餐厅: 茶星人 (金馬倫中心)
资讯:

2022-02-05 265 浏览
建議:唔係好覺眼有應援物拎,不過影下相已經好開心❤茶飲店既應援愈黎愈多, 通常見到最多既都係韓團同#Mirror ,到依家仲有#Collar 同#全民造星 👍終於有日飯既應援❤️ 除左上一次#植作茶 既Morning 娘既#佐藤優樹 畢業應援👏🏻👏🏻今次#試伏專員 K君都等到Arashi 啦‼️ 今次既應援好似無咩見到有宣傳,而舖頭位置就係尖沙咀既#茶星人 🥤舖面有好多海報,仲有貼左簡介、手繪畫👍 今次試左:▫️黃芝朱朱 (700ml 少甜 HK$30)茶星人既#芝士奶蓋 🧀係每次必點item,之前飲親都係芝士配純茶、士多啤梨脆皮 同芋泥烏龍奶🥤芝士奶蓋一如既往夠質感好厚,加淡淡芝士味🧀 今次試既係芝士雪沙系列,奶蓋X#朱古力沙冰 🍫 可能叫左少甜,所以飲落又唔會暴甜。加埋芝士又有少少咸香,估唔到兩個都幾夾。

建議:唔係好覺眼有應援物拎,不過影下相已經好開心❤

今次試左:
▫️黃芝朱朱 (700ml 少甜 HK$30)

2021-12-28 253 浏览
呢日我地兩個3點都未食午餐,就決定去茶星人尖沙咀分店飲杯野頂下肚,店舖仲有網紅牆可以打下影相📷🔸手工芋泥鮮奶 前排食左芋泥鮮奶麻糬幾好食,睇到呢個組合已經好吸引,仲要每日限量,杯面設計吸睛獨特,兩個人share黎飲叫左大杯,足足有700ml真係好大杯,鮮奶同芋泥幾平衡,芋泥同鮮奶係perfect match😋,芋泥份量唔少真材實料有芋頭香,軟滑有顆粒令口感更豐富,奶味出揀左半糖唔會太甜,飲完成杯都唔會好漏,記住要拌勻先飲呀
🔸手工芋泥鮮奶
2021-10-06 361 浏览
尖沙咀都有茶星人喇,食完 lunch 行過,見無人排隊,仲以為唔使等,原來前面兩個女仔落咗張大單,起碼有十幾廿杯,仲有幾單外賣速遞,不過茶星人都好快手,等咗唔夠10分鐘就有得飲。收銀美女又靚又好笑容又有禮貌,真係隔住口罩都感受到佢對眼識笑。🥰🥰講返飲品,我點咗個手工芋泥烏龍奶茶,真心推介,個芋泥真係好好味,少甜已經好好飲。👍👍我選擇少冰,但原來天氣仍然太熱,返到公司啲冰竟然差不多溶晒,下次唔需要少冰,返到公司就應該啱啱好。🤣🤣
2021-07-22 387 浏览
呢間想試好耐🤩,原來尖沙咀已經有茶星人!同事通知之後就即刻試下啦!買左杯黑糖波霸宇治抹茶!正常味唔會太甜好有抹茶味,珍珠size囗感唔錯👍一定會再幫襯。聽講佢地出名鹹蛋黃奶蓋,下次要試下!
2021-07-13
  • 黑糖波霸宇治抹茶
2021-07-15 330 浏览
最近迷上了茶星人的海鹽芝士奶蓋四季春 依排茶更加係愈開愈多 咁岩經過依間新開既 當然要試下。位置上係超便利 係正尖東噴水池對面 。 絕對行過突然想飲都飲到今次買左海鹽芝士奶蓋四季春 (M size $26)同芝士火火($30) 四季春 另加海鹽芝士奶蓋需加$6,四季春有分2個size ,M size就$20 、L size就$24 任君選擇。 芝士火火基本都係set死700ml 值得一提 茶星人接受whatsapp order 如果唔想熱辣辣係條街等 都可以whatsapp落左單先。飲品好快有。首先介紹番芝士火火, 芝士火火以真·火龍果制成,唔會係啲色素加化季物質造成 另外 建議番少甜應該會比較好 因為火龍果味就會突出啲 , 芝士奶蓋其實都相對比較淡 。 而我最愛既海鹽芝士奶蓋四季春, 四季春味幾甘香 , 配上小小咸咸地既海鹽芝士奶蓋 絕對係絕配 不過值得一提係,對比剛開業飲既味道略為失色,因為個海鹽芝士奶蓋真係好淡味 芝士味冇乜圖中既「香港」logo杯現已改成新既logo 唔知係咪只係尖沙咀限定呢haha

用餐时段
  • 海鹽芝士奶蓋四季春