2024-09-26 221 浏览
好近高山劇場,樓底高,座位舒適!👉🏻自家秘製火山骨 $88(小)絕對係人氣之選,大大件豬胸排,堆疊成巨大火山,熬製入味,肉質軟嫩,而且充分吸收左醬料嘅濃郁風味,食到啜手指,好惹味!👉🏻芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $108作為鎮店”豬” 寶,果然係名不虛傳!好厚切嘅豬扒,肉質鮮嫩juicy,上面覆蓋融化嘅芝士,拉絲效果勁吸引,有非常香濃嘅奶香味,焗飯嘅底部完美地吸收哂豬扒同芝士蕃茄醬汁嘅精華,令人回味無窮!
好近高山劇場,樓底高,座位舒適!

👉🏻自家秘製火山骨 $88(小)

👉🏻芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $108
2024-09-25 212 浏览
去完紅燈山睇夜景之後,係土瓜灣個邊落山就搵吓有咩食,見到有間fusion 餐廳有火山骨食🤤🤤#芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 ($98)焗豬扒係即叫即焗,大約等十幾分鐘就有。芝士焗到好靚而且茄汁亦都好多好夠撈飯🤤豬扒好厚身又唔會焗到乾哂,仲有少少油👍🏻#自家秘製火山骨 ($88/細)對上一次係泰國食過之後就念念不忘咁想再食吓,佢細既份都有3大舊骨,每舊都成隻手掌咁大😱肉質煮到好軟冧,但又唔係煲湯骨咁🤣好食過上次係泰國添,配埋佢哋自家既醬 甜甜地好好食#煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 ($88)黑松露好香一上枱就聞到,炒飯炒得好均勻亦都夠乾身👍🏻粒粒分明三樣野都食到我哋三個都搞唔掂🫃🏻全部都大大份🤣🤣

#芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 ($98)

#自家秘製火山骨 ($88/細)

#煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 ($88)

三樣野都食到我哋三個都搞唔掂🫃🏻全部都大大份🤣🤣
2024-09-23 173 浏览
❤️秘製火山骨必食巨型火山排骨,豬脊骨以多種秘製醬汁慢煮6至8小時,將排骨疊高再淋上香菜和蔥粒,首先帶來視覺的享受,打咭一流,餐廳很貼心,準備了膠手套,所以我們很豪放地用手食,肉質鮮嫩多汁,輕輕就可撕開,啖啖充滿肉香,很惹味,實在太爽了!❤️芝士鮮茄焗厚切豬扒飯表面覆蓋著一層厚厚的芝士,搭配新鮮的番茄和菠蘿,帶來酸甜的口味,十分開胃。經過焗制的豬扒保持了肉質柔嫩和多汁,而炒飯底粒粒分明,每一口都可以品嚐到炒飯嘅香氣。這裡環境闊落開揚,菜式選擇很多,員工服務也殷勤有禮,而且價錢公道,非常適合朋友或家人聚會。
❤️秘製火山骨
❤️芝士鮮茄焗厚切豬扒飯
2024-09-23 135 浏览
🍱餐廳:遇見您🏫地址:士瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖見到個餐廳名就覺得好吸引,就同屋企人嚟試吓,又相當唔錯喎😁~牛肋條黑松露蘆筍炒飯炒飯色澤誘人,飯粒口感爽滑且分明,散發出淡淡嘅松露香氣;搭配的牛肋條肉質鮮美,不會過於韌口;蘆筍同雞蛋嘅香氣更為炒飯增添了豐富的層次感,好味😍~芝士鮮茄焗厚切豬扒飯表面有厚厚嘅芝士,再加咗少少香草,味道好夾,加上新鮮嘅番茄同菠蘿,味道酸酸甜甜,非常開胃;豬扒經過焗制後,肉質依然柔軟且多汁,炒飯底也散發著誘人的香氣,正😬~自家秘製火山骨這個是新品極力推介,冇理由唔試吓㗎,絕對沒有失望❤️經理話呢啲豬肋骨係經過6至8小時炆煮,唔怪得知夠淋、夠入味,又唔會好似嗰啲煲過湯咁冇味道,總之就好好味,加上香蔥、芫荽及特製的醬汁,大份$128有四大件,我哋四個人都食得好滿足🥰整體嚟講,喺呢間餐廳食嘢感覺好舒服同放鬆,食物質素相當不錯,服務殷勤,下次如到土瓜灣附近,也會再來試吓其他嘢食呢!
🍱餐廳:遇見您
🏫地址:士瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖

見到個餐廳名就覺得好吸引,就同屋企人嚟試吓,又相當唔錯喎😁

~牛肋條黑松露蘆筍炒飯

~芝士鮮茄焗厚切豬扒飯

~自家秘製火山骨

2024-09-21 128 浏览
餐廳坐落於舊區中,好在今日有好友帶路,先可以「遇上」呢間餐廳。餐廳環境闊落光猛,最喜歡他們的吊燈,型格得來又點綴了整體空間。自家秘製火山骨 Homemade Volcano Pork Ribs 我們先叫了一份火山骨細份,用上豬肋排炆煮而成,豬肋排煮到肉嫩多汁,但又不失肉本身的質感,有如慢煮般,肉吸收了店家自製的秘製醬汁,更加提升肉的鮮味,甜甜地非常可口。芝士鮮茄焗厚切豬扒飯(製作需時15-20分鐘)由於製作需時,所以一坐低已經叫店員落單,焗豬扒飯奧妙之處,是用金黃色的炒飯底,軟嫩厚切的豬扒配搭鮮茄醬汁,再加上焗到金黃的芝士,美味得讓人一口接一口停不下來。

芝士鮮茄焗厚切豬扒飯(製作需時15-20分鐘)

最近開心果大熱,啟岸有一間好出名野開心果Terrrine,小編朋友就住喺嗰度附近,好鍾意開心果的小編約呢位朋友係佢屋企附近食甜品之後再去食晚飯。朋友推薦呢間fusion 西餐廳,餐廳空間寬敞,見到店員同食客關係幾好,有講有笑,店員知道部份食客嘅口味,會特別去調整,幾溫馨。芝士鮮茄厚切豬排飯份量唔算大,但見到面層鋪滿鹹香芝士,好有食慾。番茄醬唔似出面用罐頭,唔會好酸,酸甜適中,而且打磨得好仔細,變成蓉。豬排已經提前幫你切好一件件,非常方便。豬肉因為厚切同有醬汁鋪滿的關係,食落都好juicy。加上香港人至愛的菠蘿粒,好開胃。秘製火山骨見到臺臺都會order呢個,份量真係幾大,大大的豬骨頭,上面鋪滿香菜同蔥花。豬肉有點似韓國的解酒湯的豬肉一樣軟糯,都算滿滿肉。醬油鹹香,加上蔥花香菜的刺激香味,建議直接撈飯。遇見您土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖#土瓜灣美食 #土瓜灣 #遇見你 #芝士鮮茄厚切豬排飯 #秘製火山骨 #西式餐廳 #cafe #自家製 #foodie #hkfoodie #foodiehk

芝士鮮茄厚切豬排飯

秘製火山骨

遇見您
土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖
2024-09-13 210 浏览
餐廳內座位不多,地方乾淨企理,店員有禮貌,芝士鮮茄焗厚切豬扒飯(呢個飯都要預15至20分鐘)我哋傾傾吓都唔覺過左20分鐘🤭表層係芝士一點香草,入面鋪左鮮茄同菠蘿加埋茄汁,味道酸酸甜甜的確好開胃,已切件嘅豬扒,肉質焗完都唔(鞋),柔軟有肉汁,炒飯底都好香。野菌忌廉酥皮濃湯配松露油鬆化嘅酥皮入面係野菌忌廉,質感同濃度唔會太杰身,野菌味濃亦帶一點松露香,整個酥皮湯濃而不膩。牛肋條黑松露蘆筍炒飯金黃色嘅炒飯,飯粒爽口粒粒分明,味道帶點松露香,牛肋條有肉味亦唔韌,蘆筍同蛋香令炒飯更豐富。
餐廳內座位不多,地方乾淨企理,店員有禮貌,

芝士鮮茄焗厚切豬扒飯
(呢個飯都要預15至20分鐘)
我哋傾傾吓都唔覺過左20分鐘🤭

2024-09-12 199 浏览
《遇見親民西餐廳🍴》———————————————-#遇見您 ❤️-早排去土瓜灣搵朋友食飯,推介咗呢間平民西餐廳,菜式多元,而且性價比好高💰-🍅 芝士鮮茄焗厚切豬扒飯食焗豬扒飯唔一定要去連鎖快餐店,呢度嘅厚切豬扒肉質鮮嫩,豬扒飯上面鋪咗半熔芝士同番茄,味道濃郁🧀-🔥 自家秘製火山骨新品!火火骨份量十足,細份都夠2-3個人share食😚 肉質非常軟腍,醬汁酸酸辣辣,鮮味十足🇹🇭-🍄‍🟫 野菌忌廉酥皮濃湯配松露係啲傳統扒房經常都會出現嘅酥皮湯,竟然可以喺呢度飲到😍 野菌香氣濃郁,略帶點黑松露香,忌廉湯口感滑順,配搭埋脆口嘅酥皮非常之夾,酥皮焗得好靚,陳子豐富😎-⭐價錢參考:芝士鮮茄焗厚切豬扒飯:$108自家秘製火山骨:$88野菌忌廉酥皮濃湯配松露:$68🍌 抵deal 指數:7/10
《遇見親民西餐廳🍴》
自家秘製火山骨:$88
野菌忌廉酥皮濃湯配松露:$68
🍌 抵deal 指數:7/10
2024-09-03
放工路經土瓜灣,見到間餐廳叫〈遇見您〉又幾特別😆一於入去試下,估唔到有驚喜😳🔥自家秘製火山骨餐廳非常貼心提供手套❤️拎住嚟食好方便!😆火山骨以慢煮烹調,肉質夠晒軟腍👍🏻仲有大量蔥、芫荽配料, 非常入味! 有驚喜!🐽芝士鮮茄焗厚切豬扒飯開頭對呢味菜冇乜特別期待, 但一上菜就有好香芝士味🧀😍 厚切豬扒竟然都可以做到咁軟軟腍, 配埋菠蘿蕃茄酸酸甜甜, 幾開胃!🍚黑松露蘆筍雞肉炒飯炒飯炒得夠乾身, 粒粒分明👍🏻淡淡黑松露香味 讚👍🏻下次有機會經過土瓜灣會再幫襯☺️🥢遇見您 (土瓜灣)🌎土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖

🔥自家秘製火山骨
🐽芝士鮮茄焗厚切豬扒飯
🍚黑松露蘆筍雞肉炒飯
炒飯炒得夠乾身, 粒粒分明👍🏻淡淡黑松露香味 讚👍🏻
下次有機會經過土瓜灣會再幫襯☺️

🥢遇見您 (土瓜灣)
🌎土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖
2024-09-09
2024-09-07 200 浏览
「遇見您」這間餐廳在高山劇場旁,今日同朋友喺高山劇場睇完劇,朋友就帶左我黎呢間餐廳食晚飯。❤️芝士鮮茄焗厚切豬扒飯有菠蘿、蛋花和茄蓉,酸酸甜甜好開胃👍🏻😋。豬扒厚切口感十足!❤️自家秘製火山骨有芫荽、蔥、生洋蔥粒等調味令火山骨吃起來十分入味~😋老闆話火山骨用左慢煮方法烹調,怪不得肉那麼稔身~👍🏻餐廳隨食物奉送「一次性手套」,可以用手拿著火山骨食又唔會整污糟手,食起黎好方便呀!😆❤️煙三文魚黑松露蘆筍炒飯煙三文魚和蘆筍也是切成碎粒。炒飯炒得夠乾身,粒粒分明👍🏻。加了黑松露去炒更香口。老闆話餐廳設有戶外座位,遲點打算作bbq之用。老闆重話餐廳是寵物友善餐廳,歡迎客人攜同寵物到餐廳用膳~有毛孩嘅朋友又有多間餐廳選擇了!👏🏻

❤️芝士鮮茄焗厚切豬扒飯

❤️自家秘製火山骨

❤️煙三文魚黑松露蘆筍炒飯

2024-09-07 171 浏览
與朋友收工後,打算到她家玩她新買的小狗,本來打算隨意買點外賣到她家,怎料一下巴士就見到這間「遇見您」,感覺他們的招牌菜式不錯,所以決定一試,果然真的有幸「遇見您」這間餐廳!芝士鮮茄焗厚切豬扒飯($98)這道菜色彩豐富,厚切的豬扒外焦內嫩,肉質鮮嫩多汁,搭配上融化的芝士和新鮮的番茄,為整體增添香濃風味。焗烤的過程中,芝士表面形成了一層金黃的酥脆外殼,與豬扒的鮮美相得益彰。飯底的調味也恰到好處,不會搶走主角的風頭,讓人每一口都能享受到豬扒的美味和芝士的濃郁。自家秘製火山骨($88)這道自家秘製的火山骨無疑是重頭戲。豬骨經過慢火炖煮,肉質軟嫩,骨髓豐富,充滿了鮮香的風味。特製醬汁的甜鹹適中,讓人一口接一口,停不下來。火山骨內裡卻是軟糯的肉質,搭配上新鮮的香蔥芫荽,極具層次感。野菌忌廉酥皮濃湯配松露油($68)這道湯品呈現出濃郁的野菌香氣,忌廉的滑順口感讓人十分滿足。酥皮的脆口感在熱湯的包圍下,形成了獨特的口感對比。松露油的點綴更是提升了整體的風味,使湯品帶有一絲奢華感。遇見您 (土瓜灣)地址:土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖

芝士鮮茄焗厚切豬扒飯($98)

自家秘製火山骨($88)

野菌忌廉酥皮濃湯配松露油($68)

遇見您 (土瓜灣)
地址:土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖
2024-09-06 288 浏览
上星期在街上遇到個foodie朋友~見大家得閒🤪我哋去咗土瓜灣一間西式小餐館🤗食物賣相好似唔錯咁😜決定去試吓🫢🫠自家秘製火山骨(細份)必試之前在泰國🇹🇭時候已食過🙈在香港都食到🤗啲骨超大嚿同埋砌到好似一座山咁🙈~肉質嫩滑🫠再配中式醬油進食好惹味😝芝士鮮茄焗厚切豬扒飯呈現出外脆內嫩、芝士🧀焗得濃郁香滑,而且具有清新酸甜味道👅牛肋條黑松露蘆筍炒飯牛肋條嫩滑多汁,黑松露的香氣濃烈,再加上蘆筍的爽脆~令人有一種獨特的風味🤗飲品配兩杯檸檬茶整體來講~價$中等🙈算好抵食~環境坐得舒適同好寧靜🤞🏻

自家秘製火山骨(細份)必試
自家秘製火山排骨

芝士鮮茄焗厚切豬扒飯
呈現出外脆內嫩、芝士🧀焗得濃郁香滑,而且具有清新酸甜味道👅

飲品配兩杯檸檬茶

整體來講~價$中等🙈算好抵食~環境坐得舒適同好寧靜🤞🏻

2024-08-27
自家秘製火山排骨
牛肋條黑松露蘆筍炒飯
話說早幾日忙到唔記得食晏晝,一到夜晚就超級肚餓😆所以都冇理咁多,求其見到附近間小店就入去正式開餐😉點知呢間小店除咗風格別緻又新淨,入面d嘢食亦比我想像中有質素同出色‼️我地食左:⬇️⬇️✨自家秘製火山骨✨$88 火山排骨大嚿得梨又腍身,容易脫骨好易食😆點埋個秘製醬汁真係夠哂惹味❗️✨野菌忌廉酥皮濃湯配松露油✨$68酥皮又酥又軟,好重牛油香;同濃稠既忌廉濃湯真係好夾❗️✨芝士鮮茄焗厚切豬扒飯✨$108肥瘦適中既豬扒名副其實咁厚切,肉香味美又夠多肉;加埋個芝味十足,滿滿蕃茄甜香既汁真係香到-個點,好食到停唔到口❗️🔶遇見您📍士瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖港鐵土瓜灣站D1出口,步行約5分鐘
話說早幾日忙到唔記得食晏晝,一到夜晚就超級肚餓😆

所以都冇理咁多,求其見到附近間小店就入去正式開餐😉

我地食左:⬇️⬇️

✨自家秘製火山骨✨$88

✨野菌忌廉酥皮濃湯配松露油✨$68

酥皮又酥又軟,好重牛油香;同濃稠既忌廉濃湯真係好夾❗️

✨芝士鮮茄焗厚切豬扒飯✨$108

🔶遇見您

📍士瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖

港鐵土瓜灣站D1出口,步行約5分鐘
2024-09-05 367 浏览
最近好中意食火山排骨,聽朋友講原來土瓜灣呢頭都有一間可以食到火山排骨嘅西餐廳,價錢親民,而且環境有格調,一於今次就嚟到呢間有誠意嘅小店食返個晚餐啦~✨野菌忌廉酥皮濃湯配松露油野菌忌廉湯好濃郁,每一啖都飲到粒粒野菌!表層嘅酥皮為成個湯增添咗酥脆嘅口感,將啲酥皮點埋去個湯到一齊食更加滋味~✨自家秘製火山骨(小)火山排骨份量多,肉同骨都好容易分離,肉質好軟腍,而且味道同平時食開嘅泰式有啲不同,自家秘製嘅醬汁好惹味~✨芝士鮮茄焗厚切豬扒飯豬扒每一塊都好厚,肉香四溢得來口感又唔會柴!配埋酸酸甜甜嘅鮮茄汁,表面仲有啲邪惡嘅芝士,再加埋炒飯,真係令人好開胃~✨凍奶茶✨熱檸水

✨野菌忌廉酥皮濃湯配松露油
野菌忌廉酥皮濃湯配松露油

✨自家秘製火山骨(小)
自家秘製火山骨

✨芝士鮮茄焗厚切豬扒飯

✨凍奶茶

✨熱檸水

自家秘製火山骨
芝士鮮茄焗厚切豬扒飯
屋企人夜晚去高山劇場睇show之前約埋一齊食晚飯,喺附近搵到一間西餐廳,見到餐牌菜式幾多種類,就入去試試🍽️自家秘製火山骨 細份 $88火山骨係餐廳新出品,用豬胸排慢煮6小時,肉質非常軟腍,一咬即化,自家製醬汁甜甜咸咸,跟泰式酸酸辣辣果款唔同,餐廳仲好細心派左對手套比我地落手食,零舍滋味🐷芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $108豬扒真係好厚切😳😳而且肉質鬆軟juicy,鮮茄醬汁都幾多,加上焗豬嘅靈魂-炒飯底,米飯粒粒分明,幾惹味煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $88炒飯好乾爽,黑松露混入飯中香氣撲鼻,三文魚帶少少咸香,蘆筍粒爽口清新,幾款食材味道配合,都好好食📌遇見您 (土瓜灣)地址:土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong #土瓜

自家秘製火山骨 細份 $88

芝士鮮茄焗厚切豬扒飯 $108

煙三文魚黑松露蘆筍炒飯 $88

📌遇見您 (土瓜灣)
地址:土瓜灣漆咸道北423-433號怡輝大廈地下1號舖

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#土瓜灣 #遇見您 #火山骨 #焗厚切豬扒飯 #黑松露蘆筍炒飯