喺深水埗地鐵站附近,主打芝士菜式🤩 芝士撈、流心芝士蒜蓉包、芝味特趣西多士、芝士焗飯等,有多款選擇餐廳仲有一整幅牆的漫畫壁畫😍,真係好搶眼流心芝士雞扒芝士撈 $54上面有一大塊炸雞扒,下面就佈滿芝士,覆蓋哂成個麵🤤 炸雞扒外層好酥脆,中間有流心芝士,而雞肉亦非常juicy 嫩滑。 用上五種芝士醬濃稠吸引😍,味濃又唔會太膩流心芝士蒜蓉包 $28麵包熱騰騰🔥烤得脆口,上面有滿滿的芝士,撕開麵包,中間的芝士流出來🤩芝士奶蓋抹茶牛奶紅豆冰 咁啱星期一有優惠,+$13就有一杯⭐️,仲勁大杯,好抵飲。另外仲有黃金芝士火鍋外賣,可以買返去同屋企人一齊嘆😋
餐廳仲有一整幅牆的漫畫壁畫😍,真係好搶眼

流心芝士雞扒芝士撈 $54

流心芝士蒜蓉包 $28

芝士奶蓋抹茶牛奶紅豆冰
咁啱星期一有優惠,+$13就有一杯⭐️,仲勁大杯,好抵飲。

另外仲有黃金芝士火鍋外賣,可以買返去同屋企人一齊嘆😋

• 流心芝士蒜蓉包
  • 芝士奶蓋抹茶牛奶紅豆冰
  • 流心芝士雞扒芝士撈
呢排天氣涷冰冰🥶最岩打邊爐啦😍但係成日食都會有悶嘅一日!於是乎🦭男朋友話今晚試新野🧀外賣咗左芝士火鍋返屋企暖笠笠開心share一齊食😋農場套餐B $320💰外賣盒包晒所有需要嘅用具!有夾有火柴有炭有網有水包等等👍🏻用火柴燃點舊炭就會發熱🔥唔係明火 但係足夠熱力令芝士熔化🤤農場套餐B有煎雞粒、豬扒粒、麵包粒、車厘茄、椰菜仔、甘筍仔、火腿粒、蘑菇粒&司華力腸件😋芝士火鍋點乜都得!🐹我最鐘意係最正宗嘅點麵包粒!脆脆嘅麵包粒yam上滿滿嘅芝士🤤芝士咸香配上脆卜卜嘅口感🥰食多幾舊都唔會膩!🐔煎雞扒同🐷豬扒粒本身就好入味!建議唔駛yam太多芝士😂配上拉絲嘅芝士真係有幾分似芝士焗扒嘅感覺!🦞龍蝦濃湯果然十分香濃!主食&小食我哋揀左特濃芝士煙肉焗通心粉食&芝士焗西蘭花🥦特濃芝士煙肉通心粉冇想像中咁膩👍🏻有隻太陽蛋放上面而且中間仲有煙肉碎🥓令到成個通粉味道層次更豐富!芝士焗西蘭花🥦份量幾大份👍🏻我哋用熱爐熱住🔥西蘭花配搭半溶芝士食趣大增!芝士火鍋外賣第一次食🐹我同男朋友🦭都覺得CP值都幾高!價錢唔貴但份量十足😋而且最近天氣涷 哩個外賣認真一流!👍🏻

農場套餐B $320💰

2023-01-31 21 浏览
深水埗真係乜都有得食,想食牛又得Chu有得雞又得,想食我最愛嘅芝士都得。今日行過見到呢間用芝士做主題嘅芝士冰室,二話不說入去睇吓。見到佢嘅外賣好似好抵,臨近新年就不如試吓啦,買返屋企同一家人一齊團年熄下一啲特別嘅食物,都係開心嘅事!首先講最正嘅嘢,就係嗰一種可以喺屋企好輕鬆咁燒嘢食嘅感覺!因為佢有個攤銷嘅少少路,嗰啲彈真係超級方便,又唔係好大煙,成晚可以享受住熱騰騰嘅芝士,喺咁凍嘅天氣之下簡直係人生嘅樂趣!其他食物方面,佢都有好多配菜,講個秘密俾你知,佢嘅份量真係幾多㗎,可能我個人細食啦,我哋有四五個人,但係個二人餐竟然食到我哋都半飽,可以話物有所值!值得一提嘅係,佢嘅芝士份量好多,食極都有,仲有個龍蝦湯都好夠味,整體嚟講,呢個價錢可以有四五個人食,你當玩吓到底呀!

外卖自取
1K
而家喺屋企都食到芝士火鍋啦🤩🤩呢間主打芝士嘅冰室最近推出咗4款外賣芝士火鍋🫕,價錢由$250-$480不等~~只需前一日落訂,第二日就可以直送到屋企🚛!好方便❤️❤️-🧀紐西蘭特選西冷套餐C $380✨-套餐包括有紐西蘭燒西冷粒、芝士火鍋、龍蝦湯2份、焗飯1份同小食1份~~佢地嘅芝士火鍋選用三種芝士做鍋底,芝士味十分濃郁!仲有拉絲效果,超邪惡🤤🤤火鍋配料就有麵包粒、車厘茄、椰菜仔、甘筍仔、新薯、鈕倫堡腸件同火腿粒,全部都好新鮮~配芝士啱哂!!紐西蘭燒西冷粒🐮外層帶點焦香,肉質軟腍😋😋龍蝦湯🦞味道濃郁鮮甜,整體唔錯!!焗飯同小食方面,我地揀咗「四重芝士鮮茄焗豬扒飯🐷」同「脆炸雞中翼4隻🍗」~~焗豬扒飯份量十足!面層鋪滿芝士🧀,豬扒口感厚實、啖啖肉🤤🤤脆炸雞中翼咬落外脆內嫩,夠哂香口🔥🔥套餐仲包埋無煙炭炭爐、夾子、滅火水袋同火柴,好貼心!之後同朋友聚餐都可以叫嚟食😍😍
而家喺屋企都食到芝士火鍋啦🤩🤩
只需前一日落訂,第二日就可以直送到屋企🚛!好方便❤️❤️
🧀紐西蘭特選西冷套餐C $380✨

紐西蘭燒西冷粒🐮外層帶點焦香,肉質軟腍😋😋

龍蝦湯🦞味道濃郁鮮甜,整體唔錯!!

焗豬扒飯份量十足!面層鋪滿芝士🧀,豬扒口感厚實、啖啖肉🤤🤤

炸雞中翼咬落外脆內嫩,夠哂香口🔥🔥

外卖送餐
留意左呢個冰室好耐好多野食都加左芝士,岩哂我呢個芝士控🧀「芝士焗喱焗牛腩飯」呢度嘅焗飯係即叫即焗芝士份量一啲都唔少,可以拉到好長嘅絲❤️焗薯仔已經好好味,遇上咖喱汁更加正個咖喱非常香其實仲有有芝士鹹蛋黃雞扒焗飯都好吸引下次要嚟試吓呢個口味‼️「流心芝士包」一摵開,大量芝士流出嚟雖然有好多芝士,但食落一啲都唔膩熱辣辣勁好食,如果個胃仲有位,真係想order多一個🫕芝士火鍋呢度都有得食呢間冰室真係嚟多幾次先得,先至可以食勻我想食嘅嘢
留意左呢個冰室好耐

好多野食都加左芝士,岩哂我呢個芝士控🧀

「芝士焗喱焗牛腩飯」
呢度嘅焗飯係即叫即焗

芝士份量一啲都唔少,可以拉到好長嘅絲❤️
焗薯仔已經好好味,遇上咖喱汁更加正

個咖喱非常香

其實仲有有芝士鹹蛋黃雞扒焗飯都好吸引

下次要嚟試吓呢個口味‼️

「流心芝士包」

一摵開,大量芝士流出嚟

雖然有好多芝士,但食落一啲都唔膩

熱辣辣勁好食,
如果個胃仲有位,真係想order多一個

🫕芝士火鍋呢度都有得食

呢間冰室真係嚟多幾次先得,
先至可以食勻我想食嘅嘢
2023-01-28
午餐
  • 流心芝士包
2023-01-26 21 浏览
芝士火鍋都可以直送到家😍天氣咁凍,躲在家烚下烚下都唔錯,尋日落單,今日就送到屋企,勁方便🙌🏻仲可以指定時間添!我哋揀咗西冷芝士火鍋套餐有DIY工具: 無煙炭爐、夾子、滅火水袋、火柴食物包材料有麵包粒、車厘茄、椰菜仔、甘筍仔、新薯、鈕倫堡腸件、火腿粒和紐西蘭燒西冷粒送到嚟仲係凍冰冰,蔬菜類都係啱啱洗好,好新鮮👍🏻四重芝士鮮茄焗豬扒飯芝士焗得半焦香,份量超多,啖啖都有拉絲,豬扒厚身,我醬汁淋喺飯面,濃郁嘅番茄汁好開胃,芝士薯蓉煙肉焗青口賣相吸引,薯蓉軟滑,忌廉汁濃郁,口感香滑軟綿綿,同青口好夾!

芝士火鍋都可以直送到家😍

我哋揀咗西冷芝士火鍋套餐
有DIY工具: 無煙炭爐、夾子、滅火水袋、火柴

送到嚟仲係凍冰冰,蔬菜類都係啱啱洗好,好新鮮👍🏻

四重芝士鮮茄焗豬扒飯

芝士薯蓉煙肉焗青口

Happy HOME sweet HOME BBQ time🥳💫..天氣凍凍地來個BBQ♨️ 圍爐仔取暖!今次揀選左精選海鮮拼盤套餐D $480 已經包括有;海鮮拼盤 (熟蝦,青口,魚柳,帆立貝), 芝士火鍋 , 麵包粒, 車厘茄 , 椰菜仔 , 甘筍仔,新薯 , 鈕倫堡腸件 , 火腿粒,仲有2個龍蝦湯🧡。凍冰冰食住玩,返熱返啲嘢食感覺都幾溫暖🥰。我仲另外加左惹味小食 2個流心芝士蒜蓉包 & 主食 1個四重芝士鮮茄焗豬扒飯🍅 蕃茄味濃郁,飽飽唔驚餓住肚仔!附送 *DIY工具*- 2 無煙炭爐, 2 夾子, 1 滅火水袋, 1 火柴 -..×××××ש深水埗福榮街101號地舖..

天氣凍凍地來個BBQ♨️ 圍爐仔取暖!

今次揀選左精選海鮮拼盤套餐D $480

附送 *DIY工具*
×××[芝士冰室 -Cheese Cafe]×××
©深水埗福榮街101號地舖

2023-01-22 185 浏览
芝士冰室顧名思義主打芝士菜式,焗飯、撈麵以至於青口、西蘭花等都與芝士息息相關,最近氣溫急跌,火鍋固然必不可缺,而芝士冰室就趁機推出外賣芝士火鍋,可以透過電話或網上訂購並選擇自取或送貨。四款套餐由$250起,每款均會附送無煙炭爐、火柴、滅火水袋及夾子,紐西蘭特選西冷套餐C ($380) 包括芝士火鍋、紐西蘭燒西冷粒、麵包粒、焗新薯、紐倫堡腸件、餐肉粒、車厘茄、椰菜仔及甘筍。除了火鍋配料之外,套餐更包括兩碗龍蝦湯及自選指定小食和主食各一。芝士加熱後煙韌濃稠,配以任何一款配料都天衣無縫,份量十足沾滿所有食材仍綽綽有餘。紐西蘭特選西冷亦出人意表,表面煎至略帶焦香而生熟度恰到好處,肉質結實細緻且肉味香濃,單獨品嘗甚至更勝於蘸上芝士。焗鹹蛋芝士雞扒飯雞扒預先煎得皮脆肉嫩,芝士與鹹蛋鹹香相輔相成別有風味。流心芝士蒜蓉包作為餐廳其中一款招牌菜當然沒有令人失望,以焗爐翻熱後外脆內軟,芝士流心澎湃香濃。
紐西蘭特選西冷
焗鹹蛋芝士雞扒飯
焗鹹蛋芝士雞扒飯
流心芝士蒜蓉包
外卖送餐
2023-01-22 15 浏览
🏡唔知大家又有無試過係屋企都用炭爐燒烤呢 ❓我最近就跟朋友出咗去深水埗福榮街買揮春🧧經過見到呢間冰室🈶️個「黃金芝士火鍋套餐」🔥重點係佢個套餐除咗野食之外仲已經包埋小炭爐添💯返到屋企一點火就係可以燒黎食架喇🥳🥳🐷農場精選套餐B $320▫️農場拼盤:🈶️煎雞粒、豬扒粒🌈佢哋係用咗澳洲無激素雞扒同埋嘅丹麥無激素豬柳做架✅▫️芝士火鍋🫕🌈芝士配埋d烤蔬菜🥬食嘅時候都唔會覺得漏呀🔥烤完嘅麵包粒仲特別香脆添😋秒段呀🥳🥳☑️麵包粒☑️車厘茄☑️椰菜仔☑️甘筍仔☑️新薯鈕倫堡腸件☑️火腿粒▫️2個龍蝦湯🌈呢個價錢仲包埋兩個龍蝦湯🦞真係抵食到不得之了呢💯▫️小食 (4選1)🌈我揀咗芝士焗西蘭花🥦我個人認為芝士西蘭花一定係要焗過先至夠滋味嘅🧀上面鋪面住芝士碎溶化之後嘅金黃焦香味道😋依家諗返起都流口水呀🥳🥳▫️焗飯 (4選1)🌈呢個四重芝士鮮茄焗豬扒飯d芝士勁豐富呀🧀呢個餐好多嘢食❤有得食又有得玩🥳食埋個飯就飽飽嚕😋正呀喂🥳🥳

🐷農場精選套餐B $320

▫️農場拼盤:🈶️煎雞粒、豬扒粒

🌈佢哋係用咗澳洲無激素雞扒同埋嘅丹麥無激素豬柳做架✅

☑️新薯鈕倫堡腸件
☑️火腿粒

▫️2個龍蝦湯

🌈呢個價錢仲包埋兩個龍蝦湯🦞真係抵食到不得之了呢💯

▫️小食 (4選1)

▫️焗飯 (4選1)

外卖自取
2023-01-20 22 浏览
看到餐廳名字就知道是一間以芝士為主題的茶餐廳,恰巧我從小便是芝士的愛好者,定必要試試。-厚切豬扒芝士撈丁$50超級厚身豬扒,大大塊切開上,芝士撈丁有四款芝士可供選擇,店員推介下點了鹹蛋芝士,味道有點像芝士波波的鹹香口感,深信店主調教芝士味道定必下了不少功夫,愛吃芝士的朋友這款必點!-瑞士雞翼$38瑞士汁入味,六隻一份的份量剛剛好,沒有想到以芝士為名的餐廳,其他非芝士的食物也發現驚喜,不錯-焗鹹蛋芝士雞扒飯$58焗飯配上芝士當然是美好配搭,雞扒大大塊切上,焗飯上佈滿了濃厚的芝士,未吃已經聞到香噴噴的芝士味,份量超足,即叫即焗,新鮮又滿足!

-厚切豬扒芝士撈丁$50

-瑞士雞翼$38

-焗鹹蛋芝士雞扒飯$58

2023-01-16
2023-01-18 20 浏览
放工快食冰室,呢間幾好生意,專門食芝士,打開餐牌有各式各樣既芝士食品,你諗到既都有🤣。人氣芝士焗飯焗四重芝味鮮茄豬扒飯熱辣辣,芝士帶少許拉絲,豬扒好香香草味,唔錯。流心雞扒芝士撈芝士汁有幾款選擇,揀左最signature既招牌芝士汁。麵夠乾身,掛上超濃既杰身芝士,極邪惡。雞扒中間夾住芝士去炸,香脆得黎又唔算超級漏。追加小食只係十幾蚊,我地加配左2份:瑞士雞翼流心芝士薯餅 👍🏻幾特別見到有黃金芝士火鍋可以外賣🫕,下次有機會既話試下先。

人氣芝士焗飯
焗四重芝味鮮茄豬扒飯
熱辣辣,芝士帶少許拉絲,豬扒好香香草味,唔錯。

流心雞扒芝士撈

追加小食只係十幾蚊,我地加配左2份:
瑞士雞翼
流心芝士薯餅 👍🏻幾特別

見到有黃金芝士火鍋可以外賣🫕,下次有機會既話試下先。
2023-01-18 27 浏览
一到冬天除咗食打邊爐,點都會食返一次芝士火鍋🫕因為自己實在太鍾意食芝士🧀 芝士冰室依加有個黃金芝士火鍋套餐,裡面仲有炭爐😊👍唔洗自己準備,直接開爐點火就食得。今次揀咗個農場精選套餐B農場精選套餐B $320-農場拼盤 (煎雞粒,豬扒粒)-芝士火鍋 , 麵包粒, 車厘茄 , 椰菜仔 , 甘筍仔,新薯 , 鈕倫堡腸件 , 火腿粒-2龍蝦湯 + 1 小食(4選1) + 1 焗飯(4選1)首先返到去即刻開爐點火先,店會為你準備埋爐、火柴、夾子之類。肉類有煎雞粒同豬扒粒,用上澳洲無激素雞扒同丹麥無激素豬柳。我自己偏愛麵包粒椰菜仔甘筍仔點芝士火鍋,麵包粒食嘅時候都仲好脆口,而椰菜仔甘筍仔都超級甜😆平時我都唔鍾意食菜,加上呢個芝士火鍋有咁多芝士,食食吓都會有啲膩,放心唔怕~因為呢個套餐有好多蔬菜。小食我揀左芝士焗西蘭花,而焗飯揀四重芝士焗肉醬意粉🍝肉醬意粉上仲有煎蛋🍳呢個份量真係超級足夠,飽到上心口,仲有龍蝦湯,食到想飲嘢都起碼有個湯飲😝都係嗰句最緊要係咩?咪就係唔洗自己整囉

農場精選套餐B $320
-農場拼盤 (煎雞粒,豬扒粒)

-2龍蝦湯 + 1 小食(4選1) + 1 焗飯(4選1)

📍#芝士冰室 @cheese_cafe101深水埗福榮街101號地舖♨️ 冬日限定 - 在家享受必吃暖笠笠芝士火鍋 🫕最近氣溫急降 寒冷的天氣最適合食暖笠笠既芝士火鍋 🧀最近叫到芝士冰室出左個冬日限定芝士火鍋set ❕❕一於外賣翻屋企同家人齊齊享用 hahahaha 👨‍👩‍👧‍👦今次我就揀咗🌿 紐西蘭特選西冷套餐C 🌿 $380芝士火鍋套餐 材料極豐富 ✨- 麵包粒, 蘑菇, 椰菜仔 , 甘筍仔,新薯 , 鈕倫堡腸件 , 火腿粒 - 2龍蝦湯 + 流心芝士蒜蓉包 + 四重芝士鮮茄焗豬扒飯- 紐西蘭燒西冷粒傳統既瑞士芝士火鍋加入左少許酒去烹煮 味道略帶少少苦澀 🥂加上芝士鹹香味 配合得剛剛好 十分Match 🍴🍴芝士放上炭爐上稍微加熱,邪惡既芝士 真係另人一試難忘 芝士愛好者必試~味道方面, 煙韌既麵包粒脆卜卜 😋 😋 新薯金黃香脆,有濃濃嘅薯仔香味 🥔火腿粒、鈕倫堡腸 亦都好邪惡呀😈 每一啖都好滿足唷 ~紐西蘭燒西冷粒 🥩西冷粒牛肉肉質嫩滑 ,燒香後非常軟熟超重牛味且富油脂 ~牛肉味和牛脂味配合剛剛好 即時味蕾大大提升 ✔️✔️龍蝦湯 🦞超濃郁龍蝦味~ 又幾好飲 w
📍#芝士冰室 @cheese_cafe101

- 2龍蝦湯 + 流心芝士蒜蓉包 + 四重芝士鮮茄焗豬扒飯
- 紐西蘭燒西冷粒
傳統既瑞士芝士火鍋加入左少許酒去烹煮 味道略帶少少苦澀 🥂
加上芝士鹹香味 配合得剛剛好 十分Match 🍴🍴

火腿粒、鈕倫堡腸 亦都好邪惡呀😈 每一啖都好滿足唷 ~

紐西蘭燒西冷粒 🥩
西冷粒牛肉肉質嫩滑 ,燒香後非常軟熟超重牛味且富油脂 ~
牛肉味和牛脂味配合剛剛好 即時味蕾大大提升 ✔️✔️

龍蝦湯 🦞
超濃郁龍蝦味~ 又幾好飲 wooo !

流心芝士蒜蓉包 🥖
芝士加埋蒜茸食起上黎更加有層次😋
麵包外脆內軟 ~好正啊 💕

最重要係用具很齊備,無煙炭爐.小夾仔.滅火水袋都有💯
十分貼心且食物水準好有驚喜 🔝🔝

@cheese_cafe101 #芝士冰室 #深水埗 #芝士火鍋 #四重芝士 #芝士 #cheese #cheesecafe #香港好去處 #香港美食 #打卡 #午餐 #香港美食指南 #美食推薦
每次經過深水埗呢間人気冰室都坐滿食客趁住Tea Time無咁多人嚟享受返個芝士下午茶店名 同 Menu上嘅菜式都係以芝士作主題✨厚切豬扒芝士撈稻庭烏東厚厚嘅豬扒啖啖肉用5種唔同嘅士芝士製成除咗拼公仔麵之外,配滑嘟嘟嘅稻庭烏東都好夾...OMG~好邪惡呀✨招牌流心芝士包流心芝士溶入脆卜卜麵包之中,咬開裡面芝士湧出好Creamy ...好正呀✨凍粒粒爆檸檸樂飲品大大杯,加入粒粒檸檬,唔洗用棍督督督,已帶出新鮮檸檬香味✨芝士奶蓋抺茶牛奶面層加上芝士奶蓋更香,整杯口感好幼滑,又唔會太甜

每次經過深水埗呢間人気冰室都坐滿食客

趁住Tea Time無咁多人

嚟享受返個芝士下午茶

店名 同 Menu上嘅菜式都係以芝士作主題

✨厚切豬扒芝士撈稻庭烏東

厚厚嘅豬扒啖啖肉

用5種唔同嘅士芝士製成
除咗拼公仔麵之外,
配滑嘟嘟嘅稻庭烏東都好夾...
OMG~好邪惡呀

✨招牌流心芝士包

流心芝士溶入脆卜卜麵包之中,咬開裡面芝士湧出

好Creamy ...好正呀

✨凍粒粒爆檸檸樂

✨芝士奶蓋抺茶牛奶
面層加上芝士奶蓋更香,整杯口感好幼滑,又唔會太甜

2023-01-16
下午茶
  • 厚切豬扒芝士撈稻庭烏東
  • 招牌流心芝士包
2023-01-16 19 浏览
最新出左黃金芝士火鍋,唔洗出街都可以食火鍋~ 有四款套餐,最平$250至$480。每個套餐既配搭有少少唔同,有肉類或有海鮮。🌟紐西蘭特選西冷套餐C $380芝士火鍋 , 麵包粒, 車厘茄 , 椰菜仔 , 甘筍仔,新薯 , 鈕倫堡腸件 , 火腿粒🌟紐西蘭燒西冷粒🌟四重芝士鮮茄焗豬扒飯🌟脆炸雞中翼4隻🌟龍蝦湯芝士火鍋混合咗三款芝士,芝士咸香濃郁,仲有拉絲效果。所有配料都啱用黎點芝士火鍋食用。西冷嘅份量都幾多,表面煎到焦香,中間仲係粉嫩,可以就咁喺個炭爐上燒或者點芝士都得。套餐會有兩碗龍蝦湯,另可自選1 小食 + 1 焗飯,我哋就要咗焗豬扒飯同雞翼。焗豬扒飯好大份,仲有滿滿既芝士係面。🛠套餐會附帶DIY工具2 無煙炭爐, 2 夾子, 1 滅火水袋, 1 火柴盒上會有步驟說明,可以跟住step黎整個炭爐,非常簡單。☎️查詢及訂購電話: 2827 8578

🌟紐西蘭特選西冷套餐C $380
🌟紐西蘭燒西冷粒
🌟四重芝士鮮茄焗豬扒飯
🌟脆炸雞中翼4隻
🌟龍蝦湯

🛠套餐會附帶DIY工具
2 無煙炭爐, 2 夾子, 1 滅火水袋, 1 火柴
盒上會有步驟說明,可以跟住step黎整個炭爐,非常簡單。

☎️查詢及訂購電話: 2827 8578