我和同行朋友等了約半小時才有的餐,但當我食完後他的餐也未到,我們有禮貌地問餐的情況,第一次的回覆是廚房係咁,第二次的回覆是等下!第三次的回覆是吹緊!廚房好忙,但當時餐廳只餘下數位客人。我們發現其他客人也有甩單,錯單的情況,真心建議大家不要來了!
2022-10-13 209 浏览
再次光顧,今日叫咗一份梅菜扣肉飯同紅酒燴牛腩飯😎紅酒燴牛腩飯真係好好味😋牛腩好林👍🏻梅菜扣肉都好食,不過好多梅菜,如果多扣肉會開心啲😛同埋男士食就比較細份😂女士食就岩岩好☺️同埋職員都好好👍🏻值得推介😋
2022-10-13
2022-02-16 229 浏览
有日行過見到轉角有間幾大既茶記,見天氣幾涼,就坐左街邊,對住馬路隔離係d 五金鋪,都算開揚。見佢早餐都幾特別,可以揀辛辣麵/芝士麵/福麵/銀針粉,試左沙嗲牛肉銀針粉,火腿奄列多士,熱奶茶。沙嗲牛肉偏甜,而且湯底唔係好夠熱,覺得普通。多士薄身香脆,幾好食。火腿奄列都係正常質素,不過呢個價錢黎講唔係特別抵食,味道都係一般。而且奶茶面頭有好多茶渣,感覺唔係太好。不過鍾意坐outdoor 的都係一個選擇,因為好多位,距離都夠開揚,不過試左一次就夠了。

2021-09-30 138 浏览
餐廳冇咩特別靚裝修職員都幾ɴ̆̈ɪ̆̈ᴄ̆̈ᴇ̆̈❀叫咗兩個早餐①沙嗲牛肉福麵火腿奄列厚多士凍奶茶=$𝟺𝟻②鹹牛肉炒蛋芝士麵火腿奄列厚多士凍奶茶=$𝟺𝟻凍奶茶係正宗茶餐廳味道👍🏽鹹牛肉炒蛋好香唔係咁多地方有✦芝士麵係平時街賣$2 四包嗰種 同屋企煮出來一樣冇咩特別驚喜福麵煮得好好食😋軟硬度適中沙嗲牛肉好香沙嗲花生味厚多士好軟熟 同凍奶茶好夾ʚ

餐廳冇咩特別靚裝修

福麵煮得好好食😋
軟硬度適中

沙嗲牛肉好香沙嗲花生味

厚多士好軟熟 同凍奶茶好夾ʚ
$45 (早餐)
2020-12-05 271 浏览
43蚊 豬潤福麵 轉米粉 要加錢 加6蚊 👌餐set 左係咁 轉野加錢okay 嗌熱齋啡 全走 啊姐落單落 啡走 👌 聽錯姐好啦 豬潤米上枱得兩塊超薄豬潤 好寒酸...... 如果成本咁高 不如唔好賣比得兩片 又唔好睇 客人又"咋型"唉 最慘 連個米粉都冇味.......... 點解連個福米都可以煮到咁......差到.........碗野食左兩啖 放低錢走左其實無心煮野比人食 何苦開鋪? 淨係為左搵錢 咁成本高既野你就咪賣啦 #入左去一次都嫌多
43蚊 豬潤福麵 轉米粉 要加錢 加6蚊

👌餐set 左係咁 轉野加錢okay

嗌熱齋啡 全走
啊姐落單落 啡走 👌 聽錯姐

好啦 豬潤米上枱得兩塊超薄豬潤
好寒酸......
如果成本咁高 不如唔好賣
比得兩片
又唔好睇 客人又"咋型"

唉 最慘 連個米粉都冇味..........
點解連個福米都可以煮到咁......

差到.........碗野食左兩啖 放低錢走左

其實無心煮野比人食 何苦開鋪?
淨係為左搵錢 咁成本高既野你就咪賣啦

#入左去一次都嫌多

豬潤米
2020-10-31 158 浏览
呢幾日係附近開工,無意中發現有間幾精緻的餐廳,而且人潮多到要係外面開枱先勉強滿足到需求。早餐餐牌難得呢間餐廳有供應豬潤,憑感覺已經覺得點A餐,配福麵。餐具都幾特別,有種古色風。上菜時已聞到福麵個種獨有味道,芬香撲鼻。灼豬潤既時間拿捏得好,唔會過冧,好食!利申:好食既嘢份量唔會多,所以食完都仲有d餓。
早餐餐牌

難得呢間餐廳有供應豬潤,憑感覺已經覺得點A餐,配福麵。

餐具都幾特別,有種古色風。
上菜時已聞到福麵個種獨有味道,芬香撲鼻。
灼豬潤既時間拿捏得好,唔會過冧,好食!

利申:好食既嘢份量唔會多,所以食完都仲有d餓。
早餐
  • 豬潤
天有不測之風雲,無啦啦雷雨交加,嚇到團團好驚青,我唯有帶佢避走入元朗建德街嗰間「茶水檔」。.既然嚟到,唯有醫下肚,Order咗是日午餐椒鹽豬扒飯&涼瓜排骨飯,感受下老貓小狗嘅浪漫🌹.但坦白講,呢間嘅椒鹽豬扒調味重手咗🤢,如果可以有啲酸酸甜甜嘅青檸吊下味,會較開胃~至於涼瓜排骨飯,不過不失🤔但值得一提,佢地配嘅係沙律菜,幾特別🥗.不過呢度係揸車人士嘅速食之選👍🏿香港人乜都要快,時間就係金錢嘛😸醫飽個肚再戰下場啦~
2019-05-11 330 浏览
呢日一行嚟到建德街這間應該開咗冇幾耐嘅《茶水檔》食晏。叫咗個南乳炆豬手飯 (跟菜飯)椒鹽豬扒飯(跟菜飯)分別跟熱咖啡及熱奶茶,的兩個餐都係各$52。今餐有送例湯,紅蘿蔔粟米湯,足料冇落味精味道鮮甜。南乳炆豬手菜飯 - 都有幾多嚿豬手,豬手有肉,炆得夠腍。南乳味中帶有少少酒味,南乳味鹹淡適中,相當唔錯。椒鹽豬扒菜飯 - 試咗一啖朋友嘅椒鹽豬扒,椒鹽夠入味香口,豬扒肉質都幾腍,朋友話好食。餐仲有嘢飲,兩杯味道都幾好。總括嚟講,呢度午餐幾好味,連湯、飯及嘢飲都係$52,我哋會再嚟幫襯。
呢日一行嚟到建德街這間應該開咗冇幾耐嘅《茶水檔》食晏。

今餐有送例湯,紅蘿蔔粟米湯,足料冇落味精味道鮮甜。

餐仲有嘢飲,兩杯味道都幾好。

2019-04-08 236 浏览
昨日星期天 妹夫生日 ,佢話到呢個茶水檔試下早餐 ,因為未食過, 咁就去試下, 去到 裝修 都幾好 新穎 ,應該係新開冇耐, 望見內面都人頭湧湧座無虛席 ,原先估計 食物都幾好挂, 坐低拎起餐牌一望 款式都算多 ,但價錢 好似有點 那個 ,普通早餐 牛扒蛋 未包任何粉麵 都要45蚊, 要加十蚊先至有出前一丁或者芝士麵辛辣麵 揀擇 ,食物上枱 牛扒好似掩得太過又點霉嘅感覺 , 雞蛋 煎得普普通通好似快餐店 用圓形模剪咁,唔似一般茶餐廳有微燶邊嘅蛋, 有啲失望 ,最搞笑 望見隔離枱阿伯 叫咗個麥皮餐, 麥皮竟然係一舊舊未有搞開就咁拎上嚟畀人 ,另外杯咖啡 一般般毫無味道 ,咁嘅價錢咁嘅質素應該再冇下次幫襯
另外杯咖啡 一般般毫無味道 ,
咁嘅價錢咁嘅質素應該再冇下次幫襯
2019-04-07
$50 (早餐)
庆祝纪念
生日
2019-03-16 198 浏览
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++塊雞扒好大好juicy配上秘製醬汁一流,成個餐好多野食超豐富+多10蚊轉個辛辣麵,凍檸茶大大柸,茶味香濃。。。。隨餐跟厚多士,好鬆軟。。。。。。。。下次會再試下d菜飯餐好似幾吸引。++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++

塊雞扒好大好juicy配上秘製醬汁一流,
成個餐好多野食超豐富

+多10蚊轉個辛辣麵,凍檸茶大大柸,茶味香濃。。。。

隨餐跟厚多士,好鬆軟。。。。。。。。
下次會再試下d菜飯餐好似幾吸引。

++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++