2020-08-23 461 浏览
$23大杯既奶蓋奶茶,少甜少冰。落左單等兩分鐘一下子就有得飲,好快。就算少冰,都夠曬凍不過呢個包裝插左飲管....d芝士奶蓋都係飲唔到。淨係飲到奶茶,同芝士係分開的。要飲大半到後尾先飲到芝士。如果係有得掀起 個蓋的小洞直接飲奶蓋會好些整體,係幾好飲。另外見到好多芋頭、荔枝、草莓、沙冰系列既夏日消暑特飲,d相都幾吸引,好多選擇。
$23大杯既奶蓋奶茶,少甜少冰。
落左單等兩分鐘一下子就有得飲,
好快。

就算少冰,都夠曬凍

不過呢個包裝插左飲管....d芝士奶蓋都係飲唔到。
淨係飲到奶茶,同芝士係分開的
。要飲大半到後尾先飲到芝士。

如果係有得掀起 個蓋的小洞直接飲奶蓋會好些

整體,係幾好飲。

2020-08-22
2 分钟 (外卖自取)
2020-04-21 253 浏览
買咗杯格雷咖啡凍奶茶,咖啡凍酸,奶茶酸。唔係即刻開嚟飲,無理由10分鐘就變壞😖飲咗2,3啖都係酸 唔敢飲!!可能咖啡凍用咗2-3日,唔新鮮,應該係特許經營鋪!?
買咗杯格雷咖啡凍奶茶,咖啡凍酸,奶茶酸。
2020-04-21
5 分钟 (外卖自取)
2019-08-31 243 浏览
有一段時間沒有飲這家店 經過見到沒有人所以家人決定去買飲品 他們一人買一杯這家店鋪比較細小 而且環境不太好有點悶熱幸好等待飲品的時間不是太久 還可以接受·百香QQ HKD$23·薄荷奶綠 HKD$21飲品也是飲開的味道不過不失 沒有太大分別只是那杯百香果 每間店鋪的標準也不同有加茶底的 但是我覺得沒家茶底才是最好的但店員的服務態度一般 她們只掛著談天到客人叫她們才會幫忙下單😥😥有點兒奇怪呢 令到客人的感受不太好吧🙄
有一段時間沒有飲這家店 經過見到沒有人

到客人叫她們才會幫忙下單😥😥
有點兒奇怪呢 令到客人的感受不太好吧🙄
2019-08-25
2019-07-29 153 浏览
員工態度差,明明話少冰比左少甜少冰,仲要屈我話我講少甜,珍珠太硬,比左膠袋錢都唔記得比袋,要我提佢奶蓋勁少,都唔知有無重生整個杯野,奶茶茶味重得黎麻地,甜都唔甜,每次經過飲都覺得每況愈下
員工態度差,明明話少冰比左少甜少冰,仲要屈我話我講少甜
,珍珠太硬,比左膠袋錢都唔記得比袋,要我提佢
2019-03-02 289 浏览
下午係新北江食完野,路過『貢茶』就買杯野飲下啦~其實次次望住個menu睇完一大輪,左揀右揀之後,最後都係會叫返『貴妃烏龍』😂😂一來自己中意飲茶,二來唔係太敢試新野😅通常都會叫半糖微冰,唔想飲太甜同太凍,不過今次都係偏甜⋯⋯貴妃鳥龍好飲在荔枝味同茶味兼備!烏龍茶味好濃、好出,中意烏龍茶嘅朋友應該會喜歡的~同時又有啲荔枝味,兩者好夾,相處得好融洽👍🏼而且入面加左果肉,飲茶時又有啲野咬下,層次豐富左,感覺都唔錯~果肉本身好甜,建議搖勻先飲,以免一次過吸入大量果肉😂
下午係新北江食完野,
路過『貢茶』就買杯野飲下啦~
其實次次望住個menu睇完一大輪,
左揀右揀之後,
最後都係會叫返『貴妃烏龍』😂😂

一來自己中意飲茶,
二來唔係太敢試新野😅

通常都會叫半糖微冰,
唔想飲太甜同太凍,
不過今次都係偏甜⋯⋯
貴妃烏龍

貴妃鳥龍好飲在荔枝味同茶味兼備!
烏龍茶味好濃、好出,
中意烏龍茶嘅朋友應該會喜歡的~
同時又有啲荔枝味,
兩者好夾,相處得好融洽👍🏼

而且入面加左果肉,
飲茶時又有啲野咬下,
層次豐富左,
感覺都唔錯~
果肉本身好甜,建議搖勻先飲,
以免一次過吸入大量果肉😂

2019-03-02
貴妃烏龍
2018-10-19 130 浏览
飲過咁多間茶都係覺得貢茶的奶蓋最好飲大大杯又好味我喜歡飲奶蓋奶茶/烏龍茶 加仙草試過叫芝士奶蓋 但個人認為一般廿蚊有大大杯 雖然都唔係話平但仲好過3,40蚊杯個d🤧🤧
飲過咁多間茶
都係覺得貢茶的奶蓋最好飲
大大杯又好味
我喜歡飲奶蓋奶茶/烏龍茶 加仙草
試過叫芝士奶蓋 但個人認為一般
廿蚊有大大杯 雖然都唔係話平
但仲好過3,40蚊杯個d🤧🤧
2018-04-02 359 浏览
其實我平時呢就好少飲貢茶嘅 大最近呢度嘅朋友呢係就送咗一張買一送一嘅貢茶券畀我買滿14蚊以上嘅茶就可以買一送一 所以呢我就去買咗呢個 珍珠奶茶呢個珍珠奶茶只有大杯嘅選擇冇中杯呀!咁我就20蚊啦買一送一,兩杯都係珍珠奶茶。 賣相望落非常之唔錯 濃濃嘅奶茶 同埋爆多嘅珍珠 對於奶茶 ,我覺得ok嘅。 唔會十分之甜, 而且有奶香紅茶香混合但係對於珍珠, 我就颇失望嘞! 珍珠奶茶互相配合,缺一不可, 冇錯,每一啖嘅奶茶我都可以食到珍珠 ,但佢嘅珍珠實在太硬 ,好似未煲熟咁, 令到我覺得係每一啖奶茶,每一啖花生似啲囉 ,我想像中嘅珍珠應該係軟綿綿, 煙煙韌韌咁呀 !希望佢喺珍珠方面 ,有所改善 ,先可以配得上"珍珠奶茶" 呢個大名!

呢個珍珠奶茶只有大杯嘅選擇冇中杯呀!

2016-11-27 673 浏览
阿媽同細佬食完飯話好口渴,想飲番杯野解下渴。新北江台式飲品選擇唔多,comebuy每次叫乜冇乜,貢茶相對comebuy會較多野飲買,所以都係去買貢茶飲。見到有新野飲上市,鐘意試新野既屋企人各試左草莓奶茶同香蕉巧克力。草莓奶茶過份甜膩,已經叫左少甜,但係都係好甜,而且冇乜奶茶味,阿媽飲完話仲口渴。細佬既香蕉巧克力相當麻麻,香蕉味薄弱,朱古力味道唔太濃,加左奶蓋都唔滑,細佬飲完都大叫口渴即時買左枝水飲。兩杯新野飲都要改善以上問題,唔係好難會再買黎飲。
草莓奶茶
香蕉巧克力

兩杯新野飲都要改善以上問題,唔係好難會再買黎飲。
2015-07-14 524 浏览
食完野,當然要搵野飲,呢度附近無咩選擇,呢間算係好D架喇今次點了微糖,因為成日都太甜,令到真正既味道無左其實,味道真係無預期既好,味道太淡,不是因為糖份問題珍珠奶茶不是用港式方式沖,所以不能說奶同茶既比例,而係整體配合得比較慳而珍珠就煮得未夠耐,略硬左少少,當時,最近我真係無食曬D硬野啦飲完去做body massage, 有D後悔,因為訓係度按壓時,仍在胃度流來流去,下次都係自己就一就時間先
食完野,當然要搵野飲,
呢度附近無咩選擇,呢間算係好D架喇
今次點了微糖,因為成日都太甜,令到真正既味道無左
其實,味道真係無預期既好,味道太淡,不是因為糖份問題
2015-07-11
3 分钟 (外卖自取)