2018-11-03
成日都係土瓜灣打波, 呢區嘅食店我都留低咗唔少腳毛, 今日泊咗架車喺靠背壟道, 穿出呢去紅蘋果街市嘅時候, 發現咗呢間掛滿紅燈籠嘅小店, 完埸就约埋波友係度作賽後檢討。鋪頭門外貼滿好多明星相店內有卡位同大枱任君選擇, 座位寬敞先黎一板海膽, 欣賞佢材料新鮮, 而且擺碟賣相一流, 見到廚師用心燒河豚乾, 熱辣辣,烤到剛剛好, 一班人佐酒吹水, 爭下爭下,好快ko一碟。三文魚腩、油甘魚腩、帶子刺身, 比我想像中大件厚身, 全部都好新鮮, 好肥美, 好滿足。比目魚西京燒, 又係非常之大條, 成隻手板咁長, 肉質嫩滑, 而且個燒汁甜甜地, 好好味。大大粒嘅帶子王, 用咗蒜蓉牛油炒, 果然好大粒,食落暖笠笠, 冇煮到overcooked, 而且食落去質感真係啱啱好,高手果然係高手。第一次食雞軟骨餃子, 外面煎到脆卜卜, 入面就係啲軟骨,口感好特別。小朋友最爱嘅手卷,d料多到瀉。鵝肝帶子炒飯, 真係估唔到佢塊鵝肝原塊上,仲要多帶子, 食到咁豪先$108,抵抵抵。同老闆娘傾計 ,先知佢開咗五個月, 佢都會同客人傾計 ,問下客人食物質素係點, 證明佢哋顧客至上。經過四人一致裁定, 呢間餐廳下次一定要再
鋪頭門外貼滿好多明星相
店內有卡位同大枱任君選擇, 座位寬敞
小朋友最爱嘅手卷,d料多到瀉。
抵抵抵。
經過四人一致裁定, 呢間餐廳下次一定要再翻兜。