2024-12-13 249 浏览
旺角向來是潮流小食必爭之地,同好友掃街,發現了這間新開的雞蛋仔,口味多又質素高,的確不錯😍.雞蛋仔是本地地道小食,除原味外,店家提供超級多元化的口味,如法式檸檬芝士、咖啡朱古力、Oreo等等。我們決定選一咸一甜嚟來品嚐。✨ 鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔✨ $43咸味我們選擇了鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔,將極了紫菜肉鬆卷的變奏版😂紫菜非常大塊,烤完之後飄來陣陣香氣。香脆的紫菜紫菜,搭配鹹香的肉鬆,足料又香口,好食到令人停不了手。✨伯爵茶麻薯雞蛋仔✨$36甜味我們選擇了伯爵茶麻糬雞蛋仔,賣相十分吸引。用了充足,雞蛋仔不但呈棕色,還有濃濃的伯爵茶香。一口下去,入面的麻糬十分煙靭,不會過硬又不會過軟。食到底,口感也是QQ彈彈,令人甚是滿足😍。✨荔枝紅茶✨ $26若買小食,所有飲品都會減5元。我選了凍的荔枝紅茶,温度夠冰凍,荔枝味非常突出,配搭甜絲絲的甜品,真的一流👍🏻。見到新岀了近期大熱的開心果醬格仔餅及口味創新的章魚燒雞蛋仔,好想試試,我下次定必再訪。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。#big_big_foodie #big_big_foodie食勻旺角 #big_big_foodie食勻香港

✨ 鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔✨ $43

✨伯爵茶麻薯雞蛋仔✨$36

✨荔枝紅茶✨ $26

2024-12-11 225 浏览
黎到旺角掃街點可以唔食雞蛋仔格仔餅呢🤓呢間蛋仔記正正開喺旺角小食集中區,食完雞蛋仔再去附近食個糖水行下街就perfect!1. 開心果格仔餅($40)比起坊間嘅格仔餅厚好多🧇份量十足~外脆內軟,入面嘅蛋漿煙韌軟糯,即叫即整熱辣辣😎口感唔錯!中間夾住滿滿嘅開心果醬,仲要係100%嘅開心果純醬,估唔到仲有開心果粒粒😍有咬口且香口好多~2. 章魚燒雞蛋仔($42)雞蛋仔蛋香味濃郁,同樣做到外脆內軟👍🏻幾乎每一粒入面都有章魚仔🐙絕對地真材實料😋仲有紫菜碎增添香氣,鹹香味嘅雞蛋仔係唔會覺得滯🙈令人忍唔住一粒接一粒~3. 朱古力沙冰(原價$32,加配-$5)沙冰非常綿密,唔會飲到冰粒碎,最失策係嗌咗少甜🥲可能朱古力本身自帶甜味,嗌少甜變相落少咗朱古力,導致成杯嘢偏淡咗啲🥺真心建議正常甜度都ok!

1. 開心果格仔餅($40)

2. 章魚燒雞蛋仔($42)

3. 朱古力沙冰(原價$32,加配-$5)
2024-12-10 194 浏览
點了一份令人垂涎的 😁Oreo 麻楷雞蛋仔!外脆內軟,搭配上兩球香滑的雪糕,完美的組合讓我一口接一口停不下來!🍦✨ 此外,還有 Oreo 金莎醤格伊餅,每一口都充滿了濃郁的巧克力滋味,讓人心情瞬間變好!❤️ 特別要求了少冰少甜的 ,綴典醇香奶茶😋,讓這杯飲品保持了純粹的茶香,喝起來相當舒服。☕這樣的搭配不僅滿足了我的味蕾,也讓我感受到生活的小確幸。每一次的美食體驗都是一次心靈的療癒,讓我更加珍惜這些小時刻。

2024-12-09 195 浏览
要數香港的地道小食,雞蛋仔可算是數一數二了!但是想搵間好食又特別嘅雞蛋仔店真係唔多,見到旺角這間新開的「蛋仔記雞蛋仔」人頭湧湧,亦都聞到陣陣嘅蛋香味,吸引到我來買來試試!原來這間雞蛋仔店,除了雞蛋仔外,還有格仔餅,好耐冇食過啦!仲要有特別嘅口味。🔸 Oreo麻糬雞蛋仔即叫即整,所以一定熱辣辣,咬落去外脆又煙靭,每一粒都有Oreo及麻糬,作為Oreo控嘅我好滿足!🔸 開心果醬格仔餅見到有新出嘅開心果醬味道,一定要試試,醬料都好重手,啖啖開心果醬粒,Yummy!🔸益力多沙冰唔使多講,益力多沙冰冰凍清甜,沙冰打得不錯!新產品見到有章魚燒雞蛋仔,下次買來試吓先!

🔸 Oreo麻糬雞蛋仔

🔸 開心果醬格仔餅

🔸益力多沙冰
唔使多講,益力多沙冰冰凍清甜,沙冰打得不錯!
新產品見到有章魚燒雞蛋仔,下次買來試吓先!

2024-12-08 155 浏览
原來旺角有間勁好味嘅雞蛋仔同格仔餅店😍😍🫶🏻 天氣凍最啱買份一邊食一邊行街🙌🏻 好多款特別口味,最近新出章魚燒雞蛋仔同開心果醬格仔餅都好吸引🤩 今次同朋友試咗兩款口味加一杯沙冰,好高質,下次一定會再嚟!✨💛火雞胸芝士雞蛋仔 $45🍗🧀12月聖誕節限定🎄 雞蛋仔粒粒都外脆內軟,火雞胸肉配上濃郁芝士,鹹香味十足,真係好滿足!每一口都充滿驚喜,絕對值得一試!❤️‍🔥伯爵茶格仔餅🧇 $40加金莎醬(朱古力醬同榛子碎粒)加兩球雪糕(朱古力+雲呢拿)+$20伯爵茶味非常濃郁💚 格仔餅鬆軟,茶香四溢,搭配朱古力醬簡直完美!再加🍦🍦,非常滿足😍最後,飲咗杯白桃沙冰🍑❄️+$25,清新可口😋

火雞胸芝士雞蛋仔 $45🍗🧀

伯爵茶格仔餅🧇 $40
加金莎醬(朱古力醬同榛子碎粒)
加兩球雪糕(朱古力+雲呢拿)+$20

最後,飲咗杯白桃沙冰🍑❄️+$25,清新可口😋
外卖自取
2024-12-05 161 浏览
最近發現旺角開咗間新店,主打香港人至愛嘅雞蛋仔同格仔餅,另有特色飲品供應。口味款色眾多,除咗最基本嘅朱古力、抹茶、同咖啡之外更有開心果醬、章魚燒、麻糬等系列,食物價格合理,即叫即整,新鮮熱辣辣,平日中午都好多人等緊,證明有啲料到,下午茶食就啱曬☺️雞蛋仔外層香脆,呈現金黃色,咬落軟糯。芋泥控切勿錯過新推嘅芋泥肉鬆,雞蛋仔裡面包住細膩香甜嘅芋泥,再灑上鹹香肉鬆,真材實料,甜中帶鹹,香而不膩。而12月限定聖誕口味有火雞胸芝士,表面已經見到一粒粒嘅餡料,味道鹹香,會忍唔住一啖接一啖咁食🤩

2024-12-04 218 浏览
在旺角路過見到好多人買,見到雞蛋仔和格仔餅種類很多,味道創新~除了有傳統的雞蛋仔和花生醬格仔餅外,有章魚燒雞蛋仔、開心果、金莎醬、咸牛肉、珍珠奶茶、紫菜粟米等特別味道。當然要湊熱鬧買來試試~✨伯爵茶朱古力雞蛋仔有驚喜,雞蛋仔整到卜卜脆,每粒雞蛋仔入面都有餡料,每一粒都好軟熟,真材實料~每啖都食到伯爵茶香味同朱古力粒,兩個味道都幾match~值得一讚係裝雞蛋仔嘅袋好方便拎住行~✨開心果醬格仔餅招牌之一,格仔餅好厚!!!食落外脆內軟,打開內饀鋪滿了開心果醬同開心果碎,喜歡格仔餅食落軟熟,而且唔太甜,熱熱辣辣食好正~厚厚的格仔餅,全部都食落每一啖都有咬口,好有層次感~開心果醬落得毫不手軟,味道很濃郁✨蜂蜜乳酸爆珠梳打好清爽解渴~解渴一流。佢係梳打水加蜂蜜乳酸爆珠,當咬爆爆珠時,就會有蜂蜜乳酸味~而家做緊優惠,凡購買任何食品加購飲品可以減$5
在旺角路過見到好多人買,
見到雞蛋仔和格仔餅種類很多,味道創新~
除了有傳統的雞蛋仔和花生醬格仔餅外,
有章魚燒雞蛋仔、開心果、金莎醬、
咸牛肉、珍珠奶茶、紫菜粟米等特別味道。
當然要湊熱鬧買來試試~

✨伯爵茶朱古力雞蛋仔
有驚喜,雞蛋仔整到卜卜脆,
每粒雞蛋仔入面都有餡料,
每一粒都好軟熟,真材實料~
每啖都食到伯爵茶香味同朱古力粒,
兩個味道都幾match~
值得一讚係裝雞蛋仔嘅袋好方便拎住行~

✨開心果醬格仔餅
招牌之一,格仔餅好厚!!!
食落外脆內軟,打開內饀鋪滿了開心果醬同開心果碎,
喜歡格仔餅食落軟熟,而且唔太甜,
熱熱辣辣食好正~厚厚的格仔餅,全部都食落每一啖都有咬口,
好有層次感~開心果醬落得毫不手軟,味道很濃郁

✨蜂蜜乳酸爆珠梳打
好清爽解渴~解渴一流。
佢係梳打水加蜂蜜乳酸爆珠,
當咬爆爆珠時,就會有蜂蜜乳酸味~
而家做緊優惠,凡購買任何食品加購飲品可以減$5
2024-12-02 173 浏览
今日食完呢款「開心果格仔餅」,真係令我大開眼界,可以話係災難級😅格仔餅唔香,口感偏軟。開心果醬完全懷疑人生,口感勁膠,又冇開心果味,似足我之前喺淘寶買過嘅開心果醬,食咗一啖直接揼咗😅 隻醬黏住喉嚨勁辛苦,心態崩晒。🤢0知其他人點解會推薦「開心果格仔餅」😅 麻煩呢間店舖😅:如果你哋求其買隻開心果醬,隨便加啲開心果碎就算嘅話,真係唔好推出呢隻味🙏🏻 原本心痛個銀包諗住食多幾啖,最尾真係頂唔順剩返大半就抌咗😅💸🤢#開心果格仔餅 #開心果 #開心果 #格仔餅 #差評 #劣食

#開心果格仔餅 #開心果 #開心果 #格仔餅
#差評 #劣食
2024-11-30
25 分钟 (外卖自取)
  • ❌ 開心果醬格仔餅
雞蛋仔同格仔餅絕對係我最愛嘅香港街頭小食🇭🇰 去到充滿各式各樣街頭小食嘅旺角 身為開心果控嘅我俾呢間開心果醬格仔餅吸引到💚 100%純開心果醬味道濃郁 加上開心果碎充滿口感🧇 我仲加咗雪糕 冷熱口感夠晒過癮😙章魚燒雞蛋仔呢個配搭真係第一次見!估唔到可以將受歡迎嘅街頭小食融合😆 每個雞蛋仔入邊都有🐙紫菜 加上燒汁 真係好似食緊章魚燒咁🤩凡購買任何食物可以加購飲品減$5 我揀咗益力多冰沙 建議可以走甜 本身益力多甜味已足夠👌 一邊食熱辣辣雞蛋仔格仔餅 一邊飲冰凍沙冰 人生樂事🧇🥤

2024-11-28 134 浏览
平日吃雞蛋仔就吃得多,吃章魚燒雞蛋仔還是第一次,整份雞蛋仔也滿滿章魚,加入紫菜和沙律醬,份外惹味。除了這個特色章魚燒雞蛋仔還有不同款式雞蛋仔,例如麻糬系列雞蛋仔。抹茶麻糬,伯爵茶麻糬,奶茶麻糬同樣吸引。除了雞蛋仔這裏有售賣特色窩夫窩夫、例如開心果醬格仔餅,也加入各種飲品味道,例如奶茶,抹茶,咖啡等,再配上榛子細粒和朱古力醬,雖然是邪惡,但很美味!飲品方面,有冰沙,梳打,奶茶和紅茶,綠茶!梳打和冰沙以果味為主,好甜的不要錯過!

2024-11-21
  • 章魚燒雞蛋仔
聽好多foodie朋友都話呢間雞蛋仔好特別,早兩日去旺角又見好多人買,於是就跟風都買下😂😂!章魚燒雞蛋仔結合了兩種經典小吃😳!外層的蛋仔柔軟,內裡則加入了章魚燒餡料。感受到章魚的爽彈,搭配雞蛋仔的鬆軟口感,讓人愉悅🥰。雖然沒有醬汁,但餡料本身的味道已經非常濃郁,鹹香惹味😋!開心果格仔餅充滿香氣,外皮柔軟,裡面則是香甜的開心果餡。這款格仔餅的口感綿密,開心果的香味十分濃郁,讓人感受到自然的風味😁。雖然不是酥脆的口感,但其獨特的質地和味道依然令人滿意😃!芒果沙冰沙冰的口感順滑,芒果的香甜味非常濃郁,味道上也讓人感到清新,十分解渴。無論是作為餐後甜品還是獨立享用,都是絕佳的選擇😙。

章魚燒雞蛋仔
結合了兩種經典小吃😳!

開心果格仔餅

芒果沙冰
最近是因為天氣變涼了嗎?一直想吃雞蛋仔😆剛好回家的路上 就遇到這家💖✨✨ 伯爵茶麻糬 $36圓邊位置 還滿脆的 不過可能因為麻糬的關係 到圓圓的位子變得煙煙韌韌但不得不說他的伯爵茶香味還蠻濃的 吃到後面的時候就帶點甜如果大家想要吃整個都脆脆的話可以帶回家 再用空氣炸鍋熱一下 就變得外脆內煙韌🤤更棒👍他們家的盒子也蠻有心思的 可以用手提 就不用怕吃不完可以手提著回家 而且他們有開了一個橫橫的洞 讓空氣流 讓雞蛋仔不用變軟軟大家也有好吃的雞蛋仔推介嗎?或哪個口味好吃😋?
最近是因為天氣變涼了嗎?一直想吃雞蛋仔😆
剛好回家的路上 就遇到這家💖✨

✨ 伯爵茶麻糬 $36
但不得不說他的伯爵茶香味還蠻濃的 吃到後面的時候就帶點甜
如果大家想要吃整個都脆脆的話
可以帶回家 再用空氣炸鍋熱一下 就變得外脆內煙韌🤤更棒👍

他們家的盒子也蠻有心思的 可以用手提 就不用怕吃不完

大家也有好吃的雞蛋仔推介嗎?或哪個口味好吃😋?
2024-11-11
$18 (宵夜)
2024-11-20 188 浏览
外賣店主打雞蛋仔及格仔餅口味眾多 有經典也有創新的最近新出章魚燒雞蛋仔及開心果醬格仔餅身為開心果愛好者當然點了 ⍢Oreo麻糬雞蛋仔 $36即叫即整 做到外脆內軟粒粒雞蛋仔都有滿滿麻糬非常煙韌同時又鬆軟Oreo味濃郁但又不會過甜開心果醬格仔餅 $40第一次見開心果醬格仔餅格仔餅同樣即叫即整 口感鬆軟100%純開心果醬 亦有粒粒焗開心果碎堅果味較重 整體不會太甜 檸檬利賓納梳打 $30也是剛推出的新品 帶有淡淡利賓納味 同時有點酸清爽解渴開胃⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5⧐蛋仔記雞蛋仔📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
外賣店主打雞蛋仔及格仔餅

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡/5

蛋仔記雞蛋仔
📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
2024-11-18 169 浏览
章魚燒雞蛋仔🐙$42店員話佢哋呢一個章魚燒雞蛋仔係新出嘅,見其他舖頭好似冇出過,所以決定試吓!呢個雞蛋仔入面真係有章魚,真係好似食緊章魚小丸子咁好得意!肉鬆芝麻雞蛋仔🐷$39芝麻味比肉鬆味突出,每粒雞蛋仔入面都有餡料,唔會係食完得浸風嗰啲~一個雞蛋仔加一杯嘢飲都幾飽肚,可以當係午餐😆😆芒果爆珠梳打🥭$27呢個芒果梳打係比較甜嘅,入面爆珠嘅份量都幾多,如果可以少甜就更加好😉佢哋而家仲做緊優惠,凡購買任何食品加購飲品,就可以減$5 㗎啦‼️咁嘅話雞蛋仔加飲品,有機會$50都唔使就有交易啦,又幾抵食喎!😛😛
章魚燒雞蛋仔🐙$42

肉鬆芝麻雞蛋仔🐷$39

芒果爆珠梳打🥭$27

2024-11-18 266 浏览
近日,在旺角街頭發現一間很特別的雞蛋仔舖。特別在於他的口味與眾不同🤩,傳統整作配上新派口味。對我那麼喜歡食雞蛋仔😘的人來說,當然一定試試。(5⭐️最高)開心果醬格仔餅(5⭐️)睇住她的製作真的是很期待厚厚的格仔餅,全部都鋪滿了開心果🤩。食落每一啖都有咬口,每一口都香濃的開心果醬及開心果粒食落也不會太油膩同黏口,好有層次感😂.章魚燒雞蛋仔(5⭐️)這一款我有覺得特別滋味,因為是結合了雞蛋仔及章魚燒👏🏻,層次有啲不一樣,因為章魚燒是淋淋的外層但他是脆脆的外層💥。內裡依舊有章魚粒、紫菜粒及椰菜粒仔。所以是原汁原味的章魚燒😛只是欠缺了章魚燒的醬料,但我覺得已經十得意😊可愛😍。荔枝沙冰(5⭐️)大大杯,份量十足,而且清甜,解口喝之餘, 最岩入秋/盛夏飲🤤

開心果醬格仔餅(5⭐️)
開心果醬格仔餅

章魚燒雞蛋仔(5⭐️)
章魚燒雞蛋仔

荔枝沙冰(5⭐️)

開心果醬格仔餅