1K
2023-03-27 444 浏览
店名:濛茶茶地址: 柴灣柴灣道365號漁灣邨漁豐樓地下5號舖柴灣站D出口,行9分鐘環境: 外賣價錢:3.5/5味道: 2.5/5手作芋圓芋泥鮮奶❤️❤️$35叫左少冰微糖,芋圓算煙韌,但就無咩芋頭味🤨芋泥份量多,但唔多滑,飲落好多芋頭頭渣,唔知係咪特登嘅,但就幾影響個口感☹️可能因為叫左微甜嘅原因,連個鮮奶都係無咩味成杯一句講晒,就係無味😩相比上次杯鮮奶麻糬奶茶,質素差好遠😞#stitchfoodie柴灣#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #吃貨 #hkcafe #香港越南菜
店名:濛茶茶

地址: 柴灣柴灣道365號漁灣邨漁豐樓地下5號舖
柴灣站D出口,行9分鐘

環境: 外賣
價錢:3.5/5
味道: 2.5/5

手作芋圓芋泥鮮奶❤️❤️
叫左少冰微糖,芋圓算煙韌,但就無咩芋頭味🤨
可能因為叫左微甜嘅原因,連個鮮奶都係無咩味
成杯一句講晒,就係無味😩
相比上次杯鮮奶麻糬奶茶,質素差好遠😞

#stitchfoodie柴灣

2022-12-20 287 浏览
小西灣行完山落返柴灣食野,記得網上有人介紹過漁灣邨有間新開既茶飲店,有麻糬飲品😍引起我好奇心,就去試一試小店提供飲品選擇都幾多,有芋泥、冬瓜茶、奶蓋、鮮果茶等,可以先用wtsapp落單,因為好似得一位店員🙈行開行埋可能都要等一等麻麻茶茶$25飲落幾過癮🥰叫左微糖同微冰岩岩好,因為本身麻糬同奶茶都有點甜味,麻糬唔係煙韌拉絲,口感好順滑,軟軟糯糯,唔會融化係茶入面,存在感都幾高🤣估唔到兩者都幾夾👍🏻

麻麻茶茶$25
2022-12-18
5 分钟 (外卖自取)
2022-11-20 221 浏览
作為柴灣街坊見呢間未飲過 諗住買幾杯同屋企人試下就咁睇以為足料都唔錯點知大家飲完都好失望 我地唔同甜度都好似飲水咁個蓋又唔實 瀉左出黎飲飲下仲發現珍珠未熟 冇辦法食奶茶既茶底又唔香 奶又太假 只係得桂花奶綠都還好Mochi 奶茶有新意 但飲落質感好奇怪 漿住個口 唔知做咩飲左一半就唔想飲建議可以試下味調整下比例又冇味 已經係半甜 試過呢一次 我諗只此一次冇下次除非明顯地有改善啦我都算飲過好多珍珠奶茶舖呢間都算係比較差既一間
作為柴灣街坊
試過呢一次 我諗只此一次冇下次
除非明顯地有改善啦

我都算飲過好多珍珠奶茶舖
呢間都算係比較差既一間

柴灣真係愈開愈多茶飲店早排見有片介紹呢間就即刻去試下🤩因為未試過麻糬類既配料 所以都好期待😚結果一飲 真係同預期一樣呀!係好軟腍腍 一吸麻糬就跟埋奶茶好入口帶少少甜味 所以我叫走甜真係岩岩好🤭如果可以走冰更加無敵~.本身見到片介紹係20蚊(錯字幕?)之後openrice 查見到係23蚊去到發現係25蚊🤨第一個反應係「下~又加」不過其實openrice 張相都5月份而再其實廿蚊定價又低左少少🤏而家係正常價~又特別都值得支持下.希望多d人支持呢一類小店
柴灣真係愈開愈多茶飲店
早排見有片介紹呢間就即刻去試下🤩
因為未試過麻糬類既配料 所以都好期待😚
結果一飲 真係同預期一樣呀!
係好軟腍腍 一吸麻糬就跟埋奶茶好入口
帶少少甜味
所以我叫走甜真係岩岩好🤭
如果可以走冰更加無敵~
本身見到片介紹係20蚊(錯字幕?)
之後openrice 查見到係23蚊
去到發現係25蚊🤨
第一個反應係「下~又加」
不過其實openrice 張相都5月份
而再其實廿蚊定價又低左少少🤏