招聘中
时薪
最高可达 $21,500
最高可达 $23,500
月薪
更多好工 (5)
中午去了此店食午餐,等了十五分鐘。我是此店的常客,但開始發覺食物份量愈來愈少,今次叫了蕃茄煙肉意粉和海草細切沙律,加一個海草。意粉份量比前少了,意粉放凉了很快變硬,煙肉得幾塊,味道只得咸味,蕃茄味比前淡了佷多,幾年前食濃很多的,我自己再加了三包茄汁撈來食先至有味道。海草沙律生菜份量少了,又比上一次食差了,不夠爽脆,海草又少了,放了一陣食,生菜開始出水,食到最尾成碗底都係水,感覺很差。此店雖然價錢比其他店平,但食物愈來愈缩水又求其了,可能人客愈來愈多,應接不睱。

2014-07-05
2014-04-08 628 浏览
日本薩莉亞於近年打入香港市場,以平價的意大利美食攻佔街坊市場,有意大利粉,PIZZA等食物。平價的食物吸引到不少的街坊學生捧場,但其實食物的質素確實麻麻,不過如果想求其搵野食,純粹想食飽個肚的話,都可以一試既。每次都有很多人在等候位置,原因無他,因為食物確實好平,充分利用店舖位置劃分多個不同的座位,盡量可以容納更多顧客。不過為了容納更多顧客,所以枱與枱的位置都較近,很容易聽到旁邊人說話,私隱度也較低。而綠色的梳化和木製的枱桌加上光猛的燈光,但可惜傢俬都較殘舊,走的路線較適合平民價的意大利菜,更令人想這是不是一間很舊的餐廳。桌上旁邊有一個抽屜,可放餐單,當顧客吃飽後仍想再點食物,可以直接拿出餐單看看,不需令侍應走來走去。選好菜式後,可以按按方邊的鈴鐘通知侍應,他們就會過來落單。$8 可以任意添飲飲品。落單後可以出去拎飲品。我就跟朋友SHARE飲品。蒜香法包($8):咬下去內層很鬆軟,有很香的蒜蓉味,熱辣辣!好好食!而且價錢便宜,抵食!6是要湊熱吃,因為冷掉後的麵包會變得較硬。意式黑椒汁牛扒($42):想給大家看看餐單上的圖,搞笑的是他真實SIZE比圖片的完全是細一倍,超少的粟米,縮水的牛
選好菜式後,可以按按方邊的鈴鐘通知侍應,他們就會過來落單。
意式黑椒汁牛扒($42):想給大家看看餐單上的圖,搞笑的是他真實SIZE比圖片的完全是細一倍,超少的粟米,縮水的牛扒和薯條,在這個大鐵板上顯得貨不對辦的情況十分嚴重呢!果然信不過圖片!
不過牛扒食落去十分腍,沒有筋和骨,所以都幾OK啦!但不厚身,又不大塊,所以一來到時都O晒咀了!印象已經大減了!
蒜汁燒魷魚($23):左邊的為蒜汁,大件的魷魚十分推介大家一試!在薩莉亞中算是必食一菜了,整條魷魚再加上魷魚鬚,我習慣把整條魷魚切開一片片,方便吃用。加上蒜汁特別好食!而且用鐵盤盛著,不過熱力也很快消失,所以也要湊早吃啊!
邦哥尼意大利粉($27):簡單來說,是蜆肉蕃茄意粉,沒有太多味道,總算是不過不失,菜料都幾多,不是只有一兩隻蜆肉,不過蕃茄好酸,因為煮過所以不太爽口,而意粉也沒有蕃茄味道,似是把蜆肉,蕃茄,意粉分開煮,然後盛上同一個碟上。
其實價錢真的很便宜,比起外面的餐廳一個午飯已經要$40 多了,但薩莉亞的意粉都只需$20多,若求其想填飽個肚絕對是薩莉亞的天地,但要追求高質素的話,就直接可以跳過薩莉亞了!
2014-03-22
等候时间
10 分钟 (堂食)
2013-10-08 467 浏览
同朋友一齊返黎我地長大o既慈雲山~慈中真係變化不少,雖然乾淨左好多,但係就冇左好多學生時代o既小店,領匯嘛...上一次成班人返到黎想食呢間,超多人等位,可能weekend吧~今次weekday又夠早,所以唔洗等就入左去.餐廳本身會俾杯水你,但加多$12就可以出去任飲,梗係整返杯自製聯合國嘆下先!湯算係細碗,再叫多份蒜蓉包一人一塊,爽爆~上菜速度好快,不過枱面就似乎唔多夠位擺野喇pizza又係細細份,每件三四啖就食哂;又唔好以為佢咁細件會少料,睇相就知~朋友俾哂d菠蘿我,我就俾哂d煙肉佢XDD意大利雲吞一向都係我至愛,都幾多芝士,兩啖食一件!前面幾樣都係飽肚野,但我地兩個女仔竟然仲食得落個飯,因為呢度全部野食都細細份,叫多d都唔怕海鮮飯都係足料野,唔會求其俾d蟹柳敷衍了事雖然第一次黎,但係絕對可以encore,難怪無論邊間分店都大排長龍啦另外餐廳唔收加一,更加覺得抵食~
周打湯&粟米湯
蒜蓉包&煙肉菠蘿pizza
朋友俾哂d菠蘿我,我就俾哂d煙肉佢XDD
肉醬焗雲吞
意大利雲吞一向都係我至愛,都幾多芝士,兩啖食一件!
海鮮焗飯

海鮮飯都係足料野,唔會求其俾d蟹柳敷衍了事
另外餐廳唔收加一,更加覺得抵食~
题外话/补充资料: 枱面有鐘仔用黎呼叫侍應,係咁揮手真係未必有人理你架!留意埋單要自己拎出去counter呀~
2013-07-04
$68.5 (晚餐)
蒜蓉包&煙肉菠蘿pizza
肉醬焗雲吞
海鮮焗飯
2013-09-08 328 浏览
曾幾何時,此店還是荃灣店單獨一間默默經營著,想不到事隔幾年已經發展到港九新界也有分店。想到成功原因其實就是平靚正,完全符合了學生和平民的需求。 是否平就冇好野?當然不是這店煮得雖不算完美但完全合格。也因此長做長有。太耐冇食終於心癮又發作,今次算了慈雲山店皆因此乃最近的店,可能星期一關係因此到了晚飯時間還是很多空位。 入內看到一群群的人,學生群又有,一家大細又有,情侶就當然少不了。由於人少就不叫太多,基本上想大包圍每樣都試所以每類都叫了些。什菜湯: 料多味夠但可惜份量非常少......基本上比一罐罐頭湯份量還少,可能$9關係芝士煙肉薯角:雖不是貴價物卻做到好味,坐靠芝士帶出的黏性和香味襯托出薯味而當然煙肉就帶出鹹味青醬煙肉意粉:雖不知什麼是青醬但的確幾香幾好味一d都唔難入口海鮮pizza:帶點失色的pizza 不是配料的問題,而是餅底竟然一d都唔香脆甜蝦沙拉:賣相絕對高分但甜蝦肉雪死不新鮮,車哩茄跟菜完全一樣,茄的色雪死菜就好大陣雪味忌廉蘑姑意大利飯:不像正宗意大利飯硬,非常軟但芝士忌廉香滑,蘑姑就明顯的罐頭貨沒什味道追求正宗的想必不會選這,但現在物價高企實在對我這種平民沒可能負擔餐餐大

什菜湯
芝士煙肉薯角
青醬煙肉意粉
海鮮pizza
甜蝦沙拉
忌廉蘑姑意大利飯

追求正宗的想必不會選這,但現在物價高企實在對我這種平民沒可能負擔餐餐大魚大肉,所以選這裡對我來講是明智的,而且比起價錢絕對是平靚正之選。
2013-09-02
芝士煙肉薯角
青醬煙肉意粉
忌廉蘑姑意大利飯
2013-06-07 285 浏览
在Saizeriya食野真係好低,我每次都係同朋友來,因為大家都可以負擔得起,加上又啱我呢d鐘意食西餐的人,而且叫個待應又唔駛左叫右叫,只需要按桌上的按鈕就會有人來了。講真,個d蒜蓉包真係好食多不得了,我同我朋友次次來都必定叫的食物,而且個粟米忌廉湯都係我的致愛的。今次我地大家叫咗個pizza、意粉、同漢堡扒,我個漢堡扒都唔錯,有粟米、太陽蛋、薯條同雞翼做配料,栗米同雞翼都幾好食,薯條就普通,同埋太陽蛋有d熟,我比較仲意食生的,我朋友的意粉都唔錯。整體來講,我係滿意的,每碟食物的上桌速度都幾快,我地每食完一碟野都接著來第二碟,餐廳氣氛都唔錯,人流都多,買單又快,我會一直支持的!

2013-06-07
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
用餐优惠
其他
2013-03-20 347 浏览
康樂及文化事務署轄下都有幾多特色嘅公園,小弟所住嘅美孚,附近嘅荔枝角公園內就有個「嶺南之風」,古雅盎然;早前同細胞小組去過上環嘅中山紀念公園,大大幅草地,悠然開朗;今回則嚟咗黃大仙山上嘅蒲崗村道公園,特點喺有個頗大嘅單車公園,細路仔可以晌單車場兜吓圈,大人就可以晌架空單車徑度踩,各得其所,唔使入到新界咁遠,都喺多得住晌同區老友Chris引路,先知九龍有此「景點」。一大班人玩完就梗喺要搵食,由公園行無耐,10-15分鐘左右,就去到慈雲山中心,嗰度大把選擇。有茶記、西餐廳、日本嘢、快餐店、潮州鹵水、中菜、越式湯粉……等等,老友Chris推介嚟薩莉亞食意大利嘢,因為平靚正!薩莉亞意式餐廳個名都聽過,依間日本過江龍晌香港依家都有成9間店,小弟經常出沒嘅荃灣區都有,只喺唔多就腳一直無試過,既然今晚Chris兄介紹,當然不假思索就喺食佢啦,最鍾意有人提議食乜,去邊度食,唔使小弟絞盡腦汁。好彩Chris兄派個仔一早去輪籌,我哋去到門口,真喺盛況空前,「薩」得盛起,排隊等位者眾,我哋又一行大人細路成11個咁多。最後,店員問我哋前後兩張6人卡位得唔得,有得坐,當然梗得啦,唔使啲細路仔呆企。由於晌門口戙咗

,「薩」得盛起,排隊等位者眾,我哋又一行大人細路成11個咁多。最後,店員問我哋前後兩張6人卡位得唔得,有得坐,當然梗得啦,唔使啲細路仔呆企。由於晌門口戙咗個全頁餐牌,分為沙律、湯、前菜、比薩、焗飯通粉、意大行粉、扒類、甜品等8大類,趁等位之時已可以盤算想食乜,此外依度話晒Chris兄主場,佢成日一家落嚟食,滿口都喺推介菜式,所以今晚依餐真喺唔使點諗,非常多謝佢呀
店內無乜意式裝修,甚至可以講話只喺一啲基本裝修,一切從簡,簡單得天花都只喺裝啲小吊燈,普通嘅木枱加藤椅,感覺有少少快餐店嘅格局。從簡不單止室內環境,餐具一早放晌枱上,全自助。但服務算唔錯,上菜夠快,收拾夠密,侍應唔多,但真喺勤快
蒜汁燒魷魚 $23(前菜)
喺較新嘅出品,原隻魷魚以鐵板形式上枱,配以自家製蒜汁,魷魚有少許韌,但都尚算OK,蒜汁做得頗惹味。
意式菠菜伴煙肉 $17(前菜)
意國嘅家常菜式,講真賣相其實有啲「肉酸」,不過味道唔錯,菠菜中帶點煙肉鹹香,仲註明用上特級初榨橄欖油,算喺咁啦。
芝士焗薯角 $17(前菜)

又有煙肉,薩莉亞啲菜式幾鍾意用煙肉,還好嘅喺佢哋用嘅煙肉唔算肥,肉多過膏。依個芝士焗薯角查實幾好食,連皮嘅薯角被白汁芝士包圍住,一啖過薯角、煙肉、芝士,香濃滋味,賣$17咋,非常抵試!
煙肉菠蘿比薩 $29
廿幾蚊個薄餅,去超市買個雪藏貨都唔得呀!但薩莉亞嘅吸引力就喺在於價錢,佢嘅薄餅件頭喺8吋批,比必勝客啲細批大少少。雖然個批底好一般,薄又未至於餅乾批底咁脆,厚又無話好似厚批咁麵包感,介乎兩者之間啦,但喺落料無將貨就價,煙肉菠蘿鋪滿批面,蕃茄醬、巴馬臣芝士不缺,整之豐富。
地中海海鮮比薩 $35
薄餅類一共有7款,零售價$29-$35,見咁平就試埋佢最貴嘅地中海海鮮比薩。雖然賣相唔太靚,但同樣落足料無欺場,海鮮料包括蝦肉、魷魚、煙三文,加埋濃濃芝士香,就算蝦肉魷魚唔喺咩新鮮貨色,都只喺$35就有依份享受,性格比依然算高啦。
肉醬焗長通粉 $27

「肉醬焗」喺一款經典而簡單嘅意菜菜式,濃濃嘅肉醬芝士頗香,長通粉亦有咬口,薩莉亞依個肉醬焗長通粉做得不俗。
墨魚汁意大利粉 $29
一客墨魚汁意大利粉份量唔少,烏卒卒嘅墨汁麵似模似樣,內裡仲有好多魷魚圈、魷魚鬚,撒埋一把香草上面。雖則墨汁味唔喺超濃郁,不過,啲意粉做到煙韌有咬口,整體可算不過不失。
甜蝦多利亞 $27

跟上面個芝士焗薯角差唔多,只喺薯角變蝦仁,煙肉被篩走,加個飯底,就成為白汁芝士甜蝦焗飯。個白汁芝士焗得帶些微焦香,又撤啲芝士粉增強芝士香味,撈飯好正,果然喺簡單好味嘅組合。
野菌忌廉意大利飯 $27

全店唯一一款意大利飯,對此飯抱有期望,但亦喺今晚較為失望嘅一款主菜式。雖然話配黃薑飯,較健康,但飯粒太濕漉又無咬口,口感似湯飯,再者野菌香味亦稍為弱,所以未達期望中嘅效果。
除食嘢底,飲嘢喪抵,自助飲品吧,大人收$12/位,3-12歲小朋友只收$8/位
,有百事可樂、七喜、橙汁、雀巢檸茶、咖啡、紅茶、美祿,無限添飲,晌餐廳飲一杯都唔止依個價啦。唔飲嘢咁又點,冷熱水都喺晌自助飲品吧度自取,而埋單時侍應會問你有幾多人享用咗「自助飲品吧」,完全講過信字
,平成咁我估你都唔好意思仲要報細數呃人啩?

雖然碟頭份量細,但個售價咁平,叫多幾款都唔覺大問題,仲可以試多啲嘢添!總之啲細路食得開心,我哋班大人又試得過癮,成件事就喺咁簡單!題外話,睇完上面啲相,唔知大家有無留意,餐牌中嘅相所用嘅器皿,跟實際出菜時嘅器皿喺一式一樣,咁多款菜式都全中
,相信喺晌管理中嘅要求,你話如果連賣相都做到一模一樣,感覺喺變得何其有趣呢

• 芝士焗薯角
  • 甜蝦多利亞
2013-01-18 139 浏览
鈴鈴....鈴鈴....這個是以客人為設的平安鐘, 需要任何服務按一下在桌子旁的響鈴就可以了, 不用大叫侍應.這次竟然是老公的提議. 其實住了這區都一段時間, 但絕少到附近搵食. 可能是居民太多太多. 試過幾次上到慈云山中心, 居民多得不想再去. 我們就決定如果客人太多, 就下次再試. 點知下午約12時30分, 客人不算多, 等20分中就可以進去.店子我在日本時已經吃過幾次, 原因是價廉物美, 也不用加一. 店子在大商場不難發現, 因為範圍好大, 從不滿座. 坐位也很寬, 大多一家人幫襯. 說到意式, 很多人會跟比薩畫上等於. 但其實此店最好吃的不是比薩, 而是芝士焗物類(飯, 通粉), 還有pasta.在香港, 我是第一次吃.餐牌有幾本, 種類好多, 價錢平到你唔信, 現在還有$30的意粉???最後太興奮, 忘了我所說的焗物類...唯有等下次. 車打海鮮湯跟照片中差不多, 收貨.味道一般, 勝在抵吃, 才$9??料沒太多, 但都吃得出有魚, 有魷魚.湯不滑, 粉多. 蒜蓉法包太抵$8不得不吃.兩片裝, 法包不鬆軟, 但蒜蓉味香, 沒有偷工減料. 辣味雞翼分4件裝$16, 或8件裝$3

在香港, 我是第一次吃.
最後太興奮, 忘了我所說的焗物類...
唯有等下次.
車打海鮮湯
跟照片中差不多, 收貨.
味道一般, 勝在抵吃, 才$9??
料沒太多, 但都吃得出有魚, 有魷魚.
湯不滑, 粉多.
蒜蓉法包
太抵$8不得不吃.
兩片裝, 法包不鬆軟, 但蒜蓉味香, 沒有偷工減料.
辣味雞翼
分4件裝$16, 或8件裝$30. 叫4件時覺得好抵, 但計起來其實也不是便宜.
雞翼細小, 不太辣, 小朋友都可以食.
但這個辣味不香, 似辣油.
水牛芝士比薩
老公問"那不是只有芝士的比薩嗎?"
對, 這個比薩只有芝士.
因為是推介, 想試一次. 芝士拉起有絲就已很吸引.
薄片比薩是餅乾, 上面有兩,三種的芝士餡, 但芝士仍不夠香噴噴.
我們再加芝士粉
但居然芝士粉都沒有味~....
邦哥尼意大利粉
這個好好味.
一個平凡的茄汁意粉, 有蜆肉配襯.
意粉硬度剛好, 份量也很多. 汁料有一粒粒蕃茄呢.

加$12汽水任飲, 如不需要, 也可以自己取水.

以2人不用花$100是很划算, 但這個只是午餐好像跟pizza hut差不多.

但我還會再來, 試試新口味!
题外话/补充资料: 此店沒有加一服務費, 令食客吃得更放心!
2013-01-13
等候时间
20 分钟 (堂食)
$44.5 (午餐)
放工陪男友到慈雲山做探訪,一定要帶他來這店吃pizza。我們點了水牛芝士pizza、煙肉青醬意粉和鐡板雞球。Pizza唔夠熱同脆,好明顯焗嘅火喉掌握得唔好,失望!幸好芝士落得夠多,味道不錯。煙肉青醬意粉青醬是新菜式,青醬的味道令我喜出望外,有很重的忌廉和洋蔥味,而且意粉彈牙。雞球只有五小塊,勝在夠嫩滑,點雞球的汁亦調較得很好,是淡淡的千島醬味。匆匆的一頓晚飯已經好滿足,不過如果pizza焗好一點就好了。

2012-11-13
  • 煙肉青醬意粉
2012-10-27 91 浏览
一家日資家庭式意大利風味餐廳以廉價日式風味意大利菜作招來用料普遍使用日本食材近年建立多家香港分店午飯及晚飯時間基本上一定爆滿,人數多要有一定心理準備等候需時普遍要半小時左右沒耐性的可以晚飯九時左右入座﹣色 ﹣7分香 ﹣8分味 ﹣8分 ﹣湯料多, 有薯仔,紅蘿蔔等蔬菜,還有蜆肉 ﹣杰身,奶味及忌廉味香濃 ﹣經常溫度不足,份量亦很飄忽 ﹣色 ﹣8分香 ﹣8分味 ﹣8分 ﹣醃料味香濃且入味,味道近似於pizza hut的出品 ﹣新鮮熱辣,食物溫度是很重要的 ﹣油較多,應先吸點油﹣色 ﹣6分香 ﹣8分味 ﹣8分 ﹣青醬(羅勒香草汁)配以忌廉汁,香氣撲鼻 ﹣日本煙肉,用料高級,比起一般茶餐廳或金妹牌煙肉質素要高得多 ﹣不是人人都能接濃烈青醬味道﹣色 ﹣8分香 ﹣9分味 ﹣8分 ﹣菠菜雖攪碎,仍保留菠菜口感及食味 ﹣煙肉同為日本級別 ﹣蒜頭焗至極唸,用叉一壓即成蓉,配合輕度辣味,既香且開胃 ﹣出品質素同樣飄忽,不時會出現多油情況﹣色 ﹣8分香 ﹣8分味 ﹣8分 ﹣新鮮香脆,新鮮乃pizza成功的第一步 ﹣蕃茄醬味突出,有意式風味 ﹣mozzarella及水牛芝士份量充足結論: ﹣飲品為自助形式,一
一家日資家庭式意大利風味餐廳
沒耐性的可以晚飯九時左右入座

周打蜆湯
色 ﹣7分
味 ﹣8分

﹣湯料多, 有薯仔,紅蘿蔔等蔬菜,還有蜆肉
﹣杰身,奶味及忌廉味香濃
﹣經常溫度不足,份量亦很飄忽

雞翼
味 ﹣8分

﹣醃料味香濃且入味,味道近似於pizza hut的出品
﹣新鮮熱辣,食物溫度是很重要的
﹣油較多,應先吸點油

香草煙肉忌廉意粉
色 ﹣6分
味 ﹣8分

﹣青醬(羅勒香草汁)配以忌廉汁,香氣撲鼻
﹣不是人人都能接濃烈青醬味道

香蒜菠菜煙肉意粉
香 ﹣9分
味 ﹣8分

﹣菠菜雖攪碎,仍保留菠菜口感及食味
﹣煙肉同為日本級別
﹣蒜頭焗至極唸,用叉一壓即成蓉,配合輕度辣味,既香且開胃
﹣出品質素同樣飄忽,不時會出現多油情況

味 ﹣8分

﹣新鮮香脆,新鮮乃pizza成功的第一步
﹣蕃茄醬味突出,有意式風味
﹣mozzarella及水牛芝士份量充足

結論:
﹣飲品為自助形式,一個價錢想飲多少就有多少
﹣價錢平得難以想像,意粉pizza只售廿多元,小食不只不過要廿元左右
﹣用料及煮法催向日本風,食味及用料同樣講究
﹣不用舉手等侍應,每張枱上均有一個電鐘以作召喚侍應之用
﹣等位需時,最好能安排非煩忙時間
﹣質素飄忽,份量、溫度、油量均非常不穩
﹣沒有服務員為你服務,由水、飲品、茄汁到其他調味料均為自助形式
等候时间
10 分钟 (堂食)
周打蜆湯
雞翼
香草煙肉忌廉意粉
香蒜菠菜煙肉意粉
  • 周打海鮮湯
2012-10-07 71 浏览
三個女仔食, 叫了墨魚汁意大利粉, 北海甜蝦沙律, 雞肉焗飯, 水牛芝士pizza, 地中海海鮮焗飯, 另外偷雞只叫了兩個人的飲品費, 都只是$158, saizeriya的好處是份量較少, 可以多叫幾樣食物,但如果是胃口少的女生, 叫四樣食物也是十分足夠.但海鮮焗飯卻略嫌濕了點, 有黏口的感覺. 飲品也是自助形式, 可以自由添飲, 不論冷熱飲都一應俱全.慈雲山分店的店鋪寛敞, 跟朋友相聚談心, 也不怕其他人偷聽到.

但海鮮焗飯卻略嫌濕了點, 有黏口的感覺.

飲品也是自助形式, 可以自由添飲, 不論冷熱飲都一應俱全.

2012-09-18
  • 雞肉焗飯
  • 水牛芝士pizza
  • 墨魚汁意大利粉
2012-07-21 59 浏览
一行五人上左來食飯由於時間尚早所以不用等位但服務員就很多但問題不是位位服務員也有個個落單器所以叫了他們他們也叫我們按鈴我認為這有點扣分我們叫了4款小食,1款飯,3款意粉及一個pizza其中一款是螺肉但這款沒有影相其實只是平時在日本料理食到的螺肉所以沒有很特別仲有就是蛤肉只有咸的味道Only我並不是太喜歡之後仲叫了8串串燒成(豬肉)這個是新產品我覺得味道也不錯我最喜歡吃的還是蒜蓉田螺超好味的可能我喜歡吃蒜的關係這是一個海鮮焗飯算是滿多海鮮可以再叫辣汁煙肉長通粉這是我的弟弟叫的所以我沒有吃到但聽弟弟說也滿好味我吃的是芝士肉醬焗長通粉每次我也是叫這個很濃的芝士哦勁好味不二之選我不記得這個是什麼名只知有很多海鮮但媽媽還是喜歡海鮮焗飯多些最後還叫了火腿菠蘿Pizza很多料呢但真是很美味我們每人也吃到很飽而且非常便宜抗通帳的好地方一家人去是一個不錯選擇
一行五人上左來食飯

所以沒有很特別

仲有就是蛤肉
只有咸的味道Only

我並不是太喜歡

之後仲叫了8串串燒成(豬肉)
這個是新產品

2012-07-20
  • 芝士肉醬焗長通粉
  • 蒜蓉田螺
2012-05-04 95 浏览
又來到我們最愛的『平價飯堂』 哈哈~~這次點了兩款沒有吃過的菜式試試看第一款《卡邦尼雜菌燴飯》濃濃的卡邦尼汁 有濃濃的芝士和奶油香配上雜菌 淡淡又濃濃的醬汁包住每顆飯粒不會很乾 濕濕滑滑的口感真的不錯第二款《鐵板羊扒》兩件小小的羊架 聞起來很香 可是…..吃起來味道很”SO” 肉質很熟 而且好多油喔 不好吃!!整體上是可以接受的 但最可惡的是… 第二天起來就開始肚子痛 = = 我們兩人都肚瀉了 真的不知道是那個菜式出了味道 /____\最近應該也暫時不敢也去吃了吧……
又來到我們最愛的『平價飯堂』 哈哈~~
這次點了兩款沒有吃過的菜式試試看

第一款《卡邦尼雜菌燴飯》
濃濃的卡邦尼汁 有濃濃的芝士和奶油香
配上雜菌 淡淡又濃濃的醬汁包住每顆飯粒
不會很乾 濕濕滑滑的口感真的不錯
卡邦尼雜菌燴飯
第二款《鐵板羊扒》
兩件小小的羊架 聞起來很香 可是…..
吃起來味道很”SO” 肉質很熟 而且好多油喔 不好吃!!
鐵板羊扒
整體上是可以接受的 但最可惡的是…
第二天起來就開始肚子痛 = = 我們兩人都肚瀉了
真的不知道是那個菜式出了味道 /____\
最近應該也暫時不敢也去吃了吧……
卡邦尼雜菌燴飯
鐵板羊扒
2012-05-01 52 浏览
份量少左d..不過都ok既煙三文魚..哇..乾到爆裂..我見隔離台都唔係乾既超愛呢個!d蒜蓉好多岩晒我!!餅底做得唔錯!芝士好好味+12任飲好好玩..可以咩都飲下
2012-03-05
正..勁愛蒜
水牛芝士pizza
2012-04-08 36 浏览
呢間成日行過都好多人~但始終未入去食過~今晚就入去試下啦首先來過前菜下次必定再點之首選同pizzahut的差不多味道周打魚湯不是茶餐的忌廉湯~讚蜆肉新鮮~味道平平意大利飯~不過不失意大利芝士餅~ok喎沙律真的太正了~追加北海甜蝦沙律呢餐真係超值~免加一~可能會成為我的食堂吧下次要試~墨魚汁麵及他們的pizza
呢間成日行過都好多人~但始終未入去食過~今晚就入去試下啦

蔬菜湯&周打魚湯
甜品不可以貌相~味道不錯
北海甜蝦沙律
2012-04-05 36 浏览
這已是我第二次來啦!我們這次有午餐的餐牌但我和媽媽沒有選擇我們叫了一個飯一個長通粉及兩個小食我叫的是焗肉醬長通粉它非常濃的芝士味我超級喜愛食芝士所以認為很好味媽媽要的是焗海鮮飯它有很多海鮮而且有番茄味非常開胃在小食方面個青口也很特別如果是蠔媽媽更喜歡呢最後就是這個了它也很好味呢下次要試其他食物
這已是我第二次來啦!
我們這次有午餐的餐牌

但我和媽媽沒有選擇