2018-07-07 411 浏览
我叫了一杯微糖少冰的格雷三兄弟。但店員沖出來的那杯,label 上沒有寫上微糖少冰,他說他已重覆了我的order 一次,指責是我叫order 時沒有講微糖少冰。但我和我的朋友很肯定我叫order有講微糖少冰,而我叫了order 後,他只說了一句$23蚊,而沒有覆我一次order 內容。之後,他繼續接排在我後面的客人order, 而無視站在隊頭的我。我於是問了他一句:「你會否沖過一杯,或是想怎樣?」他沒回答,只是一手搶過枱上的飲料,走向放在轉角位的沖茶機沖,但他還未去到轉角位之前,我見到他用口咬開杯面的包裝紙。由於他躲在轉角位後的沖茶機沖另一杯,所以我看不清他是否倒出同一杯的奶茶再沖給我。他用口咬開包裝紙的畫面,瀝瀝在目。而他沖的新一杯,杯身上的label 沒有改過,這証明他用同一個杯子沖給我,而那個杯子沾有他口水。衛生水平如此惡劣,不會再光顧了🙈
衛生水平如此惡劣,不會再光顧了🙈
2018-07-02 206 浏览
吃完晚飯,有點口渴,行過貢茶,一於買番杯茶解下口渴先平時飲開烏龍珍珠奶茶,今次一於轉下口味,叫了一杯鳳梨蒟蒻淡綠茶,真的味道不錯吖,飲茶之中,又可以有蒟蒻食下,good
吃完晚飯,有點口渴,行過貢茶,一於買番杯茶解下口渴先

2018-07-02
2016-06-24 895 浏览
大熱天時係街行一陣已經好口渴,就黎買杯珍奶飲。個人比較中意茶咪重啲嘅,故意揀左「烏龍奶茶+珍珠」!然後例牌少甜少冰。($16+3= Total $19)少冰左仍然好多冰,一飲落去,咦,無味嘅!心諗係咪未搖暈,再搖多幾下!再飲都真係茶味又無,甜味都無乜好難飲以前嘅貢茶好出色,茶味濃又香,加埋珍珠煙煙韌韌......好失望,質素明顯退步,有待改進,唔怪得之分店數量越來越少。
大熱天時係街行一陣已經好口渴,就黎買杯珍奶飲。

少冰左仍然好多冰,一飲落去,咦,無味嘅!
心諗係咪未搖暈,再搖多幾下!再飲都真係茶味又無,甜味都無乜
好難飲

2016-06-23
3 分钟 (外卖自取)
早前係西灣河做完野 到呢間貢茶買左杯熱既珍珠奶茶 個店員卑埋飲管 一般其他鋪頭會如果係揀熱既會用熱飲杯 或者會係常溫 我見佢卑埋飲管 應該係常溫 結果飲落第一口 差d辣穿個食道 再加佢用既係凍飲杯 個杯太薄 拿住一陣都頂唔順 因為會辣親手 店員既服務態度都唔好 好大力咁卑杯野飲我另外 我叫左珍珠奶茶走糖 杯野的確冇左甜味 反而特顯番杯野好淡 而且個奶味有化學既感覺 好難飲 雖然已經覺得貢茶越來越少 但係今次經驗真係令我很失望 我覺得轉飲Sharetea

2015-09-05 418 浏览
在下今日要係西灣河參加 /進行活動,所以在下在活動完結後,就乘坐 99 回家。又咁Am 巴士站隔離有間貢茶,就飲杯珍珠奶茶啦! 等咗 4 minutes 後就嚟啦。飲左一啖,淡到水咁樣!! 我 Lum 着吐出嚟,但係我唔想浪費食物,就勉強飲埋啦…… 在下以後唔會再嚟西灣河這間飲o野!

我 Lum 着吐出嚟,但係我唔想浪費食物,就勉強飲埋啦……

在下以後唔會再嚟西灣河這間飲o野!
水一樣。
2015-09-05
5 分钟 (外卖自取)
$17 (其他)
2015-09-05 141 浏览
在下今日要係西灣河參加 /進行活動,所以在下在活動完結後,就乘坐 99 回家。又咁Am 巴士站隔離有間貢茶,就飲杯珍珠奶茶啦! 等咗 4 minutes 後就嚟啦。飲左一啖,淡到水咁樣!!我 Lum 着吐出嚟,但係我唔想浪費食物,就勉強飲埋啦…… 在下以後唔會再嚟西灣河這間飲o野!

我 Lum 着吐出嚟,但係我唔想浪費食物,就勉強飲埋啦……

在下以後唔會再嚟西灣河這間飲o野!
水一樣。
2015-09-05
5 分钟 (外卖自取)
$17 (其他)
2014-05-22 365 浏览
衛生情況很差的一奸臺式飲料店。飲管係無包裝既,而且徒手獻給你,佩服。味道方面,似遠差過茶餐廳的奶茶,而且得糖漿的味道,沒有太多原本的味道。這個價錢不平宜而且味道很差,服務一般,這等奶茶還有人去喝嗎?
2014-05-15
2014-02-06 388 浏览
服務態度好 好重料 扺飲 檸檬味好濃 飲一杯都夠飽 個杯周圍又吾痴立立 好多寒天同珍珠 珍珠都好食 夠彈牙 環境乾淨衛生 值得比個好評 好味道 寒天愛玉好好味道good 雖然印花停左 但都會繼續幫襯
外卖自取
2012-11-12 59 浏览
今天本人與家人到了西灣河 想飲野 知道有間貢茶係果到就去左買黎飲本人所叫的是 仙草奶茶 但是最後沖出來的是仙草綠茶我一心是想飲仙草奶茶的 這我就與店務員說我不是要這個的店務員就說我是叫仙草綠茶的 然後他說他有重複我想要的飲品但是貴 店是在馬路旁加上店務員聲音又小 完全聽不到再加上他沒有小票 根本就不能核對是否正確他又不願意再弄一杯 而且態度強硬最後他跟另一位店務員商討 最後也有沖過另一杯但味道偏淡 沒有茶味 也沒有奶味 如何稱上奶荼呢?其實 唔好話係一杯奶荼 更稱不上是一杯奶水或荼水真係好後悔會間左呢間買黎飲啊!!so bad!!!!
本人所叫的是 仙草奶茶
但是最後沖出來的是仙草綠茶

我一心是想飲仙草奶茶的 這我就與店務員說我不是要這個的
店務員就說我是叫仙草綠茶的 然後他說他有重複我想要的飲品
但是貴 店是在馬路旁加上店務員聲音又小 完全聽不到
再加上他沒有小票 根本就不能核對是否正確
他又不願意再弄一杯 而且態度強硬
最後他跟另一位店務員商討 最後也有沖過另一杯
真係好後悔會間左呢間買黎飲啊!!
so bad!!!!
2012-11-11
10 分钟 (外卖自取)
2011-12-07 53 浏览
今日見到,忽然好想飲,中意芋頭味既我買左一杯芋香珍珠奶茶~~,芋香珍珠奶茶芋奶味重過茶味,但又未至於過甜可惜既係珍珠似係冰格剛拿出的一樣,咬到幾次都係硬硬既....一杯似大杯既...頭頂有唔少既冰,大大粒,但冇得走冰真後悔,飲到成肚水一杯奶茶$14...幾貴下- -
今日見到,忽然好想飲,

中意芋頭味既我買左一杯芋香珍珠奶茶~~

,芋香珍珠奶茶

芋奶味重過茶味,
但又未至於過甜
一杯似大杯既...頭頂有唔少既冰,大大粒,
但冇得走冰真後悔,飲到成肚水

一杯奶茶$14...幾貴下- -
外卖自取
2011-09-10 47 浏览
開左成個月第一次去試下.去到不要等叫了最普通的奶茶來喝誰不知喝了一口沒有味道可言,我沒特定叫少甜 ! 但是沒有甜味也沒有打緊.但連奶味都沒有這個真的非夷所思.淡得無味,對唔,奶茶連奶味都沒有.我為乜要比錢 HKD 11 來買杯水飲回家自己喝水好了
開左成個月第一次去試下.去到不要等
叫了最普通的奶茶來喝
誰不知喝了一口沒有味道可言,我沒特定叫少甜 !

但是沒有甜味也沒有打緊.但連奶味都沒有
這個真的非夷所思.
回家自己喝水好了
2011-09-10
1 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
生日
2011-07-25 33 浏览
星期日行完山身水身汗,一心諗住去便利店買嘢飲,點知響西灣河見到一個熟口熟面的招牌......貢茶?! 正好試飲!於是提早了一站落巴士。叫了奶蓋綠茶,一向喜歡光顧貢茶的我,是次的綠茶味道偏啖了一點。我一向光顧北角、旺角、鰂魚涌的店,西灣河的茶味的確是啖一點。由於新店,仍未有八達通付款,注意注意。以後唔駛落鰂魚涌、北角至有茶飲了。
奶蓋綠茶
由於新店,仍未有八達通付款,注意注意。

以後唔駛落鰂魚涌、北角至有茶飲了。

2011-07-17
3 分钟 (外卖自取)
$14 (其他)
奶蓋綠茶