟米、紅蘿蔔🥕

*黑松露和牛炒飯:夠乾身,粒粒分明,黑松露顆粒好多😻

*自家製牛乳凍:口感滑嫩,奶香味濃,上面仲有焦糖🥰
呢間日本餐廳真係讓我留下深刻嘅印象,菜單真係琳琅滿目,令我唔知點樣揀好,但無論揀咗咩,味道都絕對唔會令你失望,「櫻花龍蝦豆腐沙律」菜真係令人驚喜,豆腐質地滑嫩,搭配新鮮既龍蝦同沙律,令味道更加豐富,龍蝦肉夠鮮甜,真係一個完美嘅開胃菜,「金目鯛刺身」一啖鮮嫩既魚肉融化口中,有淡淡海水味,令人回味無窮。而啲刺身配上啲醬汁,味道更加出色,鮑魚我地燒得恰到好處,保留咗鮑魚既鮮味,肉食愛好者一定要試下佢哋既「A4黑毛和牛」同「蔥蒜薄牛舌」,牛肉質地鮮嫩多汁,每一口都充滿牛肉濃郁風味,燒汁牛肋骨肉質夠軟滑,「帆立貝」同「大蝦」新鮮同鮮甜,「黑松露和牛炒飯」 黑椒味道重,飯炒得恰到好處,加埋香濃既黑松露,飯菜兩相輝映,絕對係一道美味的結尾,總括而言,呢間日本餐廳給我留下嘅味蕾印象深刻。

鮑魚我地燒得恰到好處,保留咗鮑魚既鮮味,

「帆立貝」同「大蝦」新鮮同鮮甜,

總括而言,呢間日本餐廳給我留下嘅味蕾印象深刻。
2023-08-31