2020-06-23
話說老公話要揸架車去天水圍洗車,我地就一家五口揸車入去元朗食飯,因為有親戚介紹話呢度好食咁就試下。係門口等左一陣位,等嘅時候點左菜先,見到每樣野食都唔貴,我地就叫下叫下都叫左幾多。坐低左之後比張order 紙待應,佢睇完都覺得我地點得太多,提出幫我地減少一個烏冬,好貼心。起碼唔會因為要搵錢由得我地食唔哂。但我地叫完野食就後悔啦,眼望到隔離枱每碟都咁大,真係嚇一嚇。先黎個加洲捲叫比小朋友食,平時係荃灣或青衣叫呢個都係得4-6件,呢度有8件大大件、真係好抵,加洲捲入面係玉子,青瓜,蟹柳。呢個係我叫嘅,雜錦魚生壽司。平時完全冇見過有呢隻壽司,貪得意叫左。佢有章紅魚,吞拿魚,希靈魚同一隻唔知咩嘅魚生。都幾得意,仲好大件。叫比小朋友嘅豚肉烏冬,冇諗過係咁多肉,好抵,個湯底仲有得揀,我地揀左豬骨,好味。燒多春魚,唔會話燒得太乾,好味燒雞泡魚乾,送酒一流,但我地冇叫酒飲。燒三文魚骨,一上枱見到有薑蔥以為好唔夾,點知食落又好正!醬燒茄子,用燒汁黎燒,好味嘅燒鯖魚,好味😋唔會乾身得滯炸軟殼蟹,三十幾蚊有咁呢個份量已經嚇到我,雖然佢下面有2件炸茄子墊左底,但都有4件左右嘅軟殼蟹,蟹蓋位炸得好,少粉。赤貝壽
加洲捲
雜錦魚生壽司
呢個係我叫嘅,雜錦魚生壽司。
平時完全冇見過有呢隻壽司,貪得意叫左。
豚肉烏冬
燒多春魚
燒多春魚,唔會話燒得太乾,好味
雞泡魚干
燒雞泡魚乾,送酒一流,但我地冇叫酒飲。
燒三文魚骨
醬燒茄子
燒鯖魚
炸軟殼蟹
赤貝壽司
赤貝壽司,大大塊原隻赤貝、好鮮甜好好味。
呢一餐真係飽到抱住個肚走。
玉子壽司