2022-08-16
睇完戲同小朋友食埋飯先返屋企,呢間餐廳夠光猛而且座位闊落,加上價錢合理我哋就揀咗佢,估唔到見到餐牌之後,聽埋侍應介紹,餐廳主張健康飲食,入邊有唔少蔬菜類嘅食物選擇,不過對於我呢啲食肉獸,我就冇揀到食素菜,不過見到食物入邊都會加咗啲蔬菜,感覺好似即刻食得健康咗。前菜我哋叫咗蒜蓉炒蝦配多士,雖然份量唔係好大,不過每隻蝦都非常大隻,而且好鮮甜好彈牙,辣辣地嘅感覺特別開胃,配埋香脆多士一齊食,做前菜一流。煎蟹餅有六粒,一口一件,蟹餅食到一絲絲嘅蟹肉,加上入面加左紅黃錄椒粒,成個感無咁溜,味道亦都好好。薯條當然係小朋友最愛,黑松露醬好香好creamy ,薯條新鮮即炸全部熱辣辣,唔會唔好食啦。正!主菜叫咗牛仔肉闊意粉, 意粉真係好闊,好得意,入口似係手工意粉嘅口感,闊麵容易掛到醬汁,好香好濃郁,真係好好味,小朋友都食到舔舔脷。呢度有好多健康飲品,有啲都加咗蔬菜入去,我揀呢杯就係牛油果青蘋果蜜糖沙冰,酸酸甜甜,但入口會食到有牛油果粒,清新又好味,下次再嚟尖沙咀睇戲可以再嚟多次試吓其他嘢食先。