2008-05-13 37 浏览
本人好少食有肉的包,原因是preference問題,但今天,有了新的轉變,因為在A1多數沒有肉的包我己經嘗過了.今次選了這個包,覺得沒有選錯.煙雞肉很有味,不會太鹹,又有口感.火腿在雞肉和包中間,一般,但雞肉的確很有水準.因為它有黑椒及沙律醬調味!而且難得的是雞肉不會輕易跌下...
煙雞火腿賓士
$10 (早餐)
2008-05-08 58 浏览
樣子很特別(與其他A1包比較)忌廉芝士....初時以為是一大pat在包內,但事實不是如此,而是包中間是空心的,而忌廉芝士便在空心的圍邊,很薄的一層.蘋果有數粒在空心的位置.吃過很,不會感到飽飽的..因為空心是最大的原因!
樣子很特別(與其他A1包比較)
吃過很,不會感到飽飽的..因為空心是最大的原因!
忌廉芝士蘋果包
$13 (早餐)
2008-05-08 36 浏览
吃過後,有一個食後感--它與muffin有何分別?? 在A1,很難找到答案呢!合桃不是十分新鮮,但亦不會有'益'味或淋的感覺蛋糕不是嗆喉的.有少少濕潤.
合桃不是十分新鮮,但亦不會有'益'味或淋的感覺
蛋糕不是嗆喉的.有少少濕潤.
合桃蛋糕
$7.5
2008-05-08 23 浏览
與之前的'宇治金時'是同類,不過這個較為遜色.因為內裡什麼都沒有,只是一個普通極了的原味雪芳蛋糕呢. 不過它比garden bread的重身,實在!
chiffon cake
$7.5 (早餐)
2008-05-08 25 浏览
最近新(重)出的.被新出及名字吸引了...味道一看便知,表面的朱古力脆皮不脆,亦沒有朱古力味,似是華田味多一點.
最近新(重)出的.被新出及名字吸引了...
$11 (早餐)
2008-04-23 34 浏览
一個好重手的雪芳蛋糕.正當想咬一口時,立即傳來陣陣的抺茶粉味,未食已經加了分.咬一口,好鬆軟,比garden的雪芳蛋糕有口感,感覺好實在亦無咁乾!近底部仲有紅豆十數粒...好正!!綠茶同紅豆真係一個perfect match
綠茶同紅豆真係一個perfect match
2008-04-21 45 浏览
其實係一個原味瑞士卷,但係最出面有一層類似蛋糕碎黏左o係度.有成90g,都好重.d cream唔會令人覺得滯反而好滑,蛋糕都好滑.味道亦不會太甜,不過好似無咩味.
2008-04-17 29 浏览
朱古力味好rich...係由於加左朱古力醬先會咁,花生粒唔係太多,都唔脆.唔係太甜,口感就無咩,得好似咬個包的感覺.外層似墨西哥包的脆層都係淋的!
2008-04-17 31 浏览
呢個blueberry muffin感覺有少少heavy,個外層唔係脆,但係blueberry都唔算太少,食完個咀有少少油的感覺.好似濕得滯,不過一朝早食d濕濕地o既野都唔錯丫!
2008-04-11 29 浏览
a round one with a open cross on the top which gets cheese cubes stuffed. there are some baked cheese on the side too. the bread is soso. the cheese would not be too salty. but quite rich in cheese. simple and not bread. my mouth is still filled with the favour of cheese after 2 hours
2008-04-08 49 浏览
由三塊三角形方包,加蛋醬再烘.中間兩層有火腿同芝士.咬落去似咬緊舊膠咁...係得火腿同芝士可取..可能佢expect你會reheat啦...
2008-04-01 38 浏览
佢個名係鮮奶墨西哥.有紙拓底果個.表面似一個鮮奶球上面加左花生碎粒.一咬,哇,空心的,但係fill左一d好似雞尾包餡的物體,但係就無椰絲味.係鮮奶!好正!又係一個喜出望外的麵包!
2008-03-31 26 浏览
佢其實叫提子十字包.但係實質係一個提子包,加多一個十字.表面有好多一粒粒的大糖粒.十字的地方有少少咸,少少牛油咸味.入面的提子都幾多,少少juicy喎!包屬於實而鬆!平野未必係唔好.呢個包係看似普通,但係食落感覺喜出望外!
2008-03-25 28 浏览
係一個鮮奶球同菠蘿包的crossover...上面的脆脆係一格格,但係係白色,有少少糖o係面.睇到已經可以知道佢係咩味.麻麻地
2008-03-18 32 浏览
同法式軟包形狀差唔多.食落feel到好rich的牛奶味,texture好鬆,但係唔講得係軟.個表皮係有少少少少un的.