2020-07-20 66 浏览
.睇完幻愛想嚟屯門行下嘅話可以去屯門蝴蝶村,依度開咗間黃店叫茶星人💛。地理位置上唔係話好方便,住附近嘅可以去試下,而家疫情嚴重,住得遠嘅就bookmark定遲啲先去啦,不過我見佢都仲有分店嘅。茶星人最特別嘅係有咸蛋黃芝士奶蓋,一定要試下。黃芝金菠蘿(即係咸蛋黃芝士奶蓋,+菠蘿沙冰)$35芝士奶蓋好濃,鹹香味好重,芝士奶蓋上面有少少咸蛋黃味,幾特別。雖然咸蛋黃味唔算好濃,不過又唔會蓋過芝士嘅鹹香味。升級+$5,會加多一倍果蓉。飲落淡淡都係新鮮果肉,好滿足。芝士莓莓 $35都加咗錢升級,好多士多啤梨蓉,無鹹蛋黃嘅芝士奶蓋鹹香味更加重,不過個奶蓋好杰,用飲管係吸唔到上黎,要打開蓋食,有少少唔方便。
茶星人最特別嘅係有咸蛋黃芝士奶蓋,一定要試下。

黃芝金菠蘿(即係咸蛋黃芝士奶蓋,+菠蘿沙冰)$35
升級+$5,會加多一倍果蓉。飲落淡淡都係新鮮果肉,好滿足。

芝士莓莓 $35

2020-07-19 48 浏览
在屯門都有很多不同的台灣特飲店,今次在悅湖商場見到有鹹蛋黃味,本來想試試,但天氣太熱了,怕不適合,所以另外選擇更消暑解渴的特飲。草莓撞上番石榴$30很特別的味道,從來未想過草莓可以跟番石榴作配搭,味道很清新,有淡淡的番石榴味道,亦有草莓果肉,兩樣味道都算配合,但感覺淡,可能因為回到家時,冰已溶化了!芝芝芒芒$35我在內地飲過喜茶的芝芝芒芒,感覺味道比喜茶淡少少,但加5元有啖啖果肉,這一點比喜茶更好!至於芝士的味道,茶星人的厚蓋芝士有淡淡的鹹味,我更喜歡,因為可以中和芝士的膩感!整體上這杯的口味比草莓那杯更重,更好味😋
在屯門都有很多不同的台灣特飲店,

草莓撞上番石榴$30

芝芝芒芒$35
2020-07-18
5 分钟 (外卖自取)
2020-07-19 32 浏览
.🔺茶星人夏天太熱喇🌞🌞🌞戒凍飲嘅小編有時真係忍唔住要飲凍野🤒不過盡可能都會叫少冰少甜 感覺無咁罪惡🥴.芝芝桃桃🥭叫咗升級版 桃肉係會多一倍㗎😍桃肉好新鮮清甜 唔係罐頭貨食到粒粒果肉 好正呀夏天飲好refresh👍🏻芝士奶蓋都好厚 不過多返D咸香味就更加好🙌🏻.香蕉雙朱脆皮🍌飲落就係香蕉朱古力奶味🍫香蕉同樣都係好新鮮 食到啖啖果肉絕對唔係香精溝出嚟朱古力味濃郁 奶味好香😼朱古力愛好者必試
🔺茶星人
絕對唔係香精溝出嚟
朱古力味濃郁 奶味好香😼
朱古力愛好者必試

2020-07-18 22 浏览
雖然黑糖珍珠奶茶度度都有得飲,但依家天氣咁熱,又唔想飲啲太濃味嘅嘢,最好飲啲清爽又解渴就最好,經過見到茶星人,忍唔住要買杯嘢飲。好,睇吓有咩好飲先。水果大爆炸,一路睇住店員沖茶,全部都係用新鮮水果,裏面有蘋果、橙、青檸、火龍果等等嘅水果,飲落去清新解渴,甜酸適中,暫時係我飲過最好味嘅水果茶。芝芝芒芒,上面係厚厚芝士奶蓋,下面係芒果沙冰,飲落超爽勁涼快,啜啜下仲會飲到一絲絲芒果肉,芒果肉係甜㗎,正!

好,睇吓有咩好飲先。

2020-06-05 119 浏览
開工之前見佢冇乜人等終於第一次試咗呢間舖頭啲職員嘅員工態度好好好有禮貌見佢舖頭嘅選擇都有好多除咗水果茶芝士茶仲有沙冰啱晒啲咁熱嘅天氣如果夏日炎炎飲番杯嘢飲真係一大消暑方法叫咗杯金星菠蘿Golden Pineapple fruit tea菠蘿果肉鮮甜雖然唔知係唔係新鮮菠蘿pineapple 但再配埋茶好match個杯水果茶fruits tea值得一試又會主動問你使唔使少甜less sweet少冰less ice下次會繼續幫襯
好有禮貌
如果夏日炎炎飲番杯嘢飲真係一大消暑方法
菠蘿果肉鮮甜雖然唔知係唔係新鮮菠蘿pineapple 但
再配埋茶好match個杯水果茶fruits tea
值得一試

下次會繼續幫襯
2020-06-05
1 分钟 (外卖自取)
  • 金星菠蘿水果茶
2019-12-21 371 浏览
杯身上印住香港兩字 已經會好吸引人買而佢既價錢 比起果間喜x 真係抵飲好多!佢既選擇都有好多平日既我 其實甚少飲呢類型既飲品不過佢既選址都好方便 所以試一試而我試左就覺得好正 最鐘意係佢地果奶蓋 真係好好味 同d茶都好香好濃 不過有次可惜既係 我買奶蓋宇治抹茶 佢幫我走左奶蓋 😭薑茶係冬天飲都係一個唔錯既選擇佢有薑燈粒 辣辣地咁 令人好暖重飲過一杯芝芝芒芒都好好味 夠晒大杯 一個人其實唔係咁飲得晒🤣記得要張儲印仔既卡 3個月內儲齊就可以有多杯免費咖喇 🥰
杯身上印住香港兩字 已經會好吸引人買
而佢既價錢 比起果間喜x 真係抵飲好多!
佢既選擇都有好多

佢有薑燈粒 辣辣地咁 令人好暖
重飲過一杯芝芝芒芒
都好好味 夠晒大杯 一個人其實唔係咁飲得晒🤣

記得要張儲印仔既卡 3個月內儲齊就可以有多杯免費咖喇 🥰
臨近中秋,估唔到連茶飲店都出啲應節飲品。⁣⁣🌝⁣⁣中秋冰鎮奶黃奶茶($25) [好飲度:8.5/10]⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣呢個用玻璃樽裝,好有特色,仲可以keep住冰涼添。❄ 一飲落去,真係估唔到有咁重嘅奶黃味出到嚟,同個奶茶味好夾。😳 而奶茶就偏甜嘅。😗 而且奶茶入面有啲好細嘅微粒,好似奶黃起沙嘅感覺。😆 而且,之後仲會滲到蓮蓉嘅味道出嚟,更加似中秋節嘅月餅。😯 真係估唔到奶茶都可以分子料理咁整到咁似月餅。😇 25蚊就可以試,非常超值。⁣⁣🤙🏻⁣⁣呢個係期間限定㗎,過咗中秋節就會「撤回」㗎啦。🥺 每間舖頭限量100支,要把握機會試試呀。⁣⁣🤪⁣⁣
臨近中秋,估唔到連茶飲店都出啲應節飲品。⁣⁣🌝

中秋冰鎮奶黃奶茶

中秋冰鎮奶黃奶茶