2017-06-10
之前惠顧過山店,食物同環境呃like度都爆燈~最近行過始創發現開左海店,故明思意係以海為提,食物以海鮮為主~作為海鮮控既我不得不試~不過是次最驚喜是每位店員都非常有禮貌,感覺餐廳的員工培訓方面做得好好門面非常可愛~餐廳裝飾成船倉一樣,處處影相位~我地一行四人,order了一份二人龍蝦餐,再單點幾款主食同小食~先來一份餐包,暖暖的,香噴噴,外脆內綿。日式巨型鰻魚炒飯 $98(細)我地揀左細size,不過都唔少,夠4人share~鰻魚大大件肉厚,珍珠米以鰻魚汁炒過,味道好香有點甜,十分討好而且加入醃蘿蔔,增加爽脆口感秘製德國豬手 $168豬手略乾身,伴碟的酸菜出色~焗波士頓龍蝦餐 $398 (二人份)包括一份海鮮熱盤,餐湯,沙律,指定薄餅,飲品,甜品好豐富,抵食~海鮮熱盤有波士頓龍蝦,青口,海蝦,蜆,薯仔,粟米,甚有睇頭~選的蒜汁偏辣,愛吃辣既我也覺好辣~辣度可以輕微一點會更好~龍蝦肉質幾彈,海蝦味道更鮮~青口同蜆都唔錯,肉厚無砂~Zen $45牛油果,蘋果,檸檬,蜜糖朋友點的沙冰,滿滿的,賣相不錯~雪糕新地最後order左雪糕share,入面有三球雪糕,唔係平時食既平價貨色,士多啤梨味
門面非常可愛~
餐廳裝飾成船倉一樣,處處影相位~
先來一份餐包,暖暖的,香噴噴,外脆內綿。
日式巨型鰻魚炒飯 $98(細)
我地揀左細size,不過都唔少,夠4人share~
秘製德國豬手 $168
豬手略乾身,伴碟的酸菜出色~
焗波士頓龍蝦餐 $398 (二人份)
包括一份海鮮熱盤,餐湯,沙律,指定薄餅,飲品,甜品
好豐富,抵食~
選的蒜汁偏辣,愛吃辣既我也覺好辣~辣度可以輕微一點會更好~
龍蝦肉質幾彈,海蝦味道更鮮~青口同蜆都唔錯,肉厚無砂~
Zen $45
牛油果,蘋果,檸檬,蜜糖
朋友點的沙冰,滿滿的,賣相不錯~
雪糕新地
最後order左雪糕share,入面有三球雪糕,唔係平時食既平價貨色,士多啤梨味有真果肉,酸酸甜甜好味 ,朱古力雪糕內亦有朱古力碎粒,香濃軟滑,杯內仲有一件brownie,就比較乾同硬,咬唔開~
一邊食一邊仲有live band演出,氣氛好好!