2019-10-10 2693 浏览
之前去過沙田分店,個陣冇放題,同小朋友去都覺得幾好玩,不過就唔係好抵,唔會帶太多野今次朋友send俾我話有放題,仲要$98一個人,趁個女未夠90 cm,快啲去食一次$98都幾多選擇,原價要$198 ,嗌左3個御好燒,加個炒麵已經好飽,最鍾意食芝士味,有好多拉絲芝士,食唔停口其他豬頸肉同埋雞肉都不過不失啦,仲有包一杯飲品同埋個雪糕,柚子味雪糕好味埋單我哋兩大一小都只係200頭,食到咁飽都幾抵食,我見個個隔離枱都話抵

2019-09-27 1376 浏览
依間餐廳嘅服務態度係我人生遇到最差嘅一次首先入到去明明好多張枱都係冇人Waiter送食物嚟個陣 我同佢講吾該佢吾應我都算上菜仲要"啪"一聲然後因為我哋吾係每一樣食物都知正確方法係點整所以就問下waiter 雖然menu有教點整但係我哋都想問清楚點知個waiter一嚟到 就叫我哋自己睇menu 然後就走咗...個個都西口西面 明明成枱啲碗碟都空哂都吾會嚟執大埔分店真係勸大家吾洗去去食野只係受氣
依間餐廳嘅服務態度係我人生遇到最差嘅一次
首先入到去明明好多張枱都係冇人
Waiter送食物嚟個陣 我同佢講吾該佢吾應我都算
上菜仲要"啪"一聲
然後因為我哋吾係每一樣食物都知正確方法係點整
所以就問下waiter 雖然menu有教點整
但係我哋都想問清楚
點知個waiter一嚟到 就叫我哋自己睇menu
然後就走咗...
個個都西口西面
明明成枱啲碗碟都空哂都吾會嚟執
大埔分店真係勸大家吾洗去
去食野只係受氣
2019-09-26
等候时间
5 分钟 (堂食)
2019-09-18 1315 浏览
心血來潮 手癢癢想親手 整燒餅食燒餅 自己燒你試過未?A姐為左自已親手燒 日式燒餅山長水遠 走去大埔 食「道頓堀」其實 全香港有多間分店點解會走去 大埔 呢?因為香港 只得 大埔分店 有燒餅放題有總共有 188 $258 $328 三種選擇下午茶時段去食 當時唔太肚餓 所以揀左$188食左3set 叫左 兩份 御好燒一份 文字燒上枱時 係一大碗材料首先要將所有材料攪勻跟著在鐵板上加油將混醬放落鐵板燒自己整 無難道有步驟圖提供 跟著步驟 包無整錯唔明 問餐廳職員佢哋樂意幫助
心血來潮 手癢癢
想親手 整燒餅
食燒餅 自己燒
你試過未?

A姐為左自已親手燒 日式燒餅
山長水遠 走去大埔 食「道頓堀」

其實 全香港有多間分店
點解會走去 大埔 呢?

因為香港 只得 大埔分店 有燒餅放題

跟著步驟 包無整錯

唔明 問餐廳職員
佢哋樂意幫助
2019-09-06 1415 浏览
因為好鐘意食日式燒餅,香港開左之後一直想食但無機會最近大埔店出左放題,即刻約朋友去試試佢佢有分三個level ,分別係36/55/72款食物飲品只有一杯,基本上係迫你加$20任飲因我地想食想試既都係晒到,所以揀左38款既放題其實選擇都幾多,而且燒餅一個都好飽,俾多幾款燒餅揀其實都食唔到咁多前菜叫左沙律幾新鮮,都可以解膩枝豆唔錯 美中不足係無調味豆腐就麻麻地,無味 好淡我地每款燒餅都叫左至少一個,跟住指示自己整係幾搞笑幾好玩既又可以根據自己喜好落醬料,最開心係有成枝蛋黃醬俾我任唧🤤文字燒係最難整,跟足指示整出黎既都好似唔係好對路御好燒好容易整,味道都唔錯,但感覺唔同款食落去都唔係有好大分別小食方面栗米幾好食 蒸餃有個蒸爐上幾得意 味道都唔錯燒肉質素比想像中好 我地都叫左幾多但腸仔味道就麻麻 可以唔叫煎飯團煎左好耐都煎唔到脆,個醬汁又無咩味,都係可以唔叫另外炒飯炒麵各叫左個,醬汁味道唔錯但唔算有咩特別,炒麵味道偏淡,好彩有隻多搭救下炒飯好食啲,幾香蒜味,都幾多料飲品方面有啲梳打 乳酸 但全部都麻麻地我地最後都叫晒茶最後甜品有柚子同綠茶揀兩款都幾好食 尤其個柚子雪葩我地都幾滿意個甜品總括而言
因為好鐘意食日式燒餅,香港開左之後一直想食但無機會
最近大埔店出左放題,即刻約朋友去試試佢

佢有分三個level ,分別係36/55/72款食物
飲品只有一杯,基本上係迫你加$20任飲

因我地想食想試既都係晒到,所以揀左38款既放題

前菜叫左沙律幾新鮮,都可以解膩
枝豆唔錯 美中不足係無調味
豆腐就麻麻地,無味 好淡

我地每款燒餅都叫左至少一個,跟住指示自己整係幾搞笑幾好玩既
又可以根據自己喜好落醬料,最開心係有成枝蛋黃醬俾我任唧🤤

文字燒係最難整,跟足指示整出黎既都好似唔係好對路

小食方面
栗米幾好食 蒸餃有個蒸爐上幾得意 味道都唔錯
燒肉質素比想像中好 我地都叫左幾多
但腸仔味道就麻麻 可以唔叫
煎飯團煎左好耐都煎唔到脆,個醬汁又無咩味,都係可以唔叫

另外炒飯炒麵各叫左個,醬汁味道唔錯
但唔算有咩特別,炒麵味道偏淡,好彩有隻多搭救下
炒飯好食啲,幾香蒜味,都幾多料

飲品方面有啲梳打 乳酸 但全部都麻麻地

小食 炒飯 炒麵 中規中矩 唔錯
飲品方面 特飲唔好飲 加$20係為左可以無限refill
$200可以食咁多野 傾下DIY下都唔錯既

2019-09-03 771 浏览
期待左食道頓堀御好燒好耐,每次經過市區既都要排長龍,所以冇耐性既我次次都食唔到。有朋友話我聽大埔超級城既分店比較少人,咁我就約埋女朋友特登黎大埔既分店食一次。果然,星期六 lunch time 黎到,係完全唔洗排隊就有位! 好爽!我地叫左兩份最平咁滯既,睇落都已經好吸引。一個係泡菜豚肉文字燒,另一個係廣島燒。泡菜豚肉文字燒味道上就多d 層次,有泡菜、椒既味。廣島燒就大份好多,其實淨係一份廣島燒已經夠兩個人食飽,所以如果每人都叫一份有炒麵既,就可能會太飽了。原來要最低消費每人$100蚊,所以我地仲叫左杯野飲,好滿足喔!

泡菜豚肉文字燒味道上就多d 層次,有泡菜、椒既味。
泡菜豚肉文字燒

廣島燒

2019-06-29
廣島燒
2019-08-20 328 浏览
As a Japanese, I approve! Very good deal for a Japanese style experience! We visited at 19:00 on weekdays, booked through OpenRice. Comfy seats and big self cooking space for first timer. There are selfcooking instruction booklet but only in Cantonese. That’s a shame for foreign tourists who wanna try this experience in Hong Kong for a cheap price. 🤦🏻‍♀️We ordered the cheapest buffet from the list. Although it was the cheapest but the taste and potion were good in such bargain price. The service
As a Japanese, I approve!
The service was ok, they barely spoke any English. 🤷🏽‍♀️
Overall was fun and bargain👌🏻
2019-08-04 557 浏览
聽左店員推介左個二人餐,就揀左呢款前菜有燒煙肉凱撒沙律,塊煙肉係要自己燒嘅,燒到脆口之後就放上去個沙律度,油膩嘅煙肉配返落去個沙律度就變得啱啱好廣島燒燒嘅步驟雖然複雜啲,但係跟住佢俾嘅步驟來做就唔使驚整得唔好食我哋仲揀咗個上級牛肋肉黎食,不過就覺得唔係太特別呢個二人餐份量好大,兩個人食真係會食得好飽
聽左店員推介左個二人餐,就揀左呢款

我哋仲揀咗個上級牛肋肉黎食,不過就覺得唔係太特別

呢個二人餐份量好大,兩個人食真係會食得好飽
2019-08-02
同好朋友一行五人齊齊去食生日飯🎂, 去左食御好燒放題, 我地就揀左$188果個set再加飲品放題, 食左唔同嘅大阪燒同文字燒, 全部自己diy燒, 佢有埋每種燒餅嘅做法, 教埋你整😁, 有得玩有得食, 十分過癮, 一次過滿足哂幾個想玩真人版overcook嘅大細路😂😂🙊🙊 個個都玩到手忙腳亂🤭🤭 除左大阪燒, 佢仲有炒飯炒麵可以自己整又有幾款肉類比你揀, 食到悶悶地又可以叫d小食沙律🥗, 當然唔少得小妹同一眾好朋友都好中意食嘅枝豆啦, 5個人食左9份枝豆, 又飲下野, 傾下計, 煮下野食, 好開心嘅飯聚😊😊👍🏻👍🏻
除左大阪燒, 佢仲有炒飯炒麵可以自己整

2019-07-14
等候时间
10 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日
2019-05-31 1657 浏览
地址:就在大埔超級城的外圍,挺好找的。晚上十一點關門,我們九點多到的,店裡人不少。味道:三個人不想費事,就點了四人餐。結果就是點多了。因為這家店都是要自己烤,自己煎,套餐裡面又多面類。搞到後面我一度很崩潰,覺得累死了……當然如果你實在手殘,也能叫服務員幫手。我覺得我還行。可以再堅持一下!服務:服務就是幾乎無服務,感覺他們都好忙。最後買單了東西都收走了才發現漏了我單……然後又快關門了,又重新上工具上盤子給我……店裡抽風不是很好,吃完身上有味道哦~
地址:

味道:

服務:
店裡抽風不是很好,吃完身上有味道哦~
<<生在美食天堂,點可以唔識食>> <<I born in Paradise of Food,why not explore deeper?>>日式鐵板燒多數人都會諗係燒肉燒海鮮的豪華餐現在這間是主打各式各樣燒餅的飯店自家打理,自主烹調(唔好食都無得賴廚師)環境闊落,不幸地竟然設「最低清費」自認食量少既食客要多多留意餐牌款式非常多,各有各種不同燒法,附圖文影片教學。抱歉一句,已經唔多記得邊味打邊味基本上味道都係來自醬汁,好好味的期望,可以放埋一邊。奇形怪狀作品出場~戚風蛋糕?月大到爆奄列??史上最完美作品,係圓形總結裝修:燈光鮮明,坐位闊有間隔,適合多人聚會服務:基本上落完單同叫你做會員之外,係接近自生自滅

日式鐵板燒
多數人都會諗係燒肉燒海鮮的豪華餐
現在這間是主打各式各樣燒餅的飯店
自家打理,自主烹調(唔好食都無得賴廚師

環境闊落,不幸地竟然設「最低清費」
自認食量少既食客要多多留意
餐牌款式非常多,
各有各種不同燒法,附圖文影片教學。
抱歉一句,已經唔多記得邊味打邊味
基本上味道都係來自醬汁,好好味的期望,可以放埋一邊。

奇形怪狀作品出場~

戚風蛋糕?月

大到爆奄列??

史上最完美作品,係圓形

總結
裝修:燈光鮮明,坐位闊有間隔,適合多人聚會
服務:基本上落完單同叫你做會員之外,係接近自生自滅
2019-05-24 687 浏览
慶祝媽媽生日,帶佢去食啲特別野,有得玩有得食。 黎到大埔店,夜晚時份要等位,都等左成半個鐘。自助燒烤自己煮自己食。一行四人,叫一個套餐再加幾樣野。 套餐包括牛油帶子、野菜盛合、泡菜魷魚、上級牛肋肉、雞肉。朋友仔又煮得幾好,材料樣樣都幾新鮮。雜錦炒麵、廣島燒 有說明書俾你跟住做,先將材料放上鐵板,計時,煎完一面就另一面。最後再翻一次再等一陣,隨意加上醬汁、蛋黃醬、海苔及鰹魚碎等。朋友仔一反,煎得似模似樣。其實兩款味道都差唔多,配料又差唔多,只係一個有麵一個無麵。 最後加左一個pancake甜品。薄薄一片,蛋味幾重。 成餐係好玩嘅,但係亦好趕,又要自己煮,煮完再食,90分鐘時間又有啲趕。不過不失為一個得意體驗,老人家好喜歡呢。
慶祝媽媽生日,帶佢去食啲特別野,有得玩有得食。
黎到大埔店,夜晚時份要等位,都等左成半個鐘。

自助燒烤自己煮自己食。一行四人,叫一個套餐再加幾樣野。

雜錦炒麵、廣島燒

最後加左一個pancake甜品。薄薄一片,蛋味幾重。

2019-05-19 554 浏览
每人一百最低消費,重要限時90。放底就走,問一句答一個字,十問九唔應,叫服務員扮睇唔到,同你講我係傳菜唔係侍應,完全唔似日本餐廳,新開張頭三個月排隊人潮洶湧,而家假期都無人食,大埔人真聰明,如果大家想食,最好唔好去大埔,去其他分店。祝大埔分店
2019-05-14 579 浏览
大埔中心間間餐廳都好多人食,星期日想食個lunch都唔容易-經過呢間餐廳見到唔洗排隊就入去上下-有鐵板燒、夜未燒、所好燒、大阪燒好多款選擇-牛肋肉 $75-牛根御好燒本身以為會係店員幫手燒,原來全程都要靠自己😱😱😱唯有望住個教學一步步跟住黎做,但都搞左15分鐘先有得食牛根都算香口,大功告成!好似幾好玩咁但我果陣真係好肚餓😑😑😑連餃子都係要即刻放上鐵板蒸,本身餃子已經熟,但係就係凍既,所以要蒸翻熱蒸到咁上下拎上鐵板直接燒變煎餃-最後想食甜品,見到厚pancake張相幾吸引但點知原來都係要自己燒😑如果餐廳整好比我食我會更加開心我燒到勁肉酸
大埔中心間間餐廳都好多人食,星期日想食個lunch都唔容易
經過呢間餐廳見到唔洗排隊就入去上下-
有鐵板燒、夜未燒、所好燒、大阪燒好多款選擇

牛肋肉 $75

牛根御好燒
本身以為會係店員幫手燒,原來全程都要靠自己😱😱😱
唯有望住個教學一步步跟住黎做,但都搞左15分鐘先有得食

牛根都算香口,大功告成!好似幾好玩咁
但我果陣真係好肚餓😑😑😑

連餃子都係要即刻放上鐵板蒸,
本身餃子已經熟,但係就係凍既,所以要蒸翻熱
蒸到咁上下拎上鐵板直接燒變煎餃

最後想食甜品,見到厚pancake張相幾吸引
但點知原來都係要自己燒😑

如果餐廳整好比我食我會更加開心

我燒到勁肉酸
2019-05-12
2019-04-05 587 浏览
昨天放工返老家,同阿爸阿媽食飯,去大埔中心試新野,見開左間大阪燒一段時間,無食過就去試下。用餐時間90分鐘,感覺有啲趕,因為野食要自己燒,燒到熟都需要時間。睇完餐牌,叫左個肉類御好燒、道頓堀炒麵、牛肋肉、豬五花腩。原來個御好燒每邊要燒5分鐘,我們唔知,就睇住佢熟就反、個炒麵同御好燒都係落嗰啲汁,好似燒墨魚丸汁咁,都幾好味。之後再追加一個泡菜御好燒、雞肉同牛肋肉。由於個鐵板係無得換出來,所以每次食完都要剷乾淨再燒,所以每次都要重新落油,其實都幾肥,不過食落又唔係好油,可能因為啲醬汁。整體感覺幾新穎,但唔會成日食,價錢ok,唔太貴。

2019-04-04
2019-03-26 452 浏览
呢間同其他分店完全係兩回事職員完全唔理你之前去尖沙咀果間d人會幫你教你點整之後仲會介紹有咩咩咩咁....呢到完全係就會同你講限時90分鐘一人要消費100蚊之後完美叫極都唔黎!未試過食一間野咁差真係建議唔好黎呢間食!
呢間同其他分店完全係兩回事

職員完全唔理你

之前去尖沙咀果間d人會幫你教你點整
之後仲會介紹有咩咩咩咁....
呢到完全係就會同你講限時90分鐘一人要消費100蚊

之後完美叫極都唔黎!未試過食一間野咁差
真係建議唔好黎呢間食!