2024-01-05
上星期一家三口去筲箕灣試咗間新嘅越南食店,好有驚喜~當晚店長先推介咗幾款招牌菜:-越南老街小食拼盤 – 好耐未試過拼盤嘅串燒係咁飽滿,仲食得出係即整,讚 👍🏻 (我個女仲幾乎食晒兩串雞肉串燒)-蒜蓉包 – 新鮮熱辣,香氣十足,又係俾我個女搶住食😋-辣椒膏炒花甲 – 呢個花甲用左辣椒膏嚟炒,炒得好香,花甲好入味,個汁用嚟點蒜蓉包,一流👍🏻👍🏻-咖哩黃金炒大頭蝦 –上枱時見到咁大隻,以為佢俾咗龍蝦我~睇真d,店長話係大頭蝦,呢隻大頭蝦唔講得笑,咖哩汁比平時食到嘅越南咖哩更多層次,點蒜蓉包又係一絕~👍🏻👍🏻由於前面幾款都好好味,所以我哋再叫多兩款小食試真D😆😆😆-碳燒泰式豬頸肉– 燒得啱啱好,夠juicy,唔會又乾又燶😋 -蒜蓉牛油香茅雞中翼 – 層皮炸得好靚,牛油味又夠香😋呀女叫左杯朱古力奶昔,水吧哥哥話用咗3個雪糕球打出嚟,咁足料,唔怪得之我個女會飲晒🙀🙈值得一提嘅係職員嘅服務態度同質素,好細心咁留意客人嘅需要,就算客人只係食碗越南湯粉,都好親切咁招呼,簡直係食越南餐嘅價錢,享受西餐廳嘅招呼!好耐未試過有間餐廳食完之後想快D下次再去,下次一定會試埋越南粉🥰🥰期待~
當晚店長先推介咗幾款招牌菜:
-蒜蓉包 – 新鮮熱辣,香氣十足,又係俾我個女搶住食😋
由於前面幾款都好好味,所以我哋再叫多兩款小食試真D😆😆😆
-碳燒泰式豬頸肉
– 燒得啱啱好,夠juicy,唔會又乾又燶😋
-蒜蓉牛油香茅雞中翼 – 層皮炸得好靚,牛油味又夠香😋