2023-09-18 780 浏览
平日中午時去幫襯,午餐每款意粉都有醬汁,問可唔可以走醬汁或另上,店員話唔得,好不容易才搵到個餐係無汁,十分失望,意粉油膩又只得幾粒加工肉碎,仲要$60幾蚊,咁樣做生意法,我唔會再幫襯,希望你哋快啲執笠
2023-06-06 1048 浏览
下午茶好抵食 $30-$36特別係T1餐有齊炸雞+pizza+薯角好抵食炸雞🍗依然出色pizza🍕依然正正常常 唔算特別好食反而我就不太喜歡呢到的pasta🍝所以每次黎都係叫炸雞+pizza另外叫左個全日餐 $48有薯仔沙律+炸雞幾喜歡呢到既薯仔沙律分量多 唔會成口沙律醬材料同沙律醬比例剛好配埋炸雞都只係$48所以呢個餐我成日叫雖然pizza未算特別出色但價錢真係好抵食配埋炸雞🍗都會隔一排黎食的選擇

下午茶好抵食 $30-$36

但價錢真係好抵食
配埋炸雞🍗
都會隔一排黎食的選擇

2023-02-07 1089 浏览
19:10打電話去叫外賣自取(係男仔聽電話),話19:45去攞,19:45去到話無落過單,仲同我講話人手唔夠,唔夠就唔好聽電話比人落單啦,又話聽電話個男仔落緊第2張單所以無落到你張單,真係不知所謂,請你哋貴公司檢討吓啦⋯⋯
2023-02-07
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
用餐时段
2022-11-16 1099 浏览
間店既位置其實好差下, 離街市同地鐵都好遠,不過死位又做得住, 所以證明有返咁上下水準店內以木啡色為主, 好西式下, 夜晚應該幾好feel餐牌有好多選擇, 但我自己都係鐘意食肉醬意粉加一塊烤雞, 一杯冷奶茶, 個伴碟做得幾靚意粉: 唔錯,  有正常西餐廳水準, 軟硬度偏少少硬, 我自己係覺得ok既肉醬: 肉少茄醬多所以唔覺膩, 可以接受, 但如果肉多返少少就更好烤雞: 幾好, 咬落有蜜糖味同有少少汁保留住, 今時今日一塊雞肯德基都要收你十幾蚊奶茶: 好奇怪, 佢好似ice coffee咁既味道, 又唔能夠話難飲, 但如果慣左茶餐廳就最好點其他以呢個價錢真係好抵食, 尋日食個餛飩都要51啦, 缺點係份量少左d, 女仕黎講比較適合不過我認為可以返食, 下次試下點特飲
間店既位置其實好差下, 離街市同地鐵都好遠,
不過死位又做得住, 所以證明有返咁上下水準
店內以木啡色為主, 好西式下, 夜晚應該幾好feel

餐牌有好多選擇, 但我自己都係鐘意食肉醬意粉
加一塊烤雞, 一杯冷奶茶, 個伴碟做得幾靚

不過我認為可以返食, 下次試下點特飲
2022-11-16
  • 烤雞
揸車去到 #順寧道 覓得炸雞pizza 店外賣方面全力做炸雞、烤雞 同 #即叫即焗pizza 一兩個人去堂食 點會食得哂咁大個pizza而且仲會想食其他野佢地嘅 #AllDaySet 就一次過滿足哂3️⃣個願望💫Main Dish + Snack + Drink 最貴果款都只係$60Main Dish 方面有9款俾你揀 pasta為主 有兩款係沙律Snack 就5揀1 但好頭痕又想食pizza 又想食炸雞 又想食烤雞 點揀好🤯Pizza 就冇得揀 可問店員 #是日pizza 係咩款Drink就熱飲 或紅、白湯 揀A4 #黑松露雜菌雞柳闊條麵 $60#炸雞黑松露配上白汁 味道剛好 唔會太濃烈 雞柳多過菇😅個人會覺得太多汁少少 更creamy 更好味 但同時更邪惡好味同邪惡 睇你揀邊樣🤷🏻‍♀️炸雞唔錯👍🏻 推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼炸得夠哂脆 但都仲好juicy A2 #卡邦尼火腿蘑菇燴螺絲粉 $52#炸雞真心 呢個卡邦尼唔算非常好味但超有 #童年回憶 嘅感覺勁似小學雞返全日 留校訂飯食lunch🤦🏻‍♀️果個白汁意粉/螺絲粉 嘅味道😂😂烤雞都唔錯😋 冇炸雞咁邪惡 而且表面有個類似泰式辣醬嘅味道但肉質同

揸車去到 #順寧道 覓得炸雞pizza 店
外賣方面全力做炸雞、烤雞 同 #即叫即焗pizza

一兩個人去堂食 點會食得哂咁大個pizza
而且仲會想食其他野
佢地嘅 #AllDaySet 就一次過滿足哂3️⃣個願望💫

Snack 就5揀1 但好頭痕
又想食pizza 又想食炸雞 又想食烤雞 點揀好🤯
Pizza 就冇得揀 可問店員 #是日pizza 係咩款
Drink就熱飲 或紅、白湯 揀

A4 #黑松露雜菌雞柳闊條麵 $60

勁似小學雞返全日 留校訂飯食lunch🤦🏻‍♀️
果個白汁意粉/螺絲粉 嘅味道😂😂
烤雞都唔錯😋 冇炸雞咁邪惡
而且表面有個類似泰式辣醬嘅味道
但肉質同樣juicy 滑溜~~

#白湯 忌廉蘑菇湯加麵包粒
正常水準 加咗麵包粒 誠意分高咗好多😉
熱咖啡  +  白湯

另外 仲可以 +$10 揀多款小食
或 +$5 要餐湯或熱飲

=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellow長沙灣 #yellow葵興 #yellowpizza #yellow炸雞 #yellow到會 #yellow派對到會 #yellow派對小食 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

Ig: punish_yellowfoods
OP: Ms.Ng
Google Local Guide

Pls follow🙇🏻‍♀️
熱咖啡+白湯
2022-09-21
等候时间
3 分钟 (堂食)
  • 炸雞
2022-07-11 940 浏览
芝士🧀魔鬼😈炸雞 🍗 $88/3件要讚吓👍🏼佢啲炸雞 好juicy 🤤好大隻 都真係幾好食👻👻不過啲芝士麻麻哋🤔 同件炸雞唔夾反而 唔要芝士仲好食🤣黃金海岸🍕 6 吋 Pizza $48係我心目中💕呢間店嘅MVP🥳佢唔貴但又好好食✨個麵包 軟硬適中🍞總括黎講 其實佢d 野都好抵食 晚餐嚟食set 可以係$5x-6x 有齊野飲☕️ 小食🍟 飯🍚或意粉🍝啱晒啲平民🥳🥳回頭度 : 🌟🌟🌟🌟🌟(滿分) 因為好抵食 cp值高好味程度: 🌟🌟🌟
芝士🧀魔鬼😈炸雞 🍗 $88/3件

回頭度 : 🌟🌟🌟🌟🌟
(滿分) 因為好抵食 cp值高
好味程度: 🌟🌟🌟
2022-06-03 773 浏览
話說嗰日想去D2 Place買野 咁就喺長沙灣附近搵咗一間西餐廳食嘢星期六午市時候居然唔使等位所以就決定咗 係你啦趣意廚!間野既水同埋spare碟都係自助形式要出去自己拎不過我幾鍾意呢種方法 唔需要勞煩到侍應又可以飲到多啲水跟住Menu入面大部份都係40-60$既價錢已經包主菜 餐湯同小食(炸雞/烤雞/pizza)簡單平到我諗緊會唔會中伏好快趣 叫咗2個意粉 跟住加餐小食要炸雞 烤雞各一 再加10$加多個跟餐小食 pizza可惜既係 嗰日嘅Pizza 係茄汁底 (我唔太鍾意食茄汁 不過既然一場嚟到都要試一下)上菜速度幾快 野食都夠熱份菜又多特別炸雞 勁大隻又脆皮 正唔知係咪小食太咸 反而覺得主菜相對淡味不過份量夾夠 okay
話說嗰日想去D2 Place買野

要出去自己拎
不過我幾鍾意呢種方法 唔需要勞煩到侍應
又可以飲到多啲水

跟住Menu入面大部份都係40-60$既價錢
已經包主菜 餐湯同小食(炸雞/烤雞/pizza)
簡單平到我諗緊會唔會中伏

好快趣 叫咗2個意粉 跟住加餐小食
炸雞 烤雞各一 再加10$加多個跟餐小食 pizza
可惜既係 嗰日嘅Pizza 係茄汁底
(我唔太鍾意食茄汁 不過既然一場嚟到都要試一下)

上菜速度幾快 野食都夠熱
份菜又多
特別炸雞 勁大隻又脆皮 正

唔知係咪小食太咸 反而覺得主菜相對淡味

不過份量夾夠 okay
2022-05-12 717 浏览
上星期與友人來到食肆林立的長沙灣覓食,行過趣意廚想起最近常常在IG見到別人食的拉絲薄餅非常吸引,就心血來潮與友人試試。由於未食早餐關係,一口氣點了好幾款食物,當中最吸引莫過於9"黃金海岸厚批薄餅,配料除了千島汁、菠蘿、煙肉、粟米、吞拿魚等,還有香噴噴的芝士🤤。期間店員告知最近店裡有安佳薄餅拉絲挑戰,點了薄餅的客人如果能把薄餅分切開拉絲15cm或以上,可以獲得神秘禮物一份😳,貪玩的我一於試試吧。結果輕輕一拿起其中一塊薄餅,就輕易拉出>15cm的拉絲😱,經店員用間尺量度過後確認達標,便送上一個用薄餅盒裝住的tote bag,好美觀又實用(有立刻試用😂)了呢!後記:後來問起店員芝士拉絲能力特強的原因,原來是用上anchor的馬蘇里拉芝士😳,anchor原來除了牛油,還有出芝士製品,真的既驚喜又回味了呢!😋😋#趣意廚 #長沙灣趣意廚 #CheungShaWan #長沙灣 #AnchorPizzaStretchChallenge #AnchorMozzarellaCheese #安佳馬蘇里拉芝士 #安佳薄餅拉絲挑戰

2022-05-11
2022-05-12 444 浏览
ℂ𝕙𝕖𝕦𝕟𝕘 𝕊𝕙𝕒 𝕎𝕒𝕟 長沙灣 • 𝔻𝕂 ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 ℂ𝕒𝕗𝕖 趣意廚 🍕 📍長沙灣順寧道𝟜𝟠𝟛號順景華庭地下𝟜號舖🔍長沙灣、葵涌::::::::::::::::::::::::::::::位於長沙灣的薄餅炸雞餐廳「趣意廚」,裝潢走復古風,食物價錢親民,質素也不差,是良心小店啊~五月活動推廣安佳薄餅拉絲挑戰,拉出15厘米的長度,即可獲得 Pɪᴢᴢᴀ Tᴏᴛᴇ Bᴀɢ一個、寶麗萊即影即有照片一張及$50現金券兩張。記得出爐趁熱,拉絲效果最佳,的確是吃喝玩樂於一身~🍕 五十五十 $125🍗 魔鬼芝士炸雞 $88🥦 白汁芝士焗西蘭花 $62🥗 田園沙律配黑醋汁 $43🍫 綿花糖朱古力 $42☕️ Mᴏᴄʜᴀ $30🇮🇪 Iʀɪꜱʜ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ $50薄餅即點即製,可自選雙拼,包括餡料豐富的千島海鮮及高蛋白質的香草烤雞,芝士濃厚; 焗西蘭花份量澎湃,咖啡拉花漂亮且大杯,整體性價比高✨
📍長沙灣順寧道𝟜𝟠𝟛號順景華庭地下𝟜號舖

🍫 綿花糖朱古力 $42
☕️ Mᴏᴄʜᴀ $30
🇮🇪 Iʀɪꜱʜ ᴄᴏꜰꜰᴇᴇ $50

2022-05-06 1466 浏览
超好玩的拉絲挑戰來啦!誰會抗拒現烤出爐的pizza 熱騰騰的時候最適合拉絲 看著拉絲的時候超療癒 現在店內的pizza採用Anchor 芝士 拉絲效果很不錯 想多長就拉多長 店內提供各種不同搭配的薄餅 又有超多主食小食選擇 Pizza選擇了厚批 口感不會硬梆梆難咬而且用料一點都不馬虎店家貼心提供不同size簿餅任由大家選擇 可以根據自己食量選擇完全 不用擔心份量太多吃得太飽 可以放心大膽去吃 疫情下有很多活動都受到限制無聊的感覺 實在太難受了剛好現在進行安佳簿餅拉絲挑戰在用餐時候可以玩來試試一起與家人朋友來參與 快樂瞬間加倍拉伸指定長度 還能獲得滿滿的獎品不能錯過這麼好康機會還未準備好母親節活動 快點考慮看看帶母親共同慶祝享受開心時光ෆ 活動日期:1/5/2022 –31/5/2022ෆ 玩法:顧客到指定餐廳 order 指定使用 Anchor 芝士的 Pizza即可獲得 Pizza Tote Bag 一個及寶麗萊即影即有照片一張 (數量有限,送完即止),寶麗萊即影即有照片由 Promoter 幫助顧客拍攝參加「安佳薄餅拉絲挑戰」:由 Pizza 拉出芝士拉絲挑戰拉出長度,量度拉出指
超好玩的拉絲挑戰來啦!

誰會抗拒現烤出爐的pizza

還未準備好母親節活動 快點考慮看看
帶母親共同慶祝享受開心時光

活動日期:1/5/2022 –31/5/2022

玩法:
參加「安佳薄餅拉絲挑戰」:由 Pizza 拉出芝士拉絲挑戰拉出長度,量度拉出指定芝士絲長度 (由 promoter 量度)
達標並完成挑戰可獲得由餐廳送出優惠券一張

#AnchorPizzaStretchChallenge #AnchorMozzarellaCheese#安佳馬蘇里拉芝士#安佳薄餅拉絲挑戰
#長沙灣趣意廚
2022-04-25
趁著假日與好友來到這裏又吃又玩xpp只要點了芝士薄餅並成功拉絲拉出指定的長度就可以獲得ⓟⓘⓩⓩⓐ ⓣⓞⓣⓔ ⓑⓐⓖ 和優惠卷呢☜☜☜我們點了一厚一薄兩款口味的薄餅和一份烤雞share;)先來單點的餐湯,一紅一白:)兩款湯品的味道也很到位!!接下來的食物也沒有令我們失望~厚批點了大蝦口味,薄薄批則點了雞肉磨菇囗味!!無論是香軟的厚批還是脆薄的批底都能輕易拉出誘人的芝士絲,既好吃又好玩xppp特別的雞肉這款的食材配搭挺新穎,原來把雞蛋片放在薄餅也不錯啊!!!除了薄餅外,烤雞的質素亦挺好呢~入味皮薄肉又嫩,即使放涼了才吃也能吃得津津有味derrr最後點了的特飲也好喝,既冰凍又解渴xpp挑戰成功的我們獲得紀念品和優惠券呢!!是個既好玩又好吃的一頓餐喔
趁著假日與好友來到這裏又吃又玩xpp

我們點了一厚一薄兩款口味的薄餅和一份烤雞share;)

先來單點的餐湯,一紅一白:)

兩款湯品的味道也很到位!!

接下來的食物也沒有令我們失望~

厚批點了大蝦口味,薄薄批則點了雞肉磨菇囗味!!

除了薄餅外,烤雞的質素亦挺好呢~
入味皮薄肉又嫩,即使放涼了才吃也能吃得津津有味derrr

最後點了的特飲也好喝,既冰凍又解渴xpp

挑戰成功的我們獲得紀念品和優惠券呢!!

是個既好玩又好吃的一頓餐喔

2022-04-25 309 浏览
見到食評及餐牌覺得幾吸引,但失望而回。午餐價錢係幾抵,但亦都換來低價既食物。卡邦尼火腿煙肉螺絲粉,個汁同買包日本即食白汁無異,不是卡邦尼。拿破崙茄汁焗魚柳飯,個汁好甜,好難食。鴨胸炒意粉,朋友話可接受。小食叫左一片薄餅,雖然OK但冇諗到咁細塊囉,朋友叫既烤雞同caesar salad反而仲抵食。凍啡要加$4,但好细杯,兩啖冇晒。熱啡OK。今次食完個lunch唔會再食,呢個價同區可以食得好味d開心d。知道而家成本上漲,唔求得咁多,但如果品質差,份量又計到咁盡,反而趕走d客。希望個廚會改善下d食物。
見到食評及餐牌覺得幾吸引,但失望而回。

午餐價錢係幾抵,但亦都換來低價既食物。

拿破崙茄汁焗魚柳飯,個汁好甜,好難食。

鴨胸炒意粉,朋友話可接受。

凍啡要加$4,但好细杯,兩啖冇晒。熱啡OK。

2022-02-12 556 浏览
一間位置比較偏僻少少嘅餐廳,特登揾食揾到入去因為佢午餐抵食,份量足!環境設計都係好復古第一set我揀左肉醬意粉 $48 配炸雞一件肉醬未至於超正,不過已經唔錯,肉醬味道夠,唔會太濃,份量多,意粉比較淋炸雞比某集團嘅炸雞好食,粉漿冇咁厚,但係凍左依然咁脆飲品揀左咖啡,係即磨,但飲開齋啡就要同佢講,否則幫你加埋奶另一set就叫左拿破崙茄汁大蝦意粉 $58配凱撒沙律同羅宋湯羅宋湯都係茶記貨色,對我黎講係好味道凱撒沙律份量都唔細,可知Romaine Lettuce都唔平意粉同樣過淋,唔係我杯茶,份量多到食唔晒。。。大蝦就唔好要求真係大,始終最緊要係味道
一間位置比較偏僻少少嘅餐廳,特登揾食揾到入去
因為佢午餐抵食,份量足!

環境設計都係好復古

第一set我揀左肉醬意粉 $48 配炸雞一件
炸雞比某集團嘅炸雞好食,粉漿冇咁厚,但係凍左依然咁脆

飲品揀左咖啡,係即磨,但飲開齋啡就要同佢講,否則幫你加埋奶

羅宋湯都係茶記貨色,對我黎講係好味道

2022-01-18
2022-01-01 765 浏览
今日天氣凍,要食啲熱野。本身要去深水埗整野,正諗下食咩,上網見到有間平民pizza,就揸車去試吓。一睇餐牌真心覺得抵,食完之後直頭覺得係性價比高,好多好貴啲西餐廳都係唔到呢個味。或者係我個人較為平民😂。我哋一共叫左3款食物,其實佢有餐叫,而且當中仲係假期😉,所以加$4就有埋飲品,簡直係完美。凱撒沙律,基本上都係普通水準,無咩特別。千島海鮮pizza,我個人好喜歡,食落口淡淡千島醬加芝士味,讚!吞拿魚蘑菇意粉,呢個個味道淡咗啲,螺絲粉亦淋左少少。座位都沒有什麼,普通餐廳。服務員態度都好好,特別之處就係餐廳裏面不經意都有DK突顯招牌的字。推介!如果經開都會再食

凱撒沙律,基本上都係普通水準,無咩特別。
吞拿魚蘑菇意粉,呢個個味道淡咗啲,螺絲粉亦淋左少少。

如果經開都會再食
吞拿魚蘑菇螺絲粉
千島海鮮pizza
凱撒沙律
2021-12-05 674 浏览
星期日下午時分嚟到 見舖頭冇咩人就支持下黃店1️⃣ Pizza跟脆炸雞配薯條炸雞同肯叔叔有得揮 但係又未夠蜜蜂仔咁juicy平平地36蚊 黎食個下午茶都幾飽肚㗎可惜當日可能晏去到 原本跟餐係跟脆薯皇但係就變咗薯條2️⃣香草烤雞焗飯坦白講就食唔出係烤雞 不過勝在出餐夠快$36嘅價錢 配呢個份量 真係值回票價啦3️⃣洛神花甜莓茶 & 蘋果荔枝梳打洛神花莓茶真係有洛神花乾所以都幾夠洛神花味蘋果荔枝梳打就正常發揮 味道偏甜相比之下我會比較鍾意飲洛神花茶 好似感覺比較天然啲哈哈當日一路食一路見有唔少客人入嚟叫外賣pizza當中不乏中年客人 甚至伯伯都有睇嚟佢哋個$98外賣pizza好似幾抵食
星期日下午時分嚟到 見舖頭冇咩人就支持下黃店

1️⃣ Pizza跟脆炸雞配薯條