2007-03-11 113 浏览
雖然下週便往Osaka 作branch visit,但每次路經荃灣的金井,都忍不住停下來,買maki rolls 吃,當過過口癮。黃昏六點半,買了兩盒Maki Rolls,三色(仿蟹柳、甜蛋卷、青瓜)和鰻魚。每盒八粒,才賣$8 而已,經濟的小吃。味道當然係港式,志在過過口癮,點都健康過走去買件葡撻或咖哩魚蛋食!因為不是raw fish,才夠膽買來吃,…。
因為不是raw fish,才夠膽買來吃,…。
2006-04-24 23 浏览
說的是荃灣店。路過想食青瓜卷,於是入內。結果,發現此奇物「日式雞串蟹籽卷」($15)。是日式照燒雞肉串,包裹紫菜和一層壽司飯、再沾上仿蟹籽而成。味道一般,勝在幾得意,咁都比佢地想到!?港式和食,你估浪得虛名!=============================================題外話:奉老媽之命,到荃灣大街市買海鮮大餐的材料,不用二佰蚊巳經大海魚、蝦、大花蟹、巨型帶子,足四人用,經濟實惠!
說的是荃灣店。
是日式照燒雞肉串,包裹紫菜和一層壽司飯、再沾上仿蟹籽而成。
味道一般,勝在幾得意,咁都比佢地想到!?
港式和食,你估浪得虛名!
2004-02-07 31 浏览
間餐廳賣o既壽司、飯同拉麵average啦,反而我覺得最好食o既係日式Q餅,又好味又抵食。$10之嘛就有三隻陷可以選,有甜味如棉花糖、水果、朱古力醬;又有咸味如吞拿魚、紫菜、蟹柳等等,總共都有十幾款,非常抵玩抵食。