2025-03-01
今日黎到元朗食呢間好抵食既日本居酒屋首先,就緊係叫左主食先啦,我地叫左個叉燒拉面,仲叫左血池地獄湯底,都唔好講笑,食落都真係幾刺,叉燒我覺得佢地整得幾好,唔會好肥又有肉味,拉面都煮得唔錯,爽度岩岩好另外仲叫左個牛肉壽喜燒,黎到真係比個份量嚇親,有鋪滿曬成個煲面既牛肉,入面仲有好多菜同菇,而已仲有D寬粉係入面,湯底味道清甜,好正我地另外仲叫左D刺身同埋壽司,首先就係四品刺身,裡面有甜蝦、北寄貝、三文魚和油甘魚,每一片都切得好厚,鮮味十足!甜蝦好鮮,北寄貝好爽,三文魚同埋油甘魚都好有魚味鰻魚壽司非常嫩滑,面頭個汁都好夠味,搭配埋醋飯,真係好正!赤蝦壽司新鮮到不可思議,口感好彈牙,食落去完全唔膩最驚喜既就係炭燒鮑魚,真係燒得岩岩好,鮑魚炭燒得香脆,有少少燒烤味,又唔會過左火,口感好滑嫩,完成唔韌,真係好好食我地仲叫左杯好特別既奇異果啤酒,平時唔係好見到有,不過實際飲落又唔係好特別整體黎講,呢到既野食好食,價錢親民,好適合一班人黎聚餐
整體黎講,呢到既野食好食,價錢親民,好適合一班人黎聚餐