2023-07-16
從未食過一餐飯因為服務差要留評價同朋友食飯,食物質素中規中矩,好食與否見仁見智。一碗粉漏單,有職員跟進,再過10分鐘,再之後加單的飲品都已經到,再詢問船粉有未,男職員先再確認客人是否特別要求剔除某種食材,當下見廚房即刻製作,係咪我哋張單心知肚明,最後嚟咗兩碗一樣,哈!戲肉嚟啦,一位眼鏡馬尾攣頭髮女職員:-唔出聲移開我未飲完嘅飲品再收兩隻碟-轉頭乒鈴乓啷收走得返幾支餐具杯-隔咗幾分鐘勁大力擺返一個fill滿落枱其實已經撞到我朋友手過咗陣無啦啦企定定喺我哋張枱旁邊,兼且手搭着個餐具杯,實在忍唔住問佢:你做乜嘢呀?係咪趕時間?個女職員支唔以對。恤衫眼鏡男經理?埋枱問咩事,該女職員答擺傢俬,個客話行嚟行去。最後一個唔好意思我都無聽到。講真星期六繁忙時間忙碌大家都明白,一係你就入座時候講限坐時間,或者你真係想替換/收拾 可以出句聲,我絕對會配合你。仲好意思講話個客話你行嚟行去,我想講你係不斷喺張枱同客之間"熠熠揚揚"!如果你喺工作時間企定定唔做嘢,我都戥你餐廳經理唔抵。唔評論餐廳屬於咩類型路線級數,但個別服務態度有待改善。唔會有下一次再嚟。
同朋友食飯,食物質素中規中矩,好食與否見仁見智。
戲肉嚟啦,一位眼鏡馬尾攣頭髮女職員:
-唔出聲移開我未飲完嘅飲品再收兩隻碟
-轉頭乒鈴乓啷收走得返幾支餐具杯
-隔咗幾分鐘勁大力擺返一個fill滿落枱
其實已經撞到我朋友手
最後一個唔好意思我都無聽到。
唔評論餐廳屬於咩類型路線級數,但個別服務態度有待改善。
唔會有下一次再嚟。