2005-05-12 143 浏览
我第一次去係宵夜,我&friend睇完戲行行下去到D間cafe,我order吞拿魚飯,好香芝士味仲埋有芝士絲ar !好好味呀,不過最抵都係咁夜仲有得食焗飯,而且價錢都係廿幾蚊有埋drink 一Set.D friend 食cheese cake,係d間cafe之home made 都話唔錯,有好重cheese 味!如果下次經開我都會再去ar..
2005-04-13 33 浏览
有日我同朋友去行街之後入左呢間cafe.好抵食,宵夜set 都是20蚊左右,有埋野飲.我有習慣飲coffee,呢間之Hot coffee好濃咖啡味好香同埋甘醇,唔會苦.Waitress好nice,我朋友杯雪香好好味,不過我最喜歡咁夜都有焗飯,焗長通粉食,仲有芝士焗味道不錯.可惜間店面積細要等位...
2005-04-11 23 浏览
我好鍾意去Cafe shop ,其實我覺得係登打士街間間cafe都係咁細間,但各有各捧場客.我都有去o的間city cafe,佢o地o的cheese cake 的確係自家製,我o個次叫o左個cake set,見到佢o地o岩o岩脫模而cut cake.如果鍾意芝士味重,個New York Cheese Cake 唔錯.我仲食過佢o地o的套餐,有$26or$29set,好抵食而且味道唔錯,尤其係o的芝士焗,o的芝士好似pizza 絲,好正!!可惜間shop細o左o的,有時遇o岩其他客人大大聲講o野又大煙炮,攪到破壞晒環境...不過好難控制其他人.o的服務都ok,係旺角地區來說已經唔錯,如果我要求好高的話,我會選擇去山頂食啦!!最後以上都係我個人意見,每個人口味都唔同,見仁見智啦!我唔係一個專業食家所以唔會因個人主觀而刻意批評!
2005-02-27 17 浏览
dinner set $26, it's cheap compare to other cafe in Mongkok but small plate for dinner. Food was awful. I can make better milk tea than them .
2004-05-09 51 浏览
和友人逛街至晚上十一時左右,見到這cafe 有位,決定飲杯咖啡、休息一下。晚上有宵夜set,小食+ drink,$25- $35 左右。試了薄荷咖啡及薄荷朱古力,再加士多啤梨窩夫。薄荷咖啡偏淡(可能太多冰),又太苦。薄荷朱古力則比較好。士多啤梨窩夫,士多啤梨醬太甜,窩夫不夠熱,又細。我都知在旺角想找一間非「煙霧迷漫」的餐廳很難,所以小小的店中有四五人吸煙都算數啦。唯一比較滿意的是waitress 好nice,亦不會趕客。我們都坐到十二時才走。埋單$53。
試了薄荷咖啡及薄荷朱古力,再加士多啤梨窩夫。
薄荷咖啡偏淡(可能太多冰),又太苦。
薄荷朱古力則比較好。
士多啤梨窩夫,士多啤梨醬太甜,窩夫不夠熱,又細。
2003-11-27 40 浏览
野飲麻麻.. 無驚喜好迫好煙好嘈, 成間鋪好多回音..個芝士cake好明顯係買既!
野飲麻麻.. 無驚喜
好迫
好煙
好嘈, 成間鋪好多回音..
個芝士cake好明顯係買既!
2003-09-05 15 浏览
我本來同我個朋友都係成日去paris cafe既, 但係成日都爆哂青棚呀, 所以就去試下呢一間囉~city cafe同paris一樣係咁細間, 但係裝修就好似高貴d 同埋價錢平過paris架~仲有呀, 呢度d荔枝紅茶係勁正既~唔....d set lucnh and dinner仲抵食呀, 因為只需要26蚊, 就可以一個飯同埋一杯cold drink架喇, 都好好味架, 整體黎講, 我覺得好過paris, d service仲nice好多架~
2003-08-17 10 浏览
都係想去Paris cafe. 但見新開就入去.好迫.好煙.同paris一樣咁煙.杯凍奶茶好淡,件多士好厚,但strawberry jam明顯係買番黎,非自製!平過paris cafe.
都係想去Paris cafe. 但見新開就入去.
好迫.好煙.同paris一樣咁煙.
平過paris cafe.
2003-08-17 41 浏览
本來想try paris cafe, 有朋友仔話好食,但點知好多人,見隔離有無乜人,就試下啦.....(<br />叫左:<br />1.tea set($25)<br />---blueberry cheese cake<br />好淡,一d 都唔好食,一d texture 都無<br />---cold lemon tea<br />好難飲,無茶味,似一杯水<br />2.cold mocha ($23)<br />好鬼苦,唔係應該唔苦ga 咩?<br />真係無乜人,可能食物差, d seat 好唔舒服,同隔離差好遠(以眼所見),好細,大約14 座位<br />又係一間煙霧迷漫的cafe,仲要係女仔食wor~^^~<br />雖然比平時食d cafe 平,但真係一d 都唔好食,幾平都無用. <br />味道:2 環境:2 服務:3 衛生:3 抵食:2
叫左:<br />
1.tea set($25)<br />
---cold lemon tea<br />
好難飲,無茶味,似一杯水<br />
2.cold mocha ($23)<br />
好鬼苦,唔係應該唔苦ga 咩?<br />
味道:2 環境:2 服務:3 衛生:3 抵食:2