2023-11-21 749 浏览
▪️花 芝 黑 糖 珍 珠 鮮 奶 $38𝑷𝒆𝒂𝒏𝒖𝒕 𝑺𝒆𝒔𝒂𝒎𝒆 𝑩𝒐𝒃𝒂 𝑪𝒂𝒓𝒂𝒎𝒆𝒍 𝑭𝒓𝒆𝒔𝒉 𝑴𝒊𝒍𝒌.It's their signature drink : black sugar boba in fresh milk, then covered with 2 big scoops of PEANUT and SESAME powder. The nut powder on top was very nutty and not sweeten. I then mixed with powder into the drink, which gave the drink extra nut flavor and some crunchy texture. Sweetness came from black sugar syrup and the tender boba which has picked up the previous flavor as well. I would say this is more like a drinkable chinese desse
▪️花 芝 黑 糖 珍 珠 鮮 奶 $38
It's their signature drink : black sugar boba in fresh milk, then covered with 2 big scoops of PEANUT and SESAME powder. The nut powder on top was very nutty and not sweeten. I then mixed with powder into the drink, which gave the drink extra nut flavor and some crunchy texture. Sweetness came from black sugar syrup and the tender boba which has picked up the previous flavor as well. I would say this is more like a drinkable chinese dessert rather than just a boba tea.
---
Taste: 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽/ 5
Service: N / A
Re-visit ? ✔️
Bookmark左呢間珍奶好耐~呢日終於有時間一試🤣全香港得一間 就係中上環PMQ附近位置唔算好方便🙈飲之前都要做下運動行上山先🤭呢間係黎自台中嘅奶茶店🤣香港係佢哋首間海外分店~~一開始就係比佢嘅花生芝麻🧋吸引到所以今日都係叫呢杯🧋花芝黑糖珍珠鮮奶 $38從個名都睇得出 係有花生芝麻成份如果會敏感嘅朋友可能就飲唔到了🙈成杯飲品打卡💯💯花生芝麻舖曬係面 份量好多~好似係一杯飲得嘅湯圓🤣都幾特別可以一試!
Bookmark左呢間珍奶好耐~
呢日終於有時間一試🤣
全香港得一間 就係中上環PMQ附近
位置唔算好方便🙈飲之前都要做下運動行上山先🤭

呢間係黎自台中嘅奶茶店🤣
香港係佢哋首間海外分店~~
一開始就係比佢嘅花生芝麻🧋吸引到
所以今日都係叫呢杯

🧋花芝黑糖珍珠鮮奶 $38
從個名都睇得出 係有花生芝麻成份
如果會敏感嘅朋友可能就飲唔到了🙈
成杯飲品打卡💯💯
花生芝麻舖曬係面 份量好多~
好似係一杯飲得嘅湯圓🤣
都幾特別可以一試!
2023-09-03 701 浏览
今日係我地既出糧日!返工咁勤力真係忍唔住要買杯肥仔水好好獎賞下自己🥹💕🍽️ $36 花生黑糖珍珠鮮奶呢杯結合左濃郁既鮮奶、香甜既黑糖、Q彈既珍珠,帶來豐富而融合既口感❣️新鮮牛奶賦予左成個飲品柔滑順口的特點。牛奶同其他成分完美融合🤤同時,碎花生增添左額外層次同香氣😚😚😚🍽️ $36 芝士奶蓋蜜香烏龍芝士奶蓋帶有濃郁、順滑嘅牛奶味道同淡淡的芝士風味🧀而烏龍茶本身有一種特別的香氣和微苦甘韻幾清新👍

🍽️ $36 花生黑糖珍珠鮮奶
同時,碎花生增添左額外層次同香氣😚😚😚

🍽️ $36 芝士奶蓋蜜香烏龍
幾清新👍
2023-08-02 718 浏览
有日同事食完飯話好想試吓呢間嘢飲喺中環行上去要行斜路,真係行到幾辛苦身水身汗都幾難找,估唔到呢個地方都有咁多人,好有趣,而且口感豐富好似有啲花生湯圓定芝麻可以家樂嘅人真係覺得有啲天馬行空,但係飲落又OK喎,成杯超級飽,因為好多料好似食咗一個超級大嘅甜品咁樣!
🥜 飲得嘅花生芝麻湯丸?😍 仲可以揀黑糖珍奶底🧋拉➡️睇menu🐭 米奇老豬Vol. 364 🐷呢間係老豬同事強推嘅台飲店店內裝潢好有台灣嘅味道平時老豬不愛手搖 🧋(bubbleleehk 嘅黑糖珍奶2.0除外😚)但呢間竟然有花生、芝麻嘅黑糖珍奶所以的起心肝去試一試 😎.🐖🐖 《花芝黑糖珍珠鮮奶》🐖🐖 💰$38💰賣相真心超啱打卡 📷面頭嘅奶霜口感似奶蓋花生碎、芝麻碎、砂糖舖到好似兩粒湯丸咁 😍食落似溶左嘅花生芝麻糖 不過食到最後有d痴住左d冰無羹𢳂上來食有d可惜🥹花生芝麻控認證 ✅鮮奶底嘅奶味香濃 稠度中等 🥛不過老豬偏好更厚身d (李圓圓世一❤️‍🔥)甜度係固定嘅 黑糖唔算螞蟻甜 珍珠煙韌 不過不失~建議同朋友開心share更滋味 😋.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8.2/10 服務:N/A環境:N/ACP值:✴️ 中 ✴️ ENCORE:✅.自費✅/試食.📍 蜜滋麻美 📍中環鴨巴甸街16A號地下
🥜 飲得嘅花生芝麻湯丸?😍 仲可以揀黑糖珍奶底🧋

拉➡️睇menu

🐭 米奇老豬Vol. 364 🐷
[蜜滋麻美]

呢間係老豬同事強推嘅台飲店
店內裝潢好有台灣嘅味道
平時老豬不愛手搖 🧋
(bubbleleehk 嘅黑糖珍奶2.0除外😚)
但呢間竟然有花生、芝麻嘅黑糖珍奶
所以的起心肝去試一試 😎
🐖🐖 《花芝黑糖珍珠鮮奶》🐖🐖
💰$38💰
賣相真心超啱打卡 📷
面頭嘅奶霜口感似奶蓋
花生碎、芝麻碎、砂糖舖到好似兩粒湯丸咁 😍
食落似溶左嘅花生芝麻糖
不過食到最後有d痴住左d冰無羹𢳂上來食
有d可惜🥹
花生芝麻控認證 ✅

鮮奶底嘅奶味香濃 稠度中等 🥛
不過老豬偏好更厚身d (李圓圓世一❤️‍🔥)
甜度係固定嘅 黑糖唔算螞蟻甜
珍珠煙韌 不過不失~

建議同朋友開心share更滋味 😋

自費✅/試食

📍 蜜滋麻美 📍
中環鴨巴甸街16A號地下
2023-07-11 811 浏览
小店位於PMQ和歌賦街之間那段鴨巴甸街, 位置較僻, 不太起眼。從開業至今, 雖然bookmark了, 但一直沒光顧, 是日在附近閒逛, 終有機會試其推介 - 花芝黑糖珍珠鮮奶。花芝黑糖珍珠鮮奶 $38花芝黑糖珍珠鮮奶對我來說並不陌生, 因尖沙咀曾經有一台式茶飲店有售類似的飲品, 可惜該店現已結業。雖然大家採用的食材比例未必相同, 但概念相若, 相信味道口感不會相差太遠。花芝黑糖珍珠鮮奶名符其實是一杯面頭有大量花生和黑芝麻的黑糖珍珠鮮奶, 由於花生和黑芝麻經過手炒, 入口份外香濃, 豐富了口感。拌勻每口也能嚐到香口的花生和黑芝麻, 故甚為吸引。而黑糖珍珠味道不會過甜, 與鮮奶混和, 甜度適中, 奶泡綿密細滑, 可口美味。冰約有3份1杯, 喝到最後雖然尚有冰粒, 尚可接受。由於這款飲品在其他茶飲店並不常見, 路經還是會想回味。

花芝黑糖珍珠鮮奶 $38

2023-05-29
花芝黑糖珍珠鮮奶
私心全港第一黑糖珍珠鮮奶🧋!!如果你問我最推介邊間珍珠奶茶店 我一定會講蜜滋麻美🫡 佢地嘅黑糖珍珠勁高質 無論係叫外送定現場買口感都係一樣咁煙韌QQ 黑糖味入曬每粒珍珠 黑糖再完美融入鮮奶 每啖都係天堂🥹❤️ 仲要珍珠份量好多 所以唔會出現飲到最尾得返鮮奶嘅慘況~ 坊間黑糖珍珠鮮奶可能就咁係鮮奶同黑糖珍珠 而蜜滋麻美就會上面再灑多一層黑糖粉 令賣相加分不少!另外仲有好多比較「健康」嘅選擇 例如花生同芝麻topping~ 我自己最愛就係可可黑糖珍珠鮮奶少甜😆✌🏻 攪勻之後飲落口 濃濃嘅朱古力味加上黑糖 唔會太甜 大滿足!(左至右)• 可可黑糖珍珠鮮奶 $34 🍫 4.7/5• 花生黑糖珍珠鮮奶 $36 🥜• 黑糖珍珠鮮奶 $32 🍬
私心全港第一黑糖珍珠鮮奶🧋!!

(左至右)
• 可可黑糖珍珠鮮奶 $34 🍫 4.7/5
• 花生黑糖珍珠鮮奶 $36 🥜
• 黑糖珍珠鮮奶 $32 🍬
2023-06-08 718 浏览
-{中環台式茶飲🧋}🤤花芝黑糖珍珠鮮奶🤤 ($43)走冰加5蚊!黑糖味同花生芝麻都好夾嘅🥰中間仲有cream成杯都好邪惡同heavy 係飲飲下有啲飽肚 啲花生同芝麻粒飲到最後有啲卡住喉嚨😂😂👖褲評: 7.5/10試一次可以!不過encore就未必了 聽落店員口音似台灣人💁‍♀️性價比: 7/10服務: 8/10環境: Nil🚩 蜜滋麻美 🚩地址: 中環鴨巴甸街16A號地下 #fuudjai #fuudjai茶飲 #fuudjai中環
{中環台式茶飲🧋}
🤤花芝黑糖珍珠鮮奶🤤 ($43)

👖褲評: 7.5/10

性價比: 7/10
服務: 8/10
環境: Nil

🚩 蜜滋麻美 🚩
地址: 中環鴨巴甸街16A號地下

花芝黑糖珍珠鮮奶
收藏左好耐嘎一間奶茶當初就是被它顏值所吸引終於可以試到但係冇想像中咁好飲啊..唔知係未自己點得唔啱個人認為顏值大於味道吧 睇店舖裡的圖解幾吸引但係飲起身口感真係有奇怪
2023-05-05 547 浏览
飲咗佢哋嘅黑糖豆漿bubble tea,影真唔錯我鍾意佢有幾層layers, 有花生粉,cream,同埋手磨豆漿。攪撥後頭咁認真唔錯。佢冇落超甜嘅黑糖,對我嚟講比較易入口
飲咗佢哋嘅黑糖豆漿bubble tea,影真唔錯
⊶ 抹茶黑糖珍珠鮮奶$34🫥個人認為不過不失,本身以為係抹茶味嘅鮮奶,點知只係喺個面散抹茶粉,說實話得表面可以飲到少少抹茶味。但是不得不讚珍珠真的軟糯彈牙,黑糖味亦都恰到好處,可能都會想再俾一次機會試吓佢嘅招牌花生芝麻黑糖珍珠。另外都想讚一讚紅色招牌貼幾有傳統嘅效果幾特別。⬧︎⧫︎ 蜜滋麻美 ⧫︎⬧︎中環鴨巴甸街16A號地下
⊶ 抹茶黑糖珍珠鮮奶$34

⬧︎⧫︎ 蜜滋麻美 ⧫︎⬧︎
中環鴨巴甸街16A號地下

2023-02-28 769 浏览
🧋招牌【花芝黑糖珍珠鲜奶】💰38.花生和黑芝麻碎放在奶盖黄豆粉上面,花生和芝麻都太香了,味道很浓郁。喝之前一定要把下面黑糖搅拌均匀,正常甜我觉得刚刚好。 最后把花生和芝麻也完全搅拌,口感很丰富。很香!而且珍珠不是很软,属于比较有嚼劲的。反正一下子就喝完一杯。最后我朋友还打包了一杯回去综合嫩仙草烤奶 💰38这个我没喝,不过我朋友一直说很好喝很好喝!很香,最后还打包了一杯回家。下次再试一下其他的。感觉还不错
🧋招牌【花芝黑糖珍珠鲜奶】💰38

综合嫩仙草烤奶 💰38
下次再试一下其他的。感觉还不错
2023-02-24 532 浏览
店名: 蜜滋麻美地址: 中環鴨巴甸街16A號地下上環站A2出口,行6分鐘環境: 外賣價錢:3/5味道: 3/5呢間珍奶舖係好出面杯嘢飲好靚,可以用黎打卡,今次就有幸黎一試😝花芝黑糖珍珠鮮奶$38佢算係開放式廚房,可以睇住啲店員整花芝意思係指面頭有花生同芝麻碎,但其實搞埋一齊之後飲,其實唔算太飲得出有呢兩種味🤨🫢下面飲落其實就係黑糖珍珠鮮奶,珍珠有少少淋,唔算特別好咬☹️總括黎講,杯嘢打卡呃like係靚嘅,但飲落同出面嘅無咩大分別😕要行到咁遠買杯打卡嘢飲,應該就無下次了🤓☹️

店名: 蜜滋麻美

地址: 中環鴨巴甸街16A號地下
上環站A2出口,行6分鐘

環境: 外賣
價錢:3/5
味道: 3/5

花芝黑糖珍珠鮮奶
佢算係開放式廚房,可以睇住啲店員整

要行到咁遠買杯打卡嘢飲,應該就無下次了🤓☹️
2023-01-10 761 浏览
係openrice搜索經常見到難得lunchtime終於有時間探險無諗到路程竟然咁遙遠同艱辛個個斜坡真係好斜但係飲到佢覺得好值叫咗最基本嘅芝麻花生黑糖鮮奶38蚊,廢水來講就少少貴嘅可以少糖,不可少冰整個搭配好match不過可能唔適合對堅果類敏感嘅人士對於鐘意芝麻,花生嘅朋友好值得一試外賣可能就無咁好飲都係現場去買應該最好飲
係openrice搜索經常見到

38蚊,廢水來講就少少貴嘅
可以少糖,不可少冰
整個搭配好match
不過可能唔適合對堅果類敏感嘅人士
對於鐘意芝麻,花生嘅朋友好值得一試
外賣可能就無咁好飲
都係現場去買應該最好飲
2022-12-30 641 浏览
2022年最後一個工作日點都要對自己好點同同事買杯奶茶獎勵下自己鋪頭的地點好易搵店員也很好原本黑糖飲品為保持質素他們不做微甜的由於我好怕飲太甜的飲品佢地都因為我的煩惱以為我做左杯吾係太甜的抹茶黑糖鮮奶花生芝麻黑糖珍珠奶茶花生同芝麻真係好夾
2022年最後一個工作日
點都要對自己好點