呢間鋪頭係土瓜灣同紅磡地帶小數發聲嘅飲品店,簡直好似久旱逢甘霖,即刻GOGOGO!·叫咗佢哋嘅芝士岩鹽奶蓋烏龍茶,奶蓋份量都幾多,芝士味正正常常啦,鹹少少會再好啲。不過配埋真有茶澀味嘅烏龍茶,澀澀哋咁飲好正,係我少數飲過好飲嘅茶底。·店舖立場超級鮮明,牆上嘅一句標語講咗香港好多人嘅心聲。經過嗰頭嘅朋友仔記住支持下啦!💛-芝士岩鹽奶蓋烏龍茶 | $28-茶·原點 (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道111號地下D號舖-
芝士岩鹽奶蓋烏龍茶

芝士岩鹽奶蓋烏龍茶 | $28
茶·原點 (土瓜灣)
土瓜灣馬頭圍道111號地下D號舖
芝士岩鹽奶蓋烏龍茶
2019-12-14 621 浏览
又一間黃到發光嘅台式飲品💛 張單係寫滿香港人訴求架🤣 重點係同我一樣咁憎黑警🤪 淨係呢個位已經要大大力懲罰佢啦😎😎 點知 啲嘢飲仲要勁平囉 太過份😤 又平又大杯 無唔幫襯嘅理由囉🤭—————————————————🍠🥛芋香波霸(凍) $20市面上都好似比較少鋪頭有芋頭類嘅飲品,依家有緊係拿拿聲order啦🤩 叫咗30%微糖,覺得甜度啱啱好😊 以為珍珠會好甜啦,因為好多地方都係用糖水浸,點知佢又唔係喎!珍珠是無味的😂 但略嫌真係太淋了,無咬口唔過癮🤣🤣 但平衡返個價錢 都係覺得值架😜 重點係佢立場鮮明嘛😉—————————————————❌不設加一服務費🕰星期一至日 12:00 - 21:30🔄Encore 指數 9/10 (希望下次可以食到煙韌啲嘅珍珠喇😝 加油呀小店)
—————————————————
🍠🥛芋香波霸(凍) $20
—————————————————
❌不設加一服務費
🕰星期一至日 12:00 - 21:30
2019-12-01
2019-10-27 772 浏览
經過土瓜灣諗住睇吓附近有冇嘢飲買,。原來喺7–11隔離轉彎就有呢間飲閉嘅嘢飲。見到門口寫住黑警無法無天,貼上好多黃色memo,我就知道要飲!用日本電解水製作,我叫咗杯蘋果先紅茶小冰少甜,又真係好似清新啲。入邊有蘆薈同埋蘋果粒,正!
蘋果先紅茶
2019-10-27
蘋果先紅茶
  • 蘋果先鮮紅茶
2019-09-23 877 浏览
茶·原點的珍珠非常特別,軟軟糯糯的,黑糖珍珠不如以往試過的生硬,難而咀嚼。此店的珍珠令我對珍珠奶茶刮目相看!而所用的鮮奶味香,與黑糖珍珠配合得天衣無縫!絕對推薦一試!一杯的份量相當多,不會兩三啖就飲完,絕對是貨真價實。整成時間快速,不消五分鐘時間已將兩杯波仔珍珠鮮奶完美完成✅另外,此店也有售買 花生🥜糯米池,皮的糯度適中,有如 雪糕 糯米池 的 重份量版本。的確難得一見!若喜歡食 糯米池的朋友,不妨也都試試!
茶·原點的珍珠非常特別

而所用的鮮奶味香,與黑糖珍珠配合得天衣無縫!
絕對推薦一試!

一杯的份量相當多,不會兩三啖就飲完,絕對是貨真價實。

整成時間快速,不消五分鐘時間已將兩杯波仔珍珠鮮奶完美完成✅

2019-09-23
5 分钟 (外卖自取)
  • 黑糖波仔鮮奶
2019-01-25 1050 浏览
台灣過江龍珍珠奶茶&水果茶響香港大受歡迎,其實香港都有本地茶品牌!路經馬頭圍道,醒起同事介紹過呢間好飲,即刻試一試。"芝士岩鹽奶蓋芋香奶蓋"(熱) 有香濃芋香味,芝士&岩鹽比例又啱啱好,好味店員又好細心,俾錢時主動問需唔需要少甜,感覺到佢地好有heart在等攞野飲時,見到亦有賣糯米糍、芝士蛋糕,價錢都合理,下次搵埋同事一齊來買先

2019-01-22
2019-01-04 691 浏览
住喺呢區幾年,終於有高質素嘅台式飲品店喇,小妹多數夜晚幫襯,不論幾夜,每次幫襯店內仍然保持十分乾淨,小妹至愛嘅波霸質素幾夜都保持到,唔會俾人放左好耐嘅感覺,開店以來飲品質素仍然保持到高質,店主推介而又係小妹情有獨鍾嘅波霸奶茶真係好值得推介,波霸多且煙韌,奶茶夠香滑同夠茶味,店內所用嘅水係電解水,感覺上健康啲,百飲不厭 😍😍 店主店員記性都好好,見到我好快已經記得我嘅喜好,不知不覺已經做左熟客仔 😃
  • 波霸奶茶
2018-11-30 647 浏览
每試一間新店必會先試珍珠奶茶,個人認為無論店舖茶類有多少選擇,珍珠奶茶一定要做得好。此店標榜用電解水沖調飲品,雖然不懂區別,但奶茶口感香滑,珍珠Q彈,大大杯的價格也相當親民,比某些連鎖飲料店質素更好。店舖裝修簡潔又不失風格,看得出來有用心經營。之前很少在本區購買台式茶飲,原因街坊茶店很難做得色,現在一試這間本地薑絕對值得回頭光顧,不過老實說小店位置真的很不顯眼,路過一下就會錯過了,希望下次再去小店仍在。

,不過老實說小店位置真的很不顯眼,路過一下就會錯過了
,希望下次再去小店仍在。
波霸奶茶
2018-11-30
波霸奶茶
2018-10-17 547 浏览
👁‍🗨 黑糖波霸鮮奶 💲29之前係網上見到關於呢間飲品店既報導,見到好霸氣既一句「唔係過江龍,而係本地薑」,憑呢點就已經值得我一試☺️都係叫左我鍾意既黑糖波霸鮮奶,店員話叫少甜既話,會少左黑糖掛杯,所以甜味基本上係黎自黑糖,不過我覺得少甜後既八分甜度都可以接受😳至於波霸本身就無咩黑糖味,大部份有咬口,唯獨有啲個芯微硬,應該係未熟透,奶味不過不失🥛如果經過紅磡同土瓜灣交界不妨一試🔛 整體評分(7/10)
👁‍🗨 黑糖波霸鮮奶 💲29
黑糖波霸鮮奶

🔛 整體評分(7/10)
2018-10-13 426 浏览
最近在土瓜灣區飲了新開台式小店,服務細心,奶蓋抹茶😋😋😋😋值得推介一下,老闆話特別加了芝士粒令口味更豐富。老闆仲推介我下次可試黑糖波霸鮮奶,可比美過江龍,下次會試下🤗🤗大家行過都試下啦!!
外卖自取
2018-08-21 489 浏览
剛剛回家經過街尾,發現新開了一間珍珠奶茶。熱騰騰的我立即行動買了一杯「皇牌波霸奶茶」(半甜)女店員好好可以幫我插飲管,給我的時候更提示我已經攪拌均勻了👏🏻👏🏻真的細❤️⋯⋯冰凍好飲,下次會試埋蛋糕及馬卡龍 😋😋

2018-08-21 375 浏览
住係土瓜灣既居民 都知好飲既珍珠奶茶店 少之又少剛剛試了一間新開的珍珠奶茶店,點了波霸珍珠奶茶,包裝新穎有誠意,味道也不錯,唯珍珠份量可以略增,若份量可調較至喝最後一口時仍有珍珠便最理想了,另珍珠質地可以再Q彈一點,同茶味可以再濃一點!整體上十分不錯,最後建議可加入鴛鴦等港式口味的品種,相信可以吸引更多客群!!!!!!!價錢實惠!Residents living in Tokwa Bay know that good drinking and pearl milk tea shop are few and far betweenI just tried a newly opened pearl milk tea shop and ordered Boba Pearl Milk Tea. The packaging is novel and sincere, and the taste is good. Only the amount of pearl can be slightly increased. If the amount is adjustable, it is better
I just tried a newly opened pearl milk tea shop and ordered Boba Pearl Milk Tea. The packaging is novel and sincere, and the taste is good. Only the amount of pearl can be slightly increased. If the amount is adjustable, it is better to have pearls when drinking the last bite. Another pearl texture can be played with Q again, and the tea taste can be a little stronger! Overall, it is very good. In the end, it is recommended to add a variety of Hong Kong-style flavors such as 鸳鸯, which is believed to attract more customers! !!!!!! Affordable!
波霸珍珠奶茶
2018-08-17
2 分钟 (外卖自取)
波霸珍珠奶茶
  • 波霸奶茶
2018-08-20 430 浏览
近排周圍都開咗唔少飲品店,多數都主打黑糖鮮奶。響網上見到土瓜灣開咗間飲品店,就收工過黎試下~位置比較難搵,門口其實響榮光街度嘅!menu指明佢地係本地薑,唔係過江龍,行本土路線😂我就揀咗近排最hit嘅黑糖波霸鮮奶,要咗80%糖。一拎上手好大杯呀!一飲落去,味道一定冇其他台灣過江龍嘅大牌子咁令人驚喜啦,但就不過不失,甜味來自裡面嘅黑糖,而珍珠本身係冇乜味嘅,唔似其他店舖嘅黑糖珍珠咁。不過我覺得味道絕對係比一啲連鎖珍珠奶茶舖好,有機會經過嘅話都可以黎試下,支持返啲街坊生意除咗飲品,仲有賣千層蛋糕,糯米滋,馬卡龍等甜品,都係親民價,而店員都好有禮貌,值得支持呀!
近排周圍都開咗唔少飲品店,多數都主打黑糖鮮奶。

響網上見到土瓜灣開咗間飲品店,就收工過黎試下~

位置比較難搵,門口其實響榮光街度嘅!

menu指明佢地係本地薑,唔係過江龍,行本土路線😂

我就揀咗近排最hit嘅黑糖波霸鮮奶,要咗80%糖。

黑糖波霸鮮奶
2018-08-20
$29 (其他)