2019-06-10 187 浏览
今日去咗銅鑼灣飲呢間茶里🥤🥤個門面好靚,入面嘅裝修同座位仲靚😍,係我最愛嘅湖水綠,襯金色再襯雲石🥰,好classy嘅design,係我見過最靚嘅茶飲店座位同裝修👍🏻,買完杯嘢飲,坐喺度一路飲嘢,一路傾吓計好舒服呀😌今次我就試咗雲芝芒果🥭,size都幾大杯架,我就揀咗半甜,覺得甜到啱啱好,飲到淡淡的茶香😋,仲有好fresh嘅芒果味,仲有奶蓋芝士慢慢混合埋落杯嘢飲度,好啱夏天飲呀🌞
今日去咗銅鑼灣飲呢間茶里🥤🥤
2019-06-09
2019-06-01 303 浏览
呢一日去左希慎Shopping,想飲杯喜茶,點知喜茶話今日冇飲品賣所以就繼續行街,結果見到呢間茶里做緊限時$10/杯,我同朋友就決定去試下睇下好唔好飲。呢度做緊限時優惠嘅係小芋圓奶茶系列,分別有兩種,小芋圓奶茶及小芋圓蜜桃烏龍奶茶排隊嘅人唔算多,六至七個左右,好快就到我地。我叫咗杯小芋圓奶茶熱嘅,朋友叫左凍蜜桃烏龍。可能係因為試飲嘅關係,甜度只限Standard,亦唔可以選擇少冰走冰等,不過唔緊要,因為$10蚊都明白嘅!我同朋友都一致認為,呢度嘅芋圓係細細粒,煙韌嘅,不過就冇味道,而由於standard甜度,所以兩杯飲品都偏甜。以台式奶茶嚟講,呢杯既茶味唔香濃,奶味都唔重,飲咗一半就冇飲落去,當然呢個價錢我絕對唔會complain,亦好開心可以試新嘢,不過如果問我會唔會再試,我就唔會再選擇試佢嘅芋圓奶茶系列。

2019-05-31 171 浏览
除咗咖啡店可以好休閒咁嘆一杯咖啡之外,茶里亦都係一個可以嘆茶的好地方。除了有室內地方,推開門又有遮蔽的戶外地方,外面環境都幾靚,不過熱啲啦,都係唔夠入面舒服。外面下著雨,沒地方好去,唯有在這裏待一個下午, 環境令人感覺舒適,我差唔多可以瞓得著。茶的種類很多,亦都有個桂花茶可以供客人自斟試飲。叫咗杯關心茶,只係覺得佢有少少香香地的味道。餅櫃內放著的蛋糕不太吸引,如果可以嘆杯茶,再吃一件蛋糕,我諗感覺會更加愉快!
除了有室內地方,推開門又有遮蔽的戶外地方,
外面環境都幾靚,不過熱啲啦,都係唔夠入面舒服。

茶的種類很多,亦都有個桂花茶可以供客人自斟試飲。

叫咗杯關心茶,只係覺得佢有少少香香地的味道。
2019-05-28 182 浏览
⚠️限時優惠⚠️ $10 一杯茶飲⁉️哈哈雖然哈知點解大家叫我唔好試,唔知係咪因為貪平都冇好野... (例如:麥xx 、x芳) 不過我就係個d 唔聽人意見我行我素嘅biatch🤷🏿‍♀️/🍹#小芋圓蜜桃烏龍奶茶(固定甜度)💰HK $10To be honest, 第一眼見到咁白、咁奶,有少少擔心會好稀好淡味。BUT! 就是這個but, 第一啖飲落已經有驚艷到我。甜度竟然適中,有淡淡蜜桃清新味,但唔係假味亦唔會遮住奶茶味,而奶茶比例合格,奶味夠,但我覺得係奶精黎,烏龍茶底易入口唔會澀,幾啱平時冇飲開烏龍既人。小芋圓細細粒但有有嚼頭,而且唔會驚梗親😹不過芋圓味唔太出整體而言成杯野非常之夾同埋有小清新嘅感覺🥰我都認同要固定甜度✅我唔知佢之後會賣幾錢啦,不過希望加入蜜桃果肉同埋多啲芋圓會更加好!/發生有趣嘅小事:我個杯同另外一個女人個杯一樣都係$10呢款,所以一齊出,我拎左去影相,佢就拎返位坐低飲,我影一影好快就返埋位,點知佢已經飲完走埋😹前後2、3分鐘only,好誇張😹/⚠️優惠期至29/5!而且只有2-3pm/ 5-6pm /8-9pm 呢三個時段可以享用!
⚠️限時優惠⚠️ $10 一杯茶飲⁉️
🍹#小芋圓蜜桃烏龍奶茶(固定甜度)
💰HK $10
小芋圓蜜桃烏龍奶茶

小芋圓蜜桃烏龍奶茶
2019-05-22 171 浏览
雪芝蕎麥綠茶 $38我用Apps既優惠價買,所以個杯同平時既有啲品同。奶蓋唔算滑,但芝士鹹香味好重🧀,啱晒我呢啲食芝士鍾意偏鹹嘅人😼😻!蕎麥味香濃🌾,不過綠茶味比較淡,同奶蓋都算夾既✅。茶底亦唔會好似一般台式飲品咁偏甜,岩岩好😋👏🏻!
雪芝蕎麥綠茶 $38

2019-05-18 161 浏览
查理查你好似查理布朗一樣是史諾比朋友呢?這個茶叫關心茶,改這個名都唔知為什麼,而英文又叫loving tea,英文同中文個名完全唔同,而且仲要係冇關係,個名同個茶亦都是完全沒有關係,簡直有沒頭沒腦的感覺,但現場環境都算好舒適,而且音樂都唔會過份大聲,亦都提供好多插蘇位給人使用,這個可以加返分。講一下關心茶裡面有什麼,打開個蓋里面有一個茶包,茶包裡面呢應該有烏龍桂花黃金菊,用28蚊的價錢買一個茶包可能其實是買個位坐的。味道: 一般環境: 舒適衛生: 尚可服務: 一般抵食: 一般

查理查你好似查理布朗一樣是史諾比朋友呢?

味道: 一般
環境: 舒適
衛生: 尚可
服務: 一般

抵食: 一般
2019-05-13 234 浏览
假期的最後一天,工人姐姐無假放,所以可以放低兩女,同蝦子餅去遠啲地方行下街!再加上有港鐵有特惠票價,我地就嚟左 CWB嘅希慎廣場了!行下,買下,企下~咁啱見到呢間茶店有位坐,就入去 Tea 一 Tea!點了一個二人餐:有窩夫同兩杯花茶呢杯係金銀菊杞凍茶有淡淡的金銀菊味~不甜~而且潤喉,好適合夏天時飲!我就揀了一杯熱的玫瑰洛神花茶開始飲時,會有一陣玫瑰花味,再飲到一半啲洛神花味就岀哂嚟…酸尾尾的~好好飲,而且是沒有甜的,最適合配以下的甜品!呢個窩夫真係好好好食,一上枱係熱辣辣的,外面脆口,切開後加啲雪糕放入口,嘩!真係好軟糯的,未試過食一個窩夫係咁好食 !連一向少食甜的蝦子餅都同我爭食到最後一啖!
再加上有港鐵有特惠票價,我地就嚟左 CWB嘅希慎廣場了!

點了一個二人餐:有窩夫同兩杯花茶

金銀菊杞凍茶

呢杯係金銀菊杞凍茶
有淡淡的金銀菊味~不甜~而且潤喉,好適合夏天時飲!

玫瑰洛神花熱茶

我就揀了一杯熱的玫瑰洛神花茶
,而且是沒有甜的,最適合配以下的甜品
比利時窩夫加雪糕球

2019-05-13
金銀菊杞凍茶
玫瑰洛神花熱茶
比利時窩夫加雪糕球
  • 比利時窩夫
2019-05-01 312 浏览
窮遊香港-喜茶外 新選擇.呢日要講下銅鑼灣希慎既 茶里 chali當中飲左杯紅肉火龍果奶蓋 有驚喜‼️如果用app‼️仲可以拎到$13優惠券 計番勁抵飲‼️有時仲有買一送一優惠咖.⭐️雪芝紅心火龍果$42(其他分店$38)👍🏻首先呢杯賣相靚靚 可以打卡飲落清新 感覺勁健康👍🏻係天然既火龍果味 👍🏻感覺落左唔小果肉👍🏻唔算好甜 係天然果甜味最後帶有陣陣茶香芝士奶蓋方面 仲濃過喜茶 偏咸奶蓋加埋火龍果沙冰 好夾😋呢杯有驚喜 絕對會回頭🙈如果開多d分店就好啦.⭐️雪芝經典大紅袍$40(其他分店$32)呢個都係勁濃味芝士奶蓋配上勁香大紅袍茶底 小甜茶味飲得出用上靚野(見到店內有佢地自家茶葉賣).呢間店內裝修幾靚係個慢慢座下傾計 打卡既好地方.#茶里 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A舖荃灣 九龍灣都有分店.⭐️評分:味道:4.5/5環境:4.5/5服務:4/5抵食:5/5 用埋優惠抵過喜茶多多聲.‼️想睇更多資訊‼️openrice : 歡歡增肥之旅
窮遊香港-喜茶外 新選擇
呢日要講下銅鑼灣希慎既 茶里 chali
當中飲左杯紅肉火龍果奶蓋 有驚喜
‼️如果用app
‼️仲可以拎到$13優惠券 計番勁抵飲
‼️有時仲有買一送一優惠咖
⭐️雪芝紅心火龍果$42(其他分店$38)
👍🏻首先呢杯賣相靚靚 可以打卡
芝士奶蓋方面 仲濃過喜茶 偏咸奶蓋
加埋火龍果沙冰 好夾
😋呢杯有驚喜 絕對會回頭
🙈如果開多d分店就好啦
⭐️雪芝經典大紅袍$40(其他分店$32)
呢個都係勁濃味芝士奶蓋
配上勁香大紅袍茶底 小甜
茶味飲得出用上靚野
(見到店內有佢地自家茶葉賣)
呢間店內裝修幾靚
係個慢慢座下傾計 打卡既好地方
#茶里 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511A舖
抵食:5/5 用埋優惠抵過喜茶多多聲
‼️想睇更多資訊
‼️openrice : 歡歡增肥之旅
2019-04-22 278 浏览
呢日食完拉麵又未夠鐘睇戲於是黎希慎兜左個圈再去5樓chali 買返杯野飲先😚成間舖頭都幾colorful有內用位置 大約4-5張枱我揀左牛油果抹綠朋友揀左鳳凰單叢茶王我個杯都等左10分鐘個杯先到手朋友個杯等左15分鐘😂以前面冇人排隊黎講 都出得幾慢😂我以為我個杯會係smoothie ge texture點知唔係tim🤔🤔飲落主要係抹茶味牛油果只係加左少許香氣同令口感順滑左唔講都唔知杯野有牛油果😂可取之處係少甜甜感適中同埋份量偏少 我剛好on diet🤭就覺得細細杯過下口癮都唔錯抵唔抵就見仁見智喇🤣
呢日食完拉麵又未夠鐘睇戲

同埋份量偏少 我剛好on diet🤭
就覺得細細杯過下口癮都唔錯
抵唔抵就見仁見智喇🤣
2019-03-30 321 浏览
剛剛去惠顧二杯冷飲,我要求一個膠袋袋一杯帶走,店員說要收費一元,我說冷飲可獲額免膠袋費,她堅持法例規定如此,此店誤導消費者,攬收膠袋費,每天應該有不少的顧客送上膠袋費,本人極不值其營商之法。
依家香港有好多飲品店但相比係內地買完飲品 可以坐低係舖頭同朋友傾計或自己靜靜咁抖下嘅飲品舖頭就好少依幾日先發現茶里依間舖黎咗銅鑼灣依間試下佢d野飲仲有賣蛋糕 睇落好吸引 但冇試到飲品價錢同其他台式飲品舖差不多Order咗依杯牛油果抹綠 $42但好失望 本人係牛油果控黎 依杯野一d牛油果味都冇😭好嘅係重抹茶味 同係正常糖嘅情況下都唔會話好甜可能我係好夜去所以舖頭入面唔會話好多人 可以坐得好寬敞好舒適而且係d沙發凳下都多插頭位👍🏻 好細心可以俾人叉電腦用或手機冇電個陣救一命店內設計都幾靚 好多植物嘅裝飾整體黎講 都係間唔錯嘅飲品舖
依家香港有好多飲品店

可以俾人叉電腦用或手機冇電個陣救一命
店內設計都幾靚 好多植物嘅裝飾
整體黎講 都係間唔錯嘅飲品舖

2019-03-19 209 浏览
下午時間,要跟姊妹hea下傾下計,幸好搵到有位可以坐下,所以就選了這間。我選了熱紅棗桂圓茶,沒有糖,所以很清甜。味道算濃,但跟杯的紅棗有點似未焗得夠,應該是裝飾吧! 但都被我食哂姊妹選了這杯聞到好香菊花味的菊花茶。口痕要了這特別的甜品,叫做Twist, 佢有好多層口感的,有白朱古力mousse, 紅桑子cream, 焦糖香蕉及朱古力餅底,幾特別又有層次。兩個人共$106,可以坐得舒服又唔會有人騷擾,係個tea一tea的好地方。

我選了熱紅棗桂圓茶,沒有糖,所以很清甜。

姊妹選了這杯聞到好香菊花味的菊花茶。

2019-03-16
2019-03-17 207 浏览
飲果茶癮又發作,上網找了一下,近近地希慎有這間店就行過去解一解毒先。一到店,幸好排隊的人不多!正考慮選擇茶還是水果茶之際,被我發現了這種火龍果色很吸引!即刻二話不說便選擇了它,果然冇失望,它沒有很快出現果肉沉澱嘅現象,證明果肉分量比例配得很好,拌得很均勻,味道不會太甜,亦很健康,初嘗可以一試不錯!雪芝紅心火龍果 ($42)這種涼爽的天氣坐在這樣Chill 的戶外環境,再配輕音樂,原本趕趕地都想和朋友坐耐一點,慢活一點

一到店,幸好排隊的人不多!

不錯!

雪芝紅心火龍果 ($42)

2019-03-08 154 浏览
強烈推薦 雪芝混合莓❤ 同 泡泡茶系列❤.❤❤❤ #雪芝鮮果茶 #雪芝混合莓雜莓係坊間的確唔多見用新鮮莓打做而成 佢就好似Smoothie 係底 再加上芝士奶蓋 ! 芝士奶蓋係超好味👍🏻.So Far 佢係我暫時飲過最香芝的一間😋.真心好味過喜茶!!!! 而且係超厚超厚又夠企身🤩.茶里打中國茶 , 佢地自己本身就有茶園所以茶🍃都好值得推介👍🏻.#泡泡鮮果茶系列 就夠特別有氣的茶你試過未 ? 話你知好好味!🤤.我點左 #西柚汁泡泡茉莉綠 無左西柚🍊的苦味而且好中意After Taste 回甘的味道🌿.

強烈推薦 雪芝混合莓❤ 同 泡泡茶系列❤.

❤❤❤ #雪芝鮮果茶 #雪芝混合莓
雜莓係坊間的確唔多見
用新鮮莓打做而成 佢就好似Smoothie 係底
再加上芝士奶蓋 ! 芝士奶蓋係超好味👍🏻.
So Far 佢係我暫時飲過最香芝的一間😋.
真心好味過喜茶!!!! 而且係超厚超厚又夠企身🤩.

茶里打中國茶 , 佢地自己本身就有茶園
所以茶🍃都好值得推介👍🏻.
#泡泡鮮果茶系列 就夠特別
有氣的茶你試過未 ? 話你知好好味!🤤.
我點左 #西柚汁泡泡茉莉綠 無左西柚🍊的苦味
而且好中意After Taste 回甘的味道🌿.
2019-02-21 174 浏览
I seem to walk by Chali every time I get off work. The company is based in China and they serve various tea drinks. With so many tea places in Causeway Bay, this was on the bottom of my list to try.  But I decided ... why not? There was no queue and they had seating inside. I just wanted to stretch my tired feet.Menu is in English and  Chinese. There is no 10% service charge even if you sit inside their shop. It appears they focus on cheese teas and fresh fruit teas. They also appeared to sell c

Menu is in English and  Chinese. There is no 10% service charge even if you sit inside their shop. It appears they focus on cheese teas and fresh fruit teas. They also appeared to sell cakes and waffles.

I ordered a Supreme Mango and Passion Fruit tea ($36). The prices here are definitely not cheap but it appears the current trend of tea prices are all over $30 now.  So,  I guess I can't really complain.  The tea was great! A strong mango and passion fruit flavor with lots of crunchy passion fruit seeds in it. Yet, you can still taste the fragrant tea base. This was pretty good. And the size was quite big.

Service was friendly. There was plenty of seating that was comfortable as well. I'll be back and probably try a cake or waffle.
2019-02-14
5 分钟 (外卖自取)