2025-07-06 73 浏览
This year is Hong Kong Disneyland's 20th Anniversary and they have so many celebration menus/set meals. I decided to try this afternoon tea set first.Their print design for the latte was cute.The tea set came and it was totally adorable, showing off their everything that's Mickey related.For this tea set, I preferred their savory items. The caviar was not too salty and the scallop was perfectly seared (given this is just a tea set). The cucumber roll was really refreshing with the crab.The desse
The desserts were definitely the cutest though I think it could be less sweet. Their sweetness was defiinitely no where near to Disney snacks at Disneyland and their flavors area already fruit based. However, despite I ate the desserts and savory items alternatively, the sweetness by the end was still a bit much. As individual desserts, they would have tasted just right but collectively till the end it would be too sugary., I think they should try to reduce the sugar and enhance the tarty/fruity flavors of the desserts to make it more refreshing. However, given the great flavors of the savory and its cuteness, I will still give this a great review.
2025-07-01
2025-02-14 1180 浏览
【離島區】【華特餐廳】生日飯局眾多,有排講,呢餐就係被美女朋友約咗去迪士尼慶生,年紀大咗就需要有 relax 嘅時間,就去迪士尼酒店食下午茶。點知未到下午茶時段,就食住主餐牌啲嘢先啦,嗰刻想食嘢就費事等喇。我好多年前食過呢間都唔差嘅,所以都有想再叫嘅嘢。美女朋友就食 $288 嘅「傳統卡邦尼意粉」,佢真係傳統口味嗰隻卡邦尼,好過癮,唔係平時食開求其打個忌廉汁加隻蛋就當係嗰啲。好彩佢唔介意我偷佢兩啖意粉試吓味,唔係都唔會知。飲品佢就飲 $80 嘅「華特熱朱古力」,自己喺個壺斟落杯好有儀式感。我自己就食 $268 嘅「法式火腿芝士三文治」加太陽蛋,隻太陽蛋可以選擇加或者唔加。本身芝士同火腿綿密嘅口感都已經好邪惡,加埋隻蛋濕濕哋,成件事嘅層次係豐富咗嘅。配杯 $75 嘅「樂趣無窮」,本身想飲「童夢奇緣」但冇咗。加一後 $782,係咁。。。(地址:大嶼山竹篙灣香港迪士尼樂園酒店3樓)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodie

(地址:大嶼山竹篙灣香港迪士尼樂園酒店3樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am離島區 #大嶼山 #竹篙灣 #華特餐廳 #waltscafe #傳統卡邦尼意粉 #華特熱朱古力 #法式火腿芝士三文治 #太陽蛋 #樂趣無窮 #1am1659 #1ambackup
2025-02-04
今次專程嚟到香港迪士尼酒店華特餐廳試佢哋嘅西班牙半自助晚餐,預祝生日🎉!雖然自助區嘅選擇唔算超級多,但每款都好精緻,長腳蟹青口熟蝦沙律包三文魚吞拿魚他他,都有得選擇,款款都啱食,其實食兩輪就已經飽到上心口😜 而主菜嘅擺盤同味道都超有驚喜,絕對係打卡同味覺雙重享受!點了西冷牛扒和烤羊架,本來想試西班牙海鮮燴飯,不過呢個係二人份量,我哋又想試吓佢嘅西餐喎,所以就放棄咗試西班牙海鮮飯了。羊架擺盤好靚,仲超IG-able,份量唔少,點了8成熟,不過應該點全熟我會鍾意啲😅食落冇乜羊肉味;個皮煎封得好香。反而西冷牛有牛味!甜品區有精緻小蛋糕、西班牙小食,布甸等。缺點是沒有飲品,需額外點!環境充滿維多利亞風格,坐窗邊仲可以望到酒店花園,氣氛一流! 呢度冇一般酒店自助餐咁迫人唔使搶着夾食物,靜靜地二人世界好舒服嘅,特別適合慶祝特別日子,迪士尼粉絲更加要嚟朝聖~

環境充滿維多利亞風格,坐窗邊仲可以望到酒店花園,氣氛一流!

2024-10-18 3339 浏览
好耐無去迪士尼樂園酒店既華特餐廳食飯。今次去食午餐。如果係迪粉,個人建議去華特餐廳用饍。感受一下掛在牆上華特迪士尼先生昔日光輝,因為這種影像回憶,令人返回從前華特迪士尼先生用饍既情況。打開餐牌,發現半自助午餐係$368。加$98可以點金目鯛。頭盤沙律及甜品屬自助餐。主菜我點咗金目鯛。金目鯛主要係日本料理食材。但要用在西餐餐桌上,就要視乎西廚功力。頭盤先嚟個餐包。自家製餐包鬆軟可口。凍盤海鮮我揀咗凍蝦及青口。海產類凍盤新鮮食材。蝦肉及青口甜美。肉質鮮嫩。沙律:俄羅烤雞沙律,煙鴨胸沙律,紅洋蔥香腸沙律,芒果蝦沙律。四款沙律,色澤鮮明。烤雞肉質美味。鴨胸肉多汁。香腸細片混入紅洋蔥一齊食,滋味無窮。芒果配大蝦,清新入口。天口熱食哂四款沙律,消暑涼快。自選咗果仁及水果。果仁粒粒精挑細選。無一角崩塌。賣相滿分。水果切割刑狀方便入口。新鮮水果甜味。一定係油麻地新鮮運到。金目鯛魚本身屬南中國海及日本水域。多數用在日本料理。點解要點選金目鯛做主菜?因為金目鯛好考功夫。服務員呈上的金目鯛,廚師用上最肥美魚身。一般家庭主婦會蒸熟嚟食。但頂級餐廳用上火槍去燒烤。大片魚鱗一早已除。留下小片魚鱗,用慢火,配合火槍
金目鯛

令人返回從前華特迪士尼先生用饍既情況。

打開餐牌,發現半自助午餐係$368。加$98可以點金目鯛。頭盤沙律及甜品自助餐。主菜我點咗金目鯛。金目鯛主要係日本料理食材。但要用在西餐餐桌上,就要視乎西廚功力。

餐包

果仁及水果
果仁
水果

金目鯛

金目鯛魚本身屬南中國海及日本水域。多數用在日本料理。點解要點選金目鯛做主菜?因為金目鯛好考功夫。服務員呈上的金目鯛,廚師用上最肥美魚身。一般家庭主婦會蒸熟嚟食。但頂級餐廳用上火槍去燒烤。大片魚鱗一早已除。留下小片魚鱗,用慢火,配合火槍去烤熟魚肉。上層魚皮燒至金黃色。
魚皮與魚肉之間既油脂經火槍烤熟,就會釋出。食客一口咬落,脆皮魚皮連魚肉帶點魚油,食出咗金目鯛個魚肉至高美味口感。單單一個金目鯛主菜,已達到米芝蓮水準。這種烹調方式,只有米芝蓮餐廳先可以品嚐到。估唔到總價$512,都可以食到半自助餐連頂級金目鯛魚。
本人誠意推介。

迪士尼朋友造型蛋糕

甜品我自取多款精美迪士尼朋友造型蛋糕。小朋友最鍾意食到有卡通人物造型既蛋糕。款款都好精美。入口甜而不膩。
题外话/补充资料: 職員位位都服務週到。制服光鮮整齊。Sun,Crystal,Winki ,Sing及Pinky,這幾位服務員非常專業。留意到我本人用饍情況。我每食完一輪,會收起空碟子。不許有空碟留在桌上。上主菜前留意到我是用畢頭盤。頂級餐廳除咗提供食材,我個人還會顧及職員服務質素。
2024-10-17
果仁及水果
果仁
水果
迪士尼朋友造型蛋糕
繼之前生日月享用了自助晚餐買一送一優惠,今次再去用別的優惠。華特餐廳 惠顧晚餐菜單每滿HKD 1000可享港幣HKD 300折扣。我們吃的是半自助晚餐,會有自助前菜 + 甜品,還有個湯和自選主菜。前菜都包括了凍海鮮,海蝦和青口都算新鮮。另外還有煙三文魚、火腿、芝士等,沒想到亦有魚子醬。沙律的話偏開胃的款式,冷盤的鴨肉凍味道很豐富。還有個番茄水牛芝士沙律都幾開心。吃到差不多就給每人一杯野菌舞茸清湯。湯超燙口,不論是聞還是喝起來都有很濃郁的菇味。🥩澳洲和牛西冷 (HKD 698) & 美國安格斯優質肉眼 (HKD 628)前者配了有機啡菇,後者配的是羊肚菌。另外還有一堆的時令蔬菜,所以吃落份量很足很飽肚。肉質不錯,口感和肉汁都很豐厚,建議前菜別吃太多,不然會吃不下。🦞華特海鮮 (HKD 1528/2人用)朋友覺得龍蝦是吸引的。另外用膠袋裝的海鮮在調味方面就一般。點這個的話還會配香脆的蒜蓉麵包。甜品方面,就只有五款。所以肚子還有位應該可以每款都試。首推是檸檬撻,酸酸的在吃完扒後吃能減點膩。由於我們點的主食價錢差少少才夠HKD 3000可以減HKD900,因此多點了兩杯 Inside Out
前菜都包括了凍海鮮,海蝦和青口都算新鮮。
另外還有煙三文魚、火腿、芝士等,沒想到亦有魚子醬。
沙律的話偏開胃的款式,冷盤的鴨肉凍味道很豐富。
還有個番茄水牛芝士沙律都幾開心。

吃到差不多就給每人一杯野菌舞茸清湯
湯超燙口,不論是聞還是喝起來都有很濃郁的菇味。
野菌舞茸清湯

前者配了有機啡菇,後者配的是羊肚菌。
另外還有一堆的時令蔬菜,所以吃落份量很足很飽肚。

🦞華特海鮮 (HKD 1528/2人用)
朋友覺得龍蝦是吸引的。另外用膠袋裝的海鮮在調味方面就一般。
點這個的話還會配香脆的蒜蓉麵包。
華特海鮮 (2人用)

甜品方面,就只有五款。所以肚子還有位應該可以每款都試。
首推是檸檬撻,酸酸的在吃完扒後吃能減點膩。

因此多點了兩杯 Inside Out 的特飲。每杯HKD 80。
2024-07-28
用餐优惠
優惠券
女儿生日,又碰上了母亲节,我们就提前计划在迪士尼乐园酒店泡两天~前一天晚上打卡了晶荷轩(香港迪士尼乐园酒店) ,早餐打卡了翠乐庭餐厅(香港迪士尼乐园酒店) ,午餐就选择了这家华特餐厅🍴.🍃环境方面美式复古的氛围,总体环境也还ok靠窗位置的景观会更漂亮一些。💁服务方面相对一般,可能是太忙碌的关系吧~餐桌收拾得不是很及时,总是很凌乱的感觉母亲节有特别饮品送,也算是用心了🐮出品方面总体味道还是很ok的~🧒小童儿童餐 💰168真的就适合小童,不适合10岁的小朋友因为量真的不大~味道是ok的,主食就是土豆泥🐮烩牛面颊意大利饭 💰288超级好吃~分量十足肉质酥烂,鲜嫩入味骨髓满满,影响丰富🥑芒果牛油果沙拉 💰148竟然只有半个牛油果…不过芒果超级甜爆珠模样的,其实是酱汁,很有意思搭配的树叶🍃,竟然是黄油饼干,很有创意☕️拿铁咖啡 💰55咖啡是星巴克的,熟悉的味道,熟悉的配方…总体不错,出品都很用心,创意满满,品质也都ok服务方面,没有晶荷轩细致…#本地特色美食攻略 #香港迪士尼 #迪士尼打卡指南 #迪士尼亲子欢乐游 #迪士尼喊你去度假

🍃环境方面
美式复古的氛围,总体环境也还ok
靠窗位置的景观会更漂亮一些。

💁服务方面
相对一般,可能是太忙碌的关系吧~
餐桌收拾得不是很及时,总是很凌乱的感觉
母亲节有特别饮品送,也算是用心了

🐮出品方面
总体味道还是很ok的~
🧒小童儿童餐 💰168
真的就适合小童,不适合10岁的小朋友
因为量真的不大~
味道是ok的,主食就是土豆泥

🐮烩牛面颊意大利饭 💰288
超级好吃~分量十足
肉质酥烂,鲜嫩入味
骨髓满满,影响丰富
烩牛面颊意大利面

🥑芒果牛油果沙拉 💰148
竟然只有半个牛油果…不过芒果超级甜
爆珠模样的,其实是酱汁,很有意思
搭配的树叶🍃,竟然是黄油饼干,很有创意

☕️拿铁咖啡 💰55
咖啡是星巴克的,熟悉的味道,熟悉的配方…
拿铁

总体不错,出品都很用心,创意满满,品质也都ok
服务方面,没有晶荷轩细致…

烩牛面颊意大利面
拿铁
  • 烩牛面颊意大利饭
  • 儿童套餐
2024-02-07 2079 浏览
差不多一年沒有來過華特餐廳,適逢農曆新年前同事聚餐,訂枱來試試半自助午餐。大家對是次午餐非常滿意,無論是食物質素、味道、presentation、食物款式,之前有進步。

大家對是次午餐非常滿意
進到華特餐廳,第一啖羅宋湯已經震撼到我,紅潤湯底質感滑喉,和牛嘅香味仲係唔停散發,講真嘅,好過癮喎!蒸斑柳滑到出奇,簡直就係海中嘅絲綢,每一口都似係輕輕係舌頭上起舞。配埋烤根菜,啲粟米汁仲帶少少甜味,真係諗起都想再食一遍😍。張雞肉蘑菇捲,香辣惹味得嚟又唔會辣過頭,啲香草燒汁醬香味深,薯蓉入口即溶,幾正呀!講到個朱古力柚子慕絲,我都係一啖嘢係口留晒,巧克力香濃,柚子帶點酸味,好似係朱古力愛好者嘅發夢甜品喺度等緊我一樣。每樣小食都巧手巧做,彷彿係舌尖上嘅迪士尼樂園。職員啲服務細心周到,仲有用心介紹每款菜式。食完呢頓,彷彿唔止係飽肚,連心都暖笠笠。我一定會再黎,下次一定要帶埋啲朋友一齊嚟試😆🍴👍!

同男朋友入迪士尼慶祝生日🎂Book咗呢間酒店嘅晚餐自助晚餐有自助前菜、餐湯、自選主菜同華特甜品亦有a la carte menu▶️ 自助前菜有各式沙律菜、麵包、cold cuts、生果、煙三文魚等麵包一般,比較硬身😅冇焗爐可以自行焗熱不過其他嘢望落尚算新鮮▶️ 蘑菇忌廉湯跟自助晚餐嘅湯,份量超細🫣第一次見用迷你咖啡杯裝住嘅餐湯▶️ 法式焗洋蔥湯 Baked french onion soup ($118)大大碗洋蔥湯,上面放上一塊厚baguette配芝士,再放上一細片米奇老鼠形狀嘅脆多士洋蔥湯本身味道較淡,水份量多所以稀身,覺得如果多啲洋蔥會好味啲Baguette幾好食,唔建議浸湯太耐,因為會濕到爛啱啱好嘅話可以索湯入味之餘保持返少少質感🥖最重要係Baguette上面嘅芝士🧀️似pizza芝士,半溶狀態,芝士鹹香令湯更有味道👅▶️ 松露醬烤春雞 Truffle paste spring chicken casserole ($398)估唔到係成隻春雞上😮侍應會即場幫你拆件有兩大塊雞胸肉、兩隻雞翼同兩隻雞髀肉質比較乾,有少少鞋,不過就啖啖肉🐔雞髀肉會好啲松露醬的確有黑松露香味,可惜醬汁比較少,加
同男朋友入迪士尼慶祝生日🎂
Book咗呢間酒店嘅晚餐
自助晚餐有自助前菜、餐湯、自選主菜同華特甜品
亦有a la carte menu

▶️ 自助前菜
有各式沙律菜、麵包、cold cuts、生果、煙三文魚等
麵包一般,比較硬身😅冇焗爐可以自行焗熱
不過其他嘢望落尚算新鮮
自助前菜

▶️ 蘑菇忌廉湯
跟自助晚餐嘅湯,份量超細🫣第一次見用迷你咖啡杯裝住嘅餐湯
蘑菇忌廉湯

Baguette幾好食,唔建議浸湯太耐,因為會濕到爛
啱啱好嘅話可以索湯入味之餘保持返少少質感🥖

估唔到係成隻春雞上😮侍應會即場幫你拆件
有兩大塊雞胸肉、兩隻雞翼同兩隻雞髀

肉質比較乾,有少少鞋,不過就啖啖肉🐔雞髀肉會好啲

松露醬的確有黑松露香味,可惜醬汁比較少,加上好快杰咗,令雞肉唔夠入味
另外有紅蘿蔔、鹽焗薯仔等配菜,鹽焗薯仔算唔錯🥔外皮脆口,夠鹹
自己一個KO咗成隻雞咁滯~

▶️ 黛安娜牛扒 Steak diane ($748)
8oz 牛柳配牛肉燒汁
可以自選熟度,男朋友揀咗medium rare🥩
牛扒厚身,做到外熟,入面仲好粉紅

肉質超級軟腍,無需特別咀嚼👍🏻
牛肉燒汁好夠味,仲配有蘑菇
熟度掌握得好好,果然有啲功夫
黛安娜牛扒 Steak diane

▶️ 華特甜品
見有churros、雲呢拿布甸、cheesecake、朱古力撻、抹茶mousse等
華特甜品

Cheesecake係有餅底嗰隻,軟芝士creamy,不過餅底可以再脆啲
朱古力撻反而出色🍫上面有栗子蓉,之後有層黑朱古力醬,再有層蛋糕
最鍾意係外層嘅朱古力撻皮😋牛油曲奇咁脆口,唔易散,平衡牛油同朱古力香味
成個撻好有層次口感,軟硬兼具,而且朱古力味唔太甜,嚟到一定要試!
栗子蓉朱古力撻

食物烹調有水準🤤牛扒的確整得唔錯
賣相講究,又切合迪士尼主題
環境氣氛舒服,有燭光晚餐feel,幾浪漫💕
服務超好,侍應好貼心,好留意顧客需要,會主動幫我哋影合照,對慶祝生日有豐富經驗🎂
以呢個份量真係好夠飽又滿足😌絕對係一個難忘嘅生日大餐
(起用餐短短兩個鐘已經聽到5-6枱客人唱生日歌😂就知道呢度係慶祝生日勝地)
黛安娜牛扒 Steak diane
華特甜品
栗子蓉朱古力撻
  • 黛安娜牛扒
  • 黑朱古力撻
  • 甜品
  • 法式焗洋蔥湯
2023-09-20 2283 浏览
食個景同埋氣氛嘅afternoon tea~ 今次嚟到位於香港迪士尼酒店嘅Walt’s Cafe食tea,趁機周圍行吓影吓相,我最enjoy就係喺lobby度聽live music,disney嘅音樂真係世一無得輸🎼😍講到好食同靚嘅tea set我覺得美國小鎮大街嗰個比較出色,不過作為disney die-hard fans當然唔試唔心息!🤣小編最鍾意食嘅係𝙈𝙖𝙮𝙤 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙈𝙚𝙖𝙩 𝙋𝙞𝙘𝙠𝙡𝙚𝙙 𝙍𝙚𝙙 𝙊𝙣𝙞𝙤𝙣 𝘿𝙖𝙧𝙠 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙙 𝙎𝙖𝙣𝙙𝙬𝙞𝙘𝙝,另外杯iced chocolate都好好味!其他嘢食都不過不失咁啦🤔而杯𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧𝙛𝙡𝙮 𝙋𝙚𝙖 𝙋𝙧𝙤𝙨𝙚𝙘𝙘𝙤 𝘾𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡 就麻麻地喇,係我最怕嘅藥水味。唔飲酒嘅朋友可以轉為無酒精version,但同我一樣怕藥水味嘅建議轉飲iced chocolate啦。🦋Overall嚟講,餐廳環境係100分,可以對住迷宮同埋海景,適合打卡影相 (記住帶埋公仔嚟影),又坐得舒服,但食物就普普通通啦,俾我試過一次就夠😆▪️Freshly-baked Mickey Scones (Devonshire Clotted Cream, Se

▪️Freshly-baked Mickey Scones (Devonshire Clotted Cream, Seasonal Fruit Jam)

Hot and Cold Savories
▪️Green Apple Salad Beetroot Gravlax Salmon Taco
▪️Mayo Crab Meat Pickled Red Onion Dark Bread Sandwich
▪️Horseradish Shrimp Tart with Nori Powder
▪️Deep Fried Chicken and Cheese Ball with Mayo and Teriyaki Sauce
▪️M6 Wagyu Beef Strip with Sukiyaki Sauce

Assorted Dessert
▪️White Almond
▪️Blueberry
▪️Green Apple
▪️Character Cookies

Drink
▪️Butterfly Pea Prosecco Cocktail
▪️Iced Chocolate

Tea set for two $618 with additional 10% service charge ($340 pp)
Annual pass holder可以有discount會抵食啲

📍Walt’s Cafe
大嶼山香港迪士尼樂園酒店3樓
2023-09-16
2023-09-15 2206 浏览
因為早前睇咗迪士尼樂園大使候選人個宣傳片。其中一條係講華特餐廳。華特餐廳係為咗紀念已故華特迪士尼先生而明名既餐廳。整間餐廳掛滿華特迪士尼先生生前照片。餐廳主要以西餐為主。今日係平日,我點咗個半自助午餐。前菜及甜品可以自取。主菜我點選咗黑毛豬意大利飯。個自選前菜,我點選咗煙肉、大蝦、菠蘿及豬頸肉。冷盤肉類好新鮮。入口滋味無窮。大蝦肉質鮮甜。菠蘿清新美味。黑毛豬意大利飯賣相滿分。黑毛豬肉質鮮美。意大利飯好開胃。甜品有朱古力蛋糕、芝士餅及奶凍。同樣賣相滿分。迪士尼聯同願望成真基金合辦咗個「慈善願望美食祭」。查看Make a Wish FB,發現迪士尼酒店廚師,創作一款「朱古力願望蛋糕」。售價$78,迪士尼係活動期間捐出義賣蛋糕嘅全數收益支持願望成真基金。活動期即日起至11月30日。咁有意義既活動,無理由唔支持。買個蛋糕花$78,有得食重有得做善事,建議大家齊來參與。朱古力願望蛋糕好重黑朱古力味。苦中帶甜。造型似Frozen。

黑毛豬意大利飯

甜品有朱古力蛋糕、芝士餅及奶凍。
同樣賣相滿分。

甜品
朱古力願望蛋糕

题外话/补充资料: 職員Paprika 及 Rachel服務周到。尤其是Paprika,詳細講解個Make a Wish cake 背後故事。他倆對餐廳每款菜式都瞭如指掌。
2023-09-14
朱古力願望蛋糕
主要賣相好靚,見到就好開心。兩人份既tea set 份量幾多,鹹點同甜點大約各佔一半,味道正常,未算十分出色。最開心係安排左我地坐角落頭位,正正對著樓下綠色迷宮,加上藍天白雲,個景好正!對來左N次迪士尼,又玩左一朝機動遊戲,行到攰攰地嘅為人來講,係迪士尼搭車入來輕鬆嘆下,確係唔錯。
個景好靚
個景好靚
2023-09-08 1571 浏览
✨烤美國牛柳配蘑菇汁✨大蝦帶子龍蝦汁意粉多謝男朋友嘅安排❤️張相係上年12月尾,而家睇返都好懷念喺迪迪尼玩🏰🫧玩之前,當然食嘢保肚下先🤤🍽️最鍾意甜品食先,瘋狂食咖啡甜品,仲忍唔住食麵包同凍海鮮,咖啡控嘅我飲咗2杯奶啡🙈Espresso同牛奶分開上睇落高級少少🤣食完係開胃咗嘅,我嗌咗大蝦帶子龍蝦汁意粉🍝好大隻蝦!好大粒帶子!!都幾新鮮,冇雪水味🐷👍🏻
✨烤美國牛柳配蘑菇汁
✨大蝦帶子龍蝦汁意粉
[任飲&任拎出面啲自助小食]

2022-12-22
午餐
2023-08-16 1256 浏览
對上一次在 Walt's Cafe 食下午茶時應該上年的事,今年再吃已經轉了新的Tea Set,亦由 $568 加到 $618。而且好像是以前比較好吃,現在就是一般般那樣子吧。如果不是有生日優惠未必會來吃,怪不得當日星期六也沒什麼客人。✨Walt's Leisurely Afternoon ($618 / For Two)包兩杯紫蝶映照,就Cocktail來的。不喝酒精可以轉成無酒精版本。鹹點一共五款,個人覺得青蘋果沙律配紅茶頭醃三文魚的口感和味道最好。蟹肉沙律醃紅洋蔥三文治的麵包部份有點乾,但蟹肉搭救了。辣根蝦肉海苔撻、炸雞肉芝士球配照燒沙律醬都可以,只是M6和牛條配壽喜燒汁的和牛吃落有點韌。正常發揮的會是米奇鬆餅、迪士尼朋友曲奇 🍪甜品部份便是一如既往的甜就是囉。
而且好像是以前比較好吃,現在就是一般般那樣子吧。

Walt's Leisurely Afternoon (For Two)

蟹肉沙律醃紅洋蔥三文治的麵包部份有點乾,但蟹肉搭救了。
辣根蝦肉海苔撻、炸雞肉芝士球配照燒沙律醬都可以,
只是M6和牛條配壽喜燒汁的和牛吃落有點韌。

正常發揮的會是米奇鬆餅、迪士尼朋友曲奇 🍪
甜品部份便是一如既往的甜就是囉。
2023-08-04
下午茶
2023-06-26 1021 浏览
味道大致上OK但係過咗飯點時間再嚟食嘅話就會無左自助區,淨係可以單點食物,但係單點都好飽肚,如果你套房包含甜品嘅話,你可以將套房嘅甜品搬到嚟呢一度食但係甜品就麻麻哋
味道大致上OK但係過咗飯點時間再嚟食嘅話
就會無左自助區,淨係可以單點食物,但係單點都好飽肚,
如果你套房包含甜品嘅話,你可以將套房嘅甜品搬到嚟呢一度食
但係甜品就麻麻哋