2023-05-28 364 浏览
每次送餐時間大概都係20分鐘 所以我通常都會起身就叫定☺️梳洗完就啱啱好有得食仲可以預訂送餐💁🏻‍♀️懶人之選!今次用PHD手機Apps叫左超值2人餐 原價$210 (PHD Apps有張滿$120享有8折優惠卷+alipay coupon -$5 = $163 )-PHD真多寶-芝心普通批 x 1-脆香雞(2件) x 1-忌廉雞蓉粟米湯 x 1-凍鮮檸檬紅茶 x 1+日式芝士撻 (1件) x 1佢同Pizza Hut對比🆚可能因為PHD係手拉薄餅 食落口唔會太乾 比較鬆軟 有少少似麵包嘅質感重點推薦佢個炸雞🍗超級juicy💦另一個我經常order 就係芝心批係爆多芝士🧀如果唔係真係芝士愛好者,應該會滯到傻🫢但Pizzahut就相對多選擇啲,成日有新口味☺️周圍都有門市
每次送餐時間大概都係20分鐘
所以我通常都會起身就叫定☺️
梳洗完就啱啱好有得食
仲可以預訂送餐💁🏻‍♀️懶人之選!

今次用PHD手機Apps叫左

可能因為PHD係手拉薄餅 食落口唔會太乾
比較鬆軟 有少少似麵包嘅質感

重點推薦佢個炸雞🍗超級juicy💦

另一個我經常order 就係芝心批
係爆多芝士🧀如果唔係真係芝士愛好者,應該會滯到傻🫢

但Pizzahut就相對多選擇啲,成日有新口味☺️
周圍都有門市
二人套餐

2023-05-24
20 分钟 (外卖送餐)
用餐优惠
優惠券
二人套餐
2021-05-07 617 浏览
因為天文台指出未來兩小時會落大雨,下班後立刻趕回屋邨附近的商場買晚餐!由於商場選擇不太多,最後選擇了PHD!一個千島海鮮迷你批配上忌廉湯$50,可能比較人多叫外賣所以都等了二十分鐘。回家路程只需五分鐘,所以打開pizza仍是熱熱的!雖然是迷你批但配料充足而且口感不俗,而忌廉湯味道濃郁!這樣一人前的外賣晚餐是抵吃的!不過如果胃子較大的就可能不夠飽!每逢星期二兩個人其實可選擇點優惠的大批$78再配上意粉$24.5,這樣便夠飽又化算了!
外卖自取
2018-10-01 1530 浏览
唔想落街又見到網上外賣平台有得叫phd外賣,, phd之前堂食好好味又扺食 咪就決定叫phd la,, 之前用網上外賣平台都好準時,, 今次好遲,, 都遲咗差唔多半個鐘,, 有d炸物都淋哂嗌咗3樣嘢千島海鮮pie,, 加芝士邊,, 正 芝士邊軟綿綿,, 送到嚟好彩仲溫溫地,, 如果完全凍就真係喊出嚟,,,小食拼盤就無咁好彩.. d薯角出哂油.. 一d都唔好味... 雞翼凍哂硬咗痴住埋張牛油紙... 芝士卷因為凍咗 芝士唔綿.. 好似食粉咁... 雞粒... 算la.... 凍埋....個山賊汁(牛肉汁)香脆炸蝦日式章魚飯,, 凍哂 d飯硬哂味道... 好咸好咸,, 一定要撈飯食 唔係食唔到,, 但係ok ge今日又無落雨.. 送餐遲咁多.. d嘢凍哂又無咁好味,, 其實有d失望。

嗌咗3樣嘢

千島夏威夷

小食拼盤

個山賊汁(牛肉汁)香脆炸蝦日式章魚飯,, 凍哂 d飯硬哂

山賊汁(牛肉汁)香脆炸蝦日式章魚飯

外卖送餐
2018-04-14 1277 浏览
放假真係絕多數都係叫PIZZA ,因為實在太懶啦。。。有咩開心得過打個電話等一陣就有野食今次叫個餐都係百幾蚊,有齊PIZZA,湯/汽水/沙律/甜品(可自由配搭),仲有炸雞。平時多數食多寶,今次突然想食辣肉腸,就揀左火熱墨西哥口味,上面有辣肉腸,菠蘿,肉粒等等,幾惹味呀,重點係芝士份量都唔少!PHD既炸雞其實好好食,基本上次次食親,就算放到凍左,個皮都KEEP到脆卜卜,而且肉汁非常多!肉質又滑,所以次次都會叫有炸雞既餐

2016-12-16 1675 浏览
新出既韓式江南烤肉批 呢個餐係貴少少 但物有所值味道相當讚首先批邊係溶岩雙色芝士邊兩款芝士塞滿批邊 每一啖都極香濃極滿足面層亦鋪滿芝士 仲有菠蘿 肉碎 煙肉 青紅椒醬汁係千島醬加江南醬 兩者味道出奇夾可惜批底較濕 唔脆江南醬炸雞 四件都係雞下脾個醬甜甜地好特別好惹味雞脾又脆又多肉汁最後記得買任何餐加1蚊可以換肉醬意粉抵食!
新出既韓式江南烤肉批

最後記得買任何餐加1蚊可以換肉醬意粉
抵食!

外卖自取
2016-12-11 1010 浏览
大少一向都鐘意食pizza, 見咁耐冇叫過,今晚就叫一次啦~ 我地叫過其他幾間,發覺都係呢間好食啲,價錢又實惠啲,今次我地試新嘢~泡菜牛肉pizza酸酸甜甜,有泡菜香味,不過就唔辣,但係1我幾欣賞嗰幾塊青瓜,感覺好清新另外有我地必叫嘅雞翼一來係跟餐,二來佢啲雞翼整得幾好食,唔會熟過頭,入面仲好滑! 不過呢,佢地個送貨時間就差好遠,太肚餓就係屋企食少少零食先啦~嘿嘿

泡菜牛肉pizza

另外有我地必叫嘅雞翼

2016-12-10
外卖送餐
2016-11-20 847 浏览
pizza極多芝士😋😋我一蚊出黎超多芝士痴住,重芝士味,勁好食炸雞,雞肉軟熟😋但唯獨炸皮唔係咁好食薯角冇乜薯仔味,雞粒都唔夠香口又唔夠重雞味另外仲有個蜜糖雞翼,密糖味唔重反而一食落口以為係茄汁味🤔
炸雞,雞肉軟熟😋但唯獨炸皮唔係咁好食
薯角冇乜薯仔味,雞粒都唔夠香口又唔夠重雞味
另外仲有個蜜糖雞翼,密糖味唔重反而一食落口以為係茄汁味🤔
2016-11-20
$88.5 (晚餐)
庆祝纪念
纪念日
2016-10-28 531 浏览
Happy Friday. 係青衣晚餐3人行 決定去PHD,因為可以叫到大批平時收Phd既傳單 又或者經過就多之前從來無幫襯過經過今晚 我諗 我可能返唔到轉頭.....我既意思係 下次想食個pizza快餐 我都會prefer Phd7點半左右到 無乜人 可以揀位叫了PHD 珍寶大批 好足料 唔會太寡 又唔會太咸加錢要左芝心批 正 另外叫了小食拼盆 都幾好1.個芝士條睇落無乜特別食落就覺得應該係同個芝心批批邊既芝士同出一轍 但好味在個脆皮有點咸香 點下茄汁 都幾好味 2. 有三隻雞翼,幾juicy.3. 薯角,一般/正常料4. 雞粒,同KF__ 比真係無得輸,起碼粒粒都係肉先啦+8 有兩罐百事 +8 有一件黑椒雞上脾,食落有種似曾相識既味道(唔係KF__呀...),好味,下次無優惠我都會再叫下載個apps即刻送個湯 仲可以儲分添 整體黎講都食得幾開心 價廉物美3個人 都只係用左$189**員工Dickson係收銀落單既崗位做得好好 表達清晰 有耐性 了解客人concern 有好好既服務態度**無論邊個行業/做邊個崗位你有無心做 客人係會感受到
Happy Friday. 係青衣晚餐
3人行 決定去PHD,因為可以叫到大批

平時收Phd既傳單 又或者經過就多
之前從來無幫襯過
經過今晚 我諗 我可能返唔到轉頭.....
我既意思係 下次想食個pizza快餐

唔會太寡 又唔會太咸
加錢要左芝心批 正

另外叫了小食拼盆 都幾好
1.個芝士條睇落無乜特別
2. 有三隻雞翼,幾juicy.
3. 薯角,一般/正常料

無論邊個行業/做邊個崗位
你有無心做 客人係會感受到
  • 黑椒雞上脾
2016-10-20 360 浏览
星期六好少喺屋企食,今日去左食phd~佢依家做緊八週年優惠,8 蚊可以加一隻炸雞上髀 ,好抵食。 只炸雞上髀好好食,熱,脆,入味,食完仲想食多一件添 pizza食嚟食去都係番茄醬同千島醬,難得見到有新口味嘅醬汁,梗係要試下~ 係醬燒汁 ~ 咁一於就一半係平時食開嘅千島海鮮, 一半係新口味啦! 新口味蟹醬燒烤雞,材料有雞肉,牛肉,仲有青瓜,蜜桃,青椒,食落去都幾 match ~~~ 同埋呢隻醬汁唔會酸 ,啱我口味 偶然食下 pizza 炸雞 餐,其實都幾好
星期六好少喺屋企食,今日去左食phd~

千島海鮮拼醬燒烤雞PIZZA
偶然食下 pizza 炸雞 餐,其實都幾好
2016-10-08
千島海鮮拼醬燒烤雞PIZZA
  • fried chicken
2016-10-16 1286 浏览
最近忙著mid term,所以溫書到累的時候,都不想在家煮了。。今天下午的lunch我趕快記到了樓下phd買。。。我貪這裏價錢便宜,飽肚,而且速度很快跟平時一樣我主打也是喜愛吃一人套餐由於我想吃飽一點,所以我選擇選購飯套餐最近PHD 8週年,所以推出了很多買套餐可加配的食物。。。我看到有我最愛的脆香雞。。。只需要加8蚊便可以選購一件,所以我便選了兩件,一共加了16蚊2件雞。。。因為脆香雞原價好像要16元才只得一件,所以這個優惠真的很便宜今天下午等候外賣的人數不算太多,所以我點餐後也只是等了大約十分鐘便可取餐了取到外賣後,我急急腳回家。。。因為聞到炸雞的香味,真的急不及待打開來食la我想買的東西 全部都很新鮮,熱辣辣,香味十足可以看到我有一個焗飯,一碗隨套餐附送的忌廉湯和兩件我再加配的脆香雞白汁芝士雞皇焗飯白汁十分多,足以令我每一啖飯也會食到白汁,所以飯不會很乾。。。除此之外,亦都會看到配料也算多,有粗粗且嫩滑的雞柳,青椒,紅椒等等這就是我最愛的脆香雞了。。。為什麼我會這麼喜愛呢? 原因很簡單。。喜歡吃炸雞的人都知道,吃炸雞其實最緊要的是皮要香脆。。但是內裏的雞都要嫩滑,多汁,不會乾。。
跟平時一樣我主打也是喜愛吃一人套餐
由於我想吃飽一點,所以我選擇選購飯套餐
我想買的東西
全部都很新鮮,熱辣辣,香味十足
芝士白汁雞皇飯
白汁芝士雞皇焗飯
脆香雞
這就是我最愛的脆香雞了。。。為什麼我會這麼喜愛呢? 原因很簡單。。喜歡吃炸雞的人都知道,吃炸雞其實最緊要的是皮要香脆。。但是內裏的雞都要嫩滑,多汁,不會乾。。。如果熱辣辣 即炸,都簡直是吃炸物既首要條件吧

這裏的雞便可以做到了
而且基本上我每一次吃的時候,也完全沒有失望的。。不會有時水準會好,有時水準會變差。。。我暫時從來沒有遇到這個情況
可以清楚看到雞肉是多麼的嫩滑
而且整件雞咬起來的時候,是很林的。。而且雞汁真的是十分多
可以說是如不小心進食時,雞汁真是會是流出來的 。。。而且也有一些調味料在炸雞上,令整件炸雞嘅味道達至更香味四溢

吃完一餐豐富又好味既午餐,充滿力量,又可以繼續溫書了
2016-10-16
10 分钟 (外卖自取)
芝士白汁雞皇飯
脆香雞
2016-09-16 536 浏览
今天下午跟爸爸到了長發食lunch...今日決定食phd..因為爸爸想吃pizza...看到門外的廣告都十分吸引 但我們又得2人 所以不叫正常size的批了之後再看到有1人套餐。。而且款式都十分多又有迷你批餐,意粉,飯 等等十分多不同選擇。。。最後我們決定點了2個1人餐1個是迷你批餐,1個是意粉。。。跟餐可以選湯或汽水。。我們各選了一樣這個pizza...即焗的。。所以十分香。。芝士又多 可拉絲但今日呢個賣相就一般。但味道是可以的 這個意粉我就略嫌一般。。。因為我覺得太酸了因為重手左。。但入面既雞肉就十分嫩滑 而且意粉份量都多的今個lunch..又食到pizza又食得飽飽
之後再看到有1人套餐。。而且款式都十分多
又有迷你批餐,意粉,飯 等等
十分多不同選擇。。。
最後我們決定點了2個1人餐
1個是迷你批餐,1個是意粉。。。
跟餐可以選湯或汽水。。我們各選了一樣
辣肉腸芝士pizza餐
但今日呢個賣相就一般。但味道是可以的
拿破倫雞肉意粉餐
這個意粉我就略嫌一般。。。因為我覺得太酸了
因為重手左。。
但入面既雞肉就十分嫩滑 而且意粉份量都多的
今個lunch..又食到pizza又食得飽飽

2016-09-16
辣肉腸芝士pizza餐
2016-06-28 417 浏览
熱辣辣的芝士薄餅,最適合愛芝人,哈哈。不過對於普通人來說,就略嫌太多芝士,不太食到其他味道。而且餅底太薄,支撐不了整塊薄餅,一拿起時會變曬型。整體味道有7.5/10

整體味道有7.5/10
2016-06-27
2015-08-24 578 浏览
一家人掛住屋企睇電視,睇到過哂煮飯時間,又懶煮既情況下,不如出去食pizza,又快又抵!第一次堂食薄餅博士PHD, 原來係自助形式,方便簡單!叫左個M4套餐,有小食拼盤,千島海鮮普通批,葡汁雞肉焗飯,拿破崙海鮮意粉,汽水三罐,沙律一份,仲加6蚊多一杯豆乳布丁,五個人食,都係251蚊,抵!

等餐中

拿破崙海鮮意粉(左) 葡汁雞肉焗飯(右)

千島海鮮普通批

小食拼盤
2015-08-22
千島海鮮普通批
  • 千島海鮮批
  • 小食拼盤
2015-06-08 425 浏览
大家都知道 香港有好多唔同地方可以食pizza如果講連鎖店 我會提意下phd先係價錢方面 一塊pizza 130左右 但大家可以叫餐 因為會平啲xd 而我去大角咀哩間 重有堂食十分方便 雖然地方不太多 不過就十分足夠味道方面 我鐘意pizza 個底係千島汁 甜甜的 十分開胃 其他配料則無太大分別 材料夠多就好夠 一口咬下去真的十分滿足pizza外邊最考功夫因為食過唔少pizza外邊十分軟 不太好 但phd則做到外脆內軟咬下去 清脆的聲音 但入面則是香軟的面包 正大家可以試試!!!!

而我去大角咀哩間 重有堂食十分方便
雖然地方不太多 不過就十分足夠

咬下去 清脆的聲音 但入面則是香軟的面包 正

大家可以試試!!!!
辣肉雞粒pizza
辣肉雞粒pizza
2015-04-18 401 浏览
今天下午與媽咪來到{PHD}吃個簡單午餐。 先在門口點餐處買兩個套餐, 分別是「滑豆腐雞肉飯(配百事)」和「夏威夷風情薄餅(配百事)」, 各$39, 另外也點了一客「蜜糖雞翼」($58)。 點餐後走進店內找位置。由於餐廳坐位多半是暴露於商場室內, 所以空間感不錯, 而且光線也十分充足, 不過缺點就是吃東西的時候難免會吸引商場內的一些蒼蠅。 這裡的服務是半自助形式的, 刀、叉、匙、紙巾、飲管等都是自取, 不過點了的食物和飲品會有專人送到就是了。等了大約五分鐘, 飲品食物陸續送到。 一客八隻的「蜜糖雞翼」內外均夠軟稔, 有肉香, 而且蜜糖和酸甜醬令它更滋味, 可惜溫度不夠熱辣辣, 不然會更香更吸引。「夏威夷風情薄餅」份量對女生來說剛好。薄餅微溫, 經稍稍烤焗過的批底變硬挺, 可惜卻未能變得香脆,不過內裡倒是夠軟稔的。材料方面主要是菠蘿、火腿和芝士,菠蘿汁令薄餅有濕潤感, 火腿咸香, 配上香濃芝士和少許粟米粒,整體味道不過不失。 這個「滑豆腐雞肉飯」比我想像中好吃。飯的溫度夠熱, 雞肉夠軟稔而且份量不少, 重點是豆腐真的很滑又有豆香。 白汁方面不會過份咸淡, 只是如
今天下午與媽咪來到{PHD}吃個簡單午餐。
先在門口點餐處買兩個套餐,
另外也點了一客「蜜糖雞翼」($58)。

點餐後走進店內找位置。
由於餐廳坐位多半是暴露於商場室內,
所以空間感不錯, 而且光線也十分充足,
不過缺點就是吃東西的時候難免會吸引商場內的一些蒼蠅。

這裡的服務是半自助形式的,
刀、叉、匙、紙巾、飲管等都是自取,
不過點了的食物和飲品會有專人送到就是了。

等了大約五分鐘, 飲品食物陸續送到。
一客八隻的「蜜糖雞翼」內外均夠軟稔, 有肉香,

而且蜜糖和酸甜醬令它更滋味,
可惜溫度不夠熱辣辣, 不然會更香更吸引。
「夏威夷風情薄餅」份量對女生來說剛好。
不過內裡倒是夠軟稔的。
材料方面主要是菠蘿、火腿和芝士,
整體味道不過不失。
這個「滑豆腐雞肉飯」比我想像中好吃。

飯的溫度夠熱, 雞肉夠軟稔而且份量不少,

重點是豆腐真的很滑又有豆香。

白汁方面不會過份咸淡,
只是如果份量能再多一點以充裕的配飯吃完會更好,
整體味道不錯。

雖然吃的途中會有一些蒼蠅滋擾,

不過{PHD}食物味道尚算不錯,
午膳時間想簡單買個午餐吃, 這裡也是個適合的選擇。
2015-04-04