2019-11-11
我老公最愛日本,香港有新的日本餐廳 , 仲有得玩,梗係要試一試新嘢。好有趣, 圖文並茂,有步驟、仲有片睇, 教你如何做「奄列蛋包炒麵 」「文字燒」、「 廣島燒」、「禦好燒」 ,仲可以自己做「班戟甜品 」。老公炒得好投入,企曬起身炒,仲好似好有研究, 分析每一種材料放在鐵板上的先後次序, 又要影相,又要擺post、 又要在禦品燒上「畫公仔」,如果是一班人都幾好玩,枱上仲有個計時器, 夠曬認真。點了「武士禦好燒 」、「道頓崛炒麵」、「 上級牛肋肉」,在星期日,黃埔花園這個地區,幾十蚊一個餐,真係一啲都唔貴,仲有得玩。食物質素 、服務及味道,都可以啦,因為重點不是食,而是玩煮飯仔。食物真係幾細份 ,唔夠飽,由於要做完一份餐,再做另外一份餐,又要限時,真係食得好趕 、玩得好趕。我對這些咁有鑊氣,濃煙密佈的環境,認真麻麻地。但係老公好鍾意、好投入,仲話要過幾個星期食中午 食放題,到時唯有陪下佢,同佢開心煮飯仔啦。