2018-12-17 898 浏览
聽闻石門 Saizeriya 幾經濟,今次约朋友試吓先。京瑞一期二楼行到最入,地方細細地,環境簡樸,清潔,有舒服的感覺。先看餐牌,價錢的確平,所以吸引不少學生,有点嘈,避開學校 lunch time比較好。主菜点咗邦哥尼意粉,水牛芝士pizza,可以加$15,多一份細雜菜沙律和餐湯,我哋加咗2份。pizza 皮低薄但未夠脆口,$29不可以求太高,建議趁熱食,你明啦,凍咗嘅芝士會變咗一嚿,因為我要等朋友,所以食咗凍芝士😂意粉份量算多,醬汁配搭不錯,有幾隻蜆,算不錯,粟米湯幾creamy,加埋雜菜沙律,加加理理,一份午餐$44,ok啦,經濟些,只食主菜$30有找。我們加了一個炒西蘭花、鐵板煮蜆和芝士法包。西蘭花爽口,不油,至於蜆冇特别,$19一碟,份量也可,法包夠脆、夠味👍,如果放多些芝士更好。水和餐具是自助式服務,你喜歡可以加$13任飲汽水或咖啡茶傾計聚會是一個選擇,不過坐得耐,有点不好意思,侍應收碟速度都幾快。
聽闻石門 Saizeriya 幾經濟,今次约朋友試吓先。

水和餐具是自助式服務,你喜歡可以加$13任飲汽水或咖啡茶

2018-11-18 763 浏览
石門一向無咩野食, 但近呢年多左好多食肆, 不過普遍都吾平, 所以一知道薩莉亞開咗就想去試, 但次次都好鬼多人, 難得有一次落堂早左, 未有咁多人去排, 就決定去食。一早就決定要食雞肉多利亞之後再加多個雞翼, 平時同fd去食, 雞翼真係必食, 又平又好食, 雞肉多利亞真係經典菜式, 芝士夠多, 熱辣辣。其實其他小都應該吾錯(睇隔離枱), 但因為得兩個人所以淨係叫咗雞翼,性比價呢講薩莉亞係石門算比較高, 不過等候時間係真心耐, 平時1點左右要排成個鐘先入到。

雞肉多利亞真係經典菜式, 芝士夠多, 熱辣辣。
其實其他小都應該吾錯(睇隔離枱

2018-11-16
2018-11-01 688 浏览
次次去食都話派完票冇得食 一係就態度好差咁話冇冇冇!!叫人打去問下有冇得食先 最慘打親都冇人聽一係掛起左電話 其他同事就10點鐘都放人入黎食 五同人五同待遇?態度又五係好
態度又五係好
2018-10-28 640 浏览
呢間連鎖快餐店形式嘅西餐廳,出名平價抵食。由於今日唔係太肚餓, 所以諗住嚟呢間食 勝在價錢平之餘又可以選擇多款不同嘅小食。辣味雞翼,煎得幾香口, 味道都唔錯。邦哥尼意大利粉其實係蕃茄蜆肉意粉, 本人非常之喜歡食蜆, 再加上番茄汁開胃香口, 份量十足, 相當討好。白汁芝士煎魚扒配薯角初時以為係比目魚,但上枱先知道原來係燒靖魚, 食落都冇腥味, 同芝士汁都幾配合, 都算唔錯啦脆脆炸蝦略嫌炸粉落得比較多, 而且似係翻炸, 口感唔係太好, 咬落唔夠爽口。 炸雞一般啦, 自己加啲黑椒粉落去, 仲好食過點佢嗰個醬。
呢間連鎖快餐店形式嘅西餐廳,出名平價抵食。

辣味雞翼,
煎得幾香口, 味道都唔錯。

邦哥尼意大利粉

白汁芝士煎魚扒配薯角

脆脆炸蝦

炸雞
一般啦, 自己加啲黑椒粉落去, 仲好食過點佢嗰個醬。
2018-10-21 567 浏览
週末中午一點十公到了後,取票一看,還要等30幾個,OMG,心裡納悶,何故如此受歡迎呢?!⋯⋯等了50分鐘,終於有位,坐下打開餐牌一看,原來如此⋯⋯最貴的意粉32元一份,最貴的意飯也只是39元,還有各式pizza, 都不過40元。全日不設加一服務費。最貴是牛扒,58元。除了牛扒太薄,味道一般之外。其他的菜式都是交足功課,唔會因爲價錢便宜而交行貨。蒜蓉包是全場總冠軍,蒜香濃郁,麵包松脆。餐飲是大人13元,小童8元,自助式任飲,除軟飲外還有咖啡和奶茶,好過其他餐廳十幾元一杯餐飲。

2018-07-21 1019 浏览
薩莉亞我相信很多人都食過,我也食過很多次。但沒有一次好像這次一樣,未食就「成肚火」。我知道這餐廳一向都以平靚正為主打,所以吸引不少人,我明白要食是需要付出代價--等位。我等了其實應該不止60分鐘,這六十多分鐘的觀察所得是該店店員人手不足,服務差極了!收銀叫飛一個人做,沒問題,但我不明白為什麼一定要執好枱才叫飛?而有的枱吉了很久仍沒有人去執枱,所以就一直都不叫飛?該店經理只是「經過也不會理會」的人,經理明明可以見到企門口那位員工已經是分身乏術時也不會打算去幫一幫手,兩個人坐四人枱,但明明有二人枱是吉的!問企門口那位職員時他只不耐煩地叫我們等多陣,每張枱都有時限,答非所問,我都知要等,但都要等得合理吧?我不知道是因為不可以搭枱還是其他原因,叫飛叫得極慢。但其實可能是因為是按鈴服務,才不搭枱?真的不知道。但按鈴服務的話,其實也達不到預期的效果,因為我也是按了鈴很久都沒有服務生來點餐,還不及我舉手快捷!我記得其他分店繁忙時段都是要人齊才準進入,這裡只有叫到就可以入,無論你是一個人等四人枱還是兩個人等五人枱。所以我對該店的服務質素是極不滿意。
薩莉亞我相信很多人都食過,我也食過很多次。
但沒有一次好像這次一樣,未食就「成肚火」。
我知道這餐廳一向都以平靚正為主打,所以吸引不少人,
我明白要食是需要付出代價--等位。
而有的枱吉了很久仍沒有人去執枱,所以就一直都不叫飛?
兩個人坐四人枱,但明明有二人枱是吉的!
答非所問,我都知要等,但都要等得合理吧?
我不知道是因為不可以搭枱還是其他原因,叫飛叫得極慢。
但其實可能是因為是按鈴服務,才不搭枱?真的不知道。
所以我對該店的服務質素是極不滿意。
题外话/补充资料: 服務態度極惡劣!
2018-07-13 779 浏览
開張咁x耐都係請唔夠人,5-6張吉枱都唔比人入,唔係屋企人想食一定唔去,態度差,重複點菜好似殺左佢老豆老母喇,經理過經過不理,食物更好食都無回頭,望早日結業……差差差
2018-07-03 692 浏览
石門店所有餐具超級污糟.有一層薄膜响啲食具到,碗仔又有食物殘渣.杯都無洗乾淨,我食完返去就肚柯勒.店職員覺得啲杯餐具唔乾好似唔關佢事咁.所以我對呢間餐具嘅觀大打折扣.
2018-06-25 667 浏览
記得剛剛開幕時,沒有外賣服務,只好堂食,在等位置時,店員在安排位置時服務品質很差,因為我們等超過45分鐘,店員只說沒有連8位,因此有4人座的都分散2位2位入,到安排座位後,想點餐時,等很久很久都沒有店員來幫忙下單。 最近有外賣服務,因為同事生日,大家一齊開開心心吃外賣,打了幾次電話都沒有人聽,也不知道不能在電話下單,取餐時再付款 ,所以要跑2次都沒關係,只好等11點開門跑去點餐,再跑回公司,等差不多時間再去取餐,因為我們叫的是20多人的量,都儘量都給店員多點時間準備,有1個半小時左右才去取餐。取餐時我們我們都在門外對單看有沒有齊,結果欠了4盒意大利粉、3盒魷魚🦑,跟店員確認時,她只說:「你地叫咁多野食,都估到你地一定點漏。」我不明白當時店員為什麼有這樣的態度,當時很生氣,因為其實我們看到收銀位後面放著我們的外賣,不給我們,到我們詢問再用這樣的態度😓。 到今天我們想打去問一下,明天點餐可不可以先預付款,明天去取餐,結果在營業時間打了十多次電話,不但沒有人聽,在後面幾次還被掛電話,然後店員還打電話來罵人🤬,意思是說我們玩電話,打去但不

到今天我們想打去問一下,明天點餐可不可以先預付款,明天去取餐,結果在營業時間打了十多次電話,不但沒有人聽,在後面幾次還被掛電話,然後店員還打電話來罵人🤬,意思是說我們玩電話,打去但不出聲,我在公司打電話過去是開speaker,一直一直響,不聽,再打就是掛電話,同事說是不是公司電話不聽,就改用手機,情況也一樣,既然有蕯莉亞餐廳的員工有這樣的態度,真的很生氣。

一直都很喜歡這餐廳,價格平、食物質素也不錯,其他分店態度也沒有(沙田石門站)這家誇張。

*想受氣就去石門分店吃東西*
2018-06-25
45 分钟 (外卖自取)
午餐
2018-06-05 571 浏览
石門一向係美食沙漠,依家餐廳越開越多,而呢間新開嘅薩利亞當然吸引咗唔少人包括學生嘅人去食。但就好多人,等廿幾張枱係基本,大約半個鐘內就入座。雖然多人但食物上得都算快。-下午茶好抵食,野菌忌廉意大利粉($38)配飲品餐,忌廉汁濃而多,加上面灑了芝士粉令意粉更香。-芝士焗薯角($17)芝士份量超多但唔漏,好抵食!咁嘅價錢有咁嘅質素同質量真係好少有!-辣味雞翼($17)四隻雞翼係必嗌!一個人食四隻完全冇問題,好惹味好好食。
芝士焗薯角($17)

辣味雞翼($17)四隻
雞翼係必嗌!一個人食四隻完全冇問題,好惹味好好食。
2018-06-03 505 浏览
每次去薩莉亞都會叫好多野食不過今日兩個人又好似真係食得太多 如果多幾個人食 就可以再叫啦!!!可惜次次等位都要等好耐間鋪再大啲咁就好啦 雞球就一般啦 試完下次可以唔洗再叫青口都可以再叫!蒜汁燒魷魚好食呢!!
2018-06-02 335 浏览
今日食完後出去收銀處排隊埋單,突然有人打尖。收銀員完全見到。但收銀員不但沒有阻止,還幫佢收錢先。服務之差,如此可見!雖然食物ok, 價錢合理。但下次真係會諗一諗先決定會否光顧。
2018-05-30 432 浏览
每次經過薩莉亞門口都係好多人,今日專登lunch time前黎到,成功入座石門呢區就算茶仔都無見過30幾蚊一個set!價錢真係好抵,唔怪得長期人氣。2人份量,我叫左一個意粉餐,黑松露野菌忌廉意大利粉,配上粟米湯和沙拉,味道全部都不錯,三十多元的價錢,連鎖快餐店都無咁好味,而且份量很大,難怪咁受學生歡迎呢!另外,再加了小食辣味雞翼,$32 8隻,$17 4隻,價錢好平, 味道出奇美味,內裡還是juicy!再加了黑椒蜆肉,很香口,$19 不會用海鮮角度好去評分,反正已經很對得起價錢了。本身好想食蒜蓉包,但係當日焗爐壞咗,所以所有包類都暫停供應,唯有下次再試啦食呢度唔可以用意大利菜作評論,大約就係快餐價錢,但食到西餐既味道吧,難怪任何時候都座無虛席。
每次經過薩莉亞門口都係好多人,
今日專登lunch time前黎到,成功入座

石門呢區就算茶仔都無見過30幾蚊一個set!
價錢真係好抵,唔怪得長期人氣。

另外,再加了小食

再加了黑椒蜆肉,很香口,$19 不會用海鮮角度好
去評分,反正已經很對得起價錢了。

食呢度唔可以用意大利菜作評論,
2018-05-10 541 浏览
薩莉亞個大名就聽得多, 但其實今次係我第一次食!樓面面積都幾寬敞,環境衛生。 七點零鐘就已經超多人排隊, 等咗半個鐘終於到我哋喇!一打開個餐牌,個價錢真係嚇咗我一跳!竟然可以咁平!!!茶餐廳都唔得啦!之後就開始完全唔睇價錢,喪叫,真係當自己食緊放題咁。雞翼(total叫左16隻),腸仔,pizza,意大利粉,海鮮湯,餐牌上面有既食物我地都差不多叫哂!價錢雖然平但係味道一啲都唔差, 最正就係個雞翼,少少辣,食完又想再食

2018-03-22 2760 浏览
大前日(19-3-2018 Mon)冇飯帶,就約女同事CY,ZC出街食飯,之後另外兩個同事事都一齊o黎,CY推介呢間又平又好食,不過要等好耐,等o左36分鐘,終於有枱,由於都肚餓,所以5個人坐4人枱加張凳都要.我o地叫o左5個餐加小食,o個5個餐係$36.00o既1號肉醬多利亞,全部都係$38.00o既4,6-8號o既煙肉菠蘿薄餅,邦哥尼意大利粉,野菌忌廉意大利粉同墨魚汁意大利飯.小食就有$32.00 8隻o既辣味雞翼,$19.00o既香蒜辣汁野菌西蘭花,$17.00o既意式菠菜伴煙肉同$19.00o既香脆芝士三文魚塊.等o左8分鐘,o野食陸續送上.香蒜辣汁野菌西蘭花,意式菠菜伴煙肉,煙肉菠蘿薄餅正常冇問題.味道: 3分辣味雞翼大大隻,顏色靚,外脆內裡juicy,味道果然係辣,我只可以食一隻.味道: 4分邦哥尼意大利粉呢個都係辣,意粉口感o岩o岩好,蜆肉有沙.味道: 4分野菌忌廉意大利粉正常冇問題,不過份量好似少o左啲.味道: 3分墨魚汁意大利飯墨魚汁味道好濃,覺得有少少鯹.味道: 2.8分肉醬多利亞CY以為係pizza,原來係飯,呢個都正常冇問題.味道: 3分香脆芝士三文魚塊外層都算

等o左8分鐘,o野食陸續送上.

香蒜辣汁野菌西蘭花,意式菠菜伴煙肉,
上: 香蒜辣汁野菌西蘭花,下: 意式菠菜伴煙肉
煙肉菠蘿薄餅
煙肉菠蘿薄餅

正常冇問題.

大大隻,顏色靚,
辣味雞翼
外脆內裡juicy,味道果然係辣,我只可以食一隻.
味道: 4分

邦哥尼意大利粉
呢個都係辣,意粉口感o岩o岩好,蜆肉有沙.
味道: 4分

野菌忌廉意大利粉
正常冇問題,不過份量好似少o左啲.
味道: 3分
上:野菌忌廉意大利粉, 下: 邦哥尼意大利粉

墨魚汁意大利飯
墨魚汁意大利飯

墨魚汁味道好濃,覺得有少少鯹.
味道: 2.8分

肉醬多利亞
肉醬多利亞
CY以為係pizza,原來係飯,呢個都正常冇問題.

香脆芝士三文魚塊
香脆芝士三文魚塊

外層都算脆,內裡除o左三文魚外,都有啲青瓜,口感鬆軟,中間o既芝士醬有啲稀,而且味道似千島醬,OK o既.
味道: 2.9分

任飲o既飲品種類算多,我就飲汽水,ZC有斟熱朱古力飲,我問佢覺得好唔好飲?佢答麻麻,好淡.

質素唔係話好好食,但咁o既價錢o黎講已經係唔錯.
2018-03-19
  • 邦哥尼意大利粉