2022-02-02 91 浏览
太安樓呢間茶匠都幾多人買,冇得淨揀芝士奶蓋茶,要先揀茶底$20再加錢,加$14有芝士奶蓋。🍴芝士奶蓋白桃烏龍 走冰微糖 $34 (5/10)白桃烏龍冇乜味,烏龍茶味好淡,白桃味基本上係飲唔到,見到店員係拎咗白桃汁去沖,應該係落得太少🤣🤣芝士奶蓋都幾厚,OK嘅,有芝士味,芝士都香嘅,但未去到好濃郁,鹹咗啲啲,5分係俾個芝士奶蓋,但$34淨係買個奶蓋真係有啲貴😂推薦指數: 3/10茶底真係好唔掂,$34期望會有更高質素,咁嘅價錢咁嘅質素真係唔值得,唔會再買嚟飲😅

🍴芝士奶蓋白桃烏龍 走冰微糖 $34 (5/10)

推薦指數: 3/10
2022-01-18 131 浏览
有4間分店嘅良心小店•茶匠•聽聞千層蛋糕做得好好食 下次會去試下再寫食評可惜奶茶做得比較差 可能要落少少功夫先可以做一間有實力嘅良心店💪🏾💪🏾荔枝角店嘅門面都可以打個卡📸•🧋茉香奶綠加珍珠 (半糖,少冰)(西灣河) $26📊3/10珍珠質感偏硬 似係外淋中間未熟 真係唔好食冇茶味 只有少少奶精味 有飲水嘅感覺🥲整體都幾差 希望店主會改善一下🧋Oreo 雪沙 (微糖)(荔枝角)$33📊 5/10非常正常嘅一杯沙冰 仲有少少milkshake嘅感覺因為係用Oreo 嘅關係 就算微糖都會偏甜夏天飲返杯即時降温🌞
有4間分店嘅良心小店•茶匠•

非常正常嘅一杯沙冰 仲有少少milkshake嘅感覺
因為係用Oreo 嘅關係 就算微糖都會偏甜
夏天飲返杯即時降温🌞
2022-01-02 126 浏览
個日唔洗錢搭車去咗太安樓食嘢😙其中就飲咗呢杯😆之前都有飲過呢間但印象麻麻🥺點知今次刷新左新印象😚🔸阿華田脆脆雪沙🍧$37呢杯係太安樓限定🙌🏻見到限定就即刻買咗😂但可惜冇咩阿華田味反而好重朱古力味🤪上面係脆脆👐🏻而成杯都有好多碎冰❄️令口感好豐富😙個人覺得溶咗冰好飲

🔸阿華田脆脆雪沙🍧$37
2021-12-14 110 浏览
🇭🇰茶匠·我地之前成日夜晚黎食宵夜架 但係疫情之後已經超耐無黎啦🤭🤭見近排天氣終於涼啲 我哋就決定再嚟 不過今次再黎佢啲鋪頭好似都轉左好多 連天仁茗茶都無埋🥺·白桃烏龍茶$20最後我地見到呢間新開既茶飲店就買左一杯試下 佢飲落就正正常常啦 白桃味唔算話好出 主要都係烏龍茶味🍑🤣·📍西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下24A號舖·
🇭🇰茶匠
白桃烏龍茶$20
白桃烏龍茶

📍西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下24A號舖
$10 (宵夜)
2021-11-30 97 浏览
喺太安樓食嘢食到有啲口渴, 買番杯清涼有解渴嘅嘢飲先呢間茶匠嘅logo係好可愛嘅柴犬一定要支持一下<冬瓜茶>大家都知道太安樓有啲焗, 等嘢食等到身水身汗嘅時候最想飲啲清涼嘅嘢飲一杯冬瓜茶就啱啱好啦冬瓜茶超大杯, 味道甜甜地但又未至於膩, 邊食嘢邊飲就啱啱好啦冬瓜茶嘅濃度都幾高, 好足料
喺太安樓食嘢食到有啲口渴, 買番杯清涼有解渴嘅嘢飲先
呢間茶匠嘅logo係好可愛嘅柴犬
一定要支持一下
<冬瓜茶>
一杯冬瓜茶就啱啱好啦
冬瓜茶嘅濃度都幾高, 好足料

• 冬瓜茶
2021-09-22 233 浏览
太安樓食店林立 ,茶飲店都因應近期風氣愈開愈多 今次新開既就係茶匠, 早排係尖沙咀新開嗰陣幫襯過嗰邊 今次就試下依度依間睇下會唔會有咩唔同價錢方面同尖沙咀一樣 唔會因地區方面而有所調整 咁岩幫襯依日係假期 故都仲有好多人排隊特緊今次就幫襯番「白桃烏龍奶茶」 走冰 微糖 $20, 價錢經濟實惠,即使比較多客人買 員工都好比心機細心咁整等左唔耐就叫number到手 , 份量絕對係唔會因為價錢而少左。 味道方面 依間既白桃味比尖沙咀嗰間重左啲啲🤏🏻 真係啲啲咁🤏🏻😅 而佢既奶味都係一樣勁重 一啲都飲唔出烏龍味😅😅 依樣感覺需要改善一下😅

白桃烏龍奶茶
宵夜
經過見呢間野新開,所以想買來試下,因為唔係即刻飲,又拎住野,想返到屋企先飲,依家疫情係街飲食都唔係咁好喇,所以買完之後話要拎走,叫佢俾個膠袋,點知竟然同我講話要收$1膠袋錢!!!!!我明明係買凍飲呀,跟住重要態度勁衰咁話我都唔知點解既,老闆話要收!!!!!我真係未見過一間飲品店買凍飲重要收膠袋費,佢又唔係賣得平,都成$34蚊一杯,咁衰既舖頭,初時重諗住見佢新開支持下,點知原來係咁衰,一向唔寫食評既我,都忍不住要出返個食評,咁衰既飲品店,真係一定唔會有下次!!!!!

2021-09-16
2021-08-21 137 浏览
到大安樓買3人的宵夜,兩隻手滿滿幾袋的食物。買一杯珍珠烏龍奶茶試試。不給袋,要收$1,算數,平均隔晚都買,不能晚晚比,選擇唔比。回到去發現,珍珠烏龍奶茶,無左珍珠,%$#%$,珍珠收左我$4的。袋就諗方法賺錢,不好同我講環保,真環保就比錢都無。收左人錢又漏單,又唔見退錢。%$^&%#*&(&*#
袋就諗方法賺錢,不好同我講環保,真環保就比錢都無。
收左人錢又漏單,又唔見退錢。
%$^&%#*&(&*#
2021-08-20
5 分钟 (外卖自取)