2021-10-28
要搵一間經濟實惠,而且環境舒服,食客唔會太多太嘈雜,可以傾到計嘅餐廳真係唔易,而且仲要係旺角呢個就腳地點就更加難得!如果你係搵緊呢類餐廳,可以試下象屋!🔹自助餐食物:餐廳擺左大概十款泰式小食出黎,俾食客自己拎。當中比較出色嘅係青芒果沙律,夠哂爽脆同酸,食完夠哂開胃!其次就係啲炸物,咖哩角同春卷嘅外皮炸得夠脆,唔會有油膩嘅感覺,內裏嘅咖哩味同春卷嘅雜菜味都保持到,配埋泰式醬就夠哂泰味!🔹馬沙文牛咖喱飯:主菜方面就食咖哩牛肉飯(因為俾咖喱角開左個咖哩胃!),第一次食馬沙文咖啡,我覺得佢似串燒配嘅沙嗲醬,少少辣,花生/nuts 味嘅配合,幾特別。口味方面唔會太重/太濃味,適合大眾口味,但就無乜泰式風情,比較似馬拉風味,都值得一試!牛肉方面都炆得幾林同入味嘅,所以整體配合都好夾!㊙️ 咖哩角幾香口,如果撞正岩岩炸起,直頭會當主菜食!
㊙️ 咖哩角幾香口,如果撞正岩岩炸起,直頭會當主菜食!