2017-07-25
一大班人gathering一定好嘈啦!去萬發就一定唔驚嘈親隔離台,成個環境都係大家傾計既聲音,唔洗就住講野黑椒薯仔牛柳粒係每台必叫薯仔表面有層蜜糖、甜甜地,個皮仲好脆,好好食!而牛柳粒有啲鞋、有啲就好嫩,但都唔錯既!果然係必叫菜式栗子雞煲其實係想食栗子先嗌既,但係栗子整得唔夠軟同粉,失望反而雞都算滑同多肉。海味什菜粉絲煲份量好足,有好多蝦米同鮮𨠄,但係就比較鹹、重口味左。魚皮好食!爽脆酥炸白飯魚就普通,我本身對炸野麻麻生炒骨幾好食,朋友形容就有鑊氣蠔餅都不過不失,唔會勁油既回鍋肉不嬲都係配菜先係重點,但太油啦!一行十個人,有早到有遲到,我地食住等,野食唔止相入面咁少,仲有啲後加既冇影到。總體黎講,野食份量算大,但係佢味道偏濃,有啲鹹同部份野食會多油,下次落單一定要記得叫冇咁鹹食大排檔一定要人多先正,可以一次試唔同既菜式、滿足唔同願望我地有叫好多個白飯、啤酒同汽水,最後埋單先$1300,抵到爆!
黑椒薯仔牛柳粒係每台必叫
其實係想食栗子先嗌既,但係栗子整得唔夠軟同粉,失望
反而雞都算滑同多肉。
魚皮好食!爽脆
酥炸白飯魚就普通,我本身對炸野麻麻
生炒骨幾好食,朋友形容就有鑊氣
蠔餅都不過不失,唔會勁油既
回鍋肉不嬲都係配菜先係重點,但太油啦!
食大排檔一定要人多先正,可以一次試唔同既菜式、滿足唔同願望