2011-10-17 228 浏览
同朋友甘岩行開元朗,見到附近有間台式飲品店入去try try la~有驚喜wo~點左1杯珍珠奶茶,1杯芒果紅茶仲點左佢的招牌 - 奶油豬 & 蒜蓉豬2杯野飲都好好味就算係飲到最後都好有味,唔似平時飲開的台式飲品飲到一平已經好淡味~至於佢的招牌 - 奶油豬& 蒜蓉豬真係好好味入面的Sauce搽得好平均睇得出係有Heart 做的本人比較like 蒜蓉豬朋友仔話佢自己like 奶油豬多d~各有各口味~認住下次try 下佢其他味的豬仔包好好味下次仲會再黎!!!
同朋友甘岩行開元朗,見到附近有間台式飲品店
入去try try la~

有驚喜wo~

點左1杯珍珠奶茶,1杯芒果紅茶
仲點左佢的招牌 - 奶油豬 & 蒜蓉豬

2杯野飲都好好味

就算係飲到最後
都好有味,唔似平時飲開的台式飲品
飲到一平已經好淡味~

至於佢的招牌 - 奶油豬& 蒜蓉豬
真係好好味
入面的Sauce搽得好平均
睇得出係有Heart 做的

本人比較like 蒜蓉豬

朋友仔話佢自己like 奶油豬多d~
各有各口味~
認住下次try 下佢其他味的豬仔包

好好味
下次仲會再黎!!!
2011-10-16
  • 蒜蓉豬 & 奶油豬
2011-10-12 198 浏览
近期聽好多老友都鐘意幫襯元朗一間台式奶茶店茶包。尋日終於試左喇!佢既奶油豬,熱辣辣食果然好好味!老闆都好有心機。奶茶我要少甜,走冰,佢按足要求,仲叫我試下夠唔夠甜,好感覺到佢既誠意!下次寺元朗都會再幫襯!
近期聽好多老友都鐘意幫襯元朗一間台式奶茶店茶包。
尋日終於試左喇!

佢既奶油豬,熱辣辣食果然好好味!

老闆都好有心機。
奶茶我要少甜,走冰,
佢按足要求,仲叫我試下夠唔夠甜,
好感覺到佢既誠意!

下次寺元朗都會再幫襯!

外卖自取
  • 奶油豬
2011-10-11 164 浏览
我很少飲台式飲品, 所以唔識寫評語!!!但......對於飽類就係我常常食的,而茶包的奶油豬的確好好味,只是最近比之前,飽面上較多粉......但奶油的味道及豬仔飽的脆度較合我口味!另外推薦各位食家,薯條也是很好味的,配合她們自製的芥末醬是一流!所以,有時路過我也會去支持一下......!!
我很少飲台式飲品, 所以唔識寫評語!!!

但奶油的味道及豬仔飽的脆度較合我口味!

所以,有時路過我也會去支持一下......!!
2011-10-05
外卖自取
  • 奶油豬及薯條,薯條必須配會自家製芥未醬
2011-08-20 194 浏览
來到母校靈愛小學對面找食本來有意尋找新開的澳門仔一試本地澳門人開的澳門小食店聽聞豬扒包水準不錯可惜小店至四點多還未開第二次來碰頭都是無緣相見今次唯退而求其次,試吓三步之隔嘅茶.包茶.包 茶.包 顧名思義是賣茶和包啦哈哈,其實是賣珍珠奶茶和脆豬包類選定還是想要奶油豬,係我最愛之一原來這是小店的招牌菜,想必不會太差了吧這個小包還須索價十一元平時這個價錢已經可以買到兩個真係要食咗先知係咪值十一蚊啦一接到個包,隔着紙袋小手感到尚有餘溫很快便在返回車途中,忍唔住要邊行邊食咬了第一口,上唇是沾滿了白粉我仲有係街到食,真係好羞怪最後我都係急急腳,返到車上先食詳細形容下果包先果包係上層(有粉果層)係厚過下層所以個口要張開很大先食到發現原來整個包都好多粉完全唔掂而且個包又唔夠脆不過夾層嘅醬都幾好味,牛油同煉奶果然係絕頂嘅配搭包嘅暖氣將啲醬都暖埋,特別好食不過實話實說,要做到如此實在唔難自己在家DIY換成厚脆多士,一樣滋味所以我覺得是不值十一元的這個經典茶室美食,普遍5,6元便有交易而且比它做得好有大把,相信你們也知道的!
來到母校靈愛小學對面找食
本來有意尋找新開的澳門仔一試本地澳門人開的澳門小食店
聽聞豬扒包水準不錯
可惜小店至四點多還未開
第二次來碰頭都是無緣相見
今次唯退而求其次,試吓三步之隔嘅茶.包
茶.包 茶.包 顧名思義是賣茶和包啦

哈哈,其實是賣珍珠奶茶和脆豬包類
選定還是想要奶油豬,係我最愛之一
原來這是小店的招牌菜,想必不會太差了吧
這個小包還須索價十一元
平時這個價錢已經可以買到兩個
真係要食咗先知係咪值十一蚊啦
一接到個包,隔着紙袋小手感到尚有餘溫
很快便在返回車途中,忍唔住要邊行邊食
咬了第一口,上唇是沾滿了白粉
我仲有係街到食,真係好羞怪
多粉..
最後我都係急急腳,返到車上先食
詳細形容下果包先
果包係上層(有粉果層)係厚過下層
所以個口要張開很大先食到
發現原來整個包都好多粉
完全唔掂
而且個包又唔夠脆
不過夾層嘅醬都幾好味,牛油同煉奶果然係絕頂嘅配搭
包嘅暖氣將啲醬都暖埋,特別好食
不過實話實說,要做到如此實在唔難
自己在家DIY換成厚脆多士,一樣滋味
所以我覺得是不值十一元的
這個經典茶室美食,普遍5,6元便有交易
而且比它做得好有大把,相信你們也知道的!
2011-06-22
3 分钟 (外卖自取)
2011-07-29 140 浏览
又係一間千篇一律的奶茶店!!元朗已經開到成行成市!汁完一輪又開!乍看以為終於有一間有希望o既奶茶店,,,結果,,,,唉~~~~其實我會去買o既原因..最主要可能因為我貪小便宜"新張期內 凡購買任何飲品以半價$6換購一款豬包"哇~~~半價wo~~老蟹都去買喇!!講真.咁平o既o野都冇打算話會好食ga la !~但真係狗都唔奶!!!重點...佢地主打o既珍珠奶茶都認真麻麻到麻麻...茶味太濃而冇奶味~珍珠又冇咬口!!發誓!!唔會再去lee間鋪!!大家要謹慎選擇!!唔好折磨自己的胃口!!
其實我會去買o既原因..最主要可能因為我貪小便宜
"新張期內 凡購買任何飲品以半價$6換購一款豬包"
哇~~~半價wo~~老蟹都去買喇!!
講真.咁平o既o野都冇打算話會好食ga la !~
但真係狗都唔奶!!!

重點...佢地主打o既珍珠奶茶都認真麻麻到麻麻...
茶味太濃而冇奶味~珍珠又冇咬口!!

發誓!!唔會再去lee間鋪!!大家要謹慎選擇!!
唔好折磨自己的胃口!!
2011-07-28
3 分钟 (外卖自取)