2023-11-17 153 浏览
啲人成日話女仔有兩個胃,一個用嚟裝正餐、另一個就係用嚟裝 #甜品 … 呢個說法真係一啲都冇錯🤭 明明啱啱先食飽飯出嚟,朋友仔就提議不如買啲 #甜品 上樓再慢慢傾😅 二話不說就拉咗我去 #港鐵站 裡面嘅 #甜品店「西樹泡芙」,話要等我試吓佢近期至愛嘅 #泡芙 🍽️我哋去到甜品店嘅時候都唔早,店員話好多受歡迎嘅款式都已經一早賣晒😅 不過就建議我哋可以試吓佢哋好受歡迎嘅 #芒果乳酪泡芙 同埋 #榛子tiramisu泡芙 🌰 話包我哋實鍾意😉 講到咁吸引,梗係要試吓💗 店員好細心咁將 #泡芙 放入 #附有乾冰 嘅紙盒裏面,而包裝嘅設計亦好穩陣,放晒三個泡芙入去就啱啱好🤩上到樓洗洗手、當然要試咗面前嘅美食先啦😉 呢日我就揀咗 #tiramisu 口味🤤 泡芙入口非常鬆化,配埋 #榛子醬 同 #tiramisu 嘅香氣,味道好有層次感🤤 而朋友仔揀嘅 #芒果乳酪泡芙,載滿大大粒嘅芒果肉喺上面,造型非常吸睛👀 搞到我都忍唔住咬咗一啖,滿足下我呢個為食嘅 #肥妹仔😚 朋友仔今次嘅推介真係唔錯,#小秘書 呢個冬天一於要幫襯「西樹泡芙」試勻晒所有味道🤤 …減肥?等明年夏天先再同我講啦😆📍西樹泡芙 (葵芳)

📍西樹泡芙 (葵芳) 港鐵葵芳站KWF15號舖
2023-11-16
外卖自取
$30 (其他)
結婚後第二個情人節肯定要做返啲野,咁首先買件cake 🍰慶祝吓先😍😍~~~甜甜蜜蜜~~~情人節推出嘅泡芙,面上會有一粒話來自韓國🇰🇷嘅士多啤梨🍓,我同🤴🏻都建議先食士多啤梨🍓先,因為我哋先食咗下面白朱古力嘅cream甜甜地,再食士多啤梨就會顯得好酸😵😵。白朱古力cream就唔係好甜,🤴🏻就話係可以負擔嘅甜品,食完唔會好膩😄😄,面上亦有幾粒淺粉紅色心形💕💕朱古力片,同時有塊玫瑰🌹花瓣做襯托,感覺又甜又浪漫😍😍同時用咗klook嘅現金券,$12買左$20嘅coupon抵左啲啦🥰🥰

~~~甜甜蜜蜜~~~

2023-02-13
外卖自取
$25 (其他)
每月2號都係西樹泡芙嘅Puff Day日🎊🎊,買二送二優惠,今次就係🥳🥳:~~~白桃🍑乳酪~~~大大塊三片嘅白桃🍑水果,雖然表面暗啞好似唔係咁新鮮,但咬落又另一回事😁😁,白桃🍑汁正常☺️☺️桃🍑味OK😄😄中間嘅cream甜得黎帶微酸,cream量勁多好滿足😚😚~~~華田忌廉~~~從外型已經睇得出係一個普通嘅泡芙😗😗,不論cream嘅份量同阿華田嘅味道都正正常常冇乜特別😀😀

~~~白桃🍑乳酪~~~
中間嘅cream甜得黎帶微酸,cream量勁多好滿足😚😚

~~~華田忌廉~~~
2023-01-02
外卖自取
$58 (其他)
2022-11-05 176 浏览
💛🧡🤎空氣泡芙💨有啲失望行過留意到有買二送二優惠,兩款味道都啱食🤪所以就買咗啦!依度人流都幾多,不過店員效率幾高,好快到我🤭❣️買二送二優惠❣️ $58/份🤍焦糖牛奶泡芙🤍賣相都ok,餡料就有啲少🥹牛奶布丁香甜又軟滑,焦糖醬唔多🫢如果再落多少少會好啲🥰🤎恐龍脆脆泡芙🤎是日失望之最😫泡芙皮係脆嘅,不過餡料真係好少好少(咬到最後先發現原來得一啖…)😢唔係奢求佢爆餡,但依個比例連¼都唔知有冇😣(相入面可以見到,泡芙內層係乾淨 冇沾上任何忌廉)餡嘅味道係濃嘅🍫不過真心建議要擠多啲啲,餡滿皮脆先得㗎嘛…餡唔多,真係唔太抵食…不過值得一讚就係店員服務態度好好,客量咁多都可以保持咁好禮貌,問多句都唔會厭麻煩,依然好友善解答客人問題🫶🏻有機會再嚟,不過希望下次好彩啲買到個餡多嘅泡芙啦!📍西樹泡芙
💛🧡🤎
空氣泡芙💨有啲失望

❣️買二送二優惠❣️ $58/份

🤍焦糖牛奶泡芙🤍

🤎恐龍脆脆泡芙🤎

📍西樹泡芙
8 分钟 (外卖自取)