2025-08-09
💥#食在香港 #點心控集合 💥今日食咗間超驚喜嘅點心小店 ✨好多朋友都話食點心要成大班人先夠過癮,但呢間真係超適合少人去!因為—每碟份量都唔多,好似燒賣咁,一籠得兩粒,咁就可以嗌點心啦!🤭😍最surprise我嘅係燒賣同蝦餃竟然大到好似我隻拳頭咁大!😱唔係誇張,一啖落去勁有存在感~ 🤤 蝦餃皮薄蝦爽,燒賣肉汁勁香,咬落去仲有爆汁feel 💦!除咗呢兩款,我哋仲試咗好多款都好正嘅點心:🔸 流心奶皇包 —— 奶黃餡真係爆漿!一撕開就流心,香滑唔膩,甜得啱啱好 😍🔸 香煎蘿蔔糕配XO醬 —— 外皮煎到金黃,XO醬略辣但超惹味,食到停唔到口 🔥🔸 脆皮蘿蔔絲腸 —— 外層炸到酥酥脆脆,入面蘿蔔絲甜甜地,好有層次感 ✨總結:**小店氣氛舒服,點心精緻又有誠意,唔洗多人都可以開心食點心!**🥢🧡記住要早啲去,唔係好快就爆場~🧡🧡🧡環境:🌕🌕🌕🌗🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌗📍豪隍點心工房 (觀塘)觀塘成業街30號華富工貿中心地舖
今日食咗間超驚喜嘅點心小店 ✨
除咗呢兩款,我哋仲試咗好多款都好正嘅點心:
記住要早啲去,唔係好快就爆場~
🧡🧡🧡
環境:🌕🌕🌕🌗🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌑🌑
回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌗
📍豪隍點心工房 (觀塘)
觀塘成業街30號華富工貿中心地舖